استفاده از کرمهای چرب کننده و ضد آفتاب، بر روی دست و صورت چه حکمی دارد؟ آیات عظام امام خمینی، تبریزی، خامنهای، فاضل و وحید: اگر آرایش و زینت محسوب نشود و بوی خوش آن باعث تحریک نامحرم نگردد، اشکال ندارد.آیت اللّه فاضل، جامعالمسائل، ج1، س1707 و ج2، س1328؛ آیت اللّه خامنهای، استفتاء، س 662؛ آیت اللّه تبریزی، صراطالنجاة، ج5، س1253؛ دفتر امام خمینی، آیت اللّه وحید. آیات عظام بهجت و صافی: اگر آرایش و زینت محسوب نشود و بوی خوش آن باعث تحریک نامحرم نگردد، اشکال ندارد؛ ولی بنابر احتیاط واجب باید صورت را از نامحرم بپوشاند.دفتر آیت اللّه بهجت و آیت اللّه صافی. آیات عظام سیستانی، مکارم و نوری: اگر به مقدار کم و متعارف باشد اشکال ندارد.آیت اللّه مکارم، استفتاءات، ج2، س151 و 1034؛ آیت اللّه نوری، استفتاءات، ج1، س491 و آیت اللّه سیستانی، سایت، زینت. (احکام نگاه و پوشش، سید مجتبی حسینی، کد: 175/500018)
استفاده از کرمهای چرب کننده و ضد آفتاب، بر روی دست و صورت چه حکمی دارد؟
آیات عظام امام خمینی، تبریزی، خامنهای، فاضل و وحید: اگر آرایش و زینت محسوب نشود و بوی خوش آن باعث تحریک نامحرم نگردد، اشکال ندارد.آیت اللّه فاضل، جامعالمسائل، ج1، س1707 و ج2، س1328؛ آیت اللّه خامنهای، استفتاء، س 662؛ آیت اللّه تبریزی، صراطالنجاة، ج5، س1253؛ دفتر امام خمینی، آیت اللّه وحید.
آیات عظام بهجت و صافی: اگر آرایش و زینت محسوب نشود و بوی خوش آن باعث تحریک نامحرم نگردد، اشکال ندارد؛ ولی بنابر احتیاط واجب باید صورت را از نامحرم بپوشاند.دفتر آیت اللّه بهجت و آیت اللّه صافی.
آیات عظام سیستانی، مکارم و نوری: اگر به مقدار کم و متعارف باشد اشکال ندارد.آیت اللّه مکارم، استفتاءات، ج2، س151 و 1034؛ آیت اللّه نوری، استفتاءات، ج1، س491 و آیت اللّه سیستانی، سایت، زینت. (احکام نگاه و پوشش، سید مجتبی حسینی، کد: 175/500018)
- [آیت الله صافی گلپایگانی] استفاده از کِرِمهای آرایشی دست و صورت برای زنان در حال احرام چه حکمی دارد؟
- [آیت الله صافی گلپایگانی] استفاده از کرمهای چرب کننده، مرطوب کننده، ضد آفتاب و... بر روی دست و صورت، اگر به منظور محافظت از پوست بکار برده شود ولو اینکه خوشبو باشد و یا باعث سفید و روشن شدن پوست شوند؛ چه حکمی دارد؟
- [سایر] سلام برای شستن دست وصورت در حمام از چه صابون طبیعی می توان استفاده کرد برای پوست چرب که پوسته ندهد وبرای موی چرب چطور
- [آیت الله مظاهری] اگر محرم در حال احرام غذاهای چرب بخورد، به صورتی که دست و دهان او چرب شود اشکال دارد؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] وضو و غسل با دست و بدن چرب چه حکمی دارد؟
- [سایر] 1. دستی که با کرم چرب شده و با ادرار نجس شود، آیا فقط با آب خالی پاک میشود؟ یا لازم است چربی دست را بر طرف کنیم؟ 2. اگر با آن دست که خیس و چرب است کلید برق را خاموش کنیم، آیا کلید برق هم نجس میشود؟ 3. آیا دیگران که بعداً با دست خیس برق را خاموش میکنند هم دستشان نجس میشود؟ 4. کلید برق چگونه پاک میشود؟
- [آیت الله مظاهری] آیا استفاده از کرمهای ویتامینه که توسط پوست، جذب پوست بدن میشود، به صحت روزه شکالی وارد میکند و آن را باطل مینماید؟
- [سایر] چرب کردن بدن با کندر چه فایده ای دارد؟
- [سایر] آشامیدن بر روی غذاهای چرب چه ضرری دارد؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر اعضای وضو چرب باشد، آیا وضو صحیح است؟
- [آیت الله وحید خراسانی] زیاد اشامیدن اب و اشامیدن ان بعد از غذای چرب و در شب به حال ایستاده مذموم است و نیز اشامیدن اب با دست چپ و همچنین از جای شکسته کوزه و جایی که دسته ان است مذموم می باشد
- [امام خمینی] زیاد آشامیدن آب و آشامیدن آن بعد از غذای چرب و در شب به حال ایستاده، مکروه است، و نیز آشامیدن آب با دست چپ، و همچنین از جای شکسته کوزه و جایی که دسته آن است، مکروه است.
- [آیت الله شبیری زنجانی] زیاد آشامیدن آب و آشامیدن آن بعد از غذای چرب و در شب به حال ایستاده آب آشامیدن مذموم است و نیز آشامیدن آب با دست چپ و همچنین از جای شکسته کوزه و دسته آن مذموم میباشد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] زیاد آشامیدن آب و آشامیدن آن بعد از غذای چرب و در شب به حال ایستاده مکروه است و نیز آشامیدن آب با دست چپ و همچنین از جای شکسته ظرف و جایی که دسته آن است مکروه می باشد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . زیاد آشامیدن آب، و آشامیدن آن بعد از غذای چرب، و در شب به حال ایستاده مکروه است، و نیز آشامیدن آب با دست چپ، و همچنین از جای شکسته کوزه، و جایی که دسته آن است، مکروه میباشد.
- [آیت الله بروجردی] زیاد آشامیدن آب و آشامیدن آن بعد از غذای چرب و در شب به حال ایستاده مکروه است و نیز آشامیدن آب با دست چپ و همچنین از جای شکستة کوزه و جایی که دسته آن است مکروه میباشد.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر آفتاب به یک طرف دیوار نجس بتابد، طرفی که آفتاب به آن نتابیده پاک نمیشود.
- [آیت الله بروجردی] اگر آفتاب به یک طرف دیوار نجس بتابد، طرفی که آفتاب به آن نتابیده پاک نمیشود.
- [آیت الله سبحانی] اگر آفتاب به زمین نجس بتابد، بعد انسان شک کند که زمین موقع تابیدن آفتاب تَر بوده یا نه، یا تَری آن به واسطه آفتاب خشک شده یا نه، آن زمین نجس است و همچنین است اگر شک کند که پیش از تابش آفتاب، عین نجاست از آن برطرف شده یا نه یا شک کند که چیزی مانع تابش آفتاب بوده یا نه.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر آفتاب به زمین نجس بتابد، بعد انسان شک کند که زمین موقع تابیدن آفتاب تر بوده یا نه، یا تری آن به واسطه آفتاب خشک شده یا نه، آن زمین نجس است. و هم چنین است اگر شک کند که پیش از تابش آفتاب عین نجاست از آن برطرف شده یا نه، یا شک کند که چیزی مانع تابش آفتاب بوده یا نه.