خانمی که عادت ماهانه (عددیه) دارد؛ اکنون به علت زایمان تا یک ماه یا بیشتر خون می‌بیند، تکلیف عباداتش چه می‌شود؟
خانمی که عادت ماهانه (عددیه) دارد؛ اکنون به علت زایمان تا یک ماه یا بیشتر خون می‌بیند، تکلیف عباداتش چه می‌شود؟ آیات عظام امام، بهجت، خامنه‌ای، سیستانی، فاضل و نوری: باید به اندازه روزهای عادتش نفاس قرار دهد و بعد از آن تا ده روز، به احکام استحاضه عمل کند (هر چند این ده روز در ایام عادتش باشد) بعد از گذشتن ده روز اگر خونی که می‌بیند در ایام عادتش باشد، خون حیض است و در غیر این صورت استحاضه است (هر چند نشانه‌های حیض را نیز داشته باشد). توضیح‌المسائل مراجع، م 519 و بهجت، وسیلة النجاة، ج 1، م 313 و سیستانی، توضیح‌المسائل مراجع، م 519 و منهاج‌الصالحین، ج 1، م 257 و دفتر: خامنه‌ای. آیات عظام تبریزی و وحید: باید به اندازه روزهای عادتش نفاس قرار دهد و بعد از آن تا ده روز به احکام استحاضه عمل کند (هر چند این ده روز در ایام عادتش باشد) و بعد از گذشتن ده روز اگر خونی که می‌بیند در ایام عادتش باشد، یا نشانه‌های حیض را داشته باشد، خون حیض است و در غیر این‌صورت استحاضه است. توضیح‌المسائل مراجع، م 519 و وحید، توضیح‌المسائل، م 525. آیةاللَّه صافی: باید به اندازه روزهای عادتش نفاس قرار دهد و بعد از آن تا ده روز به احکام استحاضه عمل کند (هر چند این ده روز در ایام عادتش باشد) و بعد از گذشتن ده روز اگر خونی که می‌بیند در ایام عادتش باشد یا نشانه‌های حیض را داشته باشد، خون حیض است. در غیر این صورت تا هنگامی که ممکن است آن خون حیض باشد، بنابر احتیاط باید آنچه را که بر حائض حرام است، ترک کند و کارهای مستحاضه را انجام دهد. توضیح‌المسائل مراجع، م 519. آیةاللَّه مکارم: اگر عادت او در حیض کمتر از ده روز است، اگر بیشتر از روزهای عادتش خون نفاس ببیند باید به اندازه روزهای عادت خود نفاس قرار دهد و بعد از آن، تا روز دهم بنا بر احتیاط واجب ترک عبادت کند، اگر خون از ده روز گذشت، فقط به اندازه روزهای عادتش نفاس است و بقیه استحاضه و عباداتی را که در این چند روز ترک کرده، باید قضا کند. توضیح المسائل، م 493. تبصره 1 . به عنوان مثال زنی که عادت ماهانه‌اش از بیستم هر ماه تا بیست و ششم است، اگر روز هشتم ماه زایید و تا یک ماه یا بیشتر، به طور متوالی خون دید تا روز چهاردهم نفاس است و بعد از آن تا روز بیست و چهارم استحاضه و بعد از آن طبق فتوای مرجع تقلیدش عمل کند. تبصره 2 . آیةاللَّه سیستانی در مسئله یاد شده فروعاتی دارند برای آگاهی از آن به آدرس پاورقی مراجعه شود. (احکام ویژه بانوان، سیدمجتبی حسینی، کد: 229/500032)
عنوان سوال:

خانمی که عادت ماهانه (عددیه) دارد؛ اکنون به علت زایمان تا یک ماه یا بیشتر خون می‌بیند، تکلیف عباداتش چه می‌شود؟


پاسخ:

خانمی که عادت ماهانه (عددیه) دارد؛ اکنون به علت زایمان تا یک ماه یا بیشتر خون می‌بیند، تکلیف عباداتش چه می‌شود؟

آیات عظام امام، بهجت، خامنه‌ای، سیستانی، فاضل و نوری: باید به اندازه روزهای عادتش نفاس قرار دهد و بعد از آن تا ده روز، به احکام استحاضه عمل کند (هر چند این ده روز در ایام عادتش باشد) بعد از گذشتن ده روز اگر خونی که می‌بیند در ایام عادتش باشد، خون حیض است و در غیر این صورت استحاضه است (هر چند نشانه‌های حیض را نیز داشته باشد). توضیح‌المسائل مراجع، م 519 و بهجت، وسیلة النجاة، ج 1، م 313 و سیستانی، توضیح‌المسائل مراجع، م 519 و منهاج‌الصالحین، ج 1، م 257 و دفتر: خامنه‌ای.
آیات عظام تبریزی و وحید: باید به اندازه روزهای عادتش نفاس قرار دهد و بعد از آن تا ده روز به احکام استحاضه عمل کند (هر چند این ده روز در ایام عادتش باشد) و بعد از گذشتن ده روز اگر خونی که می‌بیند در ایام عادتش باشد، یا نشانه‌های حیض را داشته باشد، خون حیض است و در غیر این‌صورت استحاضه است. توضیح‌المسائل مراجع، م 519 و وحید، توضیح‌المسائل، م 525.
آیةاللَّه صافی: باید به اندازه روزهای عادتش نفاس قرار دهد و بعد از آن تا ده روز به احکام استحاضه عمل کند (هر چند این ده روز در ایام عادتش باشد) و بعد از گذشتن ده روز اگر خونی که می‌بیند در ایام عادتش باشد یا نشانه‌های حیض را داشته باشد، خون حیض است. در غیر این صورت تا هنگامی که ممکن است آن خون حیض باشد، بنابر احتیاط باید آنچه را که بر حائض حرام است، ترک کند و کارهای مستحاضه را انجام دهد. توضیح‌المسائل مراجع، م 519.
آیةاللَّه مکارم: اگر عادت او در حیض کمتر از ده روز است، اگر بیشتر از روزهای عادتش خون نفاس ببیند باید به اندازه روزهای عادت خود نفاس قرار دهد و بعد از آن، تا روز دهم بنا بر احتیاط واجب ترک عبادت کند، اگر خون از ده روز گذشت، فقط به اندازه روزهای عادتش نفاس است و بقیه استحاضه و عباداتی را که در این چند روز ترک کرده، باید قضا کند. توضیح المسائل، م 493.
تبصره 1 . به عنوان مثال زنی که عادت ماهانه‌اش از بیستم هر ماه تا بیست و ششم است، اگر روز هشتم ماه زایید و تا یک ماه یا بیشتر، به طور متوالی خون دید تا روز چهاردهم نفاس است و بعد از آن تا روز بیست و چهارم استحاضه و بعد از آن طبق فتوای مرجع تقلیدش عمل کند.
تبصره 2 . آیةاللَّه سیستانی در مسئله یاد شده فروعاتی دارند برای آگاهی از آن به آدرس پاورقی مراجعه شود. (احکام ویژه بانوان، سیدمجتبی حسینی، کد: 229/500032)





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین