مستحاضه کثیره یا متوسطه آیا میتواند قبل از وقت غسل کند و با آن نمازش را بخواند؟ همه مراجع (به جز سیستانی و مکارم): خیر، اگر پیش از وقت غسل کند، غسلش باطل است و باید دوباره برای نماز غسل کند. توضیحالمسائل مراجع، م 401 و وحید، توضیحالمسائل، م 407 و دفتر: بهجت و خامنهای. آیةاللَّه سیستانی: در فرضی که نباید بین غسل و نماز فاصله بشود، اگر انجام غسل پیش از وقت باعث فاصله گردد، آن غسل باطل است و باید دوباره برای نماز غسل کند. توضیحالمسائل مراجع، م 401. آیةاللَّه مکارم: خیر، اگر پیش از وقت غسل کند، بنا بر احتیاط واجب باید دوباره برای نماز غسل کند. توضیحالمسائل، م 406. تبصره . برای توضیح بیشتر درباره فتوای آیةاللَّهسیستانی، به پرسش؟؟؟؟؟؟... مراجعه شود. (احکام ویژه بانوان، سیدمجتبی حسینی، کد: 192/500032)
مستحاضه کثیره یا متوسطه آیا میتواند قبل از وقت غسل کند و با آن نمازش را بخواند؟
همه مراجع (به جز سیستانی و مکارم): خیر، اگر پیش از وقت غسل کند، غسلش باطل است و باید دوباره برای نماز غسل کند. توضیحالمسائل مراجع، م 401 و وحید، توضیحالمسائل، م 407 و دفتر: بهجت و خامنهای.
آیةاللَّه سیستانی: در فرضی که نباید بین غسل و نماز فاصله بشود، اگر انجام غسل پیش از وقت باعث فاصله گردد، آن غسل باطل است و باید دوباره برای نماز غسل کند. توضیحالمسائل مراجع، م 401.
آیةاللَّه مکارم: خیر، اگر پیش از وقت غسل کند، بنا بر احتیاط واجب باید دوباره برای نماز غسل کند. توضیحالمسائل، م 406.
تبصره . برای توضیح بیشتر درباره فتوای آیةاللَّهسیستانی، به پرسش؟؟؟؟؟؟... مراجعه شود. (احکام ویژه بانوان، سیدمجتبی حسینی، کد: 192/500032)
- [سایر] اگر زن مستحاضه (استحاضه کثیره یا متوسطه)، برای نماز غسل نکند و تنها وضو بگیرد؛ آیا نمازش باطل است؟
- [سایر] اگر مستحاضه متوسطه و کثیره از خون پاک شود، آیا باید غسل هم کند؟
- [آیت الله بهجت] آیا مستحاضه متوسطه و کثیره علاوه بر غسل وظایف دیگری هم دارند؟
- [آیت الله علوی گرگانی] آیا زن مستحاضه کثیره و متوسطه، هنگام غسل کردن، لازم است قصد نوع استحاضه را که از کدام قسم است بنماید؟
- [آیت الله بهجت] مستحاضه کثیره و متوسطه باغسل صلاتی می تواند طواف و نماز طواف به جا آورد؟
- [آیت الله بهجت] می دانیم مستحاضه کثیره و متوسطه وقتی کاملاً از خون پاک شدند باید غسل کنند، ولی اگر بدانند از وقتی که برای نماز قبلی مشغول غسل شده اند دیگر خون نیامده، آیا بازهم باید غسل نمایند؟
- [آیت الله اردبیلی] زنی که مستحاضه قلیله است و در وسط نماز، استحاضه او متوسطه یا کثیره میشود، نمازش را باید ادامه دهد یا باید قطع کند و به وظیفه جدید عمل نماید؟
- [سایر] آیا در استحاضه متوسطه یا کثیره، وضو مقدم است یا غسل؟
- [آیت الله سبحانی] آیا زن مستحاضه متوسطه که برای نماز صبح غسل کرده است می تواند پس از نماز صبح، نمازهای قضای خود را بخواند؟
- [سایر] اگر تکرار غسل برای مستحاضه - به خصوص در استحاضه کثیره - باعث مشقت زیاد شود، تکلیف چیست؟
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر در بین نماز استحاضه متوسطه زن کثیره شود باید نماز را بشکند و برای استحاضه کثیره غسل کند و کارهای دیگر ان را انجام دهد و همان نماز را دو مرتبه بخواند و بنابر احتیاط استحبابی قبل از غسل وضو بگیرد و اگر برای غسل وقت ندارد لازم است وضو گرفته و عوض غسل تیمم کند و اگر برای تیمم نیز وقت ندارد بنابر احتیاط واجب نماز را به همان حال تمام کند ولی باید در خارج وقت قضا نماید و همچنین اگر در بین نماز استحاضه قلیله متوسطه یا کثیره شود باید نماز را بشکند و وظایف مستحاضه متوسطه یا کثیره را انجام دهد
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . مستحاضه کثیره یا متوسطه اگر پیش از داخل شدن وقت نماز برای نماز غسل کند، غسل او باطل است بلکه احتیاط لازم آن است که میان غسل و نماز فاصله نیندازد مگر بخواندن نافله همان نماز.
- [آیت الله علوی گرگانی] مستحاضه کثیره یا متوسّطه اگر پیش از داخل شدن وقت نماز برای نماز غسل کند، غسل او باطل است، ولی اگرنزدیک اذان صبح برای نماز شب رجأً غسل کند ونماز شب را بخواند وهمین که وقت داخل شد برای نماز صبح دوباره به احتیاط واجب غسل کند.
- [آیت الله وحید خراسانی] مستحاضه کثیره یا متوسطه در صورتی که تا داخل شدن وقت نماز بر ان حالت باقی باشد اگر پیش از داخل شدن وقت نماز برای نماز غسل کند غسل او باطل است ولی نزدیک اذان صبح جایز است به قصد رجاء غسل نماید و نماز شب را بخواند و بنابر احتیاط بعد از طلوع فجر برای نماز صبح باید غسل را اعاده کند
- [آیت الله سبحانی] مستحاضه متوسطه و کثیره که باید وضو بگیرد و غسل کند هر کدام را اول بجا آورد صحیح است، جز مستحاضه کثیره احتیاط واجب آن است که قبلا وضو بگیرد.
- [آیت الله سیستانی] در مستحاضه کثیره در صورتی که لازم است میان غسل و نماز فاصلهای واقع نشود چنانکه در مسأله (394) گذشت اگر انجام غسل پیش از داخل شدن وقت نماز باعث وقوع فاصله گردد ، آن غسل برای نماز فایده ندارد ، و باید مستحاضه برای نماز دوباره غسل نماید . و این حکم در مستحاضه متوسطه نیز جاری است .
- [آیت الله سیستانی] مستحاضه متوسطه که باید وضو بگیرد و هم بنابر احتیاط لازم غسل کند ، باید غسل را اول بجا آورد بعد وضو بگیرد ، ولی در مستحاضه کثیره اگر بخواهد وضو بگیرد باید قبل از غسل وضو بگیرد .
- [آیت الله سبحانی] مستحاضه کثیره یا متوسطه اگر پیش از داخل شدن وقت نماز برای نماز غسل کند، غسل او باطل است و اگر نزدیک اذان صبح، برای نماز شب غسل کند و نماز شب را بخواند احتیاط واجب آن است که بعد از داخل شدن صبح، دوباره غسل و وضو را بجا آورد.
- [امام خمینی] مستحاضه کثیره یا متوسطه اگر پیش از داخل شدن وقت نماز برای نماز غسل کند، غسل او باطل است. بلکه اگر نزدیک اذان صبح برای نماز شب غسل کند و نماز شب را بخواند، احتیاط واجب آن است که بعد از داخل شدن صبح، دوباره غسل و وضو را بجا آورد.
- [آیت الله خوئی] مستحاضة قلیله بعد از وضو، و مستحاضه متوسطه بعد از غسل و وضو، و مستحاضه کثیره بعد از غسل باید فوراً مشغول نماز شود، ولی گفتن اذان و اقامه قبل از نماز اشکال ندارد. و در نماز هم میتواند کارهای مستحب مثل قنوت و غیر آن را بهجا آورد.