استفتائات آیت الله بروجردی
آدرس: http://www.broujerdi.ir

چندی قبل استفتاء شده بود که شخص مُحرِم به عمره تمتّع، در ماه ذیحجّه وارد مکّه شده و طواف را از روی جهل از داخل حِجر اسماعیل نموده و صفا و مروه هم رفته و در تقصیر ناخن گرفته و احرام را در آورده لباس پوشیده، بعد از یک روز مطّلع شده و احرام پوشیده طواف را تجدید نموده، در جواب مرقوم فرموده‌اید: لازم است یک فدیه ذبح شود، بفرمایید بعد از صفا و مروه که ناخن گرفت بعد که ملتفت شد در طواف اشتباه کرده و از داخل حِجر اسماعیل طواف نموده، حال به جهت ناخن گرفتن روز اوّل هم فدیه دیگر لازم است یا نه؟ و مطلب دیگر: زنی جامه احرامش را چادر دوخته سفید بوده و اشتباهاً ازداخل حِجر اسماعیل طواف نموده آن چادر را بر داشته عبای مشکی پوشیده، آیا به جهت تغییر چادر به عبا حکم لباس دوخته مرد را دارد یا نه؟ باید فدیه نماید یا نه؟ مطلب دیگر: این فدیه را در ایّام ماه ذیحجّه باید ذبح نمود، یا در تمام سال همه وقت ممکن است. مطلب دیگر: شخص بعد از آن که از مکّه برگشته به وطن خود آمده برای او در آن جا فقیر دوازده امامی و شیعه ممکن نبوده، در وطن خود ذبح کرده و بین فقرا تقسیم نموده چه صورت دارد؟
1 - شخص مذکور هر یک از محرّمات احرام را به جا آورده باشد، بعد از طواف وسعی اوّل و تقصیر و قبل از طواف و سعی دوّم از برای هر یک از آنها که در مناسک نوشته شده فدیه و کفّاره لازم است، باید طبق آن عمل نماید و این که سابق نوشته‌ام فدیه ذبح شود نظر به همان پوشیدن لباس مخیط بوده و اِلّا سایر محرّمات احرام هم اگر از او صادرشده که دارای کفّاره و فدیه است، کفّاره و فدیه آن را باید عمل کند. 2 - بعید نیست فدیه بر زن به واسطه پوشیدن عبای مشکی لازم نباشد. 3 و 4 - احوط آن است که فدیه را در ماه ذیحجّه ذبح کند و اقوی آن است که فدیه عمره در مکّه باشد.
عنوان سوال:

چندی قبل استفتاء شده بود که شخص مُحرِم به عمره تمتّع، در ماه ذیحجّه وارد مکّه شده و طواف را از روی جهل از داخل حِجر اسماعیل نموده و صفا و مروه هم رفته و در تقصیر ناخن گرفته و احرام را در آورده لباس پوشیده، بعد از یک روز مطّلع شده و احرام پوشیده طواف را تجدید نموده، در جواب مرقوم فرموده‌اید:
لازم است یک فدیه ذبح شود، بفرمایید بعد از صفا و مروه که ناخن گرفت بعد که ملتفت شد در طواف اشتباه کرده و از داخل حِجر اسماعیل طواف نموده، حال به جهت ناخن گرفتن روز اوّل هم فدیه دیگر لازم است یا نه؟
و مطلب دیگر: زنی جامه احرامش را چادر دوخته سفید بوده و اشتباهاً ازداخل حِجر اسماعیل طواف نموده آن چادر را بر داشته عبای مشکی پوشیده، آیا به جهت تغییر چادر به عبا حکم لباس دوخته مرد را دارد یا نه؟ باید فدیه نماید یا نه؟
مطلب دیگر: این فدیه را در ایّام ماه ذیحجّه باید ذبح نمود، یا در تمام سال همه وقت ممکن است.
مطلب دیگر: شخص بعد از آن که از مکّه برگشته به وطن خود آمده برای او در آن جا فقیر دوازده امامی و شیعه ممکن نبوده، در وطن خود ذبح کرده و بین فقرا تقسیم نموده چه صورت دارد؟


پاسخ:

1 - شخص مذکور هر یک از محرّمات احرام را به جا آورده باشد، بعد از طواف وسعی اوّل و تقصیر و قبل از طواف و سعی دوّم از برای هر یک از آنها که در مناسک نوشته شده فدیه و کفّاره لازم است، باید طبق آن عمل نماید و این که سابق نوشته‌ام فدیه ذبح شود نظر به همان پوشیدن لباس مخیط بوده و اِلّا سایر محرّمات احرام هم اگر از او صادرشده که دارای کفّاره و فدیه است، کفّاره و فدیه آن را باید عمل کند.
2 - بعید نیست فدیه بر زن به واسطه پوشیدن عبای مشکی لازم نباشد.
3 و
4 - احوط آن است که فدیه را در ماه ذیحجّه ذبح کند و اقوی آن است که فدیه عمره در مکّه باشد.





پرسش‌های مرتبط از این مرجع
سوال مرتبط یافت نشد
پرسش‌های مرتبط از دیگر مراجع
سوال مرتبط یافت نشد
مسائل مرتبط از این مرجع
مسئله مرتبط یافت نشد
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
مسئله مرتبط یافت نشد
1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین