اگر از فردی فیلم، عکس یا مجلاّت مستهجن و مبتذل کشف شود و برای محکمه ثابت شود نگهداری و استفاده از آنها بمنظور رفع ضعف قوّه جنسی او در رابطه با همسرش بوده و هیچگونه اشاعه فحشا یا سوء استفاده دیگران را در بر نداشته باشد آیا صِرف نگهداری و استفاده از این موارد بمنظور فوق حرام و جرم موجب تعزیر میباشد؟
استفاده از چنین فیلمها و عکسها و مجلاّتی حرام است.
عنوان سوال:
اگر از فردی فیلم، عکس یا مجلاّت مستهجن و مبتذل کشف شود و برای محکمه ثابت شود نگهداری و استفاده از آنها بمنظور رفعضعف قوّه جنسی او در رابطه با همسرش بوده و هیچگونه اشاعه فحشا یا سوء استفاده دیگران را در بر نداشته باشد آیا صِرف نگهداری و استفاده از این موارد بمنظور فوق حرام و جرم موجب تعزیر میباشد؟
پاسخ:
استفاده از چنین فیلمها و عکسها و مجلاّتی حرام است.
نشر دادن زشتی اشاعۀ فحشاء گویند. از اشاعۀ فحشا به مناسبت در بابهای صلات و حدود بحث شده است.
تعزیر
در اسلام به منظور جلوگیری از جرایمی غیر از زنا و لواحق آن، سرقت، شرابخواری و... مجازاتهایی مقرر گردیده است که در فقه از آن به «تعزیرات» یاد میشود.
رابطه
رابطه، از اصطلاحات علم منطق بوده و عامل پیوند موضوع و محمول، و مقدم و تالی میباشد.
اشاعه
اشاعه در سه معنا به کار رفته است:۱. انتشار سهم هر یک از مالکان و صاحبان حق در تمام مال یا حق.۲. مقابل افراز.۳. انتشار خبر.بیشتر کاربرد اشاعه در فقه، معنای نخست آن است و معنای دوم آن بیشتر با واژگان شیاع و استفاضه به کار میرود.از اشاعه به معنای نخست، در بابهای تجارت، رهن، شرکت، مضاربه، مزارعه، اجاره، وقف، هبه، وصیّت و قضاء سخن رفته است.
مبتذل
ابتذال به معنای بىبند و بارى میباشد که از آن در بابهاى تجارت و نکاح سخن رفته است.
فیلم
فیلم، مجموعه تصاویر متحرک که در سینما ، تلویزیون و مانند آن نمایش داده میشود.
ثابت
ثابِت، اصطلاحی است در کلام معتزله که بحثهای مختلفی را در فلسفه و کلام به همراه داشته، و در شکلگیری نظریات عرفانی مؤثر بوده است.
جرم
جرم ممکن است در معانی ذیل استعمال شده باشد: • جرم (گناه)، به ضم جيم، در لغت به معناي گناه و خطا و اصطلاحی فقهی و حقوقی• جرم (ماده دارای جسمیت ملموس)، به کسر جیم، به معنای مواد دارای جسمیت• جرم (فلسفه)، واژهای در متون فلسفی و علمی دوران اسلامی گاه مترادف با جسم و غالباً به معنایی متفاوت اما نزدیک به آن
رفع
رَفع به معنی منع از استمرار وجود یک شیء است.
صرف
واژه صرف ممکن است در معانی ذیل به کار رفته باشد: • علم صرف، یکی از شاخههای ادبیات عرب• صرف (فقه)، بیع طلا به طلا و نقره به نقره یا بیع یکی از آنها به دیگری
ضعف
ضعف به دو معنای ناتوانی جسمی و از حالات حدیث به لحاظ سند ( حدیث ضعیف ) میباشد.
عکس
عکس ممکن است در معانی ذیل به کار رفته باشد: • عکس (علوم قرآنی)، به معنای جابه جایی اجزای فراز قبلی عبارت در فراز بعدی و دارای کاربرد در علوم قرآنی• عکس (فقه)، به معنای تصویر ایجاد شده به وسیله دوربین عکاسی و دارای کاربرد فقهی• عکس (منطق)، از اصطلاحات علم منطق، دارای دو زیرمجموعه عکس مستوی و عکس نقیض