همانطور که خودتان می دانید در مورد راهنمایی تحصیلی، لازم به شناخت بیشتر روحیات شما می باشد. زیرا یکی از مهمترین ارکان مشاوره مخصوصاً در زمینه راهنمایی تحصیلی که باعث می گردد نتیجه مطلوبی از آن حاصل گردد میزان اطلاعاتی است که شما باید در اختیار مشاور قرار دهید؛ زیرا به هر حال تفاوتهای فردی افراد در وضعیت و شرایط خانوادگی، محیطی، شخصیتی، جنسیتی، تحصیلی و ... ایجاب می کند که مشاورهها با فرد مورد نظر و شرایط وی مطابقت داشته باشد، لذا می توانید به صورت مراجعه حضوری به یک مشاور از مشاوره تحصیلی استفاده نمایید ما هم در اینجا به برخی از نکات در این مورد اشاره می نماییم. تمام انسانها اغلب با شروع رشد و بالندگی، دو نوع هدف را دنبال میکنند: 1- هدف فردی: امیال و آرزوهای فرد. 2- هدف اجتماعی و آرمانگرایانه: در برگیرنده رشد و شکوفایی جامعه و خدمت به مردم . فرد موفق کسی است که بتواند طوری این دو هدف (فردی اجتماعی) را ادغام کند که در نهایت نتیجهای رضایتبخش به دست آید. با توجه به مطالب بالا به چند نکته اشاره می نماییم. نکته اول، اکنون که توانسته اید در حفظ قرآن موفق شوید در حقیقت توانسته اید خودتان را ارزیابی کنید و متوجه شوید که از حافظه خوبی برخوردار هستید لذا می توانید در زمینه درسی هم از این توانمندی استفاده نمایید. اگر شرایط برایتان مهیا می باشد ادامه تحصیل در کنار حفظ قرآن بسیار خوب و ارزنده می باشد. البته برای اینکه از این فضا کمتر فاصله بگیرید می توانید بصورت غیر حضوری و یا حضوری از تحصیلات حوزه علمیه خواهران هم استفاده نمایید. نکته دوم. شک شما در مسیر حفظ قرآن یا تحصیل باید به صورت جدی مورد توجه قرار گیرد. لذا لازم است دوباره علاقه خود را به این موضوع مورد ارزیابی قرار دهید یعنی علل انتخاب این مسیر را برای خود فهرست نمایید و ببینید آیا تنها راه رسیدن به هدف شما همین مسیر است و یا اینکه از طریق مسیرهای دیگر هم قابل دسترسی می باشد. اگر به این نکته خوب توجه نمایید می توانید با اطرافیان مخصوصا مادرتان به صورت منطقی صحبت نموده و در مقایسه با دیگران این احساس ضعف در مادرتان بوجود نیاید. نکته سوم. گاهی والدین ادامه تحصیل را به عنوان یک زمینه کاری و شغلی می دانند که در این صورت باید بصورت منطقی هدف از اصرار بر ادامه تحصیل شما مشخص شود. نکته چهارم. لازم است تا با مادرتان صحبت نمایید و به صورت منطقی و در یک فضای عاطفی برای ایشان معیارهای ارزش انسانها را بازگو نمایید.اگر مادرتان به این باور برسدند که ارزش حافظ قرآن تا چه اندازه است در مقایسه شما با دیگران این احساس کوچک بودن و عقب ماندن از تحصیل را معیار قرار نمی دهند. نکته پایانی اینکه در مسیر زندگی خود رضایت خانواده را در نظر بگیرید. شما که سعی می کنید به دیگران اهمیت بدهید نباید بدون رضایت والدین و خانواده اقدام به انتخاب یک مسیر کنید، به نظر می رسد در اولین گام و قبل از هر چیز دیگری به سراغ خانواده رفته تا بتوانید از راهنمایی آنها هم استفاده نمایید. غلامرضا کاویان آبان 1393
همانطور که خودتان می دانید در مورد راهنمایی تحصیلی، لازم به شناخت بیشتر روحیات شما می باشد. زیرا یکی از مهمترین ارکان مشاوره مخصوصاً در زمینه راهنمایی تحصیلی که باعث می گردد نتیجه مطلوبی از آن حاصل گردد میزان اطلاعاتی است که شما باید در اختیار مشاور قرار دهید؛ زیرا به هر حال تفاوتهای فردی افراد در وضعیت و شرایط خانوادگی، محیطی، شخصیتی، جنسیتی، تحصیلی و ... ایجاب می کند که مشاورهها با فرد مورد نظر و شرایط وی مطابقت داشته باشد، لذا می توانید به صورت مراجعه حضوری به یک مشاور از مشاوره تحصیلی استفاده نمایید ما هم در اینجا به برخی از نکات در این مورد اشاره می نماییم.
تمام انسانها اغلب با شروع رشد و بالندگی، دو نوع هدف را دنبال میکنند:
1- هدف فردی: امیال و آرزوهای فرد.
2- هدف اجتماعی و آرمانگرایانه: در برگیرنده رشد و شکوفایی جامعه و خدمت به مردم .
فرد موفق کسی است که بتواند طوری این دو هدف (فردی اجتماعی) را ادغام کند که در نهایت نتیجهای رضایتبخش به دست آید.
با توجه به مطالب بالا به چند نکته اشاره می نماییم.
نکته اول، اکنون که توانسته اید در حفظ قرآن موفق شوید در حقیقت توانسته اید خودتان را ارزیابی کنید و متوجه شوید که از حافظه خوبی برخوردار هستید لذا می توانید در زمینه درسی هم از این توانمندی استفاده نمایید. اگر شرایط برایتان مهیا می باشد ادامه تحصیل در کنار حفظ قرآن بسیار خوب و ارزنده می باشد. البته برای اینکه از این فضا کمتر فاصله بگیرید می توانید بصورت غیر حضوری و یا حضوری از تحصیلات حوزه علمیه خواهران هم استفاده نمایید.
نکته دوم. شک شما در مسیر حفظ قرآن یا تحصیل باید به صورت جدی مورد توجه قرار گیرد. لذا لازم است دوباره علاقه خود را به این موضوع مورد ارزیابی قرار دهید یعنی علل انتخاب این مسیر را برای خود فهرست نمایید و ببینید آیا تنها راه رسیدن به هدف شما همین مسیر است و یا اینکه از طریق مسیرهای دیگر هم قابل دسترسی می باشد. اگر به این نکته خوب توجه نمایید می توانید با اطرافیان مخصوصا مادرتان به صورت منطقی صحبت نموده و در مقایسه با دیگران این احساس ضعف در مادرتان بوجود نیاید.
نکته سوم. گاهی والدین ادامه تحصیل را به عنوان یک زمینه کاری و شغلی می دانند که در این صورت باید بصورت منطقی هدف از اصرار بر ادامه تحصیل شما مشخص شود.
نکته چهارم. لازم است تا با مادرتان صحبت نمایید و به صورت منطقی و در یک فضای عاطفی برای ایشان معیارهای ارزش انسانها را بازگو نمایید.اگر مادرتان به این باور برسدند که ارزش حافظ قرآن تا چه اندازه است در مقایسه شما با دیگران این احساس کوچک بودن و عقب ماندن از تحصیل را معیار قرار نمی دهند.
نکته پایانی اینکه در مسیر زندگی خود رضایت خانواده را در نظر بگیرید. شما که سعی می کنید به دیگران اهمیت بدهید نباید بدون رضایت والدین و خانواده اقدام به انتخاب یک مسیر کنید، به نظر می رسد در اولین گام و قبل از هر چیز دیگری به سراغ خانواده رفته تا بتوانید از راهنمایی آنها هم استفاده نمایید.
غلامرضا کاویان
آبان 1393
- [سایر] سؤال مختصری دارم،حکم سفر به خارج برای ادامه تحصیل چیست؟ با توجه به این که در منطقه خودمان امکان ادامه تحصیل و قبول شدن نیست. سال گذشته در منزل بودم تا امسال توانستم برای خارج کشور قبول شوم. با توجه به حفظ حجاب و اصول و عقاید اسلامی و همراه بودن یک نفر از محارم، حکم درس خواندن در کشورهای خارجی چیست؟
- [سایر] آیا بین حفظ قرآن و افسردگی رابطه ای وجود دارد؟ چرا برخی از کسانی که قرآن حفظ می کنند ( با وجود تحصیل موفقیت گام به گام در این امر) دچار افسردگی می شوند؟
- [سایر] برای ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر چگونه تحصیل کنیم ؟
- [آیت الله بهجت] اگر در بین وضو بفهمیم که آب غصبی است، ادامه وضو بنابر این قصد که قیمت آب را بپردازیم، چگونه است؟
- [سایر] با عرض خسته نباشید می خواستم برای خواندن همراه با تدبر و همچنین حفظ قرآن برای اینجانب راهکار مناسب ارائه بفرمائید . با تشکر
- [آیت الله مکارم شیرازی] اگر پول مخمس را به همراه پول خمس نداده ای در بانک مسکن برای دریافت وام مسکن و ازدواج و ادامه تحصیل به صورت حساب پس انداز قرار دهیم، این وام چه حکمی دارد؟
- [آیت الله نوری همدانی] آیا برای محصلینی که نمیتوانند در کنار پدر و مادر ادامه تحصیل بدهند نظیر طلاب خارجی که در حوزه علمیه قم مشغول تحصیل هستند در صورتی که پدر و مادر به خاطر علاقه و محبّتی که به فرزندشان دارند به فرزند اجازه ندهند که ادامه تحصیل دهد، آیا این فرزند میتواند بدون اجازه پدر و مادر ادامه تحصیل بدهد یا جایز نیست؟
- [سایر] سلام ، لیسانس رشته عمران هستم و همینطور قاری قران. جدای از فراگیری علوم دینی به دنبال ادامه راه قرآنی (حفظ و تفسیر و ...) هستم. میخواستم بدونم دوره بلند مدت مناسب تره یا سفیران هدایت؟ لطفا راهنماییم کنید ،فرصتی نمونده.ممنون
- [سایر] نسبت به آینده شغلی نگرانم آیا میتوانم ادامه تحصیل دهم؟
- [سایر] نسبت به آینده شغلی نگرانم آیا میتوانم ادامه تحصیل دهم .
- [آیت الله مظاهری] رفتن در بلاد کفر برای تحصیل یا تجارت و مانند اینها، در صورتی جایز است که بتواند خود و وابستگان را از مفاسد آنجا حفظ کند.
- [آیت الله مظاهری] همراه داشتن قرآن و رساندن جایی از بدن به جلد و حاشیه قرآن برای حائض مکروه است.
- [امام خمینی] اگر معروف یا منکر از اموری باشد که شارع مقدس به آن اهمیت زیاد میدهد مثل اصول دین یا مذهب و حفظ قرآن مجید و حفظ عقاید مسلمانان یا احکام ضروریه، باید ملاحظه اهمیت شود، و مجرد ضرر، موجب واجب نبودن نمیشود، پس اگر توقف داشته باشد حفظ عقاید مسلمانان یا حفظ احکام ضروریه اسلام بر بذل جان و مال، واجب است بذل آن.
- [آیت الله بروجردی] خواندن و همراه داشتن قرآن و رساندن جایی از بدن به ما بین خطهای قرآن و نیز خضاب کردن به حنا و مانند آن، برای حائض مکروه است.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر معروف یا منکر از اموری باشد که شارع مقدس به آن اهمیّت زیاد می دهد مثل اصول دین یامذهب و حفظ قرآن مجید وحفظ عقاید مسلمانان یا احکام ضروریّه ، باید ملاحظه اهمیّت شود ، و مجردّ ضرر ، موجب واجب نبودن نمی شود ، پس اگر توقّف داشته باشد ، حفظ عقائد مسلمانان یا حفظ احکام ضروریّه اسلام بر بذل جان و مال ، واجب است بذل آن
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه مالی را که پیدا کرده موقع وضو گرفتن و نماز خواندن همراه داشته باشد، در صورتی که قصدش این است که آن را به این وسیله حفظ کند تا به دستور شرع درباره آن عمل نماید اشکالی ندارد.
- [آیت الله وحید خراسانی] خضاب کردن به حنا و مانند ان و رساندن جایی از بدن را به ما بین خطهای قران برای حایض مکروه است و همراه داشتن قران و خواندن قران برای او مانعی ندارد
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . خواندن و همراه داشتن قرآن و رساندن جایی از بدن به ورق قرآن که خط قرآن در آن نباشد مثل حاشیه و بین سطرها و نیز خضاب کردن به حنا و مانند آن، برای حایض مکروه است.
- [آیت الله اردبیلی] اگر معروف یا منکر از اموری باشد که شارع مقدّس به آن اهمیّت زیاد میدهد، مثل اصول دین یا مذهب و حفظ قرآن مجید و حفظ عقاید مسلمانان یا احکام ضروری اسلام، باید ملاحظه این اهمیّت بشود و مجرّدِ خوف ضرر، موجب سقوط وجوب آن نمیشود؛ پس اگر حفظ عقاید مسلمانان یا حفظ احکام ضروری اسلام بر بذل جان و مال توقّف داشته باشد، بذل آن واجب است.
- [آیت الله علوی گرگانی] دادن قرآن به کافر حرام وگرفتن قرآن از او واجب است در صورتی که موجب هتک یا نجاست آن بشود ولی اگر برای آگاهی بگیرد با حفظ شرائط دادن حرام نیست و گرفتن هم واجب نمیباشد.