بچهای که در شکم مادر است، آیا فطریهاش واجب است یا نه؟
واجب نیست.
واجب نیست.
پاسخ:
واجب نیست.
پرسشهای مرتبط از این مرجع
- آیا رضایت پدر و مادر در رفتن به مجالس عزایِ سید الشهداء علیهالسلام واجب است؟ و بدون رضایت ایشان میتوان در این مجالس شرکت کرد؟
- 17- آیا میتوانیم خمس خود را به پدر و مادر فقیر خود بدهیم؟
- اگر پدر و مادر انسان، مرتکب گناه شوند، آیا نهی از منکر آنان بیاحترامی محسوب نمیشود؟
- آیا روزه های مستحبی باید با اجازه پدر و مادر باشد یا خیر و نمازهای مستحبی چطور؟
- اگر بچه ای بالغ شود باز هم برای روزه های مستحبی باید اجازه از پدر و مادر بگیرد؟
- آیا میشود زکات فطره را به افرادی، مانند فرزند، زن، پدر یا مادر (اگر مستحقّ باشند) داد یا نه؟
- آیا میشود زکات فطره را به افرادی، مانند فرزند، زن، پدر یا مادر (اگر مستحقّ باشند) داد یا نه؟
- آیا میشود زکات فطره را به افرادی، مانند فرزند، زن، پدر یا مادر (اگر مستحقّ باشند) داد یا نه؟
- آیا فرزند می تواند کفّاره روزه خود را به پدر و مادر یا جدّ و جدّه مستحق خود بدهد یا خیر؟
- اینجانب دارای فرزند 13 ماهه هستم که علاوه بر خوردن غذا ، از شیر مادر نیز استفاده می کند و همسر بنده به علت شیر دادن، ضعف می کرده است و چند روزی را روزه نگرفته، وظیفه ایشان چیست؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله بهجت] آیا پرداخت زکات فطریه بچّه ای که در شکم مادر است، واجب است یا نه؟
- [سایر] مادر چه کند تا بچهای خوب نصیبش شود؟
- [سایر] روزی کودک در شکم مادر چیست؟
- [سایر] روزی کودک در شکم مادر چیست؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] اگر مادر بمیرد و بچه در شکم مادر زنده باشد تکلیف چیست؟
- [آیت الله بروجردی] طفل در شکم مادر، زکات فطره او را باید داد؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] چنانچه دست پزشک با جنین مرده داخل شکم مادر تماس پیدا کند، آیا غسل مسّ میّت بر او واجب می شود؟
- [آیت الله بهجت] اگر بچه در رحم مادر بمیرد و باقی ماندن او در شکم مادر خطرآفرین باشد چه باید کرد؟
- [آیت الله اردبیلی] اگر بچه در شکم مادر بمیرد و بعد از مردن، از شکم خارج شود، آیا خونی که بعد از خروج جنین مرده دیده میشود، نفاس است؟
- [آیت الله بروجردی] طفلی که در شکم مادر مرده، هرگاه قابله در اندرون شکم او را مس نموده، غسل مس میّت بر او لازم است یا خیر؟
مسائل مرتبط از این مرجع
- . هر گاه بخواهند ارث را تقسیم کنند، برای بچهای که در شکم است که اگر زنده به دنیا بیاید ارث میبرد، اگر احتمال بدهند دو بچه است، سهم دو پسر را کنار میگذارند، و اگر احتمال بدهند بیشتر است، مثلاً احتمال بدهند که زن به سه بچه حامله باشد، سهم سه پسر را کنار میگذارند، و چنانچه مثلاً یک پسر یا یک دختر به دنیا آمد، زیادی را ورثه بین خودشان تقسیم میکنند.
- . اگر پدر و مادر غیر از روزه رمضان روزه واجب دیگری را مانند روزه نذر نگرفته باشند، احتیاط واجب آن است که پسر بزرگ تر قضا نماید.
- . از وقتی که اولین جزء بچه از شکم مادر بیرون می آید، هر خونی که زن می بیند، اگر پیش از ده روز یا آخر ده روز قطع شود، خون نفاس است و زن را در حال نفاس، نفسا می گویند.
- . کسی که از زنا به دنیا آمده، اگر زن بگیرد و بچهای پیدا کند، آن بچه، حلالزاده است.
- . اگر پدر یا مادر به فرزند خود امر کند که نماز را به جماعت بخواند و از نافرمانی او اذیت شوند، نماز جماعت بر او واجب می شود.
- . بچه ای که بعد از مردن مادر به دنیا می آید، وقتی بالغ شد بنابر احتیاط واجب، باید غسل مس میت کند.
- . بعد از فوت پدر و هم چنین بنابر احتیاط واجب مادر، پسر بزرگ تر باید قضای نماز و روزه آنان را به تفصیلی که در
- . اگر به واسطه شیر دادن، حق شوهر از بین نرود، زن میتواند بدون اجازه شوهر، بچه دیگری را شیر دهد، ولی جایز نیست بچهای را شیر دهد که به واسطه شیر دادن به آن بچه به شوهر خود حرام شود، مثلاً اگر شوهر او دختر شیرخواری را برای خود عقد کرده باشد، زن نباید آن دختر را شیر دهد، چون اگر آن دختر را شیر دهد، مادر زن شوهرش میشود و بر او حرام میگردد.
- . موقع تخلی باید طرف جلوی بدن یعنی شکم و سینه و زانوها رو به قبله یا پشت به قبله نباشد.
- . هر گاه شوهر در روزه ماه رمضان، یا در حال حیض زنش با او نزدیکی کند معصیت کرده، ولی اگر بچهای از آنان به دنیا آید، حلالزاده است.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله مظاهری] بچهای که بعد از مردن مادر به دنیا میآید، وقتی بالغ شد واجب است غسل مسّ میّت کند.
- [آیت الله بهجت] بچهای که بعد از مردن مادر به دنیا میآید، وقتی بالغ شد واجب است غسل مس میّت کند.
- [آیت الله بروجردی] بچّهای که بعد از مردن مادر به دنیا میآید، وقتی بالغ شد واجب است غسل مس میت کند.
- [آیت الله سیستانی] اگر بچهای مرده به دنیا بیاید بنابر احتیاط واجب باید مادرش غسل کند و اگر مادر مرده باشد بچه باید پس از بلوغ بنابر احتیاط واجب غسل کند .
- [آیت الله اردبیلی] هرگاه بخواهند ارث را تقسیم کنند، در صورتی که میّت بچّهای داشته باشد که در شکم مادر باشد و در طبقه او وارث دیگری هم مانند اولاد و پدر و مادر باشند، برای بچّهای که در شکم است و اگر زنده به دنیا بیاید ارث میبرد، سهم دو پسر را کنار میگذارند، ولی اگر احتمال بدهند که بیشتر باشد، مثلاً احتمال بدهند که زن به سه بچّه حامله باشد، سهم سه پسر را کنار میگذارند و چنانچه مثلاً یک پسر یا یک دختر به دنیا آمد، زیادی را ورثه بین خودشان تقسیم میکنند.
- [آیت الله خوئی] بچهای که بعد از مردن مادر و سرد شدن بدنش به دنیا میآید، چنانچه ظاهر بدن مادر را مس نماید وقتی بالغ شد واجب است غسل مس میت کند.
- [آیت الله خوئی] اگر مالی را برای بچهای که در شکم مادر است و هنوز بدنیا نیامده وقف کند، صحت آن محل اشکال است و لازم است رعایت احتیاط نماید. ولی اگر برای اشخاصی که فعلًا موجودند و بعد از آنها برای کسانی که بعداً به دنیا میآیند وقف نماید اگرچه در موقعی که وقف محقق میشود در شکم مادر هم نباشد مثلًا چیزی را بر اولاد خود وقف کند که بعد از آنان وقف نوههای او باشد و هر دستهای بعد از دستة دیگر از وقف استفاده کنند صحیح است.
- [آیت الله سیستانی] اگر مالی را برای بچهای که در شکم مادر است و هنوز به دنیا نیامده است وقف کند، صحت آن محل اشکال است، و لازم است رعایت احتیاط نمایند، ولی اگر برای اشخاصی که فعلاً موجودند و بعد از آنها برای کسانی که بعداً به دنیا میآیند وقف نماید، اگرچه در موقعی که وقف محقق میشود در شکم مادر هم نباشند، مثلاً چیزی را بر اولاد خود وقف کند که بعد از آنان وقف نوههای او باشد، و هر دستهای بعد از دسته دیگر او از وقف استفاده کنند، صحیح است.
- [آیت الله سیستانی] اگر زن کافره بمیرد و بچّه در شکم او مرده باشد ، چنانچه پدر بچّه مسلمان باشد ، باید زن را در قبر به پهلوی چپ پشت به قبله بخوابانند که روی بچّه به طرف قبله باشد ، و همچنین است بنابر احتیاط مستحب اگر بچّهای که در شکم اوست هنوز روح به بدنش داخل نشده باشد .
- [آیت الله اردبیلی] کسی که انسان وصیّت میکند که چیزی به او بدهند، باید هنگام وصیّت وجود داشته باشد، پس اگر وصیّت کند به بچّهای که ممکن است فلان زن حامله شود چیزی بدهند، باطل است؛ ولی اگر وصیّت کند به بچّهای که در شکم مادر است چیزی بدهند اگرچه هنوز روح نداشته باشد وصیّت صحیح است، پس اگر زنده به دنیا آمد، باید آنچه را که وصیّت کرده به او بدهند و اگر مرده به دنیا آمد، وصیّت باطل میشود و آنچه را که برای او وصیّت کرده، ورثه میان خودشان قسمت میکنند.