حکم تماشای کشتیگیران و سایر ورزشکاران با بدن نیمه برهنه، از تلویزیون برای بانوان چگونه است؟ آیات عظام امام، فاضل، سیستانی، نوری و وحید: اگر بدون قصد لذت و ترس افتادن به حرام باشد و باعث مفسده هم نشود، اشکال ندارد. نوری، استفتاءات، ج1، س458 ؛ امام، استفتاءات، ج3، (نظر )، س12 و دفتر: سیستانی، وحید. آیات عظام بهجت، صافی و مکارم: با توجه به اینکه نگاه به این نوع برنامهها، باعث فساد و تهییج شهوت میشود، جایز نیست. صافی، جامعالاحکام، ج2، س1607 و 1622 ؛ بهجت، توضیحالمسائل، متفرقه، م 2 و دفتر: مکارم. آیةاللَّه تبریزی: اگر به طور غیر زنده پخش شود و قصد لذت و ترس افتادن به حرام نباشد، اشکال ندارد. اما اگر به طور زنده پخش شود، در هر حال جایز نیست. صراطالنجاة، ج2، س897 و ج1، س1487. آیةاللَّه خامنهای: اگر به طور غیر زنده پخش شود و قصد لذت و ترس افتادن به حرام نباشد، اشکال ندارد. و اگر به طور زنده پخش شود، در هر حال بنا بر احتیاط واجب جایز نیست. اجوبة الاستفتاءات، س1189. تبصره. فرض مسأله، جایی است که مردان ورزشکار و کشتیگیر ناشناس باشند (یعنی او را از غیرطریق فیلم به طور شخصی نشناسد ) وگرنه به فتوای همه مراجع تقلید، تماشای آن حرام است. (رساله دانشجویی، سید مجتبی حسینی، کد: 355/500016)
حکم تماشای کشتیگیران و سایر ورزشکاران با بدن نیمه برهنه، از تلویزیون برای بانوان چگونه است؟
حکم تماشای کشتیگیران و سایر ورزشکاران با بدن نیمه برهنه، از تلویزیون برای بانوان چگونه است؟
آیات عظام امام، فاضل، سیستانی، نوری و وحید: اگر بدون قصد لذت و ترس افتادن به حرام باشد و باعث مفسده هم نشود، اشکال ندارد. نوری، استفتاءات، ج1، س458 ؛ امام، استفتاءات، ج3، (نظر )، س12 و دفتر: سیستانی، وحید.
آیات عظام بهجت، صافی و مکارم: با توجه به اینکه نگاه به این نوع برنامهها، باعث فساد و تهییج شهوت میشود، جایز نیست. صافی، جامعالاحکام، ج2، س1607 و 1622 ؛ بهجت، توضیحالمسائل، متفرقه، م 2 و دفتر: مکارم.
آیةاللَّه تبریزی: اگر به طور غیر زنده پخش شود و قصد لذت و ترس افتادن به حرام نباشد، اشکال ندارد. اما اگر به طور زنده پخش شود، در هر حال جایز نیست. صراطالنجاة، ج2، س897 و ج1، س1487.
آیةاللَّه خامنهای: اگر به طور غیر زنده پخش شود و قصد لذت و ترس افتادن به حرام نباشد، اشکال ندارد. و اگر به طور زنده پخش شود، در هر حال بنا بر احتیاط واجب جایز نیست. اجوبة الاستفتاءات، س1189.
تبصره. فرض مسأله، جایی است که مردان ورزشکار و کشتیگیر ناشناس باشند (یعنی او را از غیرطریق فیلم به طور شخصی نشناسد ) وگرنه به فتوای همه مراجع تقلید، تماشای آن حرام است. (رساله دانشجویی، سید مجتبی حسینی، کد: 355/500016)
- [آیت الله سبحانی] آیا نگاه بدون ریبه زنان به بدن ورزشکاران مرد از تلویزیون و یا به طور مستقیم جایز است؟
- [آیت الله نوری همدانی] مشاهده تصاویر ورزشکاران یا مردانی که غیر از عورتین قسمتهایی از بدن مشخص باشد توسط زن اشکال دارد؟ در تلویزیون و عکس و ...؟
- [آیت الله علوی گرگانی] تماشای ورزش زنان بطور مستقیم و یا از تلویزیون چه حکمی دارد؟
- [آیت الله مظاهری] تماشای مسابقات ورزشی از تلویزیون و یا به صورت مستقیم، آیا مصداق کارهای بیهوده است؟
- [آیت الله بهجت] تماشای مسابقات ورزشی از تلویزیون و یا به صورت مستقیم، آیا مصداق لهو است؟
- [آیت الله شبیری زنجانی] آیا تماشای مردانی که در خیابان مشغول عزاداری هستند توسط بانوان اشکال دارد؟ همراهی بانوان پشت سر دسته عزاداری چه حکمی دارد؟
- [آیت الله بهجت] از نظر شرعی ورزش بانوان چه حکمی دارد؟ و اعزام ورزشکاران زن به خارج از کشور برای شرکت در مسابقات ورزشی جایز است؟
- [آیت الله خامنه ای] آیا دیدن تصاویر زنان برهنه و نیمه برهنه در فیلمهای سینمایی و غیر آن، در صورتی که آنان را نشناسیم، جایز است؟
- [آیت الله سبحانی] آیا بانوان می توانند تمرین یا مسابقات ورزشی آقایان مثل کشتی را از تلویزیون ببینند؟
- [آیت الله بهجت] نگاه کردن به تصاویر بانوان اعمّ از تلویزیون، روزنامه و غیره چه صورت دارد؟
- [آیت الله اردبیلی] مردها میتوانند هنگام سینه زدن برای عزاداری، سینه خود را برهنه کنند، ولی نگاه کردن زنان به سینه آنان حرام است و اگر مردها بدانند که زنها عمدا به بدن آنها نگاه میکنند، احوط آن است که سینه خود را برهنه نکنند.
- [آیت الله علوی گرگانی] کسی که در تنگی وقت مشغول نماز است، اگر در بین نماز بدن او نجس شود و پیش از آن که چیزی از نماز را با نجاست بخواند ملتفت شود که نجس شده، یا بفهمد بدن او نجس است وشک کند که همان وقت نجس شده یا از پیش نجس بوده، در صورتی که آب کشیدن بدن، نماز را به هم نمیزند، باید آب بکشد و اگر نماز را به هم میزند، باید برهنه شود ونماز بخواند و احتیاطاً قضا کند مگر آن که از برهنه شدن معذور باشد که با همان حال نماز بخواند، و صحیح است.
- [آیت الله جوادی آملی] .کسی که یک لباس دارد و بدن و لباسش متنجّس شود و به اندازه آب کشیدن یکی از آن ها آب دارد , می تواند بدن را پاک کند و لباس را بیرون آورد و به دستور برهنگان نماز به جا آورد و اگر برهنه شدن , مایه عسر و حرج است , با همان لباس نماز را اقامه نماید و اگر نجاست لباس بیشتر بود , مثلاً لباس با بول و بدن با خون متنجّس شد، میتواند با شستن لباس، به نماز در آن, اکتفا کند.
- [آیت الله سبحانی] کسی که باید خوابیده نماز بخواند; اگر برهنه باشد و لحاف یا تشک او نجس یا ابریشم خالص یا از اجزاء حیوان حرام گوشت باشد; احتیاط واجب آن است که در نماز، خود را با آنها نپوشاند. مواردی که پاک بودن بدن و لباس شرط نیست
- [آیت الله نوری همدانی] کسی که باید خوابیده نماز بخواند ، اگر برهنه باشد و لحاف یا تشک او نجس یا ابریشم خالص یا از اجزاء حیوان حرام گوشت باشد ، احتیاط واجب آن است که در نماز خود را با آنها نپوشاند مواردی که لازم نیست بدن و لباس نماز گزار پاک باشد
- [آیت الله خوئی] کسی که مکلف و عاقل است اگر از روی اختیار و علم به حرمت، شراب بخورد، در دفعة اوّل و دوّم باید هشتاد تازیانه به او بزنند و در دفعة سوّم او را بکشند و چنانچه مرد باشد لازم است برای تازیانه زدن بدن او را غیر از عورتش برهنه کنند.
- [آیت الله علوی گرگانی] کسی که مکلّف و عاقل است اگر از روی اختیار و علم به حرمت، شراب بخورد، در دفعه اوّل و دوم باید هشتاد تازیانه به او بزنند و در دفعه سوم باید او را بکشند و چنانچه مرد باشد لازم است برای تا زیانه زدن بدن او را غیر از عورتش برهنه کنند.
- [آیت الله علوی گرگانی] کسی که در وسعت وقت مشغول نماز است، اگر در بین نماز، بدن یا لباس او نجس شود و پیش از آن که چیزی از نماز را با نجاست بخواند، ملتفت شود که نجس شده یا بفهمد بدن یا لباس او نجس است وشک کند که همانوقت نجس شده یا از پیش نجس بوده، در صورتی که آب کشیدن بدن یا لباس یا عوض کردن لباس یا بیرون آوردن آن، نماز را به هم نمیزند، باید در بین نماز بدن یا لباس را آب بکشد یا لباس را عوض نماید، یا اگر چیز دیگری عورت او را پوشانده، لباس را بیرون آورد ولی چنانچه طوری باشد که اگر بدن یا لباس راآب بکشد یا لباس را عوض کند یا بیرون آورد، نماز به هم میخورد و اگر لباس را بیرون آورد برهنه میماند، باید نماز را بشکند و با بدن ولباس پاک نماز بخواند.
- [آیت الله نوری همدانی] کسی که در وسعت وقت مشغول نماز است ، اگر در بین نماز ، بدن یا لباس او نجس شود و پیش از آنکه چیزی از نماز را با نجاست بخواند ، ملتفت شود که نجس شده ، یا بفهمد بدن یا لباس او نجس است و شک کند که همان وقت نجس شده یا از پیش نجس بوده ، در صورتی که آب کشیدن بدن یا لباس یا عوض کردن لباس یا بیرون آوردن آن ، نماز را به هم نمی زند ، باید در بین نماز ، بدن یا لباس را آب بکشد ، یا لباس را عوض نماید ، یا اگر چیز عورت او را پوشانده ، لباس را بیرون آورد ، ولی چنانچه طوری باشد که اگر بدن یا لباس را آب بکشد یا لباس را عوض کند یا بیرون آورد ، نماز به هم می خورد و اگر لباس را بیرون آورد برهنه می ماند ، باید نماز را بشکند و با بدن و لباس پاک نماز بخواند .
- [آیت الله بروجردی] کسی که در وسعت وقت مشغول نماز است، اگر در بین نماز بدن یا لباس او نجس شود و پیش از آن که چیزی از نماز را با نجاست بخواند، ملتفت شود که نجس شده، یا بفهمد بدن یا لباس او نجس است و شک کند که همان وقت نجس شده یا از پیش نجس بوده، در صورتی که آب کشیدن بدن یا لباس یا عوض کردن لباس یا بیرون آوردن آن نماز را به هم نمیزند، باید در بین نماز بدن یا لباس را آب بکشد، یا لباس را عوض کند، یا اگر چیز دیگری عورت او را پوشانده، لباس را بیرون آورد؛ ولی چنانچه طوری باشد که اگر بدن یا لباس را آب بکشد یا لباس را عوض کند یا بیرون آورد، نماز به هم میخورد و اگر لباس را بیرون آورد برهنه میماند، باید نماز را بشکند و با بدن و لباس پاک نماز بخواند.