آیا شستن به صابونی که در او پیه خوک بکار برده شده اشکال دارد؟ و اگر شخصی بدنش را با چنین صابونی بشوید چه وظیفه دارد شرعاً؟
شستن با چنین صابونی، اشکال ندارد اگر چه این صابون نجس است.
عنوان سوال:
آیا شستن به صابونی که در او پیهخوکبکاربرده شده اشکال دارد؟ و اگر شخصی بدنش را با چنین صابونی بشوید چه وظیفه دارد شرعاً؟
پاسخ:
شستن با چنین صابونی، اشکال ندارد اگر چه این صابوننجس است.
يعنی چنين كاری موجب اسقاط تكليف نيست و نمیشود به آن اكتفا كرد؛ ولی در اين مورد میتوان به فتوای مجتهدی كه در رتبهی بعدی است رجوع كرد. رجوع کنيد به: احتياط واجب
وظیفه
تکلیف مستفاد از اصول عملی، هنگام شک یا جهل به حکم واقعی را وظیفه عملی گویند. این بحث در اصول فقه کاربرد دارد.
شستن
شستن به معنی پاک کردن چیزى از آلودگى با آب گفته می شود.
برده
برده ممکن است در دو معنی به کار رود:۱. بردگی، به معنای غلامي يا کنیز بودن۲. برده (قصیده)، به ضم باء و فتح دال، مشهورترین قصیده در مدح رسول اکرم (صلیاللهعلیهوآلهوسلم)
بکار
بکار ممکن است اسم برای اشخاص ذیل باشد: • بکار بن قتیبه، بَکّار بن قُتیبه، ابوبکر، قاضی مصر، محدّث و فقیه حنفی• بکار بن عبدالله، از شخصیتهای سیاسی وابسته به حکومت عباسیان
پیه
پیه، نوعی خاص از چربی جانوران میباشد.
خوک
خوک یا همان خنزیر حیوان معروفی است که از احکام آن در بابهاى طهارت، صلات، تجارت، رهن، وقف، وصیت، نکاح و اطعمه و اشربه سخن گفتهاند.
صابون
صابون، از مواد شوینده است.
شستن
شستن به معنی پاک کردن چیزى از آلودگى با آب گفته می شود.
نجس
نجس اصطلاحی فقهی که به آنچه از نظر شرعی ناپاک (غیرطاهر) است اطلاق میشود. چیزهایی که نجس به شمار میروند به دو دسته تقسیم میشوند: دسته نخست، آنچه اصالتاً نجس است (نجاسات دهگانه) که آن را عین نجس میگویند؛ دسته دوم آنچه اصالتاً پاک است اما به دلیل تماس با نجاسات، نجس شده است (مُتَنَجَّس). چندین حکم تکلیفی و وضعی درباره نجاسات وجود دارد؛ مانند اینکه خوردن آنها حرام است و یا اینکه لباس نمازگزار نباید نجس باشد.