استفتائات آیت الله بروجردی
آدرس: http://www.broujerdi.ir

طلاق دختر غیر مدخوله که شوهر او با گرفتن نصف مهریه می‌خواهد طلاق بدهد، آیا می‌توان به صیغه طلاق خُلع مطلّقه نمود یا خیر؟ و اگر اجرای صیغه خُلع واقع شد و زن می‌دانست طلاق غیر مدخوله بائن قطعیست و شوهر نمی‌تواند به زن رجوع نماید، خواست خدعه کند و به آن چه بذل نموده رجوع کند، چه صورت دارد؟ و از طرفی طلاق غیر مدخوله عدّه ندارد و طلاق خُلع مستلزم عدّه است که اگر بخواهد در عدّه رجوع به بذل کند بتواند، آیا در چنین فرضی اجرای صیغه طلاق باید به چه نحو باشد؟
طلاق خُلع طلاق به عوض است و صحّت آن مشروط به اینست که زن کراهت داشته باشد از مرد به نحوی که خوف وقوع در خلاف شرع از برای او باشد به نحوی که در رسائل عملیّه نوشته شده. و در این صورت هرگاه زن چیزی را به شوهر بذل کرد به عنوان فدیه در طلاق و مرد هم طلاق داد، طلاق خُلع واقع می‌شود و در طلاق خُلع زن می‌تواند رجوع کند به آن چیزی که بذل کرده در صورتی که مرد هم بعد از رجوع زن به بذل، بتواند رجوع کند به زن، پس در زوجه غیر مدخوله به لحاظ آن که عدّه ندارد مرد نمی‌تواند رجوع کند به زن و زن هم نمی‌تواند رجوع کند به چیزی که بذل کرده و لکن چیزی را که بذل کرده مرد مالک شده و مرد هم که طلاق داده صحیحاً واقع شده و امّا این که به صیغه خُلع می‌تواند طلاق زن را بدهد، یا این که صیغه طلاق را هم دنبال آن بیاورد، عنوان دیگریست که در رسائل عملیّه مذکور است.
عنوان سوال:

طلاق دختر غیر مدخوله که شوهر او با گرفتن نصف مهریه می‌خواهد طلاق بدهد، آیا می‌توان به صیغه طلاق خُلع مطلّقه نمود یا خیر؟ و اگر اجرای صیغه خُلع واقع شد و زن می‌دانست طلاق غیر مدخوله بائن قطعیست و شوهر نمی‌تواند به زن رجوع نماید، خواست خدعه کند و به آن چه بذل نموده رجوع کند، چه صورت دارد؟
و از طرفی طلاق غیر مدخوله عدّه ندارد و طلاق خُلع مستلزم عدّه است که اگر بخواهد در عدّه رجوع به بذل کند بتواند، آیا در چنین فرضی اجرای صیغه طلاق باید به چه نحو باشد؟


پاسخ:

طلاق خُلع طلاق به عوض است و صحّت آن مشروط به اینست که زن کراهت داشته باشد از مرد به نحوی که خوف وقوع در خلاف شرع از برای او باشد به نحوی که در رسائل عملیّه نوشته شده.
و در این صورت هرگاه زن چیزی را به شوهر بذل کرد به عنوان فدیه در طلاق و مرد هم طلاق داد، طلاق خُلع واقع می‌شود و در طلاق خُلع زن می‌تواند رجوع کند به آن چیزی که بذل کرده در صورتی که مرد هم بعد از رجوع زن به بذل، بتواند رجوع کند به زن، پس در زوجه غیر مدخوله به لحاظ آن که عدّه ندارد مرد نمی‌تواند رجوع کند به زن و زن هم نمی‌تواند رجوع کند به چیزی که بذل کرده و لکن چیزی را که بذل کرده مرد مالک شده و مرد هم که طلاق داده صحیحاً واقع شده
و امّا این که به صیغه خُلع می‌تواند طلاق زن را بدهد، یا این که صیغه طلاق را هم دنبال آن بیاورد، عنوان دیگریست که در رسائل عملیّه مذکور است.





پرسش‌های مرتبط از این مرجع
پرسش‌های مرتبط از دیگر مراجع
مسائل مرتبط از این مرجع
مسئله مرتبط یافت نشد
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین