اگر خون حیض و نفاس و استحاضه به مقدار کمتر از درهم (تقریباً کمتر از سکه پنج ریالی) در بدن یا لباس زن باشد؛ حکم آن چیست؟ آیات عظام امام و خامنهای: اگر خون حیض و نفاس باشد، نماز باطل است و بنابر احتیاط واجب باید خون استحاضه نیز در بدن یا لباس نماز گزار نباشد. امام، توضیحالمسائل مراجع، م 855 و دفتر: خامنهای. آیات عظام بهجت و تبریزی: بنابر احتیاط واجب باید خون حیض، نفاس و استحاضه در بدن یا لباس نماز گزار نباشد. توضیحالمسائل مراجع، م 855 آیات عظام سیستانی، صافی، فاضل، نوری و وحید: اگر خون حیض باشد، نماز باطل است و بنابر احتیاط واجب، باید خون استحاضه و نفاس نیز در بدن یا لباس نمازگزار نباشد. توضیحالمسائل مراجع، م 855؛ وحید، توضیحالمسائل، م 861. آیةاللَّه مکارم: اگر در بدن یا لباس نمازگزار خون حیض، نفاس و استحاضه باشد، نماز باطل است. همان. (احکام ویژه بانوان، سیدمجتبی حسینی، کد: 113/500032)
اگر خون حیض و نفاس و استحاضه به مقدار کمتر از درهم (تقریباً کمتر از سکه پنج ریالی) در بدن یا لباس زن باشد؛ حکم آن چیست؟
اگر خون حیض و نفاس و استحاضه به مقدار کمتر از درهم (تقریباً کمتر از سکه پنج ریالی) در بدن یا لباس زن باشد؛ حکم آن چیست؟
آیات عظام امام و خامنهای: اگر خون حیض و نفاس باشد، نماز باطل است و بنابر احتیاط واجب باید خون استحاضه نیز در بدن یا لباس نماز گزار نباشد. امام، توضیحالمسائل مراجع، م 855 و دفتر: خامنهای.
آیات عظام بهجت و تبریزی: بنابر احتیاط واجب باید خون حیض، نفاس و استحاضه در بدن یا لباس نماز گزار نباشد. توضیحالمسائل مراجع، م 855
آیات عظام سیستانی، صافی، فاضل، نوری و وحید: اگر خون حیض باشد، نماز باطل است و بنابر احتیاط واجب، باید خون استحاضه و نفاس نیز در بدن یا لباس نمازگزار نباشد. توضیحالمسائل مراجع، م 855؛ وحید، توضیحالمسائل، م 861.
آیةاللَّه مکارم: اگر در بدن یا لباس نمازگزار خون حیض، نفاس و استحاضه باشد، نماز باطل است. همان. (احکام ویژه بانوان، سیدمجتبی حسینی، کد: 113/500032)
- [آیت الله اردبیلی] خونی به مقدار کمتر از درهم، در لباس وجود دارد که معلوم نیست خون حیض و نفاس و استحاضه است یا خونی که از رگ بریده خارج شده است. آیا نماز با آن مجزی است یا خیر؟
- [آیت الله بهجت] لباس و حوله ای که در حال حیض یا استحاضه یا نفاس استفاده کرده ایم چه حکمی دارد؟
- [آیت الله بهجت] زنی می داند خون از فرج خارج شده اما نمی داند کدام یک از خون های پنج گانه (حیض، نفاس، استحاضه، زخم و بکارت) است؟
- [آیت الله علوی گرگانی] آیا حیض و نفاس و استحاضه در حکم بیماریاند؟
- [آیت الله بهجت] آیا زکات که بر درهم و دینار تعلّق می گیرد، شامل اسکناس و سکّه های ریالی نیز می شود؟
- [سایر] تفاوت خون حیض و استحاضه چیست؟
- [آیت الله بهجت] اگر در روی بدن یا لباس چندین لکّه ی خون باشد که هر کدام از مقدار یک درهم کمتر، ولی مجموعا از مقدار درهم بیشتر است، آیا نماز خواندن با آن ها اشکال دارد؟
- [آیت الله سیستانی] ایا زن پس از قطع خون حیض و نفاس که میتوانسته قبل از طلوع فجر غسل کند وروزه بگیرد ؟
- [آیت الله بهجت] آیا خون حیض می تواند شبیه خون استحاضه کم رنگ باشد؟
- [آیت الله خوئی] زن غیر سیدهای که 50 سالش تمام شد، بعداً مثل سابق در وقت و صفات کاملاً، خون میبیند مثل حیض، تکلیفش چیست؟ آیا حیض حساب کند و یا باید جمع بین تروک حیض و استحاضه بنماید؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر سر سوزنی خون حیض در بدن یا لباس نمازگزار باشد نماز او باطل است و بنابر احتیاط واجب نباید خون نفاس و استحاضه در بدن یا لباس نمازگزار باشد، و بهتر است از خون حیوان حرام گوشت بپرهیزد. ولی خونهای دیگر مثل خون بدن انسان یا خون حیوان حلال گوشت اگرچه در چند جای بدن و لباس باشد در صورتی که روی هم کمتر از درهم باشد (که تقریباً به اندازه سطح یک دو ریالی می شود) نماز خواندن با آن اشکال ندارد.
- [آیت الله اردبیلی] اگر سر سوزنی خونِ حیض یا نفاس در بدن یا لباس نمازگزار باشد، نماز او باطل است و بنابر احتیاط واجب خون استحاضه و خون سگ، خوک، کافرِ غیر کتابی، مردار و حیوان حرام گوشت نیز همین حکم را دارند؛ ولی نماز خواندن با خونهای دیگر مثل خون بدن انسان یا خون حیوان حلال گوشت، اگرچه در چند جای بدن و لباس باشند، در صورتی که روی هم کمتر از درهم باشند، اشکال ندارد و اگر بیشتر از درهم باشد، نماز با آن باطل است و اگر به مقدار درهم باشد نیز بنابر احتیاط واجب نمیتوان با آن نماز خواند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] دوم از موارد عفو، خون کمتر از درهم است (تقریباً به اندازه ¬ی یک بند انگشت اشاره) است که اگر در لباس یا بدن نمازگزار باشد، نماز خواندن با آن جایز است به شرط این که از خون حیض یا نفاس و استحاضه و خون سگ و خوک و مردار و حیوان حرام گوشت و خون کافر نباشد (بنابر احتیاط واجب).
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر سر سوزنی خون حیض، نفاس، یا استحاضه، یا خون سگ، خوک، کافر، مردار، یا حیوان حرامگوشت در بدن، یا لباس نمازگزار باشد، نماز او باطل است؛ ولی خونهای دیگر مثل خون بدن انسان یا خون حیوان حلالگوشت؛ اگر چه در چند جای بدن و لباس باشد، در صورتی که روی هم کمتر از درهم باشد یا خون زخم یا دمل خود نمازگزار باشد نماز خواندن با آن اشکال ندارد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر سر سوزنی خون سگ یا خوک یا کافر، یا مردار، یا حیوان حرام گوشت یا حیض و بنابر احتیاط خون نفاس یا استحاضه در بدن، یا لباس نمازگزار باشد نماز او باطل است. ولی خون های دیگر مثل خون بدن انسان یا خون حیوان حلال گوشت اگر چه در چند جای بدن و لباس باشد در صورتی که روی هم کمتر از درهم باشد، که تقریباً به اندازه یک اشرفی می شود نماز خواندن با آن اشکال ندارد.
- [آیت الله سیستانی] اگر سر سوزنی خون حیض در بدن یا لباس نمازگزار باشد ، نماز او باطل است . و بنابر احتیاط واجب خون نجس العین مثل خوک و مردار ، و حیوان حرام گوشت و خون نفاس و استحاضه نیز چنین است . ولی خونهای دیگر مثل خون بدن انسان یا خون حیوان حلال گوشت اگر چه در چند جای بدن و لباس باشد در صورتی که روی هم کمتر از درهم باشد نماز خواندن با آن اشکال ندارد .
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر سر سوزنی خون حیض یا سگ یا خوک یا کافر غیر کتابی یا مردار یا حیوان حرام گوشت در بدن یا لباس نمازگزار باشد نماز او باطل است و بنابر احتیاط واجب خون نفاس و استحاضه نیز چنین است ولی خونهای دیگر مثل خون بدن انسانی که نجس العین نیست یا خون حیوان حلال گوشت اگر چه در چند جای بدن و لباس باشد در صورتی که روی هم کمتر از درهم باشد نماز خواندن با ان اشکال ندارد
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر سر سوزنی خون سگ؛ یا خوک؛ یا کافر؛ یا مردار؛ یا حیوان حرام گوشت در بدن یا لباس نمازگزار باشد؛ نماز او باطل است. و بنا بر احتیاط خون حیض و نفاس و استحاضه نیز چنین است؛ ولی خونهای دیگر مثل خون بدن انسان یا خون حیوان حلال گوشت اگرچه در چند جای بدن و لباس باشد در صورتی که روی هم کمتر از درهم باشد نماز خواندن با آن اشکال ندارد.
- [آیت الله بروجردی] اگر سر سوزنی خون حیض، یا نفاس، یا استحاضه، یا خون سگ، یا خوک، یا کافر، یا مردار، یا حیوان حرام گوشت در بدن یا لباس نمازگزار باشد، نماز او باطل است، ولی خونهای دیگر مثل خون بدن انسان یا خون حیوان حلال گوشت، اگر چه در چند جای بدن و لباس باشد، در صورتی که روی هم کمتر از درهم باشد (که تقریباً به اندازهی یک اشرفی میشود ) نماز خواندن با آن اشکال ندارد.
- [آیت الله خوئی] اگر سر سوزنی خون سگ، یا خوک، یا کافر، یا مردار، یا خیوان حرامگوشت در بدن، یا لباس نمازگزار باشد، نماز او باطل است، و بنابر احتیاط خون حیض و نفاس و استحاضه نیز چنین است. ولی خونهای دیگر مثل خون بدن انسان یا خون حیوان حلالگوشت، و اگرچه در چند جای بدن و لباس باشد، در صورتی که روی هم کمتر از درهم باشد. نماز خواندن با آن اشکالی ندارد.