حکم مشاهده فیلم های مبتذل و یا صحنه های ناخواسته در اینترنت در ماه رمضان چیست؟ آیا روزه را باطل می کند؟ همه مراجع : نگاه به فیلم های مبتذل و شهوت برانگیز، حرام است ؛ خواه در ماه رمضان باشد یا غیر آن و اگر احتمال می دهد با نگاه به این نوع فیلم ها، منی از او خارج می شود - چنانچه منی بیرون بیاید - روزه اش باطل است و قضا و کفاره بر عهده او خواهد بود. توضیح المسائل مراجع، م 1595 ؛ وحید، توضیح المسائل، م 1603 ؛ العروة الوثقی، ج 2، المفطرات، الرابع ؛ خامنه ای، اجوبه الاستفتاآت، س793 ؛ صافی، جامع الاحکام، ج2، س1717 و 1605 ؛ فاضل، جامع المسائل، ج1، س1729 و 1731 ؛ مکارم، استفتاآت، ج1، س778 و 782 ؛ سیستانی، sistani.org، فیلم، س4 ؛ تبریزی، استفتاآت، س1603 و 1605 و صراط النجاة، ج5، س1129. دفتر: نوری، امام، بهجت و وحید. (احکام روزه، سید مجتبی حسینی، کد: 118/500017)
حکم مشاهده فیلم های مبتذل و یا صحنه های ناخواسته در اینترنت در ماه رمضان چیست؟ آیا روزه را باطل می کند؟
حکم مشاهده فیلم های مبتذل و یا صحنه های ناخواسته در اینترنت در ماه رمضان چیست؟ آیا روزه را باطل می کند؟
همه مراجع : نگاه به فیلم های مبتذل و شهوت برانگیز، حرام است ؛ خواه در ماه رمضان باشد یا غیر آن و اگر احتمال می دهد با نگاه به این نوع فیلم ها، منی از او خارج می شود - چنانچه منی بیرون بیاید - روزه اش باطل است و قضا و کفاره بر عهده او خواهد بود. توضیح المسائل مراجع، م 1595 ؛ وحید، توضیح المسائل، م 1603 ؛ العروة الوثقی، ج 2، المفطرات، الرابع ؛ خامنه ای، اجوبه الاستفتاآت، س793 ؛ صافی، جامع الاحکام، ج2، س1717 و 1605 ؛ فاضل، جامع المسائل، ج1، س1729 و 1731 ؛ مکارم، استفتاآت، ج1، س778 و 782 ؛ سیستانی، sistani.org، فیلم، س4 ؛ تبریزی، استفتاآت، س1603 و 1605 و صراط النجاة، ج5، س1129. دفتر: نوری، امام، بهجت و وحید.
(احکام روزه، سید مجتبی حسینی، کد: 118/500017)
- [سایر] حکم مشاهده فیلم های مبتذل و یا صحنه های ناخواسته در اینترنت در ماه رمضان چیست؟ آیا روزه را باطل می کند؟
- [آیت الله اردبیلی] اگر در ماه مبارک رمضان، به سبب دیدن صحنه محرّک، جنابت حاصل شود، روزه باطل میشود یا صحیح است؟
- [آیت الله خامنه ای] شخص روزه داری در ماه رمضان به صحنه شهوت انگیزی نگاه کرده و جنب شده است. آیا با این کار روزه اش باطل می شود؟
- [سایر] دیدن فیلم های سانسور نشده، به قصد تقویت زبان انگلیسی با توجه به این که فیلم فی نفسه مبتذل نیست، ولی ممکن است در برخی از سکانس ها دارای صحنه های غیر اخلاقی هم باشد، حکمش چیست؟
- [سایر] با سلام می خواستم بدانم خرید و فروش فیلم های زبان اصلی چه حکمی دارد؟ آیا می توان چنین شغلی را انتخاب کرد که در آن فیلم های زبان اصلی فروخته شود؟ (با توجه به اینکه فیلم های زبان اصلی احیاناً دارای صحنه های مبتذل نیز می باشند)
- [آیت الله بهجت] دیدن فیلم های سکسی در ماه رمضان چه حکمی دارد؟
- [آیت الله بهجت] اگر اعتکاف در ماه رمضان باشد یا هم زمان با قضای روزه ماه رمضان باشد و بنابر فرض با جماع، اعتکاف و روزه باطل شود، چه حکمی دارد؟
- [آیت الله مظاهری] قطره ریختن در چشم در روزه ماه رمضان، روزه را باطل میکند؟
- [آیت الله بهجت] اگر نذر کند در ماه رمضان معتکف شود، سپس در ماه رمضان روزه اش را با جماع باطل کند، چه حکمی دارد؟
- [آیت الله نوری همدانی] اگر نذر کند در ماه رمضان معتکف شود، سپس در ماه رمضان روزه خود را باطل کند، چند کفاره بر او واجب میشود؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر روزی را که شک دارد آخر شعبان است یا اول رمضان به نیت روزه قضاء یا روزه مستحبی و مانند آن روزه بگیرد، و در بین روز بفهمد که ماه رمضان است باید نیت روزه رمضان کند، و لو اینکه بعد از ظهر ملتفت شود، و اگر به نیت رمضان روزه بگیرد باطل است و لو اینکه در واقع رمضان باشد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] در ماه رمضان لازم نیست نیت کند که روزه ماه رمضان میگیرم؛ و اگر نداند ماه رمضان است یا فراموش کند و روزه دیگری را نیت کند، روزه ماه رمضان حساب میشود؛ بلکه اگر بداند ماه رمضان است و عمداً نیت روزه غیر ماه رمضان کند روزه ماه رمضان حساب میشود، هرچند احتیاط مستحب آن است که روزه آن روز را قضا نماید.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر نداند یا فراموش کند که ماه رمضان است و پیش از ظهر ملتفت شود، چنانچه کاری که روزه را باطل میکند انجام نداده باشد، باید نیّت کند و روزه او صحیح است و اگر کاری که روزه را باطل میکند انجام داده باشد، یا بعد از ظهر ملتفت شود که رمضان است، روزه او باطل میباشد ولی باید تا مغرب کاری که روزه را باطل میکند انجام ندهد و بعد از رمضان هم آن روزه را قضا نماید.
- [آیت الله مظاهری] اگر نداند یا فراموش کند که ماه رمضان است و پیش از ظهر ملتفت شود، چنانچه کاری که روزه را باطل میکند انجام نداده باشد باید نیّت کند و روزه او صحیح است و اگر کاری که روزه را باطل میکند انجام داده باشد یا بعد از ظهر ملتفت شود که ماه رمضان است روزه او باطل میباشد، ولی باید تا مغرب کاری که روزه را باطل میکند انجام ندهد و بعد از رمضان هم آن روزه را قضا نماید.
- [آیت الله اردبیلی] اگر نداند یا فراموش کند که ماه رمضان است و پیش از ظهر متوجّه شود، چنانچه عملی که روزه را باطل میکند انجام نداده باشد، باید نیّت کند و روزه او صحیح است و اگر عملی که روزه را باطل میکند انجام داده باشد یا بعد از ظهر متوجّه شود که ماه رمضان است، روزه او باطل میباشد؛ ولی باید تا مغرب عملی که روزه را باطل میکند انجام ندهد و بعد از رمضان نیز آن روزه را قضا نماید.
- [آیت الله وحید خراسانی] کسی که می خواهد قضای روزه ماه رمضان را بگیرد اگر بعد از اذان صبح بیدار شود و ببیند محتلم شده و بداند پیش از اذان محتلم شده است روزه او بنابر احتیاط باطل است ولی چنانچه وقت قضای روزه تا امدن ماه رمضان دیگر تنگ است مثلا پنج روز روزه قضای ماه رمضان دارد و پنج روز هم به ماه رمضان مانده است بنابر احتیاط واجب ان روز را روزه بگیرد و بعد از ماه رمضان هم روز دیگری را روزه بگیرد
- [آیت الله خوئی] اگر نداند یا فراموش کند که ماه رمضان است و پیش از ظهر ملتفت شود، چنانچه کاری که روزه را باطل میکند انجام داده باشد، یا بعداز ظهر ملتفت شود که ماه رمضان است، روزه او باطل میباشد ولی باید تا مغرب کاری که روزه را باطل میکند انجام ندهد و بعد از رمضان هم آن روزه را قضا نماید. و همچنین است حکم بنابر احتیاط واجب اگر پیش از ظهر ملتفت شود و کاری که روزه را باطل میکند انجام نداده باشد.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر جنب عمدا در ماه رمضان تا اذان صبح غسل نکند روزه اش باطل است و کسی که وظیفه اش تیمم است و عمدا تیمم ننماید روزه اش نیز باطل است. و حکم قضاء ماه رمضان بعدا خواهد آمد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر نداند یا فراموش کند که ماه رمضان است و پیش از ظهر ملتفت شود; چنانچه کاری که روزه را باطل می کند انجام داده باشد، یا بعداز ظهر ملتفت شود که ماه رمضان است روزه او باطل می باشد، ولی باید در ماه رمضان تا مغرب کاری که روزه را باطل می کند انجام ندهد، و بعد از رمضان هم قضا آن را بگیرد.
- [آیت الله سیستانی] اگر نداند یا فراموش کند که ماه رمضان است و پیش از ظهر ملتفت شود، چنانچه کاری که روزه را باطل میکند انجام داده باشد، روزه او باطل میباشد. ولی باید تا مغرب کاری که روزه را باطل میکند انجام ندهد، و بعد از رمضان هم آن روزه را قضا نماید. و اگر بعد از ظهر ملتفت شود که ماه رمضان است بنا بر احتیاط واجب نیت روزه کند رجاءً و بعد از رمضان هم آن را قضا کند. و اما اگر پیش از ظهر ملتفت شود و کاری که روزه را باطل میکند انجام نداده باشد باید نیت روزه کند و روزهاش صحیح است.