کار سازمان بازرسی کشور چیست؟
کار سازمان بازرسی کشور چیست؟ طبق اصل 174 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران : ( بر اساس حق نظارت قوه قضائیه نسبت به حسن جریان امور و اجرای صحیح قوانین در دستگاه های اداری سازمانی به نام (سازمان بازرسی کل کشور) زیر نظر رئیس قوه قضائیه تشکیل می گردد. حدود اختیارات و وظایف این سازمان را قانون تعیین می کند.) قانون تاسیس سازمان بازرسی کل کشور در تاریخ 19/7/1360 به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید. به موجب این قانون دو نوع بازرسی برای این سازمان در نظر گرفته شده است: الف- بازرسی مستمر کلیه وزارتخانه ها و ادارات و نیروهای نظامی و انتظامی و مؤسسات و شرکت های دولتی و شهرداری ها و مؤسسات وابسته به آنها و دفاتر اسناد رسمی و مؤسسات عام المنفعه و نهادهای انقلابی و سازمان های که تمام یا قسمتی از سرمایه یا سهام آنها متعلق به دولت است و یا دولت به آنها کمک یا بر آنها نظارت می نماید. ب- بازرسی فوق العاده حسب دستور رئیس قوه قضائیه یا به درخواست کمیسیون اصل 90 قانون اساسی و یا بنا به تقاضای وزیر یا مسوول دستگاه های اجرای ذیربط یا مورد دیگری که به تشخیص رئیس سازمان یا رئیس قوه قضائیه ضروری تشخیص داده شود. وظایف این سازمان در اجرای بازرسی های فوق به شرح زیر است: اعلام موارد تخلف و نارسایی ها و سوء جریانات اداری و مالی به مقامات اجرایی ذیصلاح. در بازرسی هایی که به دنبال شکایات اشخاص صورت می پذیرد یک نسخه از گزارش مبنی بر تشخیص تخلف به دیوان عدالت اداری ارسال می شود. در مواردی که تعقیب جزایی لازم باشد مراتب به دادستان یا حاکم شرع مورد تعقیب قرار گیرد مراتب به رئیس قوه قضائیه اعلام می گردد. جهت آگاهی بیشتر می توانید به پایگاه اینترنتی سازمان بازرسی کل کشور به نشانی ذیل مراجعه نمائید: http://www.gio.ir/ (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد رهبری، کد: 6/100105243)
عنوان سوال:

کار سازمان بازرسی کشور چیست؟


پاسخ:

کار سازمان بازرسی کشور چیست؟

طبق اصل 174 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران :
( بر اساس حق نظارت قوه قضائیه نسبت به حسن جریان امور و اجرای صحیح قوانین در دستگاه های اداری سازمانی به نام (سازمان بازرسی کل کشور) زیر نظر رئیس قوه قضائیه تشکیل می گردد. حدود اختیارات و وظایف این سازمان را قانون تعیین می کند.)
قانون تاسیس سازمان بازرسی کل کشور در تاریخ 19/7/1360 به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید. به موجب این قانون دو نوع بازرسی برای این سازمان در نظر گرفته شده است: الف- بازرسی مستمر کلیه وزارتخانه ها و ادارات و نیروهای نظامی و انتظامی و مؤسسات و شرکت های دولتی و شهرداری ها و مؤسسات وابسته به آنها و دفاتر اسناد رسمی و مؤسسات عام المنفعه و نهادهای انقلابی و سازمان های که تمام یا قسمتی از سرمایه یا سهام آنها متعلق به دولت است و یا دولت به آنها کمک یا بر آنها نظارت می نماید. ب- بازرسی فوق العاده حسب دستور رئیس قوه قضائیه یا به درخواست کمیسیون اصل 90 قانون اساسی و یا بنا به تقاضای وزیر یا مسوول دستگاه های اجرای ذیربط یا مورد دیگری که به تشخیص رئیس سازمان یا رئیس قوه قضائیه ضروری تشخیص داده شود. وظایف این سازمان در اجرای بازرسی های فوق به شرح زیر است: اعلام موارد تخلف و نارسایی ها و سوء جریانات اداری و مالی به مقامات اجرایی ذیصلاح. در بازرسی هایی که به دنبال شکایات اشخاص صورت می پذیرد یک نسخه از گزارش مبنی بر تشخیص تخلف به دیوان عدالت اداری ارسال می شود. در مواردی که تعقیب جزایی لازم باشد مراتب به دادستان یا حاکم شرع مورد تعقیب قرار گیرد مراتب به رئیس قوه قضائیه اعلام می گردد. جهت آگاهی بیشتر می توانید به پایگاه اینترنتی سازمان بازرسی کل کشور به نشانی ذیل مراجعه نمائید: http://www.gio.ir/ (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد رهبری، کد: 6/100105243)





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین