اگر فرش کسی نجس باشد و ببیند دیگران با پای مرطوب بر آن قدم می‌گذارند، تکلیف چیست؟
اگر فرش کسی نجس باشد و ببیند دیگران با پای مرطوب بر آن قدم می‌گذارند، تکلیف چیست؟ آیات عظام امام، خامنه‌ای، صافی، فاضل و نوری: لازم نیست به آنان بگوید. توضیح‌المسائل مراجع، م 144 ؛ نوری، توضیح‌المسائل، م 144 ؛ دفتر: خامنه‌ای. آیةاللَّه بهجت: خیر، لازم نیست به او بگوید ؛ مگر اینکه با او طوری معاشرت داشته باشد که اگر نگوید، لوازم مشترک بین آن دو نجس خواهد شد. توضیح‌المسائل مراجع، م 144. آیةاللَّه تبریزی: اگر در معرض این باشد که نجاست به خوردنی‌ها و آشامیدنی‌ها سرایت کند، باید به آنان بگوید. توضیح‌المسائل مراجع، م 144. آیةاللَّه سیستانی: اگر او باعث این امر شده باشد، با دو شرط باید به وی بگوید: یکی اینکه در معرض این باشد که نجاست به خوردنی‌ها و آشامیدنی‌های او سرایت کند و دیگر آنکه احتمال بدهد آنان به گفته او ترتیب اثر می‌دهند ؛ ولی اگر بداند ترتیب اثر نمی‌دهند، گفتن لازم نیست. توضیح‌المسائل مراجع، م 142 و 144. آیةاللَّه مکارم: بنابر احتیاط به آنان بگوید. مکارم، توضیح‌المسائل مراجع، م 143. آیةاللَّه وحید: اگر او باعث این امر شده و در معرض این باشد که نجاست به خوردنی‌ها و آشامیدنی‌ها سرایت کند، باید به آنان بگوید. توضیح‌المسائل، م 145. (رساله دانشجویی، سید مجتبی حسینی، کد: 498/500016)
عنوان سوال:

اگر فرش کسی نجس باشد و ببیند دیگران با پای مرطوب بر آن قدم می‌گذارند، تکلیف چیست؟


پاسخ:

اگر فرش کسی نجس باشد و ببیند دیگران با پای مرطوب بر آن قدم می‌گذارند، تکلیف چیست؟

آیات عظام امام، خامنه‌ای، صافی، فاضل و نوری: لازم نیست به آنان بگوید. توضیح‌المسائل مراجع، م 144 ؛ نوری، توضیح‌المسائل، م 144 ؛ دفتر: خامنه‌ای.
آیةاللَّه بهجت: خیر، لازم نیست به او بگوید ؛ مگر اینکه با او طوری معاشرت داشته باشد که اگر نگوید، لوازم مشترک بین آن دو نجس خواهد شد. توضیح‌المسائل مراجع، م 144.
آیةاللَّه تبریزی: اگر در معرض این باشد که نجاست به خوردنی‌ها و آشامیدنی‌ها سرایت کند، باید به آنان بگوید. توضیح‌المسائل مراجع، م 144.
آیةاللَّه سیستانی: اگر او باعث این امر شده باشد، با دو شرط باید به وی بگوید: یکی اینکه در معرض این باشد که نجاست به خوردنی‌ها و آشامیدنی‌های او سرایت کند و دیگر آنکه احتمال بدهد آنان به گفته او ترتیب اثر می‌دهند ؛ ولی اگر بداند ترتیب اثر نمی‌دهند، گفتن لازم نیست. توضیح‌المسائل مراجع، م 142 و 144.
آیةاللَّه مکارم: بنابر احتیاط به آنان بگوید. مکارم، توضیح‌المسائل مراجع، م 143.
آیةاللَّه وحید: اگر او باعث این امر شده و در معرض این باشد که نجاست به خوردنی‌ها و آشامیدنی‌ها سرایت کند، باید به آنان بگوید. توضیح‌المسائل، م 145. (رساله دانشجویی، سید مجتبی حسینی، کد: 498/500016)





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین