چرا باید نماز صبح و مغرب و عشاء را بلند نماز ظهر را اهسته بخوانیم؟
اگر چه برخی توجیهات در این باره بیان شده، اما چون قطعی نیست، نمی توان به آنها اعتماد نمود؛ بنابراین فلسفة آهسته خواندن یا بلند خواندن حمد و سوره برای مردان در نماز های ظهر و عصر یا صبح و مغرب و عشا، بر کسی کاملا معلوم نیست. چون پیامبر(ص) و امامان این چنین نماز می خوانده و به ما دستور داده اند، ما هم تبعیت می کنیم. همان طور که علّت این که چرا نماز صبح دو رکعت است یا مغرب سه رکعت بر کسی معلوم نیست. پیامبر(ص) فرمود: (صلّوا کما رأیتمونی اصلّی؛[1] هر جوری که نماز می خوانم شما نیز بخوانید). آیت الله مکارم دلیلی  برای این مطلب ذکر کرده اند که این هم احتمالی است وقطعی نیست: باتوجه به این که درصدر اسلام مساجد فاقد وسیله روشنایی بود، مسلمانان موظف بودند نمازهایی که درتاریکی خوانده می شد(نماز صبح ومغرب وعشا)را بلند بخوانند، تا دیگر مسلمانان متوجه آنان باشند، وبه صف جماعت ملحق شوند، ولی نسبت به نماز ظهر وعصر نیازی به این کار نبود. وپس از آن که مساجد به وسائل روشنایی مجهز شد سنت مذکور به حال خود باقی ماند.[2] [1]. بحارالانوار، ج 82، ص 279. [2]. آیت الله مکارم بخشی از مسائل کثیر الابتلا مسئله 20.
عنوان سوال:

چرا باید نماز صبح و مغرب و عشاء را بلند نماز ظهر را اهسته بخوانیم؟


پاسخ:

اگر چه برخی توجیهات در این باره بیان شده، اما چون قطعی نیست، نمی توان به آنها اعتماد نمود؛ بنابراین فلسفة آهسته خواندن یا بلند خواندن حمد و سوره برای مردان در نماز های ظهر و عصر یا صبح و مغرب و عشا، بر کسی کاملا معلوم نیست. چون پیامبر(ص) و امامان این چنین نماز می خوانده و به ما دستور داده اند، ما هم تبعیت می کنیم. همان طور که علّت این که چرا نماز صبح دو رکعت است یا مغرب سه رکعت بر کسی معلوم نیست. پیامبر(ص) فرمود: (صلّوا کما رأیتمونی اصلّی؛[1] هر جوری که نماز می خوانم شما نیز بخوانید).

آیت الله مکارم دلیلی  برای این مطلب ذکر کرده اند که این هم احتمالی است وقطعی نیست:

باتوجه به این که درصدر اسلام مساجد فاقد وسیله روشنایی بود، مسلمانان موظف بودند نمازهایی که درتاریکی خوانده می شد(نماز صبح ومغرب وعشا)را بلند بخوانند، تا دیگر مسلمانان متوجه آنان باشند، وبه صف جماعت ملحق شوند، ولی نسبت به نماز ظهر وعصر نیازی به این کار نبود. وپس از آن که مساجد به وسائل روشنایی مجهز شد سنت مذکور به حال خود باقی ماند.[2]

[1]. بحارالانوار، ج 82، ص 279.
[2]. آیت الله مکارم بخشی از مسائل کثیر الابتلا مسئله 20.





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین