استفتائات آیت الله بروجردی
آدرس: http://www.broujerdi.ir

اگر کسی محل اقامتش قم باشد و هر هفته در ظرف دو سال به مسجد جمکران می‌رود، تکلیفش نسبت به نماز و روزه چیست، آیا باید در این مدّتِ دوسال نمازش را قصراً بخواند و روزه بگیرد به طوری که از حاشیه (عروه) استفاده می‌شود، آیا چنین عملی جایز است یا خیر؟ و آیا فرقی ما بین مدّت توقّف در مسجد جمکران از حیث طول مدّت هست یا خیر؟ و آیا در شب و روز بودن وقت توقّف در مسجد مزبور فرقی هست یا خیر؟ و اگر قبل از آن که بنای رفتن جمکران را بگذارد، ده روز در قم ساکن بوده و بعداً این قصد را نمود، آیا فرقی این صورت با سایر صور دارد یا خیر؟
اگر متوطّن در قم باشد، رفتن به جمکران در هر هفته موجب تحقّق مسافرت نیست و اگر متوطّن نیست پس در صورتی که قصد اقامه عشره را در قم نموده و اقامه عشره را تمام نموده، یا این که پس از قصد اقامه یک نماز تمام خوانده، باز مادامی که انشای سفر جدید ننموده، باز نماز را باید تمام بخواند و روزه بگیرد اگر چه به مسجدجمکران که کمتر از مسافت معتبره در سفر است، هر هفته برود. و امّا اگر از اوّل قصد اقامه، عزم ده روز دارد که در ضمن اقامه ده روز در قم، به مسجد جمکران برود و برگردد، احوط جمع است.
عنوان سوال:

اگر کسی محل اقامتش قم باشد و هر هفته در ظرف دو سال به مسجد جمکران می‌رود، تکلیفش نسبت به نماز و روزه چیست، آیا باید در این مدّتِ دوسال نمازش را قصراً بخواند و روزه بگیرد به طوری که از حاشیه (عروه) استفاده می‌شود، آیا چنین عملی جایز است یا خیر؟
و آیا فرقی ما بین مدّت توقّف در مسجد جمکران از حیث طول مدّت هست یا خیر؟ و آیا در شب و روز بودن وقت توقّف در مسجد مزبور فرقی هست یا خیر؟ و اگر قبل از آن که بنای رفتن جمکران را بگذارد، ده روز در قم ساکن بوده و بعداً این قصد را نمود، آیا فرقی این صورت با سایر صور دارد یا خیر؟


پاسخ:

اگر متوطّن در قم باشد، رفتن به جمکران در هر هفته موجب تحقّق مسافرت نیست و اگر متوطّن نیست پس در صورتی که قصد اقامه عشره را در قم نموده و اقامه عشره را تمام نموده، یا این که پس از قصد اقامه یک نماز تمام خوانده، باز مادامی که انشای سفر جدید ننموده، باز نماز را باید تمام بخواند و روزه بگیرد اگر چه به مسجدجمکران که کمتر از مسافت معتبره در سفر است، هر هفته برود.
و امّا اگر از اوّل قصد اقامه، عزم ده روز دارد که در ضمن اقامه ده روز در قم، به مسجد جمکران برود و برگردد، احوط جمع است.





پرسش‌های مرتبط از این مرجع
سوال مرتبط یافت نشد
پرسش‌های مرتبط از دیگر مراجع
سوال مرتبط یافت نشد
مسائل مرتبط از این مرجع
مسئله مرتبط یافت نشد
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
مسئله مرتبط یافت نشد
1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین