نمازهایی که در هتل یا مساجد دیگر یا مکانهای دیگر مکه و مدینه خوانده میشود کامل است یا شکسته؟
چنانچه از گفته همسر اطمینان حاصل میکند مانعی ندارد.
چنانچه از گفته همسر اطمینان حاصل میکند مانعی ندارد.
عنوان سوال:
نمازهایی که در هتل یا مساجد دیگر یا مکانهای دیگر مکه و مدینه خوانده میشود کامل است یا شکسته؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله بهجت] خواهشمندم نظر مبارک خود را در خصوص مسأله نماز مسافر در مکه و مدینه ی قدیم و جدید مرقوم فرمایید؟
- [آیت الله خامنه ای] آیا جواب فوق در مورد سایر مساجد (مناطق و محلات مکه و مدینه و ...) نیزصدق می نماید؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] آیا مسافر در محلّات قدیم و جدیدالاحداث مکّه و مدینه مثل مسجدالنّبی و مسجدالحرام بین قصر و تمام مخیّر است و یا باید قصر بخواند؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] آیا مسافر در محلاّت قدیم و جدیدالاحداث مکّه و مدینه مثل مسجدالنّبی و مسجدالحرام بین قصر و تمام مخیّر است و یا باید قصر بخواند؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] آیا در مکه و مدینه خصوصاً مسجدالحرام و مسجدالنبی (صلی الله علیه وآله) هنگام اقتدای به اهل سنّت لازم است مهر بگذاریم یا بدون آن مجزی است؟
- [آیت الله بهجت] کسی که پس از مدتی فهمید نمازهایی را که کامل خوانده باید شکسته بخواند، نمازهای او صحیح است یا باطل؟
- [آیت الله نوری همدانی] مراد از جواز اتمام صلاة در تمامی شهر مکه و مدینه آیا مکه و مدینه قدیم است یا فعلی؟
- [آیت الله نوری همدانی] مراد از جواز اتمام صلاة در تمامی شهر مکه و مدینه آیا مکه و مدینه قدیم است یا فعلی؟
- [آیت الله نوری همدانی] ورود اهل کتاب به اماکن مقدسه (مشاهد مشرّفه - مساجد - مکّه مکرّمه و مدینه منوره) و دفن ایشان در بلاد اسلامی و قبرستان مسلمانان چه حکمی دارد؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] سجده کردن بر مهر یا حصیر و بادبزن در مساجد مکه و مدینه چنانچه انگشت نما و سبب وهن به مسلمانان بشود، چه حکمی دارد؟
مسائل مرتبط از این مرجع
- . مستحب است نماز عید را در صحرا بخوانند ولی در مکه مستحب است در مسجد الحرام خوانده شود.
- . پیش از داخل شدن در حرم مکه، شهر مکه، مسجد الحرام، خانه کعبه، حرم مدینه، شهر مدینه، مسجد پیغمبر صلی الله علیه و آله و حرم ائمه:مستحب است انسان غسل کند، و اگر در یک روز چند مرتبه مشرف شود، یک غسل کافی است و کسی که می خواهد در یک روز داخل حرم مکه و مسجد الحرام و خانه کعبه شود، اگر به نیت همه یک غسل کند کافی است. و نیز اگر در یک روز بخواهد داخل حرم مدینه و شهر مدینه و مسجد پیغمبر صلی الله علیه و آله شود، یک غسل برای همه کفایت می کند و برای زیارت پیغمبر صلی الله علیه و آله و ائمه: از دور یا نزدیک و برای حاجت خواستن از خداوند عالم و هم چنین برای توبه و نشاط به جهت عبادت و برای سفر رفتن خصوصاً سفر زیارت حضرت سید الشهداء علیه السلام مستحب است انسان غسل کند و اگر یکی از غسل هایی را که در این مسأله گفته شد به جا آورد و بعد کاری کند که وضو را باطل می نماید مثلاً بخوابد، مستحب است دوباره غسل را به جا آورد.
- . اگر در لباس خود منی ببیند و بداند که از خود او است و برای آن غسل نکرده، باید غسل کند و نمازهایی را که یقین دارد بعد از بیرون آمدن منی خوانده قضا کند، ولی نمازهایی را که احتمال می دهد، بعد از بیرون آمدن منی خوانده، لازم نیست قضا نماید.
- . اگر انسان احتمال دهد که نماز قضایی دارد، یا نمازهایی را که خوانده صحیح نبوده، مستحب است احتیاطاً قضای آنها را به جا آورد.
- . کسی که جنب شده اگر شک کند غسل کرده یا نه، نمازهایی را که خوانده صحیح است ولی برای نمازهای بعد، باید غسل کند.
- . اگر یقین داشته باشد که تیمم به چیزی صحیح است و به آن تیمم نماید، بعد بفهمد تیمم به آن باطل بوده، نمازهایی را که با آن تیمم خوانده، باید دوباره بخواند.
- . اگر موقعی که سفر می رود شک کند که بحد ترخص یعنی: جایی که اذان را نشنود و دیوار را نبیند رسیده یا نه، باید نماز را تمام بخواند، و در موقع برگشتن، اگر شک کند که بحد ترخص رسیده یا نه باید شکسته بخواند، ولی اگر در برگشتن در همان جا که در رفتن تمام خوانده شکسته بخواند، بنابر احتیاط لازم باید نمازی را که در این مکان تمام خوانده قضا نماید، و نمازی را که شکسته خوانده تمام اعاده نماید، و اگر اعاده نکرد قضای آن را تمام به جا آورد.
- . کسی که نمی تواند از بیرون آمدن بول و غائط خودداری کند، بعد از آن که مرض او خوب شد، لازم نیست نمازهایی را که در وقت مرض مطابق وظیفه اش خوانده قضا نماید ولی اگر در بین وقت نماز مرض او خوب شود، باید نمازی را که در آنوقت خوانده دوباره بخواند.
- . حمله دار یعنی: کسی که برای رساندن حاجی ها به مکه مسافرت می کند، چنان چه شغلش مسافرت باشد، باید نماز را تمام بخواند. و اگر شغلش مسافرت نباشد، باید شکسته بخواند.
- . کسی که قصد مسافرت به محل معینی نموده، و یقین دارد سفرش هشت فرسخ نیست، یا شک دارد که هشت فرسخ هست یا نه، چنان چه در بین راه یا بعد از رسیدن به مقصد بفهمد که سفر او هشت فرسخ بوده، باید نماز را شکسته بخواند، و اگر تمام خوانده دوباره شکسته به جا آورد.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله نوری همدانی] مسافر می تواند در مسجد الحرام و مسجد پیغمبر ( صلی الله علیه و آله و سلم )بلکه در تمام شهر مکه و مدینه و مسجد کوفه نمازش را تمام بخواند . ولی اگر بخواهد در جائی که اول جزء مسجد کوفه نبوده و بعد به این مسجد ا ضافه شده نماز بخواند ، احتیاط واجب آن است که شکسته بخواند و نیز مسافر می تواند در حائز حضرت سیدالشهداء (علیه السلام ) نماز را تمام بخواند ولی احتیاط واجب آن است که اگر دورتر از اطراف ضریح مقدس نماز بخواند شکسته بجا آورد .
- [آیت الله علوی گرگانی] مستحبّ است نماز عید را در صحرا بخوانند، ولی در مکّه مستحبّ است در مسجد الحرام خوانده شود.
- [آیت الله بروجردی] مستحب است نماز عید را در صحرا بخوانند، ولی در مکّه مستحب است در مسجد الحرام خوانده شود.
- [آیت الله خوئی] مستحب است نماز عید را در صحرا بخوانند ولی در مکه مستحب است در مسجد الحرام خوانده شود.
- [آیت الله شبیری زنجانی] مستحب است نماز عید را در صحرا بخوانند؛ ولی در مکّه مکرّمه، مستحب است در مسجد الحرام خوانده شود.
- [آیت الله علوی گرگانی] پیش از داخل شدن در حرم مکّه، شهر مکّه، مسجد الحرام، خانه کعبه، حرم مدینه، شهر مدینه مسجد پیغمبر وحرم امامان: مستحبّ است انسان غسل کند و اگر در یک روز چند مرتبه مشرّف شود، یک غسل کافی است و کسی که میخواهد در یک روز داخل حرم مکّه و مسجد الحرام و خانه کعبه شود، اگر به نیّت همه، یک غسل کند کافی است و نیز اگر در یک روز بخواهد داخل حرم مدینه وشهر مدینه و مسجد پیغمبر شود، یک غسل برای همه کفایت میکند و برایزیارت پیغمبر و امامان از دور یا نزدیک و برای حاجت خواستن از خداوند عالم و همچنین برای توبه و نشاط به جهت عبادت و برای سفر رفتن خصوصاً سفر زیارت حضرت سیّد الشهدأ7 مستحبّ است انسان غسل کند و اگر یکی از غسلهایمکانی وبعضی از غسلهای فعلی که گفته شد بجا آورد، و بعد کاری کند که وضو را باطل مینماید مثلاً بخوابد، غسل او باطل میشود ومستحبّ است دوباره غسل را بجا آورد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] مستحب است نماز عید را در صحرا بخوانند ولی در مکه مستحب است در مسجد الحرام خوانده شود.
- [آیت الله وحید خراسانی] مستحب است نماز عید را در صحرا بخوانند ولی در مکه مستحب است در مسجد الحرام خوانده شود
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] مستحب است نماز عید را در صحرا بخوانند؛ ولی در مکه مستحب است در مسجد الحرام خوانده شود.
- [آیت الله سیستانی] مستحب است نماز عید را در صحرا بخوانند، ولی در مکه مستحب است در مسجد الحرام خوانده شود.