در مناطق غرب کشور خواهران و برادران مسلمان، هنگام احوال پرسی طبق آداب و رسوم عشایری با یکدیگر دست می دهند. با توجّه به تذکّراتی که از سوی ائمّه ی جمعه و جماعات داده شده ولی متأسفانه تأثیری نداشته است. مراتب جهت اطّلاع و فتوی ارسال می گردد.
حکم معلوم است که لمس بدن نامحرم جایز نیست؛ مگر از پشت لباس و در مورد سؤال، باید حکم شرعی تبلیغ شود.
عنوان سوال:
در مناطق غرب کشور خواهران و برادران مسلمان، هنگام احوال پرسی طبق آداب و رسوم عشایری با یکدیگر دست می دهند. با توجّه به تذکّراتی که از سوی ائمّه ی جمعه و جماعات داده شده ولی متأسفانه تأثیری نداشته است. مراتب جهت اطّلاع و فتویارسال می گردد.
حال/ احوال، اصطلاحی پرکاربرد در تصوف و عرفان، بهمعنای حالتی که بیاختیار در ضمیر سالک پدیدار و در مدت کوتاهی ناپدید میشود اما اثری نافذ و ماندگار از خود برجای میگذارد.
ارسال
یکی از معانی ارسال، فرستادن است و در بابهای صلات، حج و ... به کار رفته است.
جمعه
جمعه ، هفتمین روز هفته که دارای جنبه عبادی، فقهی و اجتماعی مهمی در فرهنگ اسلامی است. از این رو در منابع دینی از آداب و اعمال خاصی، همچون غسل و نماز جمعه برای آن یاد شده است. بنا بر پارهای روایات بسیاری وقایع مهم تاریخی در این روز رخ داده، یا در آینده به وقوع خواهد پیوست.
ایمه
امامان شیعه دوازده تن از خاندان پیامبر اسلام(ص) که بنابر آموزههای شیعی، جانشینان آن حضرت و پس از او سرپرست و امام جامعه اسلامیاند. نخستین امام، حضرت علی(ع) است و دیگر امامان فرزندان و نوادگان او و حضرت زهرا(س) هستند.
اداب
آداب به سه معنی است:۱.رفتارها و گفتارهای شایسته۲.تأدیب و تنبیه۳.علوم ادبی
فتوی
فتوا عبارت است از خبر دادن از حکم کلی الهی در موضوعات کلی به استناد دلائل چهار گانه در فقه ( کتاب ، سنت ، عقل و اجماع)، اعم از آن که به صورت خبر القا شود یا به صورت امر. به عنوان مثال: فقیه پس از بررسی ادله و فحص کامل به حکمی از احکام الهی دست می یابد، سپس نظر خود را به این صورت اظهار می کند که مثلاً: « شراب حرام است» و یا «شراب نخورید». [۱]
کشور
آبادی و شهر که محل سکنی و زندگی انسانها میباشد را بلد و بلدة گویند. از این عنوان در بیشتر ابواب فقهی همچون طهارت، صلات، زکات، خمس، صوم، حج، جهاد، تجارت، ضمان، وکالت، نکاح، اطعمه و اشربه، غصب و قضاء به مناسبت سخن رفته است.
حکم شرعی
به مجموعه قوانين و مقرّرات اسلام، احكام شرعى میگویند.احکام شرعی، اعتبارات شرعیِ متعلق به افعال مکلفان را میگویند.
نامحرم
اجنبی به نامحرم و بیگانه گفته می شود.
تبلیغ
تبلیغ، رساندن مجموعه اطلاعاتی به مخاطب به منظور اقناع و برانگیختن احساسات او به سود یا بر ضد یک موضوع است. در این مقاله، تبلیغ به معنای تبلیغات دینی و تقریباً معادل دعوت است که معمولاً با اصطلاحاتی چون وعظ و خطابه هم مضمون است. [۱] از این عنوان در بابهایی نظیر اجتهاد و تقلید، طهارت، جهاد، امر به معروف و نهی از منکر و تجارت سخن گفته شده است.
بدن
بدن به معنای اندام و تن انسان یا حیوان می باشد که در باب هاى طهارت، صلاة، حج، تجارت، نکاح، صید و ذباحه و حدود از آن سخن رفته است.
پشت
حدّ فاصل میان استخوان لگن و کتف انسان را پشت گویند. این عنوان در بابهای طهارت، صلات و دیات آمده است.