راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله خوئی
آدرس:
http://aminsearch.com
رمی با ریگهای مشکوک الاستعمال پای جمرات یا غیر آن مجزی است یا خیر؟
بلی مجزی است.
عنوان سوال:
رمی با ریگهای
مشکوک
الاستعمال پای
جمرات
یا غیر آن
مجزی است
یا خیر؟
پاسخ:
بلی
مجزی
است.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
با ریگهای غصبی، یا ریگهای مسجد خیف، یا مسجد دیگر، رمی مجزی است یا خیر؟
اگر قبل از رمی، قربانی نماید و یا سر بتراشد از روی غفلت و نادانی، آیا مجزی است یا نه؟
آیا جایز است برای محرم، در منی چتر اخذ نماید برای تظلیل هنگام متوجه شدن به سوی رمی جمرات؟
اخیراً دولت سعودی جمرات را دو طبقه نموده است جهت رفاه زائرین و سهولت امر، آیا از طبقه دوّم رمی صحیح است؟ بر فرض عدم صحت کسانی که در سال گذشته از طبقه دوّم رمی کردند تکلیف آنها چیست؟
در فرض جواز آمدن شب به منی، آیا جایز است اعمال روز دهم را که رمی جمره و ذبح و حلق باشد در شب دهم انجام دهند؟
اگر از روی جهل به مسئله رمی جمرات را در طبقه بالا انجام داده است آیا کفایت میکند یا نه؟ ولو بعد از کوچ کردن از منی علم پیدا کند.
در حال رمی جمره اگر از کثرت ازدحام که بیم خطر دارد ریگها را به طرف جمره میاندازد ولی در اصابه آن تردید داشت، تکرار لازم است یا نه؟
در رمی جمرات همراه بودن زنها و بعضی از مردان ضعیف باعث ناراحتی میشود، چه بسا خوف گم شدن یا تلف شدن از ازدحام جمعیت باشد، آیا اجازه دارد شوهرش یا کسی دیگر نیابت کند از همان خیمهها در موقع رمی یا نه؟
اگر جمع شود غسل جنابت از حرام (غیر مجزی از وضو) با غسل مستحب مجزی از وضو مثل غسل جمعه یا زیارت امام حسین پس آیا این غسل (جنابت از حرام به غسل زیارت) مجزی از وضو هست یا خیر؟
اگر برای نایب، در حج پیشآمدی شود آیا میتواند نایب بگیرد؟ مثلاً در رمی جمره یا ذبح و یا غیره؟ و آیا نایب دوّم قصد از طرف منوب عنه اولی باید بکند یا امری که باید نایب اوّل انجام دهد قصد کند؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله خامنه ای] آیا رمی جمرات در طبقه فوقانی جایز است؟ و آیا رمی به قسمت سیمانی ستون مجزی است یا خیر؟
[آیت الله اردبیلی] آیا رمی جمرات را میتوان از روی پلی که نزدیک جمرات ساخته شده است انجام داد و این عمل مجزی است؟
[آیت الله اردبیلی] جمرات از شکل سابق آن خارج شده و تغییر کرده و به صورت دیواری با طول و عرض زیادتر نسبت به قبل درآمده است. آیا رمی جمرات فعلی مجزی است؟
[آیت الله شبیری زنجانی] در حال حاضر جمرات به صورت یک دیوار بزرگ ساخته شده است. آیا در رمی جمرات باید سنگها را حتما به قسمت وسط آن که گفته شده جای جمره قبلی است سنگ انداخت یا به قسمت های دیگر دیوار هم مجزی است؟ رمی در طبقات فوقانی چه حکمی دارد؟
[آیت الله جوادی آملی] رمی در شب (رمی جمره عقبه)
[آیت الله مکارم شیرازی] برای امثال من رمی جمرات در روز مقدور نیست، آیا در شب می توانیم رمی جمرات کنیم و در صورت مثبت بودن، آیا همراهان من هم می توانند در شب رمی جمرات کنند؟
[آیت الله مکارم شیرازی] برای امثال من رمی جمرات در روز مقدور نیست، آیا در شب می توانیم رمی جمرات کنیم و در صورت مثبت بودن، آیا همراهان من هم می توانند در شب رمی جمرات کنند؟
[آیت الله جوادی آملی] رمی جمره جدید
[آیت الله مکارم شیرازی] برای امثال من رمی جمرات در روز مقدور نیست، آیا در شب میتوانیم رمی جمرات کنیم و در صورت مثبت بودن، آیا همراهان من هم میتوانند در شب رمی جمرات کنند؟
[آیت الله جوادی آملی] رمی جمرات از طبقه دوم
مسائل مرتبط از این مرجع
بعد از مسح سر باید با تری آب وضو که در دست مانده روی پاها را از سر یکی از انگشتها تا برآمدگی روی پا مسح کند، و احتیاط واجب آن است که پای راست را با دست راست و پای چپ را با دست چپ مسح نماید.
مستحب است در حال تشهد بر ران چپ بنشیند و روی پای راست را به کف پای چپ بگذارد و پیش از تشهد بگوید: (الحمدلله) یا بگوید (بسم الله و بالله و الحمدالله و خیر الاسماءِ لله) و نیز مستحب است دستها را بر رانها بگذارد، و انگشتها را به یکدیگر بچسباند، و به دامان خود نگاه کند، و بعد از صلوات در تشهد بگوید (و تقبل شفاعته و ارفع درجته).
جای پیشانی نمازگزار باید از جای سر انگشتان پای او بلندتر از چهار انگشت بسته نباشد بلکه واجب است که جای پیشانی او از جای انگشتان پایش پستتر از چهار انگشت بسته نیز نباشد.
بعد از آن که کف پا یا ته کفش نجس به راه رفتن پاک شد، مقداری از اطراف آن هم که معمولًا به گل آلوده میشود پاک میگردد. ((مسأله 189)- کسی که با دست و زانو راه می رود، اگر کف دست یا زانوی او نجس شود، پاک شدن آن راه رفتن محل اشکالست. و همچنین است ته عصا و ته پای مصنوعی و نعل چهار پایان و چرخ اتومبیل و درشکه و مانند اینها.
کسی که نمیتواند وضو بگیرد، باید نایب بگیرد که او را وضو دهد، و چنانچه مزد هم بخواهد، در صورتی که بتواند و مضر به حالش نباشد باید بدهد ولی باید خود او نیت وضو کند، و با دست خود مسح نماید، و اگر نمیتواند باید نائبش دست او را بگیرد و بهجای او مسح بکشد، و اگر این هم ممکن نیست، باید نایب از دست او رطوبت بگیرد و با آن رطوبت سر و پای او را مسح کند.
مستحب است کسی که میت را در قبر میگذارد، با طهارت و سر برهنه و پا برهنه باشد، و از طرف پای میت از قبر بیرون بیاید، و غیر از خویشان میت کسانی که حاضرند با پشت دست خاک بر قبر بریزند و بگویند:" انا لله و انا الیه راجعون". اگر میت زن است کسی که با او محرم میباشد او را در قبر بگذارد، و اگر محرمی نباشد خویشانش او را در قبر بگذارند.
در سجده چند چیز مستحب است: 1- کسی که ایستاده نماز میخواند بعد از آن که سر از رکوع برداشت و کاملا ایستاد، و کسی که نشسته نماز میخواند، بعد از آن که کاملا نشست برای رفتن به سجده تکبیر بگوید. 2- موقعی که میخواهد به سجده برود، مرد اول دستها را و زن اول زانوها را به زمین بگذارد. 3- بینی را به مهر یا چیزی که سجده بر آن صحیح است بگذارد. 4- در حال سجده انگشتان دست را به هم بچسباند و برابر گوش بگذارد بطوری که سر آنها رو به قبله باشد. 5- در سجده دعا کند و از خدا حاجت بخواهد و این دعا را بخواند: (یا خیر المسؤلین و یا خیر المعطین ارزقنی و ارزق عیالی من فضلک فانک ذو الفضل العظیم)، (یعنی ای بهترین کسی که از او سؤال میکنند و ای بهترین عطا کنندگان، از فضل خود روزی بده به من و عیال من پس به درستی که تو دارای فضل بزرگی). 6- بعد از سجده بر ران چپ بنشیند و روی پای راست را بر کف پای چپ بگذارد. 7- بعد از هر سجده وقتی نشست و بدنش آرام گرفت تکبیر بگوید. 8- بعد از سجده اول بدنش که آرام گرفت (استغفر الله ربی و اتوب الیه) بگوید. 9- سجده را طول بدهد و در موقع نشستن دستها را روی رانها بگذارد. 10- برای رفتن به سجده دوم، در حال آرامی بدن (الله اکبر) بگوید. 11- در سجدهها صلوات بفرستد. 12- در موقع بلند شدن، دستها را بعد از زانوها از زمین بردارد. 13- مردها آرنجها و شکم را به زمین نچسبانند و بازوها را از پهلو جدا نگاه دارند و زنها آرنجها و شکم را بر زمین بگذارند و اعضای بدن را به یکدیگر بچسبانند و مستحبات دیگر سجده در کتابهای مفصل گفته شده است.
نماز جمعه مانند نماز صبح دو رکعت است، و امتیازش از نماز صبح این است که دو خطبه در پیش دارد، و نماز جمعه تخییری است: به این معنی که مکلف در روز جمعه مخیر است که نماز جمعه را بخواند درصورتی که شرائطش موجود باشد، یا نماز ظهر بهجا آورد، پس اگر نماز جمعه را بهجا آورد کفایت از ظهر میکند. و واجب شدن نماز جمعه چند شرط دارد: (اول): داخل شدن وقت، و آن عبارت از زوال آفتاب است، و وقتش تا برابر شدن سایه شاخص است با شاخص بنابر أظهر، پس هر گاه تا برابر شدن سایه با شاخص نماز جمعه را تأخیر انداخت، وقتش خارج شده و نماز را باید بهجا آورد. (دوم) شمارة افراد، و آن هفت نفر است با امام، و هر گاه هفت نفر از مسلمانان جمع نشوند نماز جمعه واجب نمیشود. بلی نماز جمعه از پنج نفری که یکیشان امام باشد صحیح است. (سوم) بودن امام جامع شرائط امامت: از عدالت و غیر آن از چیزهایی که در امام جماعت معتبر است، همچنانکه در بحث نماز جماعت خواهد آمد و بدون او نماز جمعه واجب نمیشود. و صحیح بودن نماز جمعه چند شرط دارد: (اول) جماعت بودن، پس فرادی صحیح نیست و هر گاه مأموم قبل از رکوع رکعت دوم نماز جمعه به امام برسد مجزی خواهد بود، و یک رکعت دیگر به او اضافه میکند، و اگر در رکوع درک امام کند مجزی بودنش مشکل است، و احتیاط ترک نشود. (دوم) خواندن دو خطبه پیش از نماز: که در خطبه اول حمد و ثنای الهی را گفته و وصیت به تقوی و پرهیزگاری شود و یک سوره از قرآن بخواند، سپس نشسته و برخیزد، و باز هم حمد و ثنای الهی را بهجا آورده و بر پیغمبر اکرم و ائمه مسلمین صلوات فرستاده، و برای مؤمنین و مؤمنات استغفار (طلب آمرزش) کند. و لازم است خطبه پیش از نماز باشد، پس اگر نماز را پیش از دو خطبه شروع کرد صحیح نخواهد بودو خواندن خطبه پیش از زوال آفتاب جایز نیست. لازم است کسی که خطبه را میخواند هنگام خطبه ایستاده باشد پس هر گاه خطبه را نشسته بخواند صحیح نخواهد بود و فاصله انداختن بین دو خطبه به بنشستن لازم و واجب است، و لازم است نشستن مختصر و خفیف باشد، و لازم است امام جماعت و خطیب (کسی که خطبه میخواند) یک نفر باشد. واقوی این است که در خطبه طهارت شرط نیست، اگرچه اشتراط احوط است. و در مقدار واجب از خطبه عربیت (زبان عربی) معتبر است، و در مازاد بر آن معتبر نیست مگر آنکه حاضرین زبان عربی را ندانند، که احوط در این صورت در خصوص وصیت به تقوی جمع بین عربیت و زبان حاضرین است. (سوم) آنکه مسافت بین دو نماز جمعه کمتر از یک فرسخ نباشد، پس هر گاه نماز جمعه دیگری در مسافت کمتر از یک فرسخ برپا باشد، و مقارن هم بودند هر دو باطل میشوند، و اگر یکی سبقت بر دیگری داشت هر چند به تکبیرة الاحرام باشد صحیح و دومی باطل خواهد بود و اگر پس از برگزاری نماز جمعه کشف شد که نماز جمعه دیگری بر او سابق یا مقارنش در مسافت کمتر از یک فرسخ بر پا شده بوده بهجا آوردن نماز ظهر واجب خواهد بود، و فرقی نیست بین این کشف در وقت یا در خارج وقت باشد و بر پا نمودن نماز جمعه درصورتی مانع از نماز جمع دیگر در مسافت مزبور میشود که خود صحیح و جامع شرائط باشد، والا در مانع بودنش اشکال است، و اقرب مانع نبودن است.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله مظاهری] کسی که اجیر شده حجّ تمتع به جا آورد، میتواند در ضمن اعمال حجّ یا بعد از آن برای طواف یا ذبح یا رمی جمره و مانند اینها بلکه برای عمره مفرده اجیر دیگری شود، چنانکه میتواند برای خود طواف و عمره مفرده به جا آورد.
[آیت الله علوی گرگانی] جائز است بدن مرده کافر را تشریح کردن بتمام انواع تشریح وهمینطور است اگر مردهای اسلام او مشکوک باشد وفرق نمیکند که تشریح بدن کافر یا مشکوک الاسلام در بلاد اسلامی بوده باشد یا غیر اسلامی.
[آیت الله جوادی آملی] .پوشیدن لباس یا فلزی که طلا بودن آن مشکوک است، جایز است و نماز در آن, باطل نیست.
[آیت الله فاضل لنکرانی] چیزی را که مانع رسیدن آب به بدن است باید برطرف کند و اگر پیش از آن که یقین کند برطرف شده غسل نماید، غسل او مجزی نیست.
[آیت الله وحید خراسانی] اگر جای ماموم بلندتر از جای امام باشد اشکال ندارد ولی اگر به قدری بلندتر باشد که صدق جماعت مشکوک باشد نمی تواند قصد جماعت کند
[آیت الله اردبیلی] واجبات حجّ تمتّع سیزده چیز است: اول: احرام حجّ تمتّع؛ که مانند احرام عمره است، جز این که در احرام حج باید از مکه معظّمه به نیّت حجّ تمتّع مُحرم شود. دوم: وقوف در عرفات؛ یعنی مُحرم به احرام حجّ از ظهر روز عرفه نهم ذیحجّه به قصد قربت در عرفات باشد و در آنجا نیّت وقوف کند و بنابر احتیاط، از اوّل ظهر به عرفات برود و تا مغرب شرعی در آنجا بماند. سوم: وقوف در مشعر؛ به این ترتیب که حاجی پس از انجام وقوف در عرفات هنگام مغرب شب عید به طرف (مشعرالحرام) کوچ کند و مستحب است به گونهای کوچ کند که نماز مغرب و عشاء را در مشعر بخواند. وقوف در مشعر باید به قصد قربت انجام شود و وقت آن از طلوع فجر تا طلوع آفتاب است و بنابر احتیاط شب دهم را نیز تا طلوع فجر به قصد قربت باید در مشعر به سر برد. چهارم، پنجم و ششم: واجبات منی در روز عید قربان، که عبارتند از: الف رَمی جمره عقبه؛ یعنی زدن هفت سنگریزه به جمره عقبه به پیروی از حضرت ابراهیم علیهالسلام که در این مکان شیطان را رمی کرده است. ب قربانی و مخیّر است شتر یا گاو و یا گوسفند را قربانی کند. ج تراشیدن سر و یا تقصیر (کوتاه کردن مو یا ناخن) به تفصیلی که در کتاب مناسک حج آمده است. هفتم، هشتم، نهم، دهم و یازدهم: اعمال مکّه مکرّمه، که به ترتیب عبارتند از: (طواف)، (نماز طواف)، (سعی بین صفا و مروه)، (طواف نساء) و (نماز طواف نساء). دوازدهم و سیزدهم: اعمال منی در روزهای یازدهم، دوازدهم و برای بعضی سیزدهم ذیحجّه، که عبارتند از: الف بیتوته در منی؛ یعنی شب در آنجا ماندن. ب رَمی جمرات سه گانه (اُولی، وُسطی و عقبه) و در هر روز باید به هر یک از جمرات سه گانه هفت ریگ بزند.
[آیت الله میرزا جواد تبریزی] در زمان غیبت امام (ع) نماز جمعه در غیر صورتی که ذکر خواهد شد اگر اقامه شود مجزی از نماز ظهر نیست.
[آیت الله وحید خراسانی] بعد از مسح سر باید با تری اب وضو که در دست مانده است روی پاها را مسح کند و اندازه واجب ان از سر یکی از انگشتها تا برامدگی روی پا است و احتیاط مستحب ان است که تا مفصل مسح نماید و احتیاط واجب ان است که پای راست را مقدم بر پای چپ بدارد و همچنین پای راست را با دست راست و پای چپ را با دست چپ مسح نماید
[آیت الله وحید خراسانی] بعد از مسح سر باید با تری اب وضو که در دست مانده است روی پاها را مسح کند و اندازه واجب ان از سر یکی از انگشتها تا برامدگی روی پا است و احتیاط مستحب ان است که تا مفصل مسح نماید و احتیاط واجب ان است که پای راست را مقدم بر پای چپ بدارد و همچنین پای راست را با دست راست و پای چپ را با دست چپ مسح نماید
[آیت الله مظاهری] در موقع تخلّی پنج چیز مستحب است: 1 - نشستن در جایی که کسی انسان را نبیند. 2 - با پای چپ به محل تخلّی وارد شدن. 3 - با پای راست از محل تخلّی خارج شدن. 4 - در حال تخلّی سر را پوشاندن. 5 - سنگینی بدن را بر پای چپ انداختن.
مجزی است
كافی است (ساقط كنندهی تكليف است).
جمرات
جَمْرَه، نام سه محل مخصوص در سرزمین منا که حاجیان در روزهای معینی به سوی آنها سنگ میاندازند.
مشکوک
مشکوک، مکلف به یا تکلیف متعلق شک است.
مجزی
عملی كه در ادای تكليف كافی است.
رمی
پرتاب یا همان رمی افکندن تیر و مانند آن است و از آن به مناسبت در بابهاى طهارت، حج و حدود سخن رفته است.
مجزی است
كافی است (ساقط كنندهی تكليف است).
مجزی
عملی كه در ادای تكليف كافی است.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*