استفتائات آیت الله بروجردی
آدرس: http://www.broujerdi.ir

قال العلّامة فی (القواعد): ولو رأی هلال رمضان ثم سار إلی موضع لم یُرَفیه، فالأقرب وجوب صوم یوم أحد و ثلاثین و بالعکس یفطر یوم التاسع و العشرین (26)، رأی مبارک در این مسأله چیست؟
مطلب همان قسم است که علّامه قدس سره در (قواعد) فرموده‌اند، ابداً دلیلی که دلالت کند بر این که صوم از سی روز زیاد نمی‌شود و از بیست و نه روز کمتر نمی‌شود نداریم، نهایت آن است که دوره قمر در هر جا زاید بر سی روز نمی‌شود و کمتر از بیست و نه روز نمی‌شود. امّا در أمکنه متعدّده اگر انسان اوّل ماه جایی باشد و آخر ماه در جای دیگر و اختلاف افق این دو محل نحوی باشد که در محلّی که اوّل ماه بوده رؤیت هلال شده است و بعد که مسافرت کرده به محل دیگر رسیده که به حسب افق آن جا در ماه دیگر رؤیت هلال بعد از گذشتن سی و یک روز، یا سی و دو روز واقع شده، این شخص در اوّل ماه در جایی که بوده در آن جا مکلّف بوده روزه بگیر و در آخر ماه که در روز دیگر است مکلّف است روزه بگیرد.
عنوان سوال:

قال العلّامة فی (القواعد): ولو رأی هلال رمضان ثم سار إلی موضع لم یُرَفیه، فالأقرب وجوب صوم یوم أحد و ثلاثین و بالعکس یفطر یوم التاسع و العشرین (26)، رأی مبارک در این مسأله چیست؟


پاسخ:

مطلب همان قسم است که علّامه قدس سره در (قواعد) فرموده‌اند، ابداً دلیلی که دلالت کند بر این که صوم از سی روز زیاد نمی‌شود و از بیست و نه روز کمتر نمی‌شود نداریم، نهایت آن است که دوره قمر در هر جا زاید بر سی روز نمی‌شود و کمتر از بیست و نه روز نمی‌شود.
امّا در أمکنه متعدّده اگر انسان اوّل ماه جایی باشد و آخر ماه در جای دیگر و اختلاف افق این دو محل نحوی باشد که در محلّی که اوّل ماه بوده رؤیت هلال شده است و بعد که مسافرت کرده به محل دیگر رسیده که به حسب افق آن جا در ماه دیگر رؤیت هلال بعد از گذشتن سی و یک روز، یا سی و دو روز واقع شده، این شخص در اوّل ماه در جایی که بوده در آن جا مکلّف بوده روزه بگیر و در آخر ماه که در روز دیگر است مکلّف است روزه بگیرد.





پرسش‌های مرتبط از دیگر مراجع
مسائل مرتبط از این مرجع
مسئله مرتبط یافت نشد
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین