خانمی که استحاضه کثیره دارد وخونش بند نمیآید اگر بعد از غسل خونش قطع نشود و ادامه داشته باشد، آیا غسلش باطل میشود؟ آیات عظام امام، خامنهای، نوری و وحید: اگر برای او ضرر (یا مشقت) ندارد، باید پیش از غسل و بعد از آن با پنبه و مانند آن، از بیرون آمدن خون جلوگیری کند و غسلش باطل نمیشود. اگر در این امر کوتاهی کند و بعد از غسل خون بیرون آید، باید دوباره غسل کند و اگر نماز هم خوانده، باید دوباره بخواند. اما اگر جلوگیری از خون برایش ضرر دارد، تکلیفی ندارد و لازم نیست غسل را دوباره انجام دهد. توضیحالمسائل مراجع، م 415 و وحید، توضیحالمسائل، م 421 و دفتر: خامنهای. آیات عظام بهجت، صافی و فاضل: اگر برای او ضرر (یا مشقت) ندارد، باید پیش از غسل و بعد از آن، با پنبه و مانند آن از بیرون آمدن خون جلوگیری کند و غسلش باطل نمیشود. اگر در این امر کوتاهی کند و بعد از غسل خون بیرون آید، بنابر احتیاط واجب باید دوباره غسل کند و اگر نماز هم خوانده، باید دوباره بخواند. اما اگر جلوگیری از خون برایش ضرر دارد، تکلیفی ندارد و لازم نیست غسل را دوباره انجام دهد. توضیحالمسائل مراجع، م 415 آیةاللَّه تبریزی: اگر برای او ضرر (یا مشقت) ندارد، باید بعد از غسل با پنبه و مانند آن، از بیرون آمدن خون جلوگیری کند و غسلش باطل نمیشود. اگر در این امر کوتاهی کند و بعد از غسل خون بیرون آید، چنانچه اگر نماز خوانده، باید دوباره بخواند و بنابر احتیاط واجب باید دوباره غسل کند. اگر جلوگیری از خون برایش ضرر دارد، تکلیفی ندارد و لازم نیست غسل را دوباره انجام دهد. توضیحالمسائل مراجع، م 415 و منهاجالصالحین، ج 1، م 251 آیةاللَّه سیستانی: اگر برای او ضرر (یا مشقت) ندارد، باید بعد از غسل با پنبه و مانند آن، از بیرون آمدن خون جلوگیری کند و غسلش باطل نمیشود. اگر در این امر کوتاهی کند و بعد از غسل خون بیرون آید، احتیاط مستحب آن است که دوباره غسل کند. اما اگر نماز خوانده، باید دوباره بخواند و اگر جلوگیری از خون برایش ضرر دارد، تکلیفی ندارد و لازم نیست غسل را دوباره انجام دهد. سیستانی، توضیحالمسائل مراجع، م 415. آیةاللَّه مکارم: اگر برایش ضرر (یا مشقت) ندارد، باید پیش از غسل و بعد از آن با پنبه و مانند آن، از بیرون آمدن خون جلوگیری کند و غسلش باطل نمیشود ولی اگر این کار مشقت زیاد دارد، لازم نیست. توضیحالمسائل مراجع، م 417 و تعلیقات علی العروه، ج 1، الاستحاضه، م 9. (احکام ویژه بانوان، سیدمجتبی حسینی، کد: 193/500032)
خانمی که استحاضه کثیره دارد وخونش بند نمیآید اگر بعد از غسل خونش قطع نشود و ادامه داشته باشد، آیا غسلش باطل میشود؟
خانمی که استحاضه کثیره دارد وخونش بند نمیآید اگر بعد از غسل خونش قطع نشود و ادامه داشته باشد، آیا غسلش باطل میشود؟
آیات عظام امام، خامنهای، نوری و وحید: اگر برای او ضرر (یا مشقت) ندارد، باید پیش از غسل و بعد از آن با پنبه و مانند آن، از بیرون آمدن خون جلوگیری کند و غسلش باطل نمیشود. اگر در این امر کوتاهی کند و بعد از غسل خون بیرون آید، باید دوباره غسل کند و اگر نماز هم خوانده، باید دوباره بخواند. اما اگر جلوگیری از خون برایش ضرر دارد، تکلیفی ندارد و لازم نیست غسل را دوباره انجام دهد. توضیحالمسائل مراجع، م 415 و وحید، توضیحالمسائل، م 421 و دفتر: خامنهای.
آیات عظام بهجت، صافی و فاضل: اگر برای او ضرر (یا مشقت) ندارد، باید پیش از غسل و بعد از آن، با پنبه و مانند آن از بیرون آمدن خون جلوگیری کند و غسلش باطل نمیشود. اگر در این امر کوتاهی کند و بعد از غسل خون بیرون آید، بنابر احتیاط واجب باید دوباره غسل کند و اگر نماز هم خوانده، باید دوباره بخواند. اما اگر جلوگیری از خون برایش ضرر دارد، تکلیفی ندارد و لازم نیست غسل را دوباره انجام دهد. توضیحالمسائل مراجع، م 415
آیةاللَّه تبریزی: اگر برای او ضرر (یا مشقت) ندارد، باید بعد از غسل با پنبه و مانند آن، از بیرون آمدن خون جلوگیری کند و غسلش باطل نمیشود. اگر در این امر کوتاهی کند و بعد از غسل خون بیرون آید، چنانچه اگر نماز خوانده، باید دوباره بخواند و بنابر احتیاط واجب باید دوباره غسل کند. اگر جلوگیری از خون برایش ضرر دارد، تکلیفی ندارد و لازم نیست غسل را دوباره انجام دهد. توضیحالمسائل مراجع، م 415 و منهاجالصالحین، ج 1، م 251
آیةاللَّه سیستانی: اگر برای او ضرر (یا مشقت) ندارد، باید بعد از غسل با پنبه و مانند آن، از بیرون آمدن خون جلوگیری کند و غسلش باطل نمیشود. اگر در این امر کوتاهی کند و بعد از غسل خون بیرون آید، احتیاط مستحب آن است که دوباره غسل کند. اما اگر نماز خوانده، باید دوباره بخواند و اگر جلوگیری از خون برایش ضرر دارد، تکلیفی ندارد و لازم نیست غسل را دوباره انجام دهد. سیستانی، توضیحالمسائل مراجع، م 415.
آیةاللَّه مکارم: اگر برایش ضرر (یا مشقت) ندارد، باید پیش از غسل و بعد از آن با پنبه و مانند آن، از بیرون آمدن خون جلوگیری کند و غسلش باطل نمیشود ولی اگر این کار مشقت زیاد دارد، لازم نیست. توضیحالمسائل مراجع، م 417 و تعلیقات علی العروه، ج 1، الاستحاضه، م 9. (احکام ویژه بانوان، سیدمجتبی حسینی، کد: 193/500032)
- [سایر] اگر هنگام غسل خون قطع نشود، آیا غسل باطل است؟
- [سایر] اگر زن مستحاضه (استحاضه کثیره یا متوسطه)، برای نماز غسل نکند و تنها وضو بگیرد؛ آیا نمازش باطل است؟
- [آیت الله اردبیلی] زنی که مستحاضه قلیله است و در وسط نماز، استحاضه او متوسطه یا کثیره میشود، نمازش را باید ادامه دهد یا باید قطع کند و به وظیفه جدید عمل نماید؟
- [آیت الله خوئی] شخصی در ماه رمضان غسل جنابت کرده و روزه گرفته بعد از چند روز قطع کرده که غسلش باطل بوده است، حکم روزه و نمازهایش را بیان فرمائید.
- [سایر] اگر زن مستحاضه بعد از نماز ظهر یا مغرب، خونش قطع شود، آیا باید برای نماز بعد (نماز عصر یا عشا)، دوباره کارهای استحاضه را انجام دهد؟
- [سایر] آیا در استحاضه متوسطه یا کثیره، وضو مقدم است یا غسل؟
- [سایر] اگر تکرار غسل برای مستحاضه - به خصوص در استحاضه کثیره - باعث مشقت زیاد شود، تکلیف چیست؟
- [آیت الله سیستانی] در استحاضه کثیره آمده که اول وضو بگیریم بعد غسل کنیم حال اگر کسی ندانسته اول غسل بعد وضو بگیرد چه حکمی دارد؟
- [آیت الله بهجت] 1) اگر مستحاضه متوسطه برای نماز صبح غسل کند و بعد از نماز خونش قطع شود، ولی دوباره قبل از نماز ظهر متوسطه گردد، آیا برای نماز ظهر و عصر باید غسل نماید؟
- [آیت الله علوی گرگانی] آیا زن مستحاضه کثیره و متوسطه، هنگام غسل کردن، لازم است قصد نوع استحاضه را که از کدام قسم است بنماید؟
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر در موقع غسل خون قطع نشود غسل صحیح است ولی اگر در بین غسل استحاضه متوسطه کثیره شود لازم است غسل را از سر بگیرد
- [آیت الله سیستانی] اگر در موقع غسل خون قطع نشود غسل صحیح است ، ولی اگر در بین غسل استحاضه متوسطه کثیره شود ، لازم است که غسل را از سر بگیرد .
- [آیت الله خوئی] اگر در موقع غسل، خون قطع نشود، غسل صحیح است و اگر در بین غسل، استحاضه متوسطه کثیره شود، لازم است که غسل را از سر بگیرد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر در موقع غسل، خون قطع نشود، غسل صحیح است ولی اگر در بین غسل، استحاضه متوسطه، کثیره شود واجب است غسل را از سر بگیرد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر در موقع غسل، خون قطع نشود غسل صحیح است. ولی اگر در بین غسل، استحاضه متوسطه کثیره شود، واجب است غسل را از سر بگیرد.
- [آیت الله اردبیلی] اگر در هنگام غسل خون قطع نشود، غسل صحیح است و اگر در بین غسل، استحاضه متوسطه کثیره شود، لازم نیست غسل را از سر بگیرد.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر در موقع غسل؛ خون قطع نشود غسل صحیح است؛ ولی اگر در بین غسل یا بعد از آن استحاضه متوسطه کثیره شود؛ لازم است که غسل را از سر بگیرد. و اگر در بین غسل استحاضه کثیره یا بعد از آن کثیره متوسطه شود لازم نیست غسل را اعاده کرده ولی وضو بگیرد.
- [امام خمینی] اگر در موقع غسل خون قطع نشود، غسل صحیح است. ولی اگر در بین غسل،استحاضه متوسطه کثیره شود، واجب است چنانچه مشغول غسل ترتیبی یا ارتماسی بوده همان را از سر بگیرد.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر در موقع غسل خون قطع نشود، غسل صحیح است، ولی اگر در بین غسل، متوسّطه کثیره شود، باید غسل را از سر بگیرد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] زن مستحاضه بعد از آن که خونش قطع شد، فقط برای اولین نماز باید کارهای استحاضه را انجام دهد.