گاهی پیشنهاد میشود هدایا و نذورات مربوط به عزاداری که برای روضهخوانی حضرت سید الشهدا علیهالسلام تعیین میشود در قالب عزاداریهای نمایشی و تئاتری مصرف شود، آیا این امر جایز است؟
هدایا و نذور باید در مواردی که مورد نظر هدیه دهنده و نذر کننده است مصرف شود و به همان روش معمول سابق نه به صورت نمایش و تئاتر. آلات موسیقی در عزاداری
هدایا و نذور باید در مواردی که مورد نظر هدیه دهنده و نذر کننده است مصرف شود و به همان روش معمول سابق نه به صورت نمایش و تئاتر. آلات موسیقی در عزاداری
عنوان سوال:
گاهی پیشنهاد میشود هدایا و نذورات مربوط به عزاداری که برای روضهخوانی حضرت سید الشهدا علیهالسلام تعیین میشود در قالب عزاداریهای نمایشی و تئاتری مصرف شود، آیا این امر جایز است؟
پاسخ:
هدایا و نذور باید در مواردی که مورد نظر هدیه دهنده و نذر کننده است مصرف شود و به همان روش معمول سابق نه به صورت نمایش و تئاتر.
آلات موسیقی در عزاداری
پرسشهای مرتبط از این مرجع
- اخیراً مطرح میشود که مجالس عزاداری خصوصاً عزای سید الشهدا علیهالسلام از صورت سنّتی و روضه خوانی و استماع آن خارج بشود و به صورت نمایشی و تئاتری تبدیلگردد، بلکه بهاین مطلب اصرارمیورزند. نظرمبارکتان را بیانفرمایید.
- آیا سینه زنی به صورتی که از کمر به بالا برهنه شوند، در عزاداری سیّدالشهدا علیهالسلام جائز است؟
- آیا دریافت وجه توسط مدّاح و سخنران در عوض مداحی و سخنرانی در مجالس عزاداری سیدالشهداء علیهالسلام جائز است؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله مکارم شیرازی] طریقه نذر صحیح برای مراسم عزاداری حضرت سیدالشهداء (علیه السلام) چگونه است؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] آیا در عزاداری سیدالشهداء استفاده از طبل و دهل جایز است؟
- [آیت الله نوری همدانی] پوشیدن لباس سیاه بعنوان عزاداری برای معصومین و ائمه هدیعلیهمالسلام خصوصاً حضرت سید الشهدا علیهالسلام چه حکمی دارد؟ خصوصاً اگر کسی بخواهد در طول سال به این عنوان و یا دو ماه محرم و صفر را لباس سیاه بپوشد.
- [آیت الله نوری همدانی] آیا جایز است که بلندگوی مسجد و ظروف تهیه شده برای غذا دادن به عزاداران در ایام عزاداری امام حسینعلیهالسلام و... را برای عزاداری امام حسین علیهالسلام و جشنها و جلسات روضه خوانی و حج ببرند یا خیر؟
- [آیت الله خامنه ای] اگر شخصی عَلَمی را برای عزاداری سیدالشهدا(علیه السلام) نذر کرده باشد، آیا جایز است مسئولین حسینیه از قبول آن خودداری کنند؟
- [آیت الله مظاهری] ما جمعی از جوانان در یکی از شهرهای مرزی ایران هستیم که قصد برگزاری مراسم عزاداری حضرت سیدالشّهداء(سلاماللهعلیه)را داریم. از این جهت از جنابعالی استدعا داریم که با توجه به فرارسیدن ماه محرم، توصیههای اخلاقی درمورد اهمیت ماه محرم و عزاداری و نیز نحوه عزاداری را به ما هدیه کنید.
- [آیت الله خامنه ای] شخصی ملک خود را برای برپایی مجالس عزاداری سیدالشهداء(علیه السلام) در روستا وقف کرده است، ولی در حال حاضر متولّی وقف، توانایی اقامه عزا در روستای مذکور در وقفنامه را ندارد، آیا جایز است در شهری که در آن اقامت دارد مجالس عزاداری برگزار کند؟
- [آیت الله نوری همدانی] با توجه به اینکه در بنیاد مساجد آنچه اصل است نماز و اقامه جمعه و جماعت است در صورتی که جمع آوری فرشهای شبستان مسجد و اجرای برنامه شبیه خوانی و عزاداری سالار شهیدان حضرت حسین بن علی علیهالسلام مانع برگزاری نماز جماعت و یا نماز فرادی اصناف و کسبه اطراف مسجد و یا رهگذران در شبستان مسجد باشد آیا این امر جایز است؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] شخصی در سال 1369 ملکی را با متولی و ناظر معلوم، وقف عزاداری سیدالشهداء (علیه السلام) کرده است و چند سالی طبق آن عمل می شد، بعد از فوت او وقفنامه دیگری مربوط به همین ملک به تاریخ 1374 بدست آمده است که نسبت به قبلی فرق دارد و کمتر از آن مقدار است، به کدامیک از دو وقفنامه باید عمل کرد؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] کسی وصیت کرده است که ملک و آبی صرف روضه حضرت سیدالشهداء (علیه السلام)بشود و اولادش را نسلا بعد نسل متولی قرار داده، اکنون اداره اوقاف می خواهد آنها را بصورت موقوفه درآورد، اگر چنین کند، آیا باید مثل سابق عمل گردد و تولیت اولاد چگونه خواهد بود؟
مسائل مرتبط از این مرجع
مسئله مرتبط یافت نشد
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله بهجت] اگر در نذر خصوصیت معینی قرار دهد، مثلاً نذر کند، این پول را در فلان مسجد مصرف کنم، یا فلان روز را روزه بگیرم، یا این مال را خرج روضه حضرت سیدالشهدا نمایم، باید به همان صورتی که نذر کرده عمل کند و مخالفت با آن نمیتواند بکند.
- [آیت الله سیستانی] مسافر میتواند در تمام شهر مکه و مدینه و کوفه و در حرم حضرت سیدالشهداء علیهالسلام تا مقدار 5/11 متر تقریباً از اطراف قبر مقدس ، نمازش را تمام بخواند .
- [آیت الله خوئی] مستحب است، قدری تربت حضرت سیدالشهدا را علیهالسلام با کافور مخلوط کنند، ولی باید از آن کافور بهجاهایی که بیاحترامی میشود، نرسانند. و نیز باید تربت به قدری زیاد نباشد، که وقتی با کافور مخلوط شد آن را کافور نگویند.
- [آیت الله بهجت] مستحب است قدری تربت حضرت سیدالشهدا علیهالسلام با کافور مخلوط کنند، ولی باید از آن کافور به جاهایی که بیاحترامی میشود نرسانند و نیز باید تربت بهقدری زیاد نباشد که وقتی با کافور مخلوط شد آن را کافور نگویند.
- [آیت الله شبیری زنجانی] خوردن خاک حرام است و خوردن تربت حضرت سیّدالشهداء علیهالسلام برای استشفاء جایز است و احتیاط مستحبّ آن است که به مقدار اندکی همچون اندازه یک نخود اکتفا شود. خوردن گِل داغستان و گِل ارمنی برای معالجه در جایی که معالجه منحصر به استفاده از خاک و گل باشد جایز است.
- [آیت الله اردبیلی] مستحب است قدری از تربت حضرت سیدالشهداء علیهالسلام را با کافور مخلوط کنند، ولی باید آن کافور را به جاهایی که موجب بیاحترامی به تربت مقدّس میشود نرسانند و نیز تربت نباید به قدری زیاد باشد که وقتی با کافور مخلوط شد، دیگر به آن کافور نگویند.
- [آیت الله سبحانی] خوردن خاک و گِل حرام است، ولی خوردن کمی از تربت پاک حضرت سیّدالشهداء امام حسین(علیه السلام) که از قبر شریف اخذ شود (کمتر از یک نخود) به قصد شفاء اشکال ندارد و همچنین گل داغستان و گل ارمنی که برای معالجه می خورند در صورتی که علاج منحصر به آن باشد جایز است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] خوردن خاک و گل حرام است، ولی خوردن کمی از تربت پاک حضرت سیدالشهداء امام حسین(علیه السلام) (کمتر از یک نخود) به قصد شفاء اشکال ندارد و همچنین گل داغستان و گل ارمنی که برای معالجه می خورند در صورتی که علاج منحصر به آن باشد جایز است.
- [آیت الله سیستانی] خوردن گِل حرام است ، و همچنین است خاک و شن بنابر احتیاط لازم و خوردن گل داغستان و گل ارمنی و غیر آنها برای معالجه در صورت ناچاری اشکال ندارد ، و خوردن کمی از تربت حضرت سید الشهداء علیهالسلام برای استشفاء به مقدار یک نخود متوسط جایز است ، و اگر آن را از خود قبر مقدس یا اطراف آن برندارند هر چند تربت امام حسین علیهالسلام بر آن صدق کند به احتیاط واجب باید در مقداری از آب و مانند آن حل نمایند که مستهلک شود و بعداً آن آب را بیاشامند ، و همچنین این احتیاط را باید رعایت کرد در موردی که اطمینان نباشد که تربت از قبر مقدس آن حضرت است وبیّنهای هم بر آن شهادت ندهد .
- [آیت الله اردبیلی] برای داخل شدن در حرم مکه، شهر مکه، خانه کعبه، حرم مدینه، شهر مدینه و مسجد پیامبر صلیاللهعلیهوآلهوسلم ، مستحب است انسان غسل کند و برای صِرف داخل شدن در مسجدالحرام و حرم امامان علیهمالسلام نیز میتواند به قصد رجاء غسل کند و اگر در یک روز چند مرتبه مشرّف شود، یک غسل کافی است و کسی که میخواهد در یک روز داخل حرم مکه و مسجدالحرام و خانه کعبه شود، اگر به نیّت همه یک غسل کند کافی است و نیز اگر در یک روز بخواهد داخل حرم مدینه و شهر مدینه و مسجد پیامبر صلیاللهعلیهوآلهوسلم شود، یک غسل برای همه کفایت میکند و برای زیارت پیامبر صلیاللهعلیهوآلهوسلم و امامان علیهمالسلام از دور یا نزدیک و برای حاجت خواستن از خداوند و همچنین برای توبه و برای نشاط به جهت عبادت و برای به سفر رفتن، خصوصا سفر زیارت حضرت سیدالشهداء علیهالسلام ، مستحب است انسان غسل کند و اگر یکی از غسلهایی را که در این مسأله گفته شد بجا آورد و بعد کاری کند که وضو را باطل میکند مثلاً بخوابد غسل او باطل میشود.