من از زندگی با همسرم تقریبا راضی هستم. جدیدا با خانمی آشنا شدم که ایشان، هم نیاز مالی دارند و هم نیاز جنسی، احساس می کنم اگر با ایشان ازدواج موقت کنم، هم من روحیه آرام تری پیدا می کنم، هم ایشان نیاز هایشان برآورده میشود. از طرفی هم میترسم اگر همسرم متوجه شوند، آرامش زندگیم به هم بخورد. به نظر شما چه باید بکنم؟ برای ما روشن نیست که انگیزه و نیازی درونی که باعث شده است فردی دیگری را علی رغم عدم رضایت و پذیرش همسر اولتان، وارد زندگی کرده اید چیست اما پاسخ ما در نکات زیر خلاصه شده است: 1-مشکل مالی ایشان را می توانید از طریق توجیه همسرتان حل نموده و یا از طریق یک مرکز خیریه به ایشان کمک کنید. ولی نیاز جنسی ایشان به دلیل همراه بودن با خلاهای عاطفی و احتمال وابستگی، توجیه کننده تشکیل زندگی مشترک شما و ایشان نمیشود. زیرا در جامعه ما امثال این افراد کم نیستند. و ما در درجه اول باید به حمایت های عاطفی همسر شرعی و قانونی خودمان بپردازیم. 2- از آنجا که خورشید همیشه پشت ابر نخواهد ماند شما باید فکر زمانی هم باشید که ایشان به شما وابسته شده باشد و شما به دلیل آشکار شدن این موضوع مجبور باشید که ایشان را ترک کنید تصور کنید که چه شوکی به ایشان وارد می شود. 3- از آنجا که ایشان برای پر کردن خلاهای عاطفی و جنسیشان نیاز به یک همسری دایمی دارند و شما نمی توانید همیشه در دسترس ایشان باشید، و به یک زندگی دیگری تعهد دارید، نمی توانید به طور کامل نیازهای ایشان را پوشش دهید و ممکن است از طرفی درخواست های ایشان، و از طرفی دیگر مسولیت زندگی، باعث فشار و تعارض های درونی در شما باشد و شما دچار مشکلات روحی شوید. 4- از آنجایی که شما از نظر شرعی و قانونی متعهد همسر اولتان هستید و ممکن است با تخلیه روحی و هیجانی در کنار همسر جدید، حال و حوصله همسر اولتان را نداشته باشید و یا سرمایه گذاری روانی کمتری نسبت به ایشان داشته باشید و ایشان به تدریج دچار کمبودهای عاطفی شده و خدای ناکرده به گناه بیافتد و در کل ایشان هم راضی به این ازدواج نیست، در صورت ارتباط با همسر احتمالی جدید که بدون انگیزه و هدف مشخص و منطقی انتخاب کرده اید، به همسر اول خود ظلم کرده اید و پیش خدا مسئول هستید. بنابراین با توجه به عدم ماندگاری دایمی شما برای همسر جدید و نیاز همسر جدید به یک شوهری که همیشه و با اطمینان از ماندگاری، خلاهای عاطفی ایشان را پر کند و ترس از وابستگی ایشان، شما سعی کنید به تدریج از این رابطه کاسته و به خانواده اصلیتان برگردید و سعی کنید از این موضوع درس بگیرید.
ازدواج موقت با داشتن همسر دائم صحیح است؟
من از زندگی با همسرم تقریبا راضی هستم. جدیدا با خانمی آشنا شدم که ایشان، هم نیاز مالی دارند و هم نیاز جنسی، احساس می کنم اگر با ایشان ازدواج موقت کنم، هم من روحیه آرام تری پیدا می کنم، هم ایشان نیاز هایشان برآورده میشود. از طرفی هم میترسم اگر همسرم متوجه شوند، آرامش زندگیم به هم بخورد. به نظر شما چه باید بکنم؟
برای ما روشن نیست که انگیزه و نیازی درونی که باعث شده است فردی دیگری را علی رغم عدم رضایت و پذیرش همسر اولتان، وارد زندگی کرده اید چیست اما پاسخ ما در نکات زیر خلاصه شده است:
1-مشکل مالی ایشان را می توانید از طریق توجیه همسرتان حل نموده و یا از طریق یک مرکز خیریه به ایشان کمک کنید. ولی نیاز جنسی ایشان به دلیل همراه بودن با خلاهای عاطفی و احتمال وابستگی، توجیه کننده تشکیل زندگی مشترک شما و ایشان نمیشود. زیرا در جامعه ما امثال این افراد کم نیستند. و ما در درجه اول باید به حمایت های عاطفی همسر شرعی و قانونی خودمان بپردازیم.
2- از آنجا که خورشید همیشه پشت ابر نخواهد ماند شما باید فکر زمانی هم باشید که ایشان به شما وابسته شده باشد و شما به دلیل آشکار شدن این موضوع مجبور باشید که ایشان را ترک کنید تصور کنید که چه شوکی به ایشان وارد می شود.
3- از آنجا که ایشان برای پر کردن خلاهای عاطفی و جنسیشان نیاز به یک همسری دایمی دارند و شما نمی توانید همیشه در دسترس ایشان باشید، و به یک زندگی دیگری تعهد دارید، نمی توانید به طور کامل نیازهای ایشان را پوشش دهید و ممکن است از طرفی درخواست های ایشان، و از طرفی دیگر مسولیت زندگی، باعث فشار و تعارض های درونی در شما باشد و شما دچار مشکلات روحی شوید.
4- از آنجایی که شما از نظر شرعی و قانونی متعهد همسر اولتان هستید و ممکن است با تخلیه روحی و هیجانی در کنار همسر جدید، حال و حوصله همسر اولتان را نداشته باشید و یا سرمایه گذاری روانی کمتری نسبت به ایشان داشته باشید و ایشان به تدریج دچار کمبودهای عاطفی شده و خدای ناکرده به گناه بیافتد و در کل ایشان هم راضی به این ازدواج نیست، در صورت ارتباط با همسر احتمالی جدید که بدون انگیزه و هدف مشخص و منطقی انتخاب کرده اید، به همسر اول خود ظلم کرده اید و پیش خدا مسئول هستید.
بنابراین با توجه به عدم ماندگاری دایمی شما برای همسر جدید و نیاز همسر جدید به یک شوهری که همیشه و با اطمینان از ماندگاری، خلاهای عاطفی ایشان را پر کند و ترس از وابستگی ایشان، شما سعی کنید به تدریج از این رابطه کاسته و به خانواده اصلیتان برگردید و سعی کنید از این موضوع درس بگیرید.
- [سایر] علت جواز ازدواج موقت (صیغه) برای مرد متأهل و بدون اجازه همسر خود چیست؟
- [سایر] علت جواز ازدواج موقت (صیغه) برای مرد متأهل و بدون اجازه همسر خود چیست؟
- [آیت الله مظاهری] آیا مردان متاهل در دوران حاملگی همسر خویش می توانند به خاطر وضع خاص همسر خود ازدواج موقت کنند؟
- [آیت الله بهجت] آیا مرد با داشتن همسر دایم، می تواند ازدواج موقت کند؟ رضایت و اجازه همسر دایمی او چه نقشی دارد؟
- [آیت الله بهجت] آیا برای مردی که همسر دایم دارد، ازدواج موقّت جایز است؟
- [سایر] یاد آوری خاطرات همسر مطلقه یا متعه ای که مدتش پایان یافته چه حکمی دارد؟
- [آیت الله خامنه ای] آیا صیغه نکاح به گونه فضولی صحیح است؟
- [سایر] آیا مرد متأهل میتواند در مسافرت، بدون اجازه همسر خود با زنان اهل کتاب ازدواج موقّت کند؟
- [آیت الله سبحانی] مردی به دلیل اختلاف خانوادگی جدا از همسرش زندگی می کند. آیا برای ازدواج موقت، اجازه از همسر لازم است؟
- [آیت الله بهجت] اگر عاقد از شرایط نکاح و معنای صیغه آگاهی نداشته باشد، آیا عقد نکاح صحیح است؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] احتیاط واجب آن است که شوهر بیش از چهار ماه نزدیکی با همسر خود را در ازدواج موقت نیز ترک نکند.
- [آیت الله سبحانی] صیغه کردن زن در صورتی که قصد زناشوئی داشته باشد صحیح است اگرچه برای لذت بردن هم نباشد.
- [آیت الله سبحانی] صیغه کردن زن در صورتی که قصد زناشوئی داشته باشد صحیح است اگرچه برای لذت بردن هم نباشد.
- [آیت الله اردبیلی] زن مسلمان نمیتواند به عقد کافر درآید، مرد مسلمان هم نمیتواند با زنهای کافر غیر اهل کتاب یهودی، مسیحی و زرتشتی ازدواج کند، ولی ازدواج دائم یا موقّت با زنهای اهل کتاب مانعی ندارد؛ البته چنانچه مردی همسر مسلمان داشته باشد، بدون اجازه او نمیتواند با زن کتابی ازدواج نماید مگر آن که او را متعه نماید و مدّت ازدواجش بسیار کوتاه باشد.
- [آیت الله بهجت] طلاق باید به صیغه عربی صحیح خوانده شود، و اگر خواندن به عربی صحیح ممکن نبود، با سایر زبانها بهصورت صحیح باید خوانده شود، و اگر به عربی میتواند بخواند، ولی عربی صحیح را نمیداند، احتیاط در این است که هم به عربی غیر صحیح و هم به لغت صحیحِ کسی که صیغه طلاق را میخواند خوانده شود. و باید دو مرد عادل صیغه طلاق را بشنوند، و اگر خود شوهر بخواهد صیغه طلاق را بخواند و اسم زن او مثلاً فاطمه باشد باید بگوید: (زَوْجَتِی فَاطِمَةُ طالِق)؛ یعنی: (زن من فاطمه رهاست)، و اگر دیگری را وکیل کند، آن وکیل باید بگوید: (زَوْجَةُ مُوَکلّی فاطِمَةُ طالِق).
- [آیت الله اردبیلی] در زناشویی، چه دائم و چه موقّت، باید صیغه خوانده شود و تنها راضی بودن زن و مرد کافی نیست و صیغه عقد را یا خود زن و مرد میخوانند یا دیگری را وکیل میکنند که از طرف آنان بخواند و اگر زن و مرد نتوانند صیغه را صحیح بخوانند، باید وکیل بگیرند.
- [آیت الله وحید خراسانی] متعه کردن زن اگرچه برای لذت بردن هم نباشد صحیح است
- [آیت الله نوری همدانی] صیغه کردن زن اگر چه برای لذّت بردن هم نبا شد صحیح است .
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . متعه کردن زن اگر چه برای لذت بردن هم نباشد صحیح است.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] صیغه کردن زن اگرچه برای لذت بردن هم نباشد صحیح است.