در بعضی مناطق به ویژه در بعضی از روستاها، زن ها خود را از برادر شوهر حفظ نمی کنند و او را به منزله ی برادر واقعی می دانند چنان چه متقابلاً او هم وی را خواهر خویش می داند و چه بسا مصافحه می کنند یا دست همدیگر را می بوسند. این عمل چون از روی سادگی و بدون قصد ریبه می باشد، آیا اشکال دارد؟ و بر فرض محذور داشتن، از روی پارچه حکمش چیست؟
مثل نامحرم های دیگر است.
عنوان سوال:
در بعضی مناطق به ویژه در بعضی از روستاها، زن ها خود را از برادر شوهرحفظ نمی کنند و او را به منزله ی برادر واقعی می دانند چنان چه متقابلاً او هم وی را خواهر خویش می داند و چه بسا مصافحه می کنند یا دست همدیگر را می بوسند. این عمل چون از روی سادگی و بدون قصد ریبه می باشد، آیا اشکال دارد؟ و بر فرضمحذور داشتن، از روی پارچه حکمش چیست؟
برادر شوهر به برادر زوج گفته میشود و از آن به مناسبت در باب نکاح نام برده شده است.
اشکال دارد
يعنی چنين كاری موجب اسقاط تكليف نيست و نمیشود به آن اكتفا كرد؛ ولی در اين مورد میتوان به فتوای مجتهدی كه در رتبهی بعدی است رجوع كرد. رجوع کنيد به: احتياط واجب
روستاها
مصافحه
دست دادن
محذور
ممنوع، در فقه به معنای مانع بكار میرود.
برادر
برادر، فرد مذکری است که از طرف پدر و مادر یا یکی از والدین با شخص مشترک باشد که از آن در بابهاى طهارت، صلات، نکاح،اطعمه و اشربه،ارث و شهادات آمده است.
پارچه
پارچه به تاروپودهای درهم تنیده از الیاف پنبه، پشم و مانند آن گفته می شود. از آن به مناسبت در بابهای طهارت، صلاة، تجارت، شفعه و قضاء سخن رفته است.
خواهر
خواهر دختر همسان با شخص در پدر و مادر یا یکی از آن دو میباشد. از این عنوان در بابهای صلات، تجارت، نکاح، اطعمه و اشربه و ارث سخن رفته است.
ریبه
شک و بیم افتادن به حرام در نگاه به نامحرم مطرح می شود، ریبه می گویند.
فرض
حکم الزامی و طلب اکید متعلق به چیزی را وجوب گویند.
حفظ
حفظ در دو معنا استعمال شده است.از حفظ به معنای نخست به مناسبت در بابهایی نظیر جهاد، ودیعه، اطعمه و اشربه و حدود سخن گفتهاند.۱-مراقبت و نگهداری کردن از کسی یا چیزی.۲-به یاد سپردن.