استفاده از گردنبند منقّش به نام خدا، چه حکمی دارد؟ آیات عظام امام، بهجت، خامنهای، صافی و نوری: استفاده از آن مانع ندارد؛ ولی بدون طهارت، آن را مس نکنند.( خامنهای، اجوبة الاستفتاءات، س 152 و 153؛ توضیحالمسائل مراجع، م 319.) آیات عظام تبریزی، سیستانی، مکارم و وحید: استفاده از آن مانع ندارد؛ ولی بنابر احتیاط واجب، مس اسم (الله) بدون وضو جایز نیست. (توضیحالمسائل مراجع، م 319 و وحید، توضیح المسائل، م 325.) آیه الله فاضل: استفاده از آن مانع ندارد؛ ولی بهتر است بدون وضو، آن را مس نکنند.( توضیحالمسائل مراجع، م 319.) تبصره. مسئله استفاده از گردنبند یاد شده، غیر از تماس بدن با آن است. آنچه ممنوع است تنها تماس است، نه استفاده از آن. بنابراین اگر کسی آن را روی لباس خود بیندازد و بدون طهارت هم باشد، اشکال ندارد (چون تماس با بدن صورت نگرفته است). (احکام وضو غسل و تیمیم، سیدمجتبی حسینی، کد: 202/500030)
استفاده از گردنبند منقّش به نام خدا، چه حکمی دارد؟
استفاده از گردنبند منقّش به نام خدا، چه حکمی دارد؟
آیات عظام امام، بهجت، خامنهای، صافی و نوری: استفاده از آن مانع ندارد؛ ولی بدون طهارت، آن را مس نکنند.( خامنهای، اجوبة الاستفتاءات، س 152 و 153؛ توضیحالمسائل مراجع، م
319.)
آیات عظام تبریزی، سیستانی، مکارم و وحید: استفاده از آن مانع ندارد؛ ولی بنابر احتیاط واجب، مس اسم (الله) بدون وضو جایز نیست. (توضیحالمسائل مراجع، م 319 و وحید، توضیح
المسائل، م 325.)
آیه الله فاضل: استفاده از آن مانع ندارد؛ ولی بهتر است بدون وضو، آن را مس نکنند.( توضیحالمسائل مراجع، م 319.)
تبصره. مسئله استفاده از گردنبند یاد شده، غیر از تماس بدن با آن است. آنچه ممنوع است تنها تماس است، نه استفاده از آن. بنابراین اگر کسی آن را روی لباس خود بیندازد و بدون طهارت
هم باشد، اشکال ندارد (چون تماس با بدن صورت نگرفته است). (احکام وضو غسل و تیمیم، سیدمجتبی حسینی، کد: 202/500030)
- [سایر] استفاده از گردنبند منقّش به نام خدا، در زمان حیض چه حکمی دارد؟
- [سایر] استفاده از گردنبند منقش به نام خدا چه حکمی دارد؟
- [آیت الله بهجت] انداختن گردن بند به گردن که به نام های خداوند و یا معصومین منقّش است، چه حکمی دارد؟
- [آیت الله خوئی] زنی که از زینت کردن نیافتاده، ولی میبیند طلا را خوب میخرند صرف نظر از گردنبند و غیره میکند و میفروشد، بفرمائید که اگر پول این گردنبند یک سال بماند یا بیشتر خمس دارد یا نه؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] آیا مردان مجاز به استفاده از "گردنبند" و "دستبند" از جنس غیر از طلا هستند؟
- [آیت الله سیستانی] اگر مردی طلایی مثل انگشتر یا گردنبند طلا در جیب خود داشته باشد در هنگام نماز خواندن نماز او باطل است؟ و اگر گردنبند طلا به گردن داشته باشد ولی آن پیدا نباشد چطور؟
- [سایر] آیا با گردنبند یا پلاکی که آیه و ان یکاد داره میشه دستشویی رفت؟
- [آیت الله سبحانی] اگر گردنبند طلا با نام لفظ جلاله در توالت بیافتد آیا می توان از آن دستشویی استفاده کرد؟
- [آیت الله اردبیلی] آیا مرد میتواند با ساعت یا گردنبند طلایی که کاملاً در زیر لباس پنهان شده و معلوم نیست، نماز بخواند؟
- [آیت الله اردبیلی] آیا عطر زدن و آرایش نمودن و استفاده از گردنبند به هنگام نماز، برای زنان مستحب است یا خیر؟
- [امام خمینی] نذر آن است که انسان ملتزم شود که کار خیری را برای خدا به جا آورد، یا کاری را که نکردن آن بهتر است برای خدا ترک نماید.
- [آیت الله مکارم شیرازی] کسانی که عقیده به وحدت وجود دارند یعنی می گویند در عالم هستی یک وجود بیش نیست و آن خداست و همه موجودات عین خدا هستند و کسانی که معتقدند خدا در انسان، یا موجود دیگری حلول کرده و با آن یکی شده، یا خدا را جسم بدانند احتیاط واجب، اجتناب از آنهاست.
- [آیت الله بهجت] کسی که نذر میکند باید به قصد قربت و نزدیک شدن به خداوند متعال نذر کند، بنابراین اگر برای خدا نذر نکند، صحیح نیست، بنابراین کافی است موقع نذر کردن بنابر اظهر بگوید: (لِلّهِ عَلَیَّ)، یعنی: (برای خداوند، به عهده من باشد که فلان کار را انجام بدهم)، و اگر کسی که عربی نمیداند ترجمه آن را به هر زبانی بگوید کافی است.
- [آیت الله علوی گرگانی] احکام نذر آن است که انسان بر خود واجب کند که کار خیری را برای خدا بجا آورد، یا کاری را که نکردن آن بهتر است برای خدا ترکنماید.
- [آیت الله شبیری زنجانی] سجده کردن برای غیر خداوند متعال حرام میباشد و بعضی از مردم که مقابل قبر امامان پیشانی را به زمین میگذارند، اگر برای شکر خداوند متعال باشد اشکال ندارد وگرنه حرام است. مستحبات و مکروهات سجده
- [آیت الله مظاهری] نذر آن است که انسان بر خود واجب کند که کار خیری را برای خدا به جا آورد، یا کاری را که نکردن آن بهتر است برای خدا ترک نماید.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . لازمه ایمان به خداوند متعال و ایمان به انبیاء عظام صلوات الله علیهم اجمعین و ایمان به احکام الهی آن است که شخص مؤمن، قلباً از منکر و معصیت خداوند متعال، منزجر باشد، و منکر را قلباً انکار کند.
- [آیت الله وحید خراسانی] انسان باید فقط برای خداوند عالم نماز بخواند پس کسی که ریا کند یعنی برای نشان دادن به مردم نماز بخواند نمازش باطل است خواه فقط برای مردم باشد یا خدا و مردم هر دو را در نظر بگیرد
- [آیت الله وحید خراسانی] سجده کردن برای غیر خداوند متعال حرام می باشد و بعضی از مردم که مقابل قبر امامان علیهم السلام پیشانی را بر زمین می گذارند اگر برای شکر خداوند متعال باشد اشکال ندارد وگرنه حرام است
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] سجده کردن برای غیر خداوند متعال حرام می باشد و بعضی از مردم عوام که مقابل قبر امامان پیشانی را به زمین می گذارند اگر برای شکر خداوند متعال باشد؛ اشکال ندارد و گرنه حرام است. مستحبات و مکروهات سجده: