اگر فردی در حالت و وضعیتی باشد که با شنیدن خبر ناگوار احتمال مرگش می رود، و شخصی با اطلاع از این موضوع به قصد قتل وی، بوسیله تلفن خبر ناگواری به اطلاع او می رساند و آن فرد بر اثر شنیدن آن خبر فوت می کند آیا این داخل در قتل عمد است؟
در فرض مذکور که قصد قتل وی را داشته است، قتل عمد می باشد.
عنوان سوال:
اگر فردی در حالت و وضعیتی باشد که با شنیدنخبر ناگوار احتمال مرگش می رود، و شخصی با اطلاع از این موضوع به قصد قتل وی، بوسیله تلفنخبر ناگواری به اطلاع او می رساند و آن فرد بر اثر شنیدن آن خبرفوت می کند آیا این داخل در قتل عمد است؟
پاسخ:
در فرض مذکور که قصد قتل وی را داشته است، قتل عمد می باشد.
درک کردن صدا به وسیله حس شنوایی که بدون قصد صدایی به گوش برسد را شنیدن (سماع) گویند. از عنوان یاد شده به مناسبت در بابهای طهارت، صلات، تجارت و شهادات سخن گفتهاند.
تلفن
تلفن ممکن است در معانی ذیل به کار رفته باشد: • تلفن (فقه)، تلفن نوعی دستگاه گیرنده و فرستنده صدا از راه دور و از عناوین مستحدثه• تلفن در ایران، پیشینه و تاریخچه تلفن در ایران
خبر
خبر به دو معنای مقابل انشاء و حدیث آمده است. از عنوان یاد شده در فقه، در بابهایی نظیر اجتهاد و تقلید، طهارت و صلات و در اصول فقه، بحث تعادل و تراجیح، سخن گفتهاند.
عمد
عمد، انجام دادن یا ترک عملی از روی اختیار و قصد، و در مقابل سهو میباشد.
فوت
فوت در دو معنای مردن ( مرگ ) و سپری شدن وقت عبادت دارای وقت، همچون نماز و روزه (قضاء شدن) به کار میرود؛ واژه فوت کردن یعنی دمیدن.
قتل
كشتن
قتل عمد
اينكه كسی، ديگری را با علم و قصد بكشد.
عمد
عمد، انجام دادن یا ترک عملی از روی اختیار و قصد، و در مقابل سهو میباشد.
فرض
حکم الزامی و طلب اکید متعلق به چیزی را وجوب گویند.