استفتائات آیت الله بروجردی
آدرس: http://www.broujerdi.ir

زیدی از باب جهل به مسأله ملتفت نبوده که در مکّه مشرّفه در صورتی که نتواند به واسطه مرض طواف حج تمتّع و طواف نساء را بجا بیاورد، امر کند او را به وسیله شتر مثلاً طواف بدهند، بلکه به مطوِّف گفته که: تکلیف من چیست با این حال ناخوشی که نمی‌توانم طواف بجا بیاورم؟ مطوِّف گفته: باید جهت طواف نایب بگیری، این شخص هم نایب گرفته برای طواف حج و طواف نساء چون مرضش مانع از هر دو طواف بوده و نایب طوافین را با نماز به جا آورده، آیا حج او صحیح است و محتاج به اعاده در عام قابل نیست، یا خیر؟ و آیا زن بر او حرام است یا حلال؟ مستدعی آن که حکم اللَّه را بیان فرمایید؛ چون این قضیه محل ابتلا شده، وسائل تا این تاریخ عملاً بالاحتیاط، متمتّع از زن نگردیده.
ظواهر ادلّه آن است که طواف نایب با تمکّن منوب عنه از مباشرت طواف و لو به رکوب و نحو آن کفایت نمی‌کند و نیز ظواهر ادلّه آن است که تارک طواف از روی جهل درحکم تارک طواف است عالماً عامداً. پس بطلان حج او از جهت ترک طواف حج و لزوم اعاده آن، خالی از قوّت نیست ومُحِل شدن او از احرام به بطلان حج معلوم نیست. پس احوط ترک محرّماتیست که موقوف است حلّیت آنها بر طوافین و سعی، مثل: بوی خوش و صید و نساء تا اعاده حج در سال بعد.
عنوان سوال:

زیدی از باب جهل به مسأله ملتفت نبوده که در مکّه مشرّفه در صورتی که نتواند به واسطه مرض طواف حج تمتّع و طواف نساء را بجا بیاورد، امر کند او را به وسیله شتر مثلاً طواف بدهند، بلکه به مطوِّف گفته که: تکلیف من چیست با این حال ناخوشی که نمی‌توانم طواف بجا بیاورم؟
مطوِّف گفته: باید جهت طواف نایب بگیری، این شخص هم نایب گرفته برای طواف حج و طواف نساء چون مرضش مانع از هر دو طواف بوده و نایب طوافین را با نماز به جا آورده، آیا حج او صحیح است و محتاج به اعاده در عام قابل نیست، یا خیر؟ و آیا زن بر او حرام است یا حلال؟
مستدعی آن که حکم اللَّه را بیان فرمایید؛ چون این قضیه محل ابتلا شده، وسائل تا این تاریخ عملاً بالاحتیاط، متمتّع از زن نگردیده.


پاسخ:

ظواهر ادلّه آن است که طواف نایب با تمکّن منوب عنه از مباشرت طواف و لو به رکوب و نحو آن کفایت نمی‌کند و نیز ظواهر ادلّه آن است که تارک طواف از روی جهل درحکم تارک طواف است عالماً عامداً.
پس بطلان حج او از جهت ترک طواف حج و لزوم اعاده آن، خالی از قوّت نیست ومُحِل شدن او از احرام به بطلان حج معلوم نیست.
پس احوط ترک محرّماتیست که موقوف است حلّیت آنها بر طوافین و سعی، مثل: بوی خوش و صید و نساء تا اعاده حج در سال بعد.





پرسش‌های مرتبط از این مرجع
سوال مرتبط یافت نشد
پرسش‌های مرتبط از دیگر مراجع
سوال مرتبط یافت نشد
مسائل مرتبط از این مرجع
مسئله مرتبط یافت نشد
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
مسئله مرتبط یافت نشد
1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین