شخصی که به حرمت استمنا آگاهی نداشته و بدون غسل، نماز و روزه میگرفته، چه حکمی دارد؟ آیات عظام امام و نوری: روزهها صحیح است و قضا ندارد؛ ولی نمازهایی را که در حال جنابت خوانده است، باید قضا کند.( امام، استفتاءات، ج 1 روزه، س 31؛ خامنهای، اجوبة، س 194 و نوری، استفتاءات، ج 2، س 69.) آیه الله بهجت: نمازهایی را که در حال جنابت انجام داده، باید قضا کند و روزهها را نیز بنا بر احتیاط واجب به جا آورد.( دفتر: بهجت.) آیات عظام تبریزی، خامنهای، مکارم و وحید: نماز و روزههایی را که در حال جنابت انجام داده، باید قضا کند.( تبریزی، صراط النجاة، ج 1، س 107 و منهاجالصالحین، ج 1، بعد از م 1004؛ وحید، منهاجالصالحین، ج 2، بعد از م 1004 و دفتر: مکارم و بهجت.) آیات عظام سیستانی، صافی و فاضل: اگر در یاد گرفتن مسائل کوتاهی نکرده است، روزهها صحیح است و قضا ندارد؛ ولی نمازهایی را که در حال جنابت خوانده است، در هر حال باید قضا کند.( سیستانی، منهاجالصالحین، ج 1، بعد از م 1004؛ فاضل، جامعالمسائل، ج 1، س 558 و دفتر: صافی و وحید. ) (احکام وضو غسل و تیمیم، سیدمجتبی حسینی، کد: 162/500030)
شخصی که به حرمت استمنا آگاهی نداشته و بدون غسل، نماز و روزه میگرفته، چه حکمی دارد؟
آیات عظام امام و نوری: روزهها صحیح است و قضا ندارد؛ ولی نمازهایی را که در حال جنابت خوانده است، باید قضا کند.( امام، استفتاءات، ج 1 روزه، س 31؛ خامنهای، اجوبة، س 194 و نوری، استفتاءات، ج 2، س 69.)
آیه الله بهجت: نمازهایی را که در حال جنابت انجام داده، باید قضا کند و روزهها را نیز بنا بر احتیاط واجب به جا آورد.( دفتر: بهجت.)
آیات عظام تبریزی، خامنهای، مکارم و وحید: نماز و روزههایی را که در حال جنابت انجام داده، باید قضا کند.( تبریزی، صراط النجاة، ج 1، س 107 و منهاجالصالحین، ج 1، بعد از م 1004؛ وحید، منهاجالصالحین، ج 2، بعد از م 1004 و دفتر: مکارم و بهجت.)
آیات عظام سیستانی، صافی و فاضل: اگر در یاد گرفتن مسائل کوتاهی نکرده است، روزهها صحیح است و قضا ندارد؛ ولی نمازهایی را که در حال جنابت خوانده است، در هر حال باید قضا کند.( سیستانی، منهاجالصالحین، ج 1، بعد از م 1004؛ فاضل، جامعالمسائل، ج 1، س 558 و دفتر: صافی و وحید.
) (احکام وضو غسل و تیمیم، سیدمجتبی حسینی، کد: 162/500030)
- [آیت الله علوی گرگانی] زنی که غسل حیض را فراموش کرده و نماز خوانده البتّه وضو هم میگرفته، آیا نماز او صحیح است؟
- [آیت الله خوئی] شخصی سالها روی ندانستن مسئله پیش از وقت نماز برای نماز وضو میگرفته، حال که مسئله را فهمیده نمازهای گذشته چگونه است، قضا دارد یا خیر؟
- [آیت الله اردبیلی] اگر شخصی در بین 15 تا 20 سالگی به دلیل ندانستن این مسأله که استمنا حرام است با این فعل روزه خود را در این 5 سال 4 بار باطل کند و بعد از 20 سالگی با مطالعه بفهمد که استمنا حرام است، حکم این روزه ها چیست؟
- [آیت الله اردبیلی] اگر شخصی در بین 15 تا 20 سالگی به دلیل ندانستن این مسأله که استمنا حرام است با این فعل روزه خود را در این 5 سال 4 بار باطل کند و بعد از 20 سالگی با مطالعه بفهمد که استمنا حرام است، حکم این روزه ها چیست؟
- [آیت الله خوئی] شخصی سالها روی ندانستن مسئله پیش از وقت نماز برای نماز وضو میگرفته، حال که مسئله را فهمیده نمازهای گذشته چگونه است، قضا دارد یا خیر؟
- [آیت الله خامنه ای] شخصی چندین سال عادت به استمناء در ماه رمضان و غیر آن داشته است، نماز و روزه او چه حکمی دارد؟
- [آیت الله سیستانی] من تاحدود 27 سالگی یک مسئله را نمی دانستم و این که آدم وقتی استمنا میکند با ید غسل کند و تمام این مدت را از سن تکلیف تا 27 سالگی را نماز و روزه می گرفتم که استمنا کرده بودم ولی غسل نکرده بودم تکلیف این همه روزه و نمازهای من چیست ایا باید همه را قضا بگیرم ؟
- [آیت الله بهجت] فردی که نمی دانسته با استمنا، غسل جنابت بر او واجب می شود، حکم او در مورد نماز و روزه چگونه است؟
- [آیت الله خامنه ای] حکم کسی که با آمیزش جنسی حرام یا استمناء یا خوردن و نوشیدن حرام روزه خود را در ماه رمضان باطل نموده چیست؟
- [آیت الله سیستانی] کسی که از طریق استمناء غسل بر او واجب شده بعد از غسل برای نماز وضو باید بگیرد یا خیر؟
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر روزه دار غیر از جماع و استمناء کار دیگری که حلال است و روزه را باطل می کند انجام دهد مثلا اب بیاشامد و بعد کار دیگری که حرام است و روزه را باطل می کند غیر از جماع و استمناء انجام دهد مثلا غذای حرامی بخورد یک کفاره کافیست
- [آیت الله سبحانی] عرق کسی که از طریق حرام مانند زنا و یا لواط و یا استمناء جنب شود پاک است ولی با بدن و یا لباسی که با آن آلوده شده، نماز نخواند. اگر انسان موقعی که نزدیکی با زن حرام است (مثلا در روزه ماه رمضان) با زن خود نزدیکی کند باید از عرق خود در حال نماز خودداری کند.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر روزهدار غیر از جماع و استمناء کار دیگری که حلال است و روزه را باطل میکند، انجام دهد؛ مثلاً آب بیاشامد و بعد کار دیگری که حرام است و روزه را باطل میکند - غیر از جماع و استمنا - انجام دهد؛ مثلاً غذای حرامی بخورد، کفاره افطار به حلال کافی است.
- [آیت الله خوئی] اگر روزهدار غیر از جماع و استمناء کار دیگری که حلال است و روزه را باطل میکند، انجام دهد، مثلًا آب بیاشامد و بعد کار دیگری که حرام است و روزه را باطل میکند غیر از جماع و استمناء انجام دهد، مثلًا غذای حرامی بخورد، یک کفاره کافی است.
- [آیت الله سبحانی] اگر روزه دار استمناء کند و منی از او بیرون آید، روزه اش باطل می شود.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر روزهدار غیر از جماع و استمنا، کار دیگری که روزه را باطل میکند انجام دهد و بعد جماع یا استمنا نماید، برای هر کدام کفاره واجب میشود.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر روزه دار در یک روز ماه رمضان چند مرتبه جماع یا استمناء کند بنابر احتیاط برای هر دفعه یک کفاره بر او واجب است و اگر جماع یا استمناء او حرام باشد بنابر احتیاط برای هر دفعه یک کفاره جمع بر او واجب می شود
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . حرام است انسان استمناء کند یعنی: با خود کاری کند که منی از او بیرون آید.
- [آیت الله علوی گرگانی] حرام است انسان استمنأ کند یعنی با خود کاری کند که منی از او بیرون آید.
- [آیت الله بروجردی] حرام است انسان استمناء کند، یعنی با خود کاری کند که منی از او بیرون آید.