اگر زن پس از غسل حیض، بفهمد جایی از بدن را نشسته یا مانعی مانند لاک، ریمل و مانند آن در بدنش بوده، تکلیفش چیست؟ آیات عظام امام، بهجت، صافی، فاضل و نوری: اگر از طرف چپ بدن باشد، شستن همان مقدار کافی است و اگر از سمت راست باشد، باید بعد از شستن آن مقدار، دوباره طرف چپ را بشوید و اگر از سر و گردن باشد، باید بعد از شستن آن مقدار، دوباره سمت راست و سپس سمت چپ بدن را بشوید. توضیحالمسائل مراجع، م365 و نوری، توضیحالمسائل، م 366. آیةاللَّه تبریزی: اگر از طرف چپ بدن باشد، شستن همان مقدار کافی است و اگر از سمت راست باشد، احتیاط مستحب آن است که بعد از شستن آن مقدار، دوباره طرف چپ را بشوید و اگر سر و گردن باشد، باید بعد از شستن آن مقدار، دوباره طرف راست و چپ را بشوید. توضیحالمسائل مراجع، م 365. آیةاللَّه سیستانی: اگر از طرف چپ بدن باشد، شستن همان مقدار کافی است و اگر از سمت راست باشد، احتیاط مستحب آن است که بعد از شستن آن مقدار، دوباره طرف چپ را بشوید و اگر از سر و گردن باشد، بنابر احتیاط واجب باید بعد از شستن آن مقدار، دوباره بدن را بشوید. سیستانی، توضیحالمسائل مراجع، م 365. آیات عظام خامنهای و وحید: اگر از طرف چپ بدن باشد، شستن همان مقدار کافی است و اگر از سمت راست باشد، احتیاط (-(واجب )-)آن است که باید بعد از شستن آن مقدار، دوباره طرف چپ را بشوید و اگر از سر و گردن باشد، باید بعد از شستن آن، دوباره طرف راست و چپ را بشوید. خامنهای، اجوبة، س 191 و وحید، توضیحالمسائل، م 370. آیةاللَّه مکارم: همان جایی که نشسته و یا مانع وجود داشته، بشوید کافی است. دفتر: آیةاللَّه مکارم. (احکام ویژه بانوان، سیدمجتبی حسینی، کد: 68/500032)
اگر زن پس از غسل حیض، بفهمد جایی از بدن را نشسته یا مانعی مانند لاک، ریمل و مانند آن در بدنش بوده، تکلیفش چیست؟
اگر زن پس از غسل حیض، بفهمد جایی از بدن را نشسته یا مانعی مانند لاک، ریمل و مانند آن در بدنش بوده، تکلیفش چیست؟
آیات عظام امام، بهجت، صافی، فاضل و نوری: اگر از طرف چپ بدن باشد، شستن همان مقدار کافی است و اگر از سمت راست باشد، باید بعد از شستن آن مقدار، دوباره طرف چپ را بشوید و اگر از سر و گردن باشد، باید بعد از شستن آن مقدار، دوباره سمت راست و سپس سمت چپ بدن را بشوید. توضیحالمسائل مراجع، م365 و نوری، توضیحالمسائل، م 366.
آیةاللَّه تبریزی: اگر از طرف چپ بدن باشد، شستن همان مقدار کافی است و اگر از سمت راست باشد، احتیاط مستحب آن است که بعد از شستن آن مقدار، دوباره طرف چپ را بشوید و اگر سر و گردن باشد، باید بعد از شستن آن مقدار، دوباره طرف راست و چپ را بشوید. توضیحالمسائل مراجع، م 365.
آیةاللَّه سیستانی: اگر از طرف چپ بدن باشد، شستن همان مقدار کافی است و اگر از سمت راست باشد، احتیاط مستحب آن است که بعد از شستن آن مقدار، دوباره طرف چپ را بشوید و اگر از سر و گردن باشد، بنابر احتیاط واجب باید بعد از شستن آن مقدار، دوباره بدن را بشوید. سیستانی، توضیحالمسائل مراجع، م 365.
آیات عظام خامنهای و وحید: اگر از طرف چپ بدن باشد، شستن همان مقدار کافی است و اگر از سمت راست باشد، احتیاط (-(واجب )-)آن است که باید بعد از شستن آن مقدار، دوباره طرف چپ را بشوید و اگر از سر و گردن باشد، باید بعد از شستن آن، دوباره طرف راست و چپ را بشوید. خامنهای، اجوبة، س 191 و وحید، توضیحالمسائل، م 370.
آیةاللَّه مکارم: همان جایی که نشسته و یا مانع وجود داشته، بشوید کافی است. دفتر: آیةاللَّه مکارم. (احکام ویژه بانوان، سیدمجتبی حسینی، کد: 68/500032)
- [سایر] اگر پس از غسل بفهمد، مانعی در بدنش مثل لاک وجود داشته، وضعیت نمازش چه میشود؟
- [سایر] اگر زن حائض از غسل حیض و وضو عاجز شود، تکلیفش چیست؟
- [آیت الله اردبیلی] اگر قبل از غسل و پس از بررسی کردن بدن، یقین یا اطمینان کند که مانعی در بدنش نیست، ولی بعد از غسل بفهمد که مانعی موجود بوده، حکمش چیست؟
- [سایر] اگر زن بعد از غسل حیض یا جنابت، شک کند که غسل را درست به جا آورده یا نه، تکلیفش چیست؟
- [سایر] اگر زن در اثنای نماز شک کند که حیض شده یا نه، تکلیفش چیست؟
- [آیت الله اردبیلی] زنی بعد از پاک شدن از حیض، عذری دارد و امکان غسل برایش فراهم نیست. به همین جهت، تیمّم بدل از غسل حیض میکند. حال برای نماز تکلیفش چیست؟
- [آیت الله خوئی] زن غیر سیدهای که 50 سالش تمام شد، بعداً مثل سابق در وقت و صفات کاملاً، خون میبیند مثل حیض، تکلیفش چیست؟ آیا حیض حساب کند و یا باید جمع بین تروک حیض و استحاضه بنماید؟
- [سایر] اگر پس از غسل، شخص بفهمد جایی از بدن را نشسته، تکلیف چیست؟
- [سایر] اگر پس از غسل بفهمد جایی از بدن را نشسته، تکلیف چیست؟
- [سایر] ممنون خواهم شد اگر در پاسخ به سؤالات اینجانب تسریع فرمایید: 1. میخواهم بدانم در شرایطی که شخص جنب یا حیض است، آیا حنا گذاشتن روی بدن یا مو ایراد دارد؟ 2. آیا برای غسل جنابت یا حیض لازم است برای شستن موهای خود از صابون یا شامپو استفاده کرد؟ یا آنکه برای شستن مو آب خالص کفایت می کند؟ 3. آیا استعمال لاک مانعی برای صحت وضوء است؟ آیا شخصی که روی ناخنش را لاک زده است، نمازش صحیح است؟ جزاکم الله خیرا- تارا
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر بعد از غسل بفهمد جایی از بدن را نشسته و نداند کجای بدن است، باید دوباره غسل کند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر بعد از غسل بفهمد جایی از بدن را نشسته و نداند کجای بدن است باید دوباره غسل کند.
- [آیت الله سبحانی] اگر بعد از غسل بفهمد جایی از بدن را نشسته و نداند کجای بدن است باید دوباره غسل کند.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر بعد از غسل بفهمد جائی از بدن را نشسته و نداند کجای بدن است ، باید دوباره غسل کند .
- [امام خمینی] اگر بعد از غسل بفهمد جایی از بدن را نشسته و نداند کجای بدن است، باید دوباره غسل کند.
- [آیت الله بروجردی] اگر بعد از غسل بفهمد جایی از بدن را نشسته و نداند کجای بدن است، باید دوباره غسل کند.
- [آیت الله بهجت] اگر بعد از غسل بفهمد جایی از بدن را نشسته و نداند کجای بدن است، باید دوباره غسل کند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] اگر بعد از غسل بفهمد مقداری از بدن را نشسته، کافی است همان قسمت را به نیّت غسل بشوید؛ در این صورت غسل او صحیح است.
- [آیت الله خوئی] اگر بعد از غسل بفهمد جائی از بدن را نشسته و نداند کجای بدن است، دوباره شستن سر لازم نیست و فقط هر جائی را از بدن که احتمال میدهد نشسته باید بشوید.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر بعد از غسل بفهمد جائی از بدن را نشسته و نداند کجای بدن است؛ دوباره شستن سر لازم نیست و فقط هر جائی را از بدن که احتمال می دهد نشسته باید بشوید.