برای بهبود اخلاقم چه کنم؟ متاسفانه پدرم از الفاظ نامناسب بخصوص در برابر مادر استفاده میکنند. مادرم فرد زودرنج و تندی هستند و بسیار بدبین و ما سه دختر، فرزندان خانه ناخودآگاه این رفتارها در وجودمان نقش بسته. من که فرزند ارشد خانواده هستم بیشتر احساس مسئولیت میکنم. خواهش میکنم راهکار عملی دهید. به نام خدا و با سلام و احترام؛ در پاسخ به مطالب ذیل توجه کنید : 1- احترام به والدین واجب است و ما به عنوان فرزند وظیفه داریم که به والدین خود احترام بگذاریم حال اگر پدر یا مادر خودشان حرمت خود را می شکنند و باعث تخریب شخصیت خود می شوند حرف دیگری است ولی در عین حال دلیل بر این نمی شود که ما مجاز هستیم به آنها اهانت کنیم. به قول ابن سینا اشتباه را با اشتباه نمی توان پاسخ داد. زیرا اگر شما 100 پاسخ اشتباه به یک اشتباه بدهید حاصل آن می شود 101 اشتباه. فرض کنید پدر شما در رفتارش کاملا در اشتباه است. آیا برخورد متناسب با اشتباهات او این است که مقابله به مثل شود یعنی رفتار نامناسبی با او شود؟! 2- به نظر می آید راه حل اساسی این است که رفتارهای او را ریشه یابی کنید، عوامل گوناگونی ممکن است باعث بروز این رفتارها باشد که ما به برخی از آنها اشاره می کنیم: 1- تربیت ناصحیح خانواگی؛ یعنی در یک خانواده متخلق به اخلاق انسانی و اسلامی رشد نکرده، طبیعی است نباید از او انتظار داشت که انسانی با شخصیت و رفتارهای سنجیده باشد. 2- معاشرت با دوستان و همکاران بد؛ که در این صورت باید به نحوی ارتباط او را با آنها کاهش داد و دوستان مناسب و همکاران خوب جایگزین آنها کرد. 3- گاهی اوقات بیماری های جسمانی یا روانی موجب اختلالات رفتاری می شود که در این صورت باید با یک روان شناس یا روان پزشک مسأله را به صورت حضوری در میان گذاشت و با مشاوره از راه دور و از طریق پرسش و پاسخ نمی تواند مسأله را حل کرد. 4- گاهی اوقات رفتارهای نامناسب دیگران باعث بروز این رفتارها می شود. 5- گاهی اوقات مشکلات اقتصادی و فشار گرانی در بروز چنین رفتارهایی نقش دارد. 6- بعضی از اوقات نیز برخوردهای نسنجیده، لج بازی ها و بگو مگوهای در خانه با او باعث چنین پرخاشگری ها می شود. در هر حال حل مشکل وقتی میسر است که اول مشکل ریشه یابی شود و سپس دنبال راه کارهای عملی برای حل آن بود. 7-در پایان باز هم توصیه می کنیم اگر پدر شما حریم خود را یا حریم خانواده را می شکنند شما به خودتان حق ندهید که به او بی احترامی کنید زیرا نه تنها مشکلی حل نخواهد شد بلکه حرمت شکنی ها عمومیت پیدا می کند و دیگر هیچ حریمی برای خانواده باقی نخواهد ماند. در حالی که اگر شما با صبر و تحمل این حریم را حفظ کردید حداقل یک پناهگاه و یک دیوار از چهاردیواری حریم خانه محفوظ مانده و به همان میزان آسیب پذیری اهل خانواده کمتر خواهد شد. 8- بنا بر این نفرین کردن پدر کار درستی نیست و آثار بد و نامطلوبی برای شما در پی دارد. بهتر است به جای نفرین هدایت و عاقبت بخیری او را از خداوند طلب نمایید . 9- نا گفته نماند که هیچ کارو عمل خیری بی پاداش نیست و تحمل اذیت و بد زبانی پدرتان موجب ترفیع درجه شما و رشد معنوی و روحی شما می شود و این موضوع عاملی برای تربیت روحی و معنوی شما است .
برای بهبود اخلاقم چه کنم؟ متاسفانه پدرم از الفاظ نامناسب بخصوص در برابر مادر استفاده میکنند. مادرم فرد زودرنج و تندی هستند و بسیار بدبین و ما سه دختر، فرزندان خانه ناخودآگاه این رفتارها در وجودمان نقش بسته. من که فرزند ارشد خانواده هستم بیشتر احساس مسئولیت میکنم. خواهش میکنم راهکار عملی دهید.
به نام خدا و با سلام و احترام؛ در پاسخ به مطالب ذیل توجه کنید :
1- احترام به والدین واجب است و ما به عنوان فرزند وظیفه داریم که به والدین خود احترام بگذاریم حال اگر پدر یا مادر خودشان حرمت خود را می شکنند و باعث تخریب شخصیت خود می شوند حرف دیگری است ولی در عین حال دلیل بر این نمی شود که ما مجاز هستیم به آنها اهانت کنیم. به قول ابن سینا اشتباه را با اشتباه نمی توان پاسخ داد. زیرا اگر شما 100 پاسخ اشتباه به یک اشتباه بدهید حاصل آن می شود 101 اشتباه. فرض کنید پدر شما در رفتارش کاملا در اشتباه است. آیا برخورد متناسب با اشتباهات او این است که مقابله به مثل شود یعنی رفتار نامناسبی با او شود؟!
2- به نظر می آید راه حل اساسی این است که رفتارهای او را ریشه یابی کنید، عوامل گوناگونی ممکن است باعث بروز این رفتارها باشد که ما به برخی از آنها اشاره می کنیم:
1- تربیت ناصحیح خانواگی؛ یعنی در یک خانواده متخلق به اخلاق انسانی و اسلامی رشد نکرده، طبیعی است نباید از او انتظار داشت که انسانی با شخصیت و رفتارهای سنجیده باشد.
2- معاشرت با دوستان و همکاران بد؛ که در این صورت باید به نحوی ارتباط او را با آنها کاهش داد و دوستان مناسب و همکاران خوب جایگزین آنها کرد.
3- گاهی اوقات بیماری های جسمانی یا روانی موجب اختلالات رفتاری می شود که در این صورت باید با یک روان شناس یا روان پزشک مسأله را به صورت حضوری در میان گذاشت و با مشاوره از راه دور و از طریق پرسش و پاسخ نمی تواند مسأله را حل کرد.
4- گاهی اوقات رفتارهای نامناسب دیگران باعث بروز این رفتارها می شود.
5- گاهی اوقات مشکلات اقتصادی و فشار گرانی در بروز چنین رفتارهایی نقش دارد.
6- بعضی از اوقات نیز برخوردهای نسنجیده، لج بازی ها و بگو مگوهای در خانه با او باعث چنین پرخاشگری ها می شود. در هر حال حل مشکل وقتی میسر است که اول مشکل ریشه یابی شود و سپس دنبال راه کارهای عملی برای حل آن بود.
7-در پایان باز هم توصیه می کنیم اگر پدر شما حریم خود را یا حریم خانواده را می شکنند شما به خودتان حق ندهید که به او بی احترامی کنید زیرا نه تنها مشکلی حل نخواهد شد بلکه حرمت شکنی ها عمومیت پیدا می کند و دیگر هیچ حریمی برای خانواده باقی نخواهد ماند. در حالی که اگر شما با صبر و تحمل این حریم را حفظ کردید حداقل یک پناهگاه و یک دیوار از چهاردیواری حریم خانه محفوظ مانده و به همان میزان آسیب پذیری اهل خانواده کمتر خواهد شد.
8- بنا بر این نفرین کردن پدر کار درستی نیست و آثار بد و نامطلوبی برای شما در پی دارد. بهتر است به جای نفرین هدایت و عاقبت بخیری او را از خداوند طلب نمایید .
9- نا گفته نماند که هیچ کارو عمل خیری بی پاداش نیست و تحمل اذیت و بد زبانی پدرتان موجب ترفیع درجه شما و رشد معنوی و روحی شما می شود و این موضوع عاملی برای تربیت روحی و معنوی شما است .
- [سایر] چه کاری دیوانگی را بهبود می بخشد؟
- [سایر] چه کاری دیوانگی را بهبود می بخشد؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] دیه شکستگی استخوان در صورت عدم بهبودی 51 دیه آن عضو، و در صورت بهبودی، 54 از این 51 است. حال اگر به صورت کامل بهبود پیدا نکند، بلکه چند درصد بهبود پیدا کند (مثلا 50% یا 90% که نوعاً هم به این شکل است،) آیا در این موارد، به همان نسبتی که بهبود پیدا کرده محاسبه می شود، یا این که تا بهبود کامل پیدا نکرده، حتّی اگر 1% هم ناقص باشد، باید دیه عدم بهبود را بپردازد؟
- [سایر] چه کاری پیسی را بهبود می بخشد؟
- [سایر] چه کاری جذام را بهبود می بخشد؟
- [سایر] راهکارهای بهبود رابطه جنسی با همسر کدامند؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] آیا محاکم می توانند قبل از این که وضعیّت بهبود یا عدم بهبود مجنیّ علیه مشخّص شود، حکم صادر کنند؟ مثلا انگشت شخصی شکسته، و پزشکی قانونی می گوید: (سه ماه دیگر در خصوص این که بهبود پیدا کرده یا نه، اظهار نظر می کنم.) آیا محاکم باید صدور حکم را به تأخیر بیاندازند، یا اکنون می توانند دیه عدم بهبودی را تعیین کنند؟
- [سایر] سلام مردی بامزاج گرم وترهستم 26ساله زانودرددارم برای بهبود چه کنم؟
- [سایر] اگر گرفتن روزه باعث شود بیماری دیرتر بهبود یابد، تکلیف چیست؟
- [آیت الله بهجت] آیا دریافت حق طبابت، قبل از بهبود بیماری (طبق روش مرسوم) صحیح است؟
- [آیت الله اردبیلی] کسی که مال ندارد و مخارجی مثل خرج زن و بچّه بر او واجب است، باید کسب و کار نماید و برای کارهای مستحب، مانند بهبود زندگی زن و فرزندان و دستگیری از فقرا، کاسبی کردن مستحب است.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر چیزی را که غصب کرده (قیمی) باشد (همچون گوسفند) و از بین برود، چنانچه قیمت بازار آن فرق نکرده باشد، ولی در مدّتی که پیش او بوده به جهتی؛ همچون چاق شدن یا بهبود گوشت آن، گرانتر شده باشد، باید بالاترین قیمت وقتی را که در نزد وی بوده بدهد.
- [آیت الله اردبیلی] اگر بیماری انسان چند سال طول بکشد، چنانچه پس از بهبود یافتن تا رمضان آینده به مقدار قضا وقت داشته باشد، باید قضای رمضان آخر را بگیرد و برای هر روز از روزههای سالهای پیش یک مُدّ طعام به فقیر بدهد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] نذر دو قسم است: اوّل: نذری که بصورت مشروط انجام می شود مثلا می گوید: چنانچه بیمار من بهبود یابد انجام فلان کار برای خدا بر عهده من است (اینگونه نذر را نذر شکر می گویند) یا اگر مرتکب فلان کار زشت شوم فلان کار خیر را برای خدا انجام خواهم داد (اینگونه نذر کردن را نذر زجر گویند). دوّم: نذر مطلق: و آن نذری است که بدون هیچ قید و شرطی بگوید: (لله علیّ) یا (برای خدا بر عهده من است) که فلان کار را انجام دهم و همه این نذرها صحیح است.
- [آیت الله اردبیلی] برای شش نفر مستحب است در ماه رمضان اگرچه روزه نباشند، از انجام عملی که روزه را باطل میکند خودداری نمایند: اوّل: مسافری که در سفر، عملی که روزه را باطل میکند انجام داده باشد و پیش از ظهر به وطن خود یا به جایی که میخواهد ده روز در آنجا بماند برسد. دوم: مسافری که بعد از ظهر به وطن خود یا به جایی که میخواهد ده روز در آنجا بماند برسد. سوم: بیماری که پیش از ظهر بهبود یابد و عملی که روزه را باطل میکند، انجام داده باشد. چهارم: مریضی که بعد از ظهر خوب شود. پنجم: زنی که در بین روز از خون حیض یا نفاس پاک شود. ششم: کافری که در روز ماه رمضان مسلمان شود.