منظور از (وقف به حرکت) یا (وصل به سکون) در قرائت نماز چیست؟ و معیار، برای عدم تحقّق (وصل به سکون) چیست؟ و آیا مکث یک ثانیهای یا ذرهای نفس کشیدن کافی است؟
منظور از وقف و وصل، مکث و اتصال عرفی است. برای توضیح بیشتر، به مسأله 1027 رساله عملیه مراجعه شود.
عنوان سوال:
منظور از (وقف به حرکت) یا (وصل به سکون) در قرائت نماز چیست؟ و معیار، برای عدم تحقّق (وصل به سکون) چیست؟ و آیا مکث یک ثانیهای یا ذرهای نفس کشیدن کافی است؟
وقف كردن بر روی يك كلمه (هنگام قرائت)، در عين تلفظ حركت آخر آن
قرایت
تلاوت قرآن با رعایت قواعد مخصوص آن، یا دانش مربوط به اصول قرائت و اختلافات قاریان را قرائت قرآن می گویند.
حرکت
حرکت در دو معنی و در دو علم، در معانی مختلف به کار رفته است.۱. حرکت (فقه): حرکت به این معنی در فقه در دو معنا استعمال شده است.۲. حرکت (فلسفه): حرکت به این معنی در فلسفه و به معنای خروج تدریجی شیء از قوه به فعل می باشد.
سکون
سکون، در لغت به معنای آرامش و در مقابل حرکت است. معادل فرانسوی این لغت، Statique است و در انگلیسی بدانImmobility و Static گفته میشود. [۱]
کافی
الکافی از منابع حدیثی شیعه و مهمترین و معتبرترین منبع از کتب اربعه است. این کتاب نوشته محمد بن یعقوب بن اسحاق مشهور به ثقة الاسلام کُلینی است که عالمان اسلام، وی را با عبارتهای محکم توثیق کردهاند. الکافی که در سه بخش اصول، فروع و روضه تألیف شده، محل رجوع عالمان شیعه است. اصول کافی مشهورترین بخش الکافی محسوب میشود. کلینی بر آن بوده تا احادیث الکافی را بر اساس عدم مخالفت با قرآن و موافقت با اجماع جمعآوری کند.
نماز
نماز (واژهای فارسی و معادل کلمه عربی «صَلاة») عملی عبادی است که پنج بار در اوقات معینی از شبانه روز واجب است. در این عبادت، نمازگزار رو به قبله میایستد و ذکرهای ویژهای را خوانده و اعمال ویژهای مانند رکوع و سجده را به جا میآورد. نماز به دو شکل فردی (فُرادا) و جماعت خوانده میشود.
نفس
"ن ف س" در اصل لغت برخروج نسیم دلالت میکند و تنفس نیز به همین معنا میباشد. واژه نفس در کتابهای لغت، بیشتر به معنی ذات و حقیقت شی آمده است، "قتل فلان نفسه" یعنی ذات و حقیقت خودش را هلاک کرد. [۱] [۲]
وقف
وقف عقدی است که ثمرۀ آن حبس کردن اصل، و رها کردن منفعت آن است.
رساله عملیه
توضیح المسائل یا رساله عملیه، عنوان عمومی کتابهایی است که احکام شرعی مکلفین را دربردارد. رساله عملیه یکی از راههای دستیابی به فتوای مرجع تقلید است که فقه را وارد زندگی مردم کرد.
مراجعه
مراجعه، نقل پرسش و پاسخ صورت گرفته بین گوینده و شخص دیگر، به صورت موجز و جذاب را میگویند.
اتصال
واژه اتصال ممکن است در معانی ذیل به کار رفته باشد: • اتصال (فقه)، به معنی پیوستگی، چسبیدن و عدم فاصله بین دو چیز و دارای کاربرد در فقه• اتصال (منطق)، پيوند و ملازمه و وابستگى بين مقدّم و تالى در قضاياى شرطى
وقف
وقف عقدی است که ثمرۀ آن حبس کردن اصل، و رها کردن منفعت آن است.