دست و پای مصنوعی که با چرمهای دوخته شده به بدن میبندند چه صورتی دارد؟ آیا کفّاره دارد؟
اشکال ندارد و احوط دادن کفاره است.
اشکال ندارد و احوط دادن کفاره است.
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله مکارم شیرازی] آیا استفاده از دست و پای مصنوعی که با چرمهای دوخته شده به بدن می بندند،در حال احرام کفّاره دارد؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] آیا استفاده از دست و پای مصنوعی که با چرمهای دوخته شده به بدن می بندند،در حال احرام کفّاره دارد؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] دست و پای مصنوعی که با چرمهای دوخته شده به بدن می بندند، در حج چه حکمی دارد؟
- [آیت الله اردبیلی] جوانی هر دو پایش صدمه خورده و از زیر زانو، پای مصنوعی دارد و بر روی پای مصنوعی، جوراب پارچهای دوخته شده قرار دارد و نمیتواند جوراب دوخته شده را از پا درآورد. این جوان میخواهد عمره و حج به جا آورد. حکم پوشیدن جوراب مذکور که نمیتواند از پا در آورد، چیست؟
- [آیت الله خامنه ای] حقیر با توجه به قطع پا جهت استفاده از پای مصنوعی ناچار به استفاده از چند جوراب (5 یا 6) و تسمه ای می باشم که دوخته شده هستند. با توجه به وضعیت فوق آیا در احرام باید از لباس دوخته اجتناب کنم؟ که در اینصورت انجام اعمال با عصا برایم بسیار مشکل است؟ درصورت ناچاری باید کفاره بدهم؟
- [آیت الله بهجت] آیا نجس بودن دست یا پای مصنوعی خللی به نماز وارد می کند؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] آیا نجس بودن دست یا پای مصنوعی خللی به نماز وارد می کند؟
- [آیت الله خامنه ای] پوشیدن جوراب روی پای مصنوعی جانبازان در حال احرام چه صورتی دارد؟ پوشیدن جوراب روی پروتز جانبازان در حال احرام چه صورتی دارد؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] اگر محرم سرش را با چیز دوخته مانند کلاه دوخته شده بپوشاند، آیا باید دو کفّاره بدهد، یا یک کفّاره کافی است؟
- [آیت الله مظاهری] اگر مرد محرم سر خود را با لباس دوخته بپوشاند، با توجه به اینکه طبق فتوای حضرتعالی پوشانیدن سر کفّاره ندارد، پرداخت کفّاره لباس دوخته کفایت می کند؟
مسائل مرتبط از این مرجع
- مستحب است در موقع تخلی جایی بنشیند که کسی او را نبیند، و موقع وارد شدن به مکان تخلی اول پای چپ و موقع بیرون آمدن اول پای راست را بگذارد. و همچنین مستحب است در حال تخلی سر را بپوشاند، و سنگینی بدن را بر پای چپ بیندازد.
- عکس برداشتن مرد از زن نامحرم حرام نیست ولی اگر برای عکس برداشتن مجبور شود که حرام دیگری انجام دهد مثلاً دست به بدن او بزند یا نظرش به صورت زینت شد? او یا به سایر بدن او بیفتد، نباید عکس او را بردارد و اگر زن نامحرمی را بشناسد در صورتی که آن زن متهتک نباشد نباید به عکس او نگاه کند.
- اگر مرد برای معالج? زن نامحرم ناچار باشد که او را نگاه کند و دست به بدن او بزند اشکال ندارد، ولی اگر با نگاه کردن بتواند معالجه کند نباید دست به بدن او بزند و اگر با دست زدن بتواند معالجه کند، نباید او را نگاه کند.
- کسی که نمیتواند وضو بگیرد باید نایب بگیرد که او را وضو دهد. و چنانچه مزد هم بخواهد، در صورتی که بتواند باید بدهد. ولی باید خود او نیت وضو کند و با دست خود مسح نماید و اگر نمیتواند باید نایبش دست او را بگیرد و به جای مسح او بکشد، و اگر این هم ممکن نیست باید از دست او رطوبت بگیرند و با آن رطوبت، سر و پای او را مسح کنند. و احتیاط واجب در صورت امکان ضمّ تیمم است.
- کسی که نمی تواند نشسته نماز بخواند، باید در حال نماز به پهلوی راست طوری بخوابد که جلوی بدن او رو به قبله باشد. و اگر ممکن نیست، باید به پهلوی چپ طوری بخوابد که جلوی بدن او رو به قبله باشد. و اگر این را هم نتواند،باید به پشت بخوابد، به طوری که کف پای او رو به قبله باشد.
- کسی که جنب است، اگر بر جایی از بدن او آیه قرآن یا اسم خداوند متعال نوشته شده باشد، حرام است دست به آن نوشته بگذارد. و اگر بخواهد غسل کند باید آب را طوری به بدن برساند که دست او به نوشته نرسد.
- لازم نیست نیت وضو را به زبان بگوید یا از قلب خود بگذراند ولی باید در تمام وضو متوجه باشد که وضو میگیرد. بطوری که اگر از او بپرسند چه میکنی بگوید وضو میگیرم. شرط نهم: آن که وضو را به ترتیبی که گفته شد به جا آورد، یعنی اول صورت و بعد دست راست و بعد دست چپ را بشوید و بعد از آن سر و بعد پاها را مسح نماید، و باید پای راست را پیش از پای چپ مسح کند، و اگر به این ترتیب وضو نگیرد باطل است. شرط دهم: آن که کارهای وضو را پشت سر هم انجام دهد.
- چند چیز در سر بریدن حیوانات مستحب است: اول: موقع سر بریدن گوسفند دو دست و یک پای آن را ببندند و پای دیگرش را باز بگذارند و موقع سر بریدن گاو چهار دست و پایش را ببندند و دم آن را باز بگذارند و موقع کشتن شتر دو دست آن را از پایین تا زانو، یا تا زیر بغل به یکدیگر ببندند و پاهایش را باز بگذارند و مستحب است مرغ را بعد از سر بریدن رها کنند تا پر و بال بزند. دوم: کسی که حیوان را میکشد رو به قبله باشد. سوم: پیش از کشتن حیوان آب جلوی آن بگذارند. چهارم: کاری کنند که حیوان کمتر اذیت شود، مثلًا کارد را خوب تیز کنند و با عجله سر حیوان را ببرند. چیزهایی که در کشتن حیوانات مکروه است
- برای شش چیز وضو گرفتن واجب است: اول: برای نمازهای واجب غیر از نماز میت. دوم: برای سجده و تشهد فراموش شده، اگر بین آنها و نماز حَدَثی از او سرزده مثلاً بول کرده باشد. سوم: برای طواف واجب خان? کعبه. چهارم: اگر نذر یا عهد کرده یا قسم خورده باشد که وضو بگیرد. پنجم: اگر نذر کرده باشد که جایی از بدن خود را به خط قرآن برساند. ششم: برای آب کشیدن قرآنی که نجس شده یا بیرون آوردن آن از مستراح و مانند آن، در صورتی که مجبور باشد دست یا جای دیگر بدن خود را به خط قرآن برساند، ولی چنانچه معطل شدن به مقدار وضو، بیاحترامی به قرآن باشد باید بدون این که وضو بگیرد، قرآن را از مستراح و مانند آن بیرون آورد، یا اگر نجس شده آب بکشد و تا ممکن است از دست گذاشتن به خط قرآن خودداری کند.
- اگر از معدن طلا، نقره، سرب، مس، آهن، نفت، ذغال سنگ، فیروزه،عقیق، زاج، نمک و معدنهای دیگر چیزی به دست آورد، در صورتی که به مقدار نصاب باشد، باید خمس آن را بدهد.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله اردبیلی] کسی که با دست و زانو راه میرود، اگر کف دست یا زانوی او نجس شود، به وسیله راه رفتن پاک میشود؛ و همچنین است زیر عصا، زیر پای مصنوعی، نعل چهار پایان، چرخ اتومبیل، درشکه و مانند آنها.
- [آیت الله علوی گرگانی] کسی که با دست و زانو راه میرود، اگر کف دست یا زانوی او نجس شود با راه رفتن پاک میشود و همچنین است ته عصا، و ته پای مصنوعی ونعل چهارپایان و چرخ اتومبیل و درشکه و مانند اینها.
- [آیت الله مکارم شیرازی] این ایام چرمهای مصنوعی را به وسیله مواد پلاستیکی و مانند آن می سازند نماز خواندن با آن اشکالی ندارد و هرگاه شک کند که چیزی چرم مصنوعی است یا چرم واقعی یا از حیوان حرام گوشت، یا حیوان مرده، آن هم اشکالی ندارد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] نماز خواندن با چرمهای مصنوعی که به وسیله موادّ پلاستیکی و مانند آن می سازند اشکال ندارد بنابراین هرگاه انسان شک کند که چیزی چرم مصنوعی است یا چرم واقعی یا از حیوان حرام گوشت است یا حیوان مرده یا حلال گوشت و مذکی نماز با آن اشکال ندارد.
- [آیت الله نوری همدانی] کسی که با دست و زانو راه می رود ، اگر کف دست یا زانو به وسیله تماس با زمین و حرکت برروی زمین نجس شود ، دست وزانوی به وسیله راه رفتن پاک می شود .و اما پاک شدن ته عصا و ته پای مصنوعی و نعل چهار پایان و چرخ اتومبیل ودرشگه و مانند اینها ، محل اشکال است .
- [آیت الله سبحانی] کسی که با دست و زانو راه می رود، اگر کف دست یا زانوی او نجس شود پاک شدن دست و زانوی او به وسیله راه رفتن محل اشکال است. و همچنین است ته عصا و ته پای مصنوعی و نعل چهارپایان و چرخ اتومبیل و مانند اینها.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] کسی که با دست و زانو راه می رود، اگر کف دست یا زانوی او نجس شود پاک شدن دست و زانوی او به وسیله راه رفتن محل اشکال است. و همچنین است ته عصا و ته پای مصنوعی و نعل چهارپایان و چرخ اتومبیل و مانند اینها.
- [آیت الله شبیری زنجانی] کسی که با دست و زانو راه میرود، اگر کف دست یا زانوی او به سبب راه رفتن نجس شود، با راه رفتن پاک میگردد و همچنین است ته عصا و ته پای مصنوعی و نعل چهارپایان و چرخ اتومبیل و درشکه و مانند اینها.
- [آیت الله بهجت] کسی که با دست و زانو راه می رود ، اگر دست یا زانوی او نجس شود ، با راه رفتن پاک می گردد . و همچنین است ته عصا و ته پای مصنوعی و نعل چهارپایان و چرخ اتومبیل و گاری و مانند اینها بنا بر اظهر .
- [آیت الله مظاهری] کسی که با دست و زانو راه میرود، اگر کف دست و زانوی او نجس شود به واسطه راه رفتن روی زمین پاک میشود و همچنین است ته عصا و پای مصنوعی و نعل چهار پایان و چرخ اتومبیل و دوچرخه و مانند اینها.