در مورد حکومت خودگردان فلسطین چرا با وجودی که دولت حماس در انتخابات پارلمانی رأی آورده و نخست وزیر تعیین نموده، جنبش فتح ریاست حکومت خودگردان را بر عهده دارد؟ نسبت ابومازن با تشکیلات دولت خودگردان چگو
در مورد حکومت خودگردان فلسطین چرا با وجودی که دولت حماس در انتخابات پارلمانی رأی آورده و نخست وزیر تعیین نموده، جنبش فتح ریاست حکومت خودگردان را بر عهده دارد؟ نسبت ابومازن با تشکیلات دولت خودگردان چگو در این زمینه گفتنی است : یکم.تشکیلات فعلی حکومت خود گردان و نحوه توزیع قدرت میان گروههای فلسطینی بر اساس پارامترهایی نظیر سابقه مبارزاتی ، امکانات و پشتوانه مردمی از یکسو و همچنین میزان حمایت کشورهای عربی و مسلمان و قدرت های بزرگ و نوع رابطه با اسرائیل شکل گرفته است و سرانجام تا حدودی در سند ملی و قانون اساسی فلسطین نهادینه شده است. دوم .تشکیلات خودگردان فلسطین بر اساس پیمان صلح فلسطین و اسرائیل،تاسیس گردید. و به موجب پیمان ( اسلو)، بخش‌هائی از کرانه باختری رود اردن و نوار غزه به تشکیلات خودگردان تعلق یافت. و از آن زمان جهان غرب، سالانه نزدیک به یک میلیارد دلار کمک در اختیار این تشکیلات قرار می‌داد. عرفات، به عنوان رئیس بزرگترین سازمان فلسطین یعنی سازمان (فتح) و رئیس هیئت اجرائی سازمان آزادی‌بخش فلسطین (ساف) ، ریاست تشکیلات خودگردان را بر عهده داشت. سوم . پس از مرگ عرفات، پست ریاست کمیته اجرایی سازمان آزادیبخش فلسطین که به آقای محمود عباس (ابومازن) داده شده، وطی یک انتخابات عمومی، ابومازن با شکست رقیب خود مصطفی برغوثی، عهده دار ریاست تشکیلات خودگردان شد و هم چنان این سمت را برعهده دارد. البته در این انتخابات، حماس و دیگر گروه های مبارز فلسطینی شرکت نکرده بودند. در عرصه سیاسی ابومازن سعی نمود تا این چنین قلمداد نماید که شخص اول تصمیم گیرنده در فلسطین، وی می باشد. او به دلیل برخورداری از حمایت آمریکا، اروپا و رژیم صهیونیستی در سطح خارجی و حضور بسیاری از عناصر جنبش فتح در ساختار سیاسی-امنیتی تشکیلات خودگردان، طی ماه های اخیر همواره بر انتقادات خود نسبت به سیاست های دولت اسماعیل هنیه افزوده است. چهارم . مطابق قانون اساسی فلسطین، پس از ارایه نام نامزد مورد نظر حزب پیروز برای تشکیل کابینه به رئیس تشکیلات خودگردان، (محمود عباس) پس از رایزنی با دیگر گروه های راه یافته به مجلس، وی را مأمور تشکیل کابینه می کند.چنانچه نخست وزیر منتخب نتواند ظرف 45 روز، کابینه را تشکیل دهد، رئیس تشکیلات خودگردان شخص دیگری را مامور این کار خواهد کرد. نخست وزیر منتخب پس از تعیین وزیران، فهرست اعضای کابینه و برنامه های خود را برای گرفتن رأی اعتماد تقدیم مجلس فلسطین خواهد کرد.اگر نخست وزیر نتواند ظرف سه هفته از زمان مأمور شدن به تشکیل کابینه از مجلس رأی اعتماد بگیرد، رئیس تشکیلات خودگردان مأموریت تشکیل کابینه را به شخص دیگری واگذار می کند. ششم . در پی پیروزی جنبش مقاومت اسلامی (حماس) در انتخابات مجلس قانونگذاری فلسطین و استعفای (احمد قریع)، نخست وزیر تشکیلات خودگردان، این جنبش کابینه فعلی را تشکیل داد و (اسماعیل هنیه)، عضو ارشد این جنبش در نوار غزه، از سوی این جنبش برای نخست وزیری معرفی گردید. مطابق قانون اساسی فلسطین، پس از ارایه نام نامزد مورد نظر حزب پیروز برای تشکیل کابینه به رئیس تشکیلات خودگردان، (محمود عباس) پس از رایزنی با دیگر گروه های راه یافته به مجلس، وی را مأمور تشکیل کابینه نمود. (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد رهبری، کد: 2/15963)
عنوان سوال:

در مورد حکومت خودگردان فلسطین چرا با وجودی که دولت حماس در انتخابات پارلمانی رأی آورده و نخست وزیر تعیین نموده، جنبش فتح ریاست حکومت خودگردان را بر عهده دارد؟ نسبت ابومازن با تشکیلات دولت خودگردان چگو


پاسخ:

در مورد حکومت خودگردان فلسطین چرا با وجودی که دولت حماس در انتخابات پارلمانی رأی آورده و نخست وزیر تعیین نموده، جنبش فتح ریاست حکومت خودگردان را بر عهده دارد؟ نسبت ابومازن با تشکیلات دولت خودگردان چگو

در این زمینه گفتنی است :
یکم.تشکیلات فعلی حکومت خود گردان و نحوه توزیع قدرت میان گروههای فلسطینی بر اساس پارامترهایی نظیر سابقه مبارزاتی ، امکانات و پشتوانه مردمی از یکسو و همچنین میزان حمایت کشورهای عربی و مسلمان و قدرت های بزرگ و نوع رابطه با اسرائیل شکل گرفته است و سرانجام تا حدودی در سند ملی و قانون اساسی فلسطین نهادینه شده است.
دوم .تشکیلات خودگردان فلسطین بر اساس پیمان صلح فلسطین و اسرائیل،تاسیس گردید. و به موجب پیمان ( اسلو)، بخش‌هائی از کرانه باختری رود اردن و نوار غزه به تشکیلات خودگردان تعلق یافت. و از آن زمان جهان غرب، سالانه نزدیک به یک میلیارد دلار کمک در اختیار این تشکیلات قرار می‌داد. عرفات، به عنوان رئیس بزرگترین سازمان فلسطین یعنی سازمان (فتح) و رئیس هیئت اجرائی سازمان آزادی‌بخش فلسطین (ساف) ، ریاست تشکیلات خودگردان را بر عهده داشت.
سوم . پس از مرگ عرفات، پست ریاست کمیته اجرایی سازمان آزادیبخش فلسطین که به آقای محمود عباس (ابومازن) داده شده، وطی یک انتخابات عمومی، ابومازن با شکست رقیب خود مصطفی برغوثی، عهده دار ریاست تشکیلات خودگردان شد و هم چنان این سمت را برعهده دارد. البته در این انتخابات، حماس و دیگر گروه های مبارز فلسطینی شرکت نکرده بودند. در عرصه سیاسی ابومازن سعی نمود تا این چنین قلمداد نماید که شخص اول تصمیم گیرنده در فلسطین، وی می باشد. او به دلیل برخورداری از حمایت آمریکا، اروپا و رژیم صهیونیستی در سطح خارجی و حضور بسیاری از عناصر جنبش فتح در ساختار سیاسی-امنیتی تشکیلات خودگردان، طی ماه های اخیر همواره بر انتقادات خود نسبت به سیاست های دولت اسماعیل هنیه افزوده است.
چهارم . مطابق قانون اساسی فلسطین، پس از ارایه نام نامزد مورد نظر حزب پیروز برای تشکیل کابینه به رئیس تشکیلات خودگردان، (محمود عباس) پس از رایزنی با دیگر گروه های راه یافته به مجلس، وی را مأمور تشکیل کابینه می کند.چنانچه نخست وزیر منتخب نتواند ظرف 45 روز، کابینه را تشکیل دهد، رئیس تشکیلات خودگردان شخص دیگری را مامور این کار خواهد کرد. نخست وزیر منتخب پس از تعیین وزیران، فهرست اعضای کابینه و برنامه های خود را برای گرفتن رأی اعتماد تقدیم مجلس فلسطین خواهد کرد.اگر نخست وزیر نتواند ظرف سه هفته از زمان مأمور شدن به تشکیل کابینه از مجلس رأی اعتماد بگیرد، رئیس تشکیلات خودگردان مأموریت تشکیل کابینه را به شخص دیگری واگذار می کند.
ششم . در پی پیروزی جنبش مقاومت اسلامی (حماس) در انتخابات مجلس قانونگذاری فلسطین و استعفای (احمد قریع)، نخست وزیر تشکیلات خودگردان، این جنبش کابینه فعلی را تشکیل داد و (اسماعیل هنیه)، عضو ارشد این جنبش در نوار غزه، از سوی این جنبش برای نخست وزیری معرفی گردید. مطابق قانون اساسی فلسطین، پس از ارایه نام نامزد مورد نظر حزب پیروز برای تشکیل کابینه به رئیس تشکیلات خودگردان، (محمود عباس) پس از رایزنی با دیگر گروه های راه یافته به مجلس، وی را مأمور تشکیل کابینه نمود. (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد رهبری، کد: 2/15963)





سوال مرتبط یافت نشد
مسئله مرتبط یافت نشد
1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین