اگر فرش کسی نجس باشد و ببیند دیگران با پای مرطوب بر آن قدم میگذارند، تکلیف چیست؟ آیات عظام امام، خامنهای، صافی، فاضل و نوری: لازم نیست به آنان بگوید. توضیحالمسائل مراجع، م 144 ؛ نوری، توضیحالمسائل، م 144 ؛ دفتر: خامنهای. آیةاللَّه بهجت: خیر، لازم نیست به او بگوید ؛ مگر اینکه با او طوری معاشرت داشته باشد که اگر نگوید، لوازم مشترک بین آن دو نجس خواهد شد. توضیحالمسائل مراجع، م 144. آیةاللَّه تبریزی: اگر در معرض این باشد که نجاست به خوردنیها و آشامیدنیها سرایت کند، باید به آنان بگوید. توضیحالمسائل مراجع، م 144. آیةاللَّه سیستانی: اگر او باعث این امر شده باشد، با دو شرط باید به وی بگوید: یکی اینکه در معرض این باشد که نجاست به خوردنیها و آشامیدنیهای او سرایت کند و دیگر آنکه احتمال بدهد آنان به گفته او ترتیب اثر میدهند ؛ ولی اگر بداند ترتیب اثر نمیدهند، گفتن لازم نیست. توضیحالمسائل مراجع، م 142 و 144. آیةاللَّه مکارم: بنابر احتیاط به آنان بگوید. مکارم، توضیحالمسائل مراجع، م 143. آیةاللَّه وحید: اگر او باعث این امر شده و در معرض این باشد که نجاست به خوردنیها و آشامیدنیها سرایت کند، باید به آنان بگوید. توضیحالمسائل، م 145. (رساله دانشجویی، سید مجتبی حسینی، کد: 498/500016)
اگر فرش کسی نجس باشد و ببیند دیگران با پای مرطوب بر آن قدم میگذارند، تکلیف چیست؟
آیات عظام امام، خامنهای، صافی، فاضل و نوری: لازم نیست به آنان بگوید. توضیحالمسائل مراجع، م 144 ؛ نوری، توضیحالمسائل، م 144 ؛ دفتر: خامنهای.
آیةاللَّه بهجت: خیر، لازم نیست به او بگوید ؛ مگر اینکه با او طوری معاشرت داشته باشد که اگر نگوید، لوازم مشترک بین آن دو نجس خواهد شد. توضیحالمسائل مراجع، م 144.
آیةاللَّه تبریزی: اگر در معرض این باشد که نجاست به خوردنیها و آشامیدنیها سرایت کند، باید به آنان بگوید. توضیحالمسائل مراجع، م 144.
آیةاللَّه سیستانی: اگر او باعث این امر شده باشد، با دو شرط باید به وی بگوید: یکی اینکه در معرض این باشد که نجاست به خوردنیها و آشامیدنیهای او سرایت کند و دیگر آنکه احتمال بدهد آنان به گفته او ترتیب اثر میدهند ؛ ولی اگر بداند ترتیب اثر نمیدهند، گفتن لازم نیست. توضیحالمسائل مراجع، م 142 و 144.
آیةاللَّه مکارم: بنابر احتیاط به آنان بگوید. مکارم، توضیحالمسائل مراجع، م 143.
آیةاللَّه وحید: اگر او باعث این امر شده و در معرض این باشد که نجاست به خوردنیها و آشامیدنیها سرایت کند، باید به آنان بگوید. توضیحالمسائل، م 145. (رساله دانشجویی، سید مجتبی حسینی، کد: 498/500016)
- [آیت الله اردبیلی] زمین مرطوبی که بخشی از آن نجس است و فردی بر روی آن راه میرود و کفش یا پایش مرطوب میشود، آیا کفش یا پای او پاک است یا نجس؟
- [آیت الله سبحانی] قسمتی از فرش یا اتاق نجس است اما نمی دانم کجای آن نجس است با پای تر روی آنها رفتن و نماز خواندن روی آنها چه حکمی دارد؟
- [آیت الله بهجت] اگر رویه ی کفش نجس شود، آن را واکس بزنیم و پای تر روی کفش گذاشته و وارد مسجد شویم، آیا فرش مسجد نجس می شود؟
- [آیت الله مظاهری] لباس نجسی را روی زمین گذاشتم به طوری که کمی زمین مرطوب شد، پس از گذشت مدّتی بچّه دست خود را روی همان قسمت گذاشته و به جاهای دیگر زد. آیا تمام فرش و دیوار و ... نجس است؟
- [آیت الله اردبیلی] فرشی نجس شده آیا پرزهایی که از فرش جدا میشود نجس میباشد یا خیر با توجه به این که هنگام راه رفتن روی فرش پرزهای آن به لباس میچسبد تکلیف را بیان کنید.
- [آیت الله علوی گرگانی] شخصی فرش منزلش نجس است حال شخص مهمان که پای او خیس است میخواهد نماز بخواند آیا اعلام به او واجب است و آیا مسئله اختلافی است؟
- [سایر] با سلام یک قسمت بسیار کوچکی از فرش نجس است و من فقط حدود تقریبی آن را می دانم و مکان دقیق آن معلوم نیست. در این شرایط اگر با پای خیس روی آن راه بروم نجاست منتقل می شود؟
- [آیت الله نوری همدانی] آیا تماس بدن مرطوب اهل کتاب با لاشه ذبیحه موجب نجاست آن میشود یا نه؟
- [آیت الله خامنه ای] اگر سه بار دستمال مرطوب را روی محل نجس بکشیم آن قسمت پاک می شود یا خیر؟
- [آیت الله بهجت] آیا تماس اشیای مرطوب با بدن میّت، بعد و قبل از سرد شدن بدن باعث نجاست اشیا می شود؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر جایی از خانه یا فرش کسی نجس باشد و ببیند بدن یا لباس یا چیز دیگر کسانی که واردخانه او می شوند با رطوبت به جای نجس رسیده است، لازم نیست به او بگوید.
- [آیت الله مظاهری] اگر جایی از خانه یا فرش کسی نجس باشد و ببیند بدن یا لباس یا چیز دیگر کسانی که وارد خانه او میشوند با رطوبت به جای نجس رسیده است لازم نیست به آنان بگوید.
- [آیت الله سبحانی] اگر جایی از خانه یا فرش کسی نجس باشد و ببیند بدن یا لباس یا چیز دیگر کسانی که به اجازه او وارد خانه می شوند با رطوبت به جای نجس رسیده است; لازم نیست به آنان بگوید.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر جایی از خانه یا فرش کسی نجس باشد و ببیند بدن یا لباس یا چیز دیگر کسانی که وارد خانه او می شوند با رطوبت به جای نجس رسیده است وجوب اعلام به آنان معلوم نیست.
- [آیت الله بروجردی] اگر جایی از خانه یا فرش کسی نجس باشد و ببیند بدن، یا لباس، یا چیز دیگر کسانی که وارد خانهی او میشوند با رطوبت به جای نجس رسیده است، باید به آنان بگوید.
- [امام خمینی] اگر جایی از خانه یا فرش کسی نجس باشد و ببیند بدن یا لباس یا چیز دیگر کسانی که وارد خانه او می شوند با رطوبت به جای نجس رسیده است، لازم نیست به آنان بگوید.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر جائی از خانه یا فرش کسی نجس باشد و ببیند بدن یا لباس یا چیز دیگر کسانی که وارد خانه او می شوند با رطوبت به جای نجس رسیده است ، لازم نیست به آنان بگوید .
- [آیت الله مکارم شیرازی] اگر پای انسان یا ته کفش او بر اثر راه رفتن روی زمین نجس، نجس شود با راه رفتن روی زمین پاک، یا کشیدن بر زمین، پاک می شود، به شرط این که زمین پاک و خشک باشد و عین نجاست زایل گردد و نیز باید زمین خاک، یا سنگ، یا آجر فرش، یا سیمان و یا مانند آن باشد. اما با راه رفتن روی فرش و حصیر و سبزه، کف پا و ته کفش نجس، پاک نمی شود.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر بر فرش پاکی که روی زمین نجس است باران ببارد و بر زمین نجس جاری شود، فرش نجس نمی شود و زمین هم پاک می گردد.
- [آیت الله بروجردی] اگر بر فرشِ پاکی که روی زمین نجس است باران ببارد و بر زمین نجس جاری شود، فرش نجس نمیشود و زمین هم پاک میگردد.