آیا دیدن ورزش فوتبال، کشتی و مانند آن، که مردان با شورت و زیرپوش بازی میکنند، از نزدیک برای زنان جایز است؟ همه مراجع (به جز آیات عظام بهجت، تبریزی و سیستانی): خیر، نگاه زن به بدن مرد نامحرم، جایز نیست؛ هر چند بدون قصد لذت باشد.آیت اللّه خامنهای، استفتاء، س 487؛ امام خمینی، استفتاءات، ج3، (نظر)، س6 و 39؛ آیت اللّه صافی، جامعالاحکام، ج2، س1652 و 1712؛ آیت اللّه وحید، توضیحالمسائل م، 2442؛ آیت اللّه نوری، توضیحالمسائل م، 2442؛ آیت اللّه مکارم، تعلیقات علیالعروة، (النکاح) م51؛ دفتر آیت اللّه فاضل. آیتاللّه بهجت: بنابر احتیاط واجب جایز نیست.آیتاللّه بهجت، توضیحالمسائل، م 1933. آیت اللّه تبریزی: اگر به قصد لذت یا ترس افتادن به گناه باشد، نگاه به بدن آنان جایز نیست.آیت اللّه تبریزی، صراطالنجاة، ج1، س1487. آیت اللّه سیستانی: در ورزش فوتبال اگر نگاه با قصد لذت یا ترس افتادن به گناه باشد، حرام است و در ورزش کشتی بنابر احتیاط واجب، بدون قصد لذت نیز جایز نیست.دفتر آیت اللّه سیستانی (احکام نگاه و پوشش، سید مجتبی حسینی، کد: 37/500018)
آیا دیدن ورزش فوتبال، کشتی و مانند آن، که مردان با شورت و زیرپوش بازی میکنند، از نزدیک برای زنان جایز است؟
آیا دیدن ورزش فوتبال، کشتی و مانند آن، که مردان با شورت و زیرپوش بازی میکنند، از نزدیک برای زنان جایز است؟
همه مراجع (به جز آیات عظام بهجت، تبریزی و سیستانی): خیر، نگاه زن به بدن مرد نامحرم، جایز نیست؛ هر چند بدون قصد لذت باشد.آیت اللّه خامنهای، استفتاء، س 487؛ امام خمینی، استفتاءات، ج3، (نظر)، س6 و 39؛ آیت اللّه صافی، جامعالاحکام، ج2، س1652 و 1712؛ آیت اللّه وحید، توضیحالمسائل م، 2442؛ آیت اللّه نوری، توضیحالمسائل م، 2442؛ آیت اللّه مکارم، تعلیقات علیالعروة، (النکاح) م51؛ دفتر آیت اللّه فاضل.
آیتاللّه بهجت: بنابر احتیاط واجب جایز نیست.آیتاللّه بهجت، توضیحالمسائل، م 1933.
آیت اللّه تبریزی: اگر به قصد لذت یا ترس افتادن به گناه باشد، نگاه به بدن آنان جایز نیست.آیت اللّه تبریزی، صراطالنجاة، ج1، س1487.
آیت اللّه سیستانی: در ورزش فوتبال اگر نگاه با قصد لذت یا ترس افتادن به گناه باشد، حرام است و در ورزش کشتی بنابر احتیاط واجب، بدون قصد لذت نیز جایز نیست.دفتر آیت اللّه سیستانی (احکام نگاه و پوشش، سید مجتبی حسینی، کد: 37/500018)
- [سایر] حضور بانوان در میادین ورزشی مردان (مانند فوتبال و کشتی ) وقتی که با شورت و زیرپوش بازی میکنند، چه حکمی دارد؟
- [آیت الله خامنه ای] آیا برای زنان، دیدن کشتی مردان جایز است؟
- [آیت الله علوی گرگانی] لمس کردن دختران نابالغی که در نقش زنان بالغ بازی میکنند برای مردان نامحرم و لمس پسران نابالغی که در نقش مردان بالغ بازی میکنند برای زنان نامحرم چه حکمی دارد؟
- [آیت الله خامنه ای] مشاهده کشتی مردان توسط زنان
- [آیت الله بهجت] حکم نگاه کردن به فیلم مسابقات ورزشی چون فوتبال، کشتی، والیبال و... که اندام مردان آشکار و مشخّص است چیست؟
- [آیت الله نوری همدانی] آیا دیدن تصاویر عریان زنان و مردان غریبه مسلمان و غیر مسلمان که جزو امر آموزش پزشکی هستند ، جایز است ؟
- [آیت الله سبحانی] ورزش زنان و مردان نامحرم به صورت مشترک چه حکمی دارد؟
- [آیت الله علوی گرگانی] ورزش زنان و مردان به صورت مشترک و با هم (با حفظ حجاب کامل) چه حکمی دارد؟
- [آیت الله سبحانی] آیا تماشای فیلم ورزش و مسابقه ی زنان جایز است؟
- [سایر] در حالی که میدانیم مردان فامیل و آشنا، فیلم ما را مشاهده میکنند ؛ آیا بر ما (زنان ) جایز است بدون حجاب در مقابل فیلمبردار ظاهر شویم؟
- [آیت الله سیستانی] پوشیدن لباس زنانه بر مردان ، و پوشیدن لباس مردانه بر زنان حرام نیست و نماز خواندن با آن باطل نیست . ولی بنابر احتیاط واجب جایز نیست مرد خود را به هیئت و زیّ زن در آورد ، و همچنین به عکس .
- [آیت الله اردبیلی] انواع مسابقات ورزشی مانند شنا، دو، کُشتی و فوتبال، جایز است بلکه برای حفظ سلامت و ایجاد نشاط فردی و اجتماعی در حدّ معقول پسندیده میباشد، به شرط این که ضرر جسمی یا روانی قابل توجّه نداشته باشند و بدون شرطبندی انجام شوند و همراه با اعمال نامشروع نباشند، هر چند اگر شخص سوم یا مؤسّسهای و یا دولت به برندگان، جوایز نقدی یا غیر نقدی اهدا کنند، اشکال ندارد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] زینت طلا مانند انگشتر طلا و یا ساعت مچی طلا و مانند آن برای مردان حرام است و نماز با آن نیز باطل است و احتیاط واجب آن است که از استعمال عینک طلا نیز خودداری شود ولی همه اینها برای زنان در نماز و غیر نماز جایز است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] پوشیدن لباس از ابریشم خالص برای مردان حرام است، حتی عرقچین و بند شلوار و نماز با آن باطل است، حتی آستر لباس نیز نباید از ابریشم خالص باشد، اما برای زنان همه اینها چه در حال نماز و چه در غیر نماز جایز است.
- [آیت الله بهجت] اگر نمازگزار چند چیز را به امید اینکه ثواب نمازش زیاد شود ترک کند خوب است. قسمتی از آنها عبارتند از: پوشیدن لباس سیاه غیر از عمامه و کساء، و لباس نازک که ساتر عورت باشد، و شلوار را روی پیراهن قراردادن، و بدون حنک با عمامه نماز خواندن، و بدون ردا امام شدن، و پوشیدن لباس کسی که از نجاست پرهیز نمیکند، و لباسی که نقش صورت دارد، و دست کردن انگشتری که نقش صورت دارد، و نماز خواندن با نقاب و خلخال (زیوری که زنان در پا میکنند و صدا میکند) برای زنان و با نقاب برای مردان.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر اذان و اقامه را فراموش کرده باشد و قبل از رکوع یادش بیاید مستحب است نماز را بشکند و اذان و اقامه بگوید و نماز را دوباره بخواند و اگر بعد از رکوع یادش بیاید بنا بر احتیاط نمیتواند نمازش را بشکند و اگر تنها اذان را فراموش کرده باشد، در هیچ جای نماز نمیتواند نمازش را بشکند و اگر تنها اقامه را فراموش کرده باشد، در هر جای نماز باشد میتواند نمازش را بشکند و اقامه گفته، نمازش را دوباره بخواند. این مسأله اختصاص به مردان دارد و برای زنان جایز نیست که به خاطر فراموشی اذان یا اقامه نماز خود را قطع کنند. شکّیات شکّیات نماز بیست و پنج قسم است: ده قسم آن شکهاییست که نماز را باطل میکند، به شش قسم آن نباید اعتنا کرد و نه قسم دیگر آن صحیح است. شکهای باطلکننده نماز
- [آیت الله بهجت] معامله سلف شش شرط دارد: 1 باید خصوصیاتی را که قیمت جنس بهواسطه آنها فرق میکند، معین نمایند، ولی دقت زیاد هم لازم نیست، همینقدر که مردم بگویند خصوصیات آن معلوم شده کافی است، پس معامله سلف در نان، گوشت، پوست حیوان و مانند آنها، در صورتی که نشود خصوصیاتشان را بهطوری معین کنند که برای مشتری مجهول نباشد و معامله غرری باشد، باطل است. 2 پیش از آنکه خریدار و فروشنده از هم جدا شوند، خریدار تمام قیمت را به فروشنده بدهد و اگر خریدار از فروشنده طلبکار است خلاف احتیاط است که پول را از طلب خود حساب کند، گرچه جایز بودن این کار خالی از وجه نیست، و چنانچه مقداری از قیمت آن را بدهد، اگرچه معامله به آن مقدار صحیح است، ولی فروشنده میتواند معامله همان مقدار را بههم بزند. 3 بنابر احتیاط واجب، زمان دریافت جنس را کاملاً معین کنند، و چنانچه زمان را معین نکنند و بهطور فعلی بفروشند معامله صحیح است، ولی معامله سلف نیست. 4 وقتی را برای تحویل جنس معین کنند که در آن وقت، بهقدری از آن جنس وجود داشته باشد که اطمینان داشته باشند که نایاب نخواهد بود. 5 بنابر اظهر محل تحویل جنس را معین نمایند، بهطوریکه هیچ یک مغبون نشوند، ولی اگر از نوع معامله جای آن معلوم باشد، لازم نیست اسم آنجا را ببرند، و همچنین کرایه حمل بار باید مشخص شود که به عهده کدام یک میباشد. 6 وزن یا پیمانه آن را معین کنند، و جنسی را هم که معمولاً با دیدن، معامله میکنند اگر سلف بفروشند، اشکال ندارد، ولی باید مثل بعضی از اقسام گردو و تخم مرغ تفاوت افراد آن بهقدری کم باشد که مردم به آن اهمیت ندهند، به هر حال در معامله سلف باید طوری جنس را مشخص کنند که هیچ یک از فروشنده و خریدار مغبون نشوند.