اگر زنها تلبیه را بطوری بلند بگویند که اجنبی بشنود، آیا اشکال دارد یا نه؟
اگر با شنیدن اجنبی جهر به تلبیه کرده، احوط و اولی، اعاده است.
اگر با شنیدن اجنبی جهر به تلبیه کرده، احوط و اولی، اعاده است.
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله مکارم شیرازی] آیا بلند گفتن تلبیه توسط بانوان به گونه ای که مردنامحرم بشنود جایز است؟
- [آیت الله نوری همدانی] اگر زن تلبیه را به جهر بگوید و اجنبی بشنود چه صورت دارد؟ و اگر جایز نباشد روحانیون کاروانهائیکه جهت اطمینان در صحیح اداء شدن کلمات تلبیه را به آنان تلقین مینمایند و استماع میکند چه حکمی دارد؟
- [آیت الله اردبیلی] اگر زن تلبیه را با صدای بلند بگوید، آیا احرام او باطل میشود؟
- [آیت الله علوی گرگانی] آیا کوتاه کردن موی زن بطوری که شبیه مرد شود یا بلند گذاشتن مو برای مرد که شبیه زن شود حکمش چیست؟
- [آیت الله سیستانی] اگر زن لبیک و یا قرائت نماز طوافش را بلند بگوید، به گونه ای که نامحرم صدایش را بشنود، آیا عملش باطل می شود؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] اگر زن تکبیرهالاحرام یا قرائت را در نماز طواف بلند بگوید بهطوری که نامحرم بشنود جایز است یا خیر؟ و برفرض عدم جواز آیا اعاده لازم است؟
- [آیت الله بهجت] آیا بلند گذاشتن ناخن در وضو اشکال ایجاد می کند؟
- [آیت الله بهجت] حدّ بلند گذاشتن مو برای مردان چه قدر است؟ آیا بلند گذاشتن مو تا روی شانه یا پشت کمر اشکال دارد؟
- [آیت الله نوری همدانی] نوحه گری، قرآن خوانی، دعا خوانی خانمها بصورت دست جمعی یا فردی به صدای بلند بطوری که مردها بشنوند و موجب تَلّذذ باشد که صد در صد هم چنین است چه صورت دارد؟
- [آیت الله خامنه ای] منظور از اینکه در حین شستن دست، هنگام وضو نباید آب وضو بر گردد چیست؟ آیا منظور کشیدن دست در جهت بالا می باشد یا بلند کردن دست بطوری که آب وضو خودبخود برگردد؟
مسائل مرتبط از این مرجع
- . مستحب است انسان قنوت را بلند بخواند، ولی برای کسی که نماز را به جماعت می خواند، اگر امام جماعت صدای او را بشنود، بلند خواندن قنوت مستحب نیست.
- . اگر به قدری دور شود که اذان خانه ها را نشنود، ولی اذان شهر را که معمولا در جای بلند می گویند بشنود، نباید نماز را شکسته بخواند.
- . زن می تواند حمد و سوره نماز صبح ومغرب و عشا را بلند یا آهسته بخواند، ولی اگر نامحرم صدایش را بشنود، بنا بر احتیاط واجب باید آهسته بخواند.
- . اگر مرد اذان زن را با قصد لذت بشنود، اذان او ساقط نمی شود بلکه اگر قصد لذت هم نداشته باشد، ساقط شدن اذان اشکال دارد.
- . اگر مأموم در رکعت اول و دوم نماز صبح و مغرب و عشا صدای حمد و سوره امام را بشنود، اگر چه کلمات را تشخیص ندهد، احتیاط واجب آن است که حمد و سوره نخواند، و اگر صدای امام را نشنود مستحب است حمد و سوره را بخواند، ولی باید آهسته بخواند، ولی احتیاط این است که به نیت جزئیت نخواند، بلکه به قصد قربت مطلقه بخواند، و چنان چه سهواً بلند بخواند اشکال ندارد.
- . اگر جای مأموم بلندتر از جای امام باشد اشکال ندارد، ولی اگر به قدری بلند باشد که نگویند، اجتماع کرده اند، جماعت صحیح نیست.
- . اگر مأموم غیر از تکبیرة الاحرام، چیزهای دیگر نماز را پیش از امام بگوید اشکال ندارد ولی اگر آنها را بشنود یا بداند امام چه وقت می گوید، احتیاط مستحب آن است که پیش از امام نگوید.
- . اگرچند زخم در بدن باشد و بطوری نزدیک هم باشند که یک زخم حساب شود، تا وقتی همه خوب نشده اند، نماز خواندن با خون آنها اشکال ندارد ولی اگر به قدری از هم دور باشند که هرکدام یک زخم حساب شود، هر کدام که خوب شد، باید برای نماز، بدن و لباس را از خون آن آب بکشد اگر مجموع زیادتر از درهم باشد.
- . اگر کلمه ای را بقصد ذکر بگوید، مثلاً بقصد ذکر بگوید: "اَللهُ اَکْبَر"و در موقع گفتن آن، صدا را بلند کند که چیزی را به دیگری بفهماند، اشکال ندارد، بلکه چنان چه برای این که چیزی را به کسی بفهماند، به قصد ذکر آن را بگوید، نماز باطل نمی شود.
- . اگر زیر ناخن چرک باشد، وضو اشکال ندارد. ولی اگر ناخن را بگیرند، باید برای وضو آن چرک را برطرف کنند، و نیز اگر ناخن بیشتر از معمول بلند باشد باید چرک زیر مقداری را که از معمول بلندتر است برطرف نمایند.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله علوی گرگانی] مستحبّ است انسان قنوت را بلند بخواند ولی برای کسی که نماز را به جماعت میخواند، اگر امام جماعت صدای او را بشنود، بلند خواندن قنوت مکروه است.
- [آیت الله مظاهری] مستحب است انسان قنوت را بلند بخواند ولی برای کسی که نماز را به جماعت میخواند، اگر امام جماعت صدای او را بشنود، بلند خواندن قنوت مستحب نیست.
- [آیت الله بروجردی] مستحب است انسان قنوت را بلند بخواند، ولی برای کسی که نماز را به جماعت میخواند، اگر امام جماعت صدای او را بشنود، بلند خواندن قنوت مستحب نیست.
- [آیت الله خوئی] مستحب است انسان قنوت را بلند بخواند، ولی برای کسی که نماز را به جماعت میخواند، اگر امام جماعت صدای او را بشنود، بلند خواندن قنوت مستحب نیست.
- [آیت الله اردبیلی] مستحب است نمازگزار قنوت را بلند بخواند، ولی برای کسی که نماز را به جماعت میخواند، اگر امام جماعت صدای او را بشنود، بلند خواندن قنوت مستحب نیست.
- [آیت الله سیستانی] مستحب است انسان قنوت را بلند بخواند ، ولی برای کسی که نماز را به جماعت میخواند ، اگر امام جماعت صدای او را بشنود ، بلند خواندن قنوت مستحب نیست .
- [آیت الله فاضل لنکرانی] باید جواب سلام را طوری بگوید که سلام کننده بشنود و اگر سلام کننده کر باشد باید با بلند کردن صدا یا به اشاره طوری جواب او را بدهد که بشنود یا متوجّه جواب سلام شود.
- [آیت الله وحید خراسانی] زن می تواند حمد و سوره نماز صبح و مغرب و عشاء را بلند یا اهسته بخواند و اگر نامحرم صدایش را بشنود بنابر احتیاط واجب اهسته بخواند ولی در صورتی که شنواندن بر زن حرام باشد مثل این که قرایت را با خضوع در قول و صدای ظریف بخواند و نامحرم بشنود جایز نیست بلند بخواند و اگر خواند نمازش باطل است
- [آیت الله شبیری زنجانی] مستحب است انسان قنوت را بلند بخواند ولی برای کسی که نماز را به جماعت میخواند، اگر امام جماعت صدای او را بشنود، بلند خواندن قنوت مستحب نیست، بلکه مکروه است.
- [آیت الله وحید خراسانی] مستحب است انسان قنوت را بلند بخواند ولی برای کسی که نماز را به جماعت می خواند اگر امام جماعت صدای او را بشنود بلند خواندن قنوت مکروه است