لطمه زدنی که در مجالس سینه زنی و زنجیر زنی انسان بخود وارد میکند در مصیبت سید الشهداء علیهالسلام چه حکمی دارد؟
عزاداری برای امام حسین علیهالسلام طبق سنّت متعارف و معمول بین شیعیان اشکال ندارد.
سیدالشُهَداء، به معنای سرور شهیدان، لقبی است که رسول اکرم(ص) به عموی خویش ،حمزة بن عبدالمطّلب، پس از شهادتش در جنگ احد داد. این عنوان از مشهورترین القاب امام حسین(ع) نیز هست.
زنجیر زنی
زنجیرزنی از آیینهای جمعی سوگواری شیعیان است که در آن برای یادکرد مصائب اهلبیت، زنجیر را بر بدن خود میزنند. گستره این آیین هند، پاکستان، ایران و عراق است. زنجیرزنی سبکهای گوناگونی دارد و گاه برخی سوگواران به زنجیر، تیغ وصل میکنند. همراه دستههای زنجیرزنی، نوحه خوانده میشود و از طبل و سنج استفاده میشود. برخی از فقها زنجیرزنی را همانند قمهزنی تحریم کردهاند و گاهی این مراسم از سوی دولتها ممنوع شده است.
سینه زنی
سینهزنی از رایجترین مراسم سنتی عزاداری برای امامان به خصوص امام حسین(ع) است که عزاداران همراه با نوحهخوانی با دست به سینه خود میزنند. سینهزنی مرسومترین نوع عزاداری در بین دستهها و هیئتهای عزاداری در بین شیعیان کشور ایران و دیگر کشورها است.
سینه
سینه در دو معنای بخش بالایى تنه و پستان به کار میرود که از آن به معناى نخست در بابهاى طهارت، صلات، حدود و دیات سخن گفتهاند.
وارد
دلیل وارد به معنی دلیل منتفی کننده موضوع دلیل دیگر است.
امام حسین علیهالسلام
واقعه عاشورا • اسیران کربلا • روز شمار واقعه عاشورا • روز عاشورا • نامه های کوفیان به امام حسین(ع) • واقعه عاشورا (از نگاه آمار)
امام حسین
واقعه عاشورا • اسیران کربلا • روز شمار واقعه عاشورا • روز عاشورا • نامه های کوفیان به امام حسین(ع) • واقعه عاشورا (از نگاه آمار)
عزاداری
سوگواری یا عزاداری، آیینها و اعمالی که در سوگ و عزای بزرگان دین، از جمله معصومان و بهویژه امام حسین (ع) انجام میشود. عزاداری، با انگیزههای دینی مانند ابراز محبت به معصومان و اظهار غم و اندوه در مصیبت آنان و در قالب مجالس و مراسمی مشخص برگزار میشود.
شیعیان
شیعه، یکی از دو مذهب بزرگ دین اسلام در کنار اهل سنت، که بنابر اصول اعتقادی آن، نصب امام و خلیفه پیامبر(ص)، الهی است و دخالت در نصب او در صلاحیت غیر خدا نیست. بنابر عقاید شیعه، امامت مانند نبوت امری الهی و رکن دین است و پیامبر(ص) نسبت به آن غفلت نکرده و تعیین امام از باب حفظ مصالح امت، بر او واجب بوده و او به مناسبتهای مختلف از جمله غدیر، به امر الهی، از امامت حضرت علی(ع) به نصب الهی خبر داده است. پیروان مذهب شیعه در طول تاریخ به فرقههای متعدد تقسیم شدند که مهمترین آنها امامیه ، اسماعیلیه و زیدیه است. بنابر برخی روایات، واژه شیعه را نخستین بار پیامبر(ص) به کار برده است. برخی منابع روایی و کلامی، بزرگانی از صحابه چون سلمان، ابوذر، عمار و مقداد را نخستین شیعیان دانستهاند. امروزه از کلمه شیعه، غالبا بزرگترین گروه آن، امامیه قصد میشود و برای دو گروه دیگر از عناوین اسماعیلیه و زیدیه استفاده میگردد.
حسین
امام حسین (علیهالسلام) سومین امام شیعیان میباشد.