در یک حادثه رانندگی اتومبیل تاکسی فرد غیر مقصّر متحمّل خساراتی گردیده است و با توجه به نظر کارشناس مدّت یکماه برای تعمیر تاکسی مزبور وقت نیاز است و در ماههای معمولی راننده تاکسی از این اتومبیل ماهیانه مبلغ هشتصد هزار ریال درآمد داشته است که دراین یکماه با توجّه به تصادف واقع شده راننده تاکسی از تحصیل درآمد مزبور محروم شده است، آیا راننده تاکسی می تواند از جهت عدم النفع مبلغ هشتصد هزار ریال را علاوه بر هزینه خسارات وارده برای تعمیر تاکسی از راننده مقصّر مطالبه کند.
در فرض مذکور راننده تاکسی نمی تواند خسارت (عدم النفع) مذکور را مطالبه کند.
عنوان سوال:
در یک حادثه رانندگی اتومبیل تاکسی فرد غیر مقصّر متحمّل خساراتی گردیده است و با توجه به نظر کارشناس مدّت یکماه برای تعمیر تاکسی مزبور وقتنیاز است و در ماههای معمولی راننده تاکسی از این اتومبیل ماهیانه مبلغ هشتصد هزار ریال درآمد داشته است که دراین یکماه با توجّه به تصادف واقع شده راننده تاکسی از تحصیل درآمد مزبور محروم شده است، آیا راننده تاکسی می تواند از جهت عدم النفع مبلغ هشتصد هزار ریال را علاوه بر هزینه خسارات وارده برای تعمیر تاکسی از راننده مقصّر مطالبه کند.
پاسخ:
در فرض مذکور راننده تاکسی نمی تواند خسارت (عدم النفع) مذکور را مطالبه کند.
کسی که شغلش راندن وسائل نقلیه است و از آن طریق امرار معاش می کندرا رانننده می گویند.
تصادف
به برخورد وسیله نقلیه با چیزى دیگر تصادف گفته می شود که از عناوین مستحدثه است.این عنوان از مسائل مستحدثه است که احکام آن در استفتائات مطرح شده است.
تعمیر
تعمیر یعنی اصلاح و مرمت زمین، ساختمان و غیر آن . از آن به مناسبت در بابهاى مختلفى نظیر صلات، زکات، جهاد، وقف و صلح سخن رفته است.
مقصر
رجوع کنيد به: جاهل
نیاز
حاجت در نیاز و احتیاج استعمال شده است.از اين عنوان در بسياری ابواب فقهی از قبيل طهارت، صلات، حج، امر به معروف و نهی از منکر، تجارت، دین و نکاح سخن رفته است.
وقت
آن (دم- وقت)، یکی از مباحث فلسفه میباشد.
خسارت
خسارت همان زیان است. از آن به مناسبت در بابهای زکات، خمس، تجارت، شرکت و مضاربه سخن گفتهاند.
فرض
حکم الزامی و طلب اکید متعلق به چیزی را وجوب گویند.