چون روز عید، رمی جمره برای زنها و مریضها و پیر مردان بسیار کار دشواری شده و شبها هم ایاب و ذهاب خیلی میشود، آیا زنها و مریضها و پیر مردها میتوانند جهت رمی جمره نائب بگیرند که اصلا خودشان از خیمه منی بیرون نروند، یا نه؟
در صورت عذر جایز است.
در صورت عذر جایز است.
عنوان سوال:
چون روز عید، رمی جمره برای زنها و مریضها و پیر مردان بسیار کار دشواری شده و شبها هم ایاب و ذهاب خیلی میشود، آیا زنها و مریضها و پیر مردها میتوانند جهت رمی جمره نائب بگیرند که اصلا خودشان از خیمه منی بیرون نروند، یا نه؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله مکارم شیرازی] آیا خانمها برای اینکه بدنشان با نامحرم برخورد نکند میتوانند در رمی جمرات مردان را نایب کنند؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] آیا زنها می توانند شب دوازدهم رمی جمرات نمایند و همان شب به مکّه بروند و دیگربه منی برنگردند یا باید مانند مردان تا ظهر در منی بمانند؟
- [آیت الله وحید خراسانی] زنان و معذورینی که قبل از نیمه شب وقوف مشعر را درک می کنند و بعد از ان برای رمی جمره عقبه در همان شب عید به منی می ایند ایا می توانند در صورت عدم توان نسبت به رمی همان شب برای رمی نایب بگیرند یا نیابت در رمی به روز عید موکول شود
- [آیت الله فاضل لنکرانی] در شب عید که زنها و پیرمردها وارد منی شده و برای رمی پای جمره عقبه حاضر می شوند بعضی از آنها از رمی معذور هستند و باید نایب بگیرند آیا می توانند همان شب برای رمی نایب بگیرند و مجزی است؟
- [آیت الله وحید خراسانی] ایا می شود که زنها را شب دهم بعد از نصف شب از مشعر به منی بیاورند و همان شب انان را به جمره عقبه ببرند و رمی کنند و بعد به خیمه برگردانند و نزدیک غروب روز یازدهم مجددا انان را به جمرات ببرند تا شب دوازدهم هم رمی روز یازدهم را انجام دهند و هم رمی روز دوازدهم را با توجه به ازدحام و خطرهای احتمالی
- [آیت الله بروجردی] شخصی در چند سال قبل به عنوان نوکری و خادمی به مکّه معظّمه مشرّف شده و اعمال عمره تمتّع را بتمامها به جا آورده، ولی در روز ترویه که به منی رفتند و روز نهم در عرفه و شب عید هم در مشعر بسر برده و اعمال روزعید را هم در منی به جا آورده رمی جمره عقبه و تضحیه و حلق رأس و روزیازدهم و دوازدهم هم رمی جمرات نموده، ولی برای طواف و نماز آن و سعی و طواف نساء و نماز آن به مکّه نیامده و به جا نیاورده و بعداً هم متأهّل شده و امسال ملتفت شده که خطا نموده از زوجه خود عزلت اختیار نموده و خود او هم مقتدر به رفتن مکّه نبوده نایب گرفته و اعمال مزبوره را نایب عوض او به جا آورده، آیا حج او صحیح است یا خیر؟ و در صورت فاسد بودن، آیا بعد از به جا آوردن نایب طواف نساء را میتواند با زوجه خود مباشرت کند، یا خیر؟
- [آیت الله اردبیلی] به سبب ازدیاد تعداد حجّاج در سالهای اخیر، موانعی برای ادای اعمال پیش آمده است و از آن جمله است به جا آوردن اعمال مکه بعد از اعمال منی. آیا به جهت رعایت صحّت اعمال حجاج، جایز است حجّاج بعد از رمی جمره عقبه و قبل از قربانی و حلق و تقصیر، اعمال مکه را انجام دهند؟ اگر برای همه جایز نیست، آیا برای کسانی مثل خائف، زنانی که خوف از حیض شدن دارند، کسی که مسئول آب و غذای حجّاج است، پیر مردان، زنان، مریضها، بچهها، پرستاران مریض، پزشکان و... جایز است؟
مسائل مرتبط از این مرجع
مسئله مرتبط یافت نشد
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
مسئله مرتبط یافت نشد