گاهی در سالن دانشگاه و نمازخانه کفش‌ ها جابه جا می ‌شود، آیا جایز است به جای کفشمان کفشی که باقی مانده برداریم؟
گاهی در سالن دانشگاه و نمازخانه کفش‌ ها جابه جا می ‌شود، آیا جایز است به جای کفشمان کفشی که باقی مانده برداریم؟ همه مراجع (به جز تبریزی، سیستانی و وحید ): اگر بدانید کفشی که برداشته‌ اید، مال کسی است که کفش شما را برده و راضی است آن را به جای کفش او بردارید، برداشتن آن اشکال ندارد ؛ وگرنه باید به صاحبش برسانید. اگر از پیدا شدن آن مأیوس شوید، می ‌توانید آن را برای خود بردارید. اگر قیمت آن از کفش خودتان بیشتر باشد، باید هر وقت صاحب آن پیدا شد، زیادی قیمت را به او بدهید و چنانچه از پیدا شدن او ناامید شوید، باید زیادی قیمت را با اجازه حاکم شرع (مجتهد جامع شرایط )، از طرف صاحبش به فقیر صدقه بدهید. آیات عظام تبریزی، سیستانی و وحید: اگر بدانید کفشی که برداشته‌ اید، مال کسی است که کفش شما را برده و راضی است آن را به جای کفش او بردارید، برداشتن آن اشکال ندارد ؛ وگرنه باید به صاحبش برسانید. اگر از پیدا شدن آن مأیوس شوید، باید با اجازه حاکم شرع (مجتهد جامع شرایط )، قیمت کل کفش را از طرف صاحبش به فقیر صدقه بدهید. تبصره. در مال مجهول المالک، بعد از یأس و ناامیدی با اجازه حاکم شرع به فقیر صدقه داده می‌ شود.
عنوان سوال:

گاهی در سالن دانشگاه و نمازخانه کفش‌ ها جابه جا می ‌شود، آیا جایز است به جای کفشمان کفشی که باقی مانده برداریم؟


پاسخ:

گاهی در سالن دانشگاه و نمازخانه کفش‌ ها جابه جا می ‌شود، آیا جایز است به جای کفشمان کفشی که باقی مانده برداریم؟

همه مراجع (به جز تبریزی، سیستانی و وحید ): اگر بدانید کفشی که برداشته‌ اید، مال کسی است که کفش شما را برده و راضی است آن را به جای کفش او بردارید، برداشتن آن اشکال ندارد ؛ وگرنه باید به صاحبش برسانید. اگر از پیدا شدن آن مأیوس شوید، می ‌توانید آن را برای خود بردارید. اگر قیمت آن از کفش خودتان بیشتر باشد، باید هر وقت صاحب آن پیدا شد، زیادی قیمت را به او بدهید و چنانچه از پیدا شدن او ناامید شوید، باید زیادی قیمت را با اجازه حاکم شرع (مجتهد جامع شرایط )، از طرف صاحبش به فقیر صدقه بدهید.
آیات عظام تبریزی، سیستانی و وحید: اگر بدانید کفشی که برداشته‌ اید، مال کسی است که کفش شما را برده و راضی است آن را به جای کفش او بردارید، برداشتن آن اشکال ندارد ؛ وگرنه باید به صاحبش برسانید. اگر از پیدا شدن آن مأیوس شوید، باید با اجازه حاکم شرع (مجتهد جامع شرایط )، قیمت کل کفش را از طرف صاحبش به فقیر صدقه بدهید.
تبصره. در مال مجهول المالک، بعد از یأس و ناامیدی با اجازه حاکم شرع به فقیر صدقه داده می‌ شود.





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین