از بین وجوه زیر:1-کلامی 2-تاریخی 3-روانشناسی 4-مردم شناسی 5-جامعه شناسی 6-پدیدارشناسی 7-فلسفی. از چه وجهی باید ادیان را بشناسیم؟ بررسی دین در حوزههای متعدد علمی از جمله کلام، فلسفه، روانشناسی، جامعهشناسی و مردمشناسی با توجه به نگرشهای خاصیکه در هر مجموعه معرفتی موردنظرمیباشد، موجب تعریف و برداشتهای متفاوتی از دین شده است که عمدتا به شکل وسیع، ریشه در تلاشی دارد که در غرب در جهت ارائه تعریفی برای دین انجام گرفته است; زیرا یافتن ماهیت متمایز و یگانه دین یا ارائه سلسلهای از صفات، که دین و آنچه را مربوط به آن است از بخشهای دیگر زندگانی انسان متمایز میگرداند، بیشتر یک رویکرد و رهیافت غربی است که از زمان رنسانس به بعد، بخصوص در دوره اصلاح دینی با آن مواجه هستیم. در غرب، طی یکی دو قرن تعاریف و تلقیهای فراوانی از دین ارائه شده که حتی ارائه فهرست ناقصی از آن هم به راحتی ممکن نیست. برخی از آنها عمدتا سعی در تمایز قاطع بین ابعاد دینی و غیر دینی فرهنگ دارند و گاه دین را با مجموعه اعتقادات، بویژه اعتقاد به موجودی متعال برابر گرفتهاند. از سوی دیگر، عدهای عوامل تجربی، عاطفی، شهودی و همچنین عوامل ارزشگذارانه و اخلاقی را جزو دین به حساب آوردهاند. اگر منظورتان از دین شناسی شناخت جامع دین و درک ِِژرف و روشمندانه و عالمانه آموزه های دینی است مسلما چنین چیزی نیازمند آموزش و مطالعات عمیق و گسترده در مراکز آموزشی اختصاص یافته در این جهت یعنی همان حوزه های آموزشی ای است که در هر دینی وجود دارد. به طور مثال، جامعه شناسی دینی در پی بررسی رفتار های اجتماعی دینداران است و به تعبیر دیگر نوعی مطالعه پدیدارشناختی است و هرگز با آن نمی توان دین شناس به معنای واقعی کلمه شد. اما می توان تا حدودی کارکردهای اجتماعی دین و نقش دین در مناسبات اجتماعی دینداران را کشف کرد . گاه نیز جامعه شناسی دین به کار می رود و مراد از آن تبیین های جامعه شناختی دین است . این رویکرد اساسا دین را پدیده ای جامعه بنیاد معرفی می کند و خاستگاه الهی آن را منکر می شود . مسلما چنین رویکردی انحرافی است و ناشی از تفکر ماتریالیستی یا دئیستی است. خلاصه آن که از این راهها نمی توان دین شناس شد، هر چند ممکن است در پاره ای از مطالعات آن برخی از اطلاعات مفید نسبت به دین را هم به دست آورد. مساله دیگری که در اینگونه مطالعات وجود دارد این است که اساسا آنها هیچ کاری به دین حق و باطل ندارند و به قول معروف همه را به یک چوب می رانند زیرا دایره تعریف دین در آنها آنقدر وسیع گرفته می شود که آیینهای بشری مانند آنیمیسم و ...را هم در بر می گیرد و فرقی بین آیین حق الهی مانند اسلام و خرافات و مجعولات بشری به نام دین گذاشته نمی شود و لاجرم در موارد متعددی به نتایج کلی نادرستی می انجامد که نسبت به دین الهی درست نیست.
از بین وجوه زیر:1-کلامی 2-تاریخی 3-روانشناسی 4-مردم شناسی 5-جامعه شناسی 6-پدیدارشناسی 7-فلسفی. از چه وجهی باید ادیان را بشناسیم؟
از بین وجوه زیر:1-کلامی 2-تاریخی 3-روانشناسی 4-مردم شناسی 5-جامعه شناسی 6-پدیدارشناسی 7-فلسفی. از چه وجهی باید ادیان را بشناسیم؟
بررسی دین در حوزههای متعدد علمی از جمله کلام، فلسفه، روانشناسی، جامعهشناسی و مردمشناسی با توجه به نگرشهای خاصیکه در هر مجموعه معرفتی موردنظرمیباشد، موجب تعریف و برداشتهای متفاوتی از دین شده است که عمدتا به شکل وسیع، ریشه در تلاشی دارد که در غرب در جهت ارائه تعریفی برای دین انجام گرفته است; زیرا یافتن ماهیت متمایز و یگانه دین یا ارائه سلسلهای از صفات، که دین و آنچه را مربوط به آن است از بخشهای دیگر زندگانی انسان متمایز میگرداند، بیشتر یک رویکرد و رهیافت غربی است که از زمان رنسانس به بعد، بخصوص در دوره اصلاح دینی با آن مواجه هستیم. در غرب، طی یکی دو قرن تعاریف و تلقیهای فراوانی از دین ارائه شده که حتی ارائه فهرست ناقصی از آن هم به راحتی ممکن نیست. برخی از آنها عمدتا سعی در تمایز قاطع بین ابعاد دینی و غیر دینی فرهنگ دارند و گاه دین را با مجموعه اعتقادات، بویژه اعتقاد به موجودی متعال برابر گرفتهاند. از سوی دیگر، عدهای عوامل تجربی، عاطفی، شهودی و همچنین عوامل ارزشگذارانه و اخلاقی را جزو دین به حساب آوردهاند.
اگر منظورتان از دین شناسی شناخت جامع دین و درک ِِژرف و روشمندانه و عالمانه آموزه های دینی است مسلما چنین چیزی نیازمند آموزش و مطالعات عمیق و گسترده در مراکز آموزشی اختصاص یافته در این جهت یعنی همان حوزه های آموزشی ای است که در هر دینی وجود دارد. به طور مثال، جامعه شناسی دینی در پی بررسی رفتار های اجتماعی دینداران است و به تعبیر دیگر نوعی مطالعه پدیدارشناختی است و هرگز با آن نمی توان دین شناس به معنای واقعی کلمه شد. اما می توان تا حدودی کارکردهای اجتماعی دین و نقش دین در مناسبات اجتماعی دینداران را کشف کرد . گاه نیز جامعه شناسی دین به کار می رود و مراد از آن تبیین های جامعه شناختی دین است . این رویکرد اساسا دین را پدیده ای جامعه بنیاد معرفی می کند و خاستگاه الهی آن را منکر می شود . مسلما چنین رویکردی انحرافی است و ناشی از تفکر ماتریالیستی یا دئیستی است. خلاصه آن که از این راهها نمی توان دین شناس شد، هر چند ممکن است در پاره ای از مطالعات آن برخی از اطلاعات مفید نسبت به دین را هم به دست آورد. مساله دیگری که در اینگونه مطالعات وجود دارد این است که اساسا آنها هیچ کاری به دین حق و باطل ندارند و به قول معروف همه را به یک چوب می رانند زیرا دایره تعریف دین در آنها آنقدر وسیع گرفته می شود که آیینهای بشری مانند آنیمیسم و ...را هم در بر می گیرد و فرقی بین آیین حق الهی مانند اسلام و خرافات و مجعولات بشری به نام دین گذاشته نمی شود و لاجرم در موارد متعددی به نتایج کلی نادرستی می انجامد که نسبت به دین الهی درست نیست.
- [سایر] 1.سن من24 2.دختر. 3.دانشجوی ارشد روانشناسی بالینی 4.سه سال عاشقانه وبه قصد ازدواج با پسری بودم 5.به هم خوردن رابطه 6.بعد از این ماجرا عشقم به خدا بیشتر شد 7.بدبین شدم به مردها و پسرای امروزی 8.بی اعتماد دی نسبت به انها 9.مهمتر.بی علاقه نسبت به ازدواج خواهش میکنم کمکم کنید
- [سایر] 1.سلام 2.برنامه امروز شما از شبکه 5 را دیدم. 3.راجع به سیدها صحبت شد واین که فرمودید سید بودن یه فضیلته(البته عین عبارت به کار برده شده یادم نیست.) 4. ... خصوصی... لطفا راهنمایی بفرمایید. 6.ممنون
- [سایر] 1.سلام 2.زیارت قبول. 3.نشان ندید: ... 4.نشان ندید: ... 5.نشان ندید: ... 6:نشان ندید: ... 7.نشان بدید: قبلا هم گفته بودم که مذهبی و معتقد به دینم. واسه ی همینه که خیلی ناراحتم و عذاب وجدان دارم. 8.(محض یاد آوری) دوم راهنمایی ام و19 اسفند14 ساله شدم. 9.التماس دعا.امیدوارم جوابمو بدید. 10.خداحافظ. 1390/12/20 18 و45 دقیقه.
- [سایر] سلام ممنون از این همه وقتی که می ذارین. 1.دانشجوی سال دوم جامعه شناسی 2.یک سال ونیم با پسری مذهبی ارتباط داشتم(می دونم که هیج توجیه شرعی نداره) 3.وقتی قرار شد که بیان خواستگاری خانوادش مخالفت کردن 4.می دونم که اشتباه کردم! 5.میشه یه خانم مشاور مذهبی بهم معرفی کنید؟؟؟؟ 6.بازم ممنون از وقتی که گذاشتین
- [آیت الله علوی گرگانی] شکار و خوردن گوشت پرندگان زیر چه حکمی دارد؟ 1 - کاکلی 2 - شانه به سر 3 - زاغ سیاه 4 - یاکریم 5 - دارکوب
- [سایر] با سلام خدمت خانم کهتری من سه سوال دارم در مورد اصطلاحات روانشناسی که سوال یکی از دوستان است: 1-تعریف رفتار انسان؟(یا رفتار چیست؟) 2-خلق و خو چیست؟ 3-الفاظی مانند دورویی-حقه بازی-ساده لوحی و... چه توضیحی از نظر روان شناسی و یا جامعه شناسی دارد؟ 4-خوب و یا بد بودن چه تعریفی از نظر جامعه شناسی و روانشناسی دارد؟
- [آیت الله علوی گرگانی] شخصی تا الان خمس مالش را نداده و کلّ سرمایه آن شخص مبلغ معیّنی میباشد و بدهکاریهای ذیل را نیز دارد آیا بدهکاریها از کلّ سرمایه کسر میشود یا خیر: 1 - مهریه همسر 2 - بدهکاری به افراد 3 - بدهکاری به دارایی و دیگر واحدهای دولتی مثل اداره آب، برق، گاز و غیره 4 - وامی که قرار است بطور ماهانه ظرف مدّت 1 و 2 و 3 و 5 و 10 و 20 سال پرداخت شود 5 - وامی که قرار است بطور یکجا ظرف مدّت 1 و 2 و 3 و 6 و 10 و 12 ماه پرداخت شود 6 - رهن منزلی که قرار است ظرف مدّت 1 و 2 و 3 و 4 و 8 و 12 ماه آینده پرداخت شود؟
- [سایر] با سلام و عرض ادب استاد بزرگوار بنظر می آید سرتان خیلی شلوغ است. ... 1. خانم 27 ساله 2. 5 سال است با همسرم زیر یک سقف زندگی میکنیم 3. همسرم را دوست دارم 4. محبت کردن بلد نیستم 5. او فکر میکند زیاد دوستش ندارم چون در عمل نمیدانم چگونه به او مهر بورزم 6. بدلایلی خیلی در این سالها بدخلق و غرغرو بودم 7.واقعا میخواهم عوض شوم چون همسر خوبی دارم کمکم کنید /در پناه حق باشید
- [آیت الله خوئی] آیا اجازه میفرمائید از مورد یک ثلث سهم امام مقلدین جناب عالی ثلث وجوه خود را به مصارف ذیل برسانند؟ 1 - احداث حمام در روستاها که جنبه خیرات عمومی دارد و ملک شخصی نمیشود. 2 - احداث یا تعمیر حسینیه. 3 - احداث یا تعمیر دبستان یا دبیرستان به خصوص در زمان ما که تعلیمات آن در مسیر اسلام و بحمده تعالی انحرافی دیده نمیشود. 4 - فرش مسجد یا حسینیه. 5 - احداث پل و جاده. 6 - تعمیر خانههای تخریب شده در جنگ.
- [سایر] سلام 1 سال 87 ازدواج کردم 2 ...خصوصی... 3 اختلاف تحصیلی داریم من لیسانس مکانیکم و همسرم دیپلم 4 سال 88 همسرم تصادف کرد و از کمر آسیب جدی دید و الان بعد از گذشت 1 سال کمی بهتر شده ولی هنوز زاه نمیره 5 تحمل شرایط برام خیلی سخته 6 میخوام با شما مشورت کنم خواهش میکنم کمکم کنید
- [آیت الله مکارم شیرازی] غسلهای واجب هفت غسل است: 1 غسل جنابت 2 غسل استحاضه 3 غسل حیض 4 غسل نفاس 5 غسل مس میت 6 غسل میت 7 غسل مستحبی که بواسطه نذر و قسم و مانند آن واجب شده است.
- [آیت الله مظاهری] شش چیز در لباس نمازگزار مستحب است که از آن جمله است: 1 - عمامه با تحت الحنک. 2 - پوشیدن عبا. 3 - پوشیدن لباس سفید. 4 - پوشیدن پاکیزهترین لباسها. 5 - استعمال بوی خوش. 6 - دست کردن انگشتری عقیق.
- [آیت الله مکارم شیرازی] مطهرات به چیزهایی گفته می شود که نجس را پاک می کند و آن 12 چیز است: 1 آب 2 زمین 3 آفتاب 4 استحاله 5 انقلاب 6 ثلثان شدن 7 انتقال 8 اسلام 9 تبعیت 10 برطرف شدن عین نجاست 11 استبراء حیوان نجاستخوار 12 غایب شدن مسلمان، که احکام اینها بطور تفصیل در مسائل آینده خواهد آمد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] خمس در هفت چیز واجب است: 1 منافع کسب و کار 2 معدن 3 گنج 4 مال حلال مخلوط به حرام 5 جواهراتی که با غواصی از دریا به دست می آید. 6 غنیمت جنگی 7 زمینی که کافر ذمی از مسلمان می خرد (بنابر احتیاط واجب).
- [آیت الله مظاهری] هشت چیز در لباس نمازگزار مکروه است و از آن جمله است: 1 - پوشیدن لباس سیاه. 2 - پوشیدن لباس کثیف. 3 - پوشیدن لباس تنگ. 4 - پوشیدن لباس شرابخوار. 5 - پوشیدن لباس کسی که از نجاست پرهیز نمیکند. 6 - پوشیدن لباسی که نقش صورت دارد. 7 - باز بودن دکمههای لباس. 8 - دست کردن انگشتری که نقش صورت دارد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] واجبات نماز یازده چیز است: 1 نیت، 2 تکبیرة الاحرام، یعنی (الله اکبر) در اول نماز، 3 قیام، 4 قرائت، 5 رکوع، 6 سجود، 7 ذکر رکوع و سجود، 8 تشهد، 9 سلام، 10 ترتیب، 11 موالات (پی در پی به جا آوردن اجزاء نماز).
- [آیت الله مظاهری] در موقع تخلّی یازده چیز مکروه است: 1 - نشستن در مقابل خورشید یا ماه، ولی اگر عورت خود را با وسیلهای بپوشاند مکروه نیست. 2 - نشستن در مقابل باد. 3 - نشستن زیر درختی که میوه میدهد. 4 - خوردن و آشامیدن. 5 - توقّف زیاد. 6 - تطهیر با دست راست. 7 - حرف زدن، ولی اگر ناچار باشد یا ذکر خدا بگوید اشکال ندارد. 8 - در حال ایستادن. 9 - در زمین سخت. 10 - در سوراخ جانوران. 11 - در آب خصوصاً آب راکد.
- [آیت الله مظاهری] نماز خواندن در دوازده جا مکروه است: 1 - حمام. 2 - زمین نمکزار. 3 - مقابل انسان. 4 - مقابل دری که باز است. 5 - جاده، خیابان و کوچه. 6 - مقابل آتش و چراغ. 7 - آشپزخانه. 8 - مقابل چاه و چالهای که محلّ بول باشد. 9 - مقابل عکس و مجسمه چیزی که روح دارد، مگر آنکه روی آن پرده بکشند. 10 - اطاقی که جُنُب در آن باشد. 11 - جایی که عکس در آنجا باشد گرچه روبروی نمازگزار نباشد. 12 - قبرستان.
- [آیت الله مکارم شیرازی] دوازده چیز نماز را باطل می کند که آنها را (مبطلات نماز) می گویند. 1 از بین رفتن یکی از شروط نماز. 2 باطل شدن وضو. 3 دست بسته نماز خواندن. 4 آمین گفتن. 5 پشت به قبله نماز خواندن. 6 حرف زدن. 7 خنده. 8 گریه. 9 به هم خوردن صورت نماز. 10 خوردن و آشامیدن. 11 شک. 12 کم یا زیاد کردن أرکان.
- [آیت الله مکارم شیرازی] کارهایی که روزه را باطل می کند بنابر احتیاط نه چیز است: 1 خوردن و آشامیدن، 2 جماع، 3 استمناء، 4 دروغ بستن به خدا و پیغمبر(صلی الله علیه وآله)و ائمه(علیهم السلام)، 5 رساندن غبار غلیظ به حلق، 6 فرو بردن سر در آب، 7 باقی ماندن بر جنابت یا حیض یا نفاس تا اذان صبح، 8 اماله کردن با مایعات، 9 قی کردن عمدی.