گاهی در سالن دانشگاه و نمازخانه کفش ها جابه جا می شود، آیا جایز است به جای کفشمان کفشی که باقی مانده برداریم؟ همه مراجع (به جز تبریزی، سیستانی و وحید ): اگر بدانید کفشی که برداشته اید، مال کسی است که کفش شما را برده و راضی است آن را به جای کفش او بردارید، برداشتن آن اشکال ندارد ؛ وگرنه باید به صاحبش برسانید. اگر از پیدا شدن آن مأیوس شوید، می توانید آن را برای خود بردارید. اگر قیمت آن از کفش خودتان بیشتر باشد، باید هر وقت صاحب آن پیدا شد، زیادی قیمت را به او بدهید و چنانچه از پیدا شدن او ناامید شوید، باید زیادی قیمت را با اجازه حاکم شرع (مجتهد جامع شرایط )، از طرف صاحبش به فقیر صدقه بدهید. آیات عظام تبریزی، سیستانی و وحید: اگر بدانید کفشی که برداشته اید، مال کسی است که کفش شما را برده و راضی است آن را به جای کفش او بردارید، برداشتن آن اشکال ندارد ؛ وگرنه باید به صاحبش برسانید. اگر از پیدا شدن آن مأیوس شوید، باید با اجازه حاکم شرع (مجتهد جامع شرایط )، قیمت کل کفش را از طرف صاحبش به فقیر صدقه بدهید. تبصره. در مال مجهول المالک، بعد از یأس و ناامیدی با اجازه حاکم شرع به فقیر صدقه داده می شود.
گاهی در سالن دانشگاه و نمازخانه کفش ها جابه جا می شود، آیا جایز است به جای کفشمان کفشی که باقی مانده برداریم؟
گاهی در سالن دانشگاه و نمازخانه کفش ها جابه جا می شود، آیا جایز است به جای کفشمان کفشی که باقی مانده برداریم؟
همه مراجع (به جز تبریزی، سیستانی و وحید ): اگر بدانید کفشی که برداشته اید، مال کسی است که کفش شما را برده و راضی است آن را به جای کفش او بردارید، برداشتن آن اشکال ندارد ؛ وگرنه باید به صاحبش برسانید. اگر از پیدا شدن آن مأیوس شوید، می توانید آن را برای خود بردارید. اگر قیمت آن از کفش خودتان بیشتر باشد، باید هر وقت صاحب آن پیدا شد، زیادی قیمت را به او بدهید و چنانچه از پیدا شدن او ناامید شوید، باید زیادی قیمت را با اجازه حاکم شرع (مجتهد جامع شرایط )، از طرف صاحبش به فقیر صدقه بدهید.
آیات عظام تبریزی، سیستانی و وحید: اگر بدانید کفشی که برداشته اید، مال کسی است که کفش شما را برده و راضی است آن را به جای کفش او بردارید، برداشتن آن اشکال ندارد ؛ وگرنه باید به صاحبش برسانید. اگر از پیدا شدن آن مأیوس شوید، باید با اجازه حاکم شرع (مجتهد جامع شرایط )، قیمت کل کفش را از طرف صاحبش به فقیر صدقه بدهید.
تبصره. در مال مجهول المالک، بعد از یأس و ناامیدی با اجازه حاکم شرع به فقیر صدقه داده می شود.
- [سایر] گاهی در سالن دانشگاه و نمازخانه کفشها جابه جا میشود، آیا جایز است به جای کفشمان کفشی که باقی مانده برداریم؟
- [آیت الله بهجت] آیا دانشجوی دانشگاه مختلط که مقیّد به آداب و اصول اسلامی است، می تواند در نمازخانه دانشکده امام جماعت بشود؟
- [آیت الله سبحانی] از زمینی به مساحب شصت متر برای نماز استفاده می شد و اکنون با احداث مسجد جدید در همان محله، این نمازخانه بدون استفاده مانده است. آیا فروش آن و مصرف درآمد آن در مسجد جدید جایز است؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] آیا نماز خواندن در نمازخانه های اماکن عمومی و یا دولتی جایز است؟
- [سایر] آیا صرف غذا در سالن غذاخوری مسجد، برای معتکفان جایز است؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] آیا پرداخت وجه به امام جماعت بابت حق رفت و آمد برای برپایی و اقامه نماز ظهر و عصر در نمازخانه اداره جایز است؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] در سالیان گذشته به همت اهالی محل در اراضی گورستان عمومی شهر سالنی با متعلقات آن از قبیل آبدارخانه و انباری ساخته شده و واقفی ندارد و با ساخته شدن سالن اجتماعات جدید، سالن قدیمی دیگر مورد استفاده ای ندارد، آیا جایز است از انباری متروکه سالن قدیمی پس از بازسازی و تعمیر به عنوان غسالخانه مؤمنین استفاده شود؟
- [آیت الله خامنه ای] بعضی از مردان موهای چانه خود را باقی گذاشته و باقی مانده را می تراشند، این کار چه حکمی دارد؟
- [سایر] سلام علیکم آقای مرادی. میخواستم یه گله ازتون بکنم. درسته که ژیان ماشین نمیشه دانشگاه پیام نور هم دانشگاه. اما ما دانشجویان مرکز مشهد 2بار توی سالن اجتماعات دانشگاه منتظرتون شدیم اما نیومدید.امیدوارم هر چه زودتر شما رو توی دانشگاه ببینیم. در ضمن ما بچه هیئتی های مشهدی(فاطمیون) به شما و حرفاتون خیلی علاقه مندیم و خیلی دوست داریم برا یه بار هم که شده مشهد که اومدید در خدمتتون باشیم
- [آیت الله بهجت] بر روی مچ دستم آثار رنگی که از ساعت مچی نشأت گرفته باقی مانده است، آیا برای وضو گرفتن اشکال دارد؟ با توجّه به این که اثر باقی مانده پاک نمی شود.
- [آیت الله بروجردی] اگر ملکی را اجاره کند و بعد از گذشتن مقداری از مدت اجاره به طوری خراب شود که هیچ قابل استفاده نباشد، یا قابل استفادهای که شرط کردهاند نباشد، اجارهی مدتی که باقی مانده باطل میشود و اگر استفادهی مختصری هم بتواند از آن ببرد، میتواند اجارهی مدت باقی مانده را به هم بزند.
- [آیت الله مظاهری] اگر مقداری از این چهار چیز را پیش از واجب شدن زکات مصرف کند، اگر باقی مانده آن به اندازه نصاب باشد باید زکات آن را بدهد.
- [آیت الله وحید خراسانی] روزه داری که محتلم شده می تواند بول کند و استبراء نماید اگر چه بداند به واسطه بول یا استبراء کردن باقی مانده منی از مجری بیرون می اید
- [آیت الله مکارم شیرازی] کسی که سابقاً عادل بوده هرگاه شک شود که بر عدالت باقی مانده است یا نه باید گفت عادل است، مگر این که یقین به خلاف پیدا شود.
- [آیت الله خوئی] اگر کفش شخصی را ببرند و کفش دیگری بهجای آن بگذارند، چناچه بداند کفشی که مانده مال کسی است که کفش او را برده و راضی است که کفشش را عوض کفشی که برده است بردارد، میتواند بهجای کفش خودش بردارد. و همچنین اگر بداند که کفش او را به طور ناحق و ظلم برده است ولی در این فرض باید قیمت آن از کفش خودش بیشتر نباشد، والا حکم مجهولالمالک نسبت به زیادی قیمت جاری است و در غیر این دو صورت حکم مجهولالمالک بر آن کفش جاری خواهد بود.
- [آیت الله وحید خراسانی] انچه از زمین مساجدی که بعد از خیابان کشیدن باقی مانده است اگر به اندازه ای باشد که می شود از انها برای نماز و سایر عبادات استفاده کرد احکام مسجد بر ان باقیمانده مترتب است و هر گونه استفاده ای از ان که در ارتکاز متشرعه با مسجد بودن منافات دارد جایز نیست
- [آیت الله اردبیلی] اگر کفش او را اشتباها ببرند و کفش دیگری به جای آن بگذارند، چنانچه بداند کفشی که مانده مالِ کسی است که کفش او را برده و قیمت آن از کفش خودش بیشتر نباشد، در صورتی که از پیدا شدن صاحب آن مأیوس شود و یا برای او مشقّت داشته باشد، میتواند آن را به جای کفش خودش بردارد، ولی اگر قیمت آن از کفش خودش بیشتر باشد، باید هر وقت صاحب آن پیدا شد زیادی قیمت را به او بدهد و چنانچه از پیدا شدن او ناامید شود، باید با اجازه حاکم شرع زیادی قیمت را از طرف صاحب آن صدقه بدهد و اگر احتمال بدهد کفشی که مانده مالِ کسی نیست که کفش او را برده، باید با آن معامله مجهول المالک نماید، یعنی از صاحب آن جستجو و تحقیق کند و چنانچه از پیدا کردن او مأیوس شود، از طرف او به فقیر صدقه بدهد.
- [آیت الله سبحانی] اگر کفش او را ببرند و کفش دیگری به جای آن بگذارند چنانچه بداند کفشی که مانده مال کسی است که کفش او را برده در صورتی که از پیدا شدن صاحبش مأیوس و یا برایش مشقت داشته باشد می تواند به جای کفش خودش بردارد ولی اگر قیمت آن از کفش خودش بیشتر باشد، باید هر وقت صاحب آن پیدا شد زیادی قیمت را به او بدهد، و چنانچه از پیدا شدن او ناامید شود، باید با اجازه حاکم شرع زیادی قیمت را از طرف صاحبش صدقه بدهد. و اگر احتمال دهد کفشی که مانده مال کسی نیست که کفش او را برده در صورتی که قیمت آن از 6/12 نخود نقره سکه دار کمتر باشد; می تواند برای خود بردارد و اگر بیشتر باشد حکم (مجهول المالک) دارد، هر موقع از پیدا کردن صاحبش مأیوس شد، از طرف صاحبش صدقه بدهد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر کفش او را ببرند و کفش دیگری به جای آن بگذارند، چنان چه بداند کفشی که مانده مال کسی است که کفش او را برده، می تواند به جای کفش خودش بردارد، ولی اگر قیمت آن از کفش خودش بیشتر باشد، باید هر وقت صاحب آن پیدا شد زیادی قیمت را به او بدهد. و چنان چه از پیدا نشدن او ناامید شود، باید با اجازه حاکم شرع زیادی قیمت را از طرف صاحبش صدقه بدهد. و اگر احتمال دهد کفشی که مانده مال کسی نیست که کفش او را برده، در صورتی که قیمت آن از 6 / 12 نخود نقره سکه دار کمتر باشد، می تواند برای خود بردارد و اگر بیشتر باشد احتیاطاً تا یک سال اعلان کند و بعد از یک سال احتیاطاً از طرف صاحبش صدقه بدهد.
- [آیت الله بروجردی] اگر کفش او را ببرند و کفش دیگری به جای آن بگذارند، چنانچه بداند کفشی که مانده مالِ کسیست که کفش او را برده، میتواند به جای کفش خودش بر دارد، ولی اگر قیمت آن از کفش خودش بیشتر باشد، باید هر وقت صاحب آن پیدا شد زیادی قیمت را به او بدهد و چنانچه از پیدا شدن او ناامید شود، باید با اجازهی حاکم شرع زیادی قیمت را از طرف صاحبش صدقه بدهد و اگر احتمال دهد کفشی که مانده، مالِ کسی نیست که کفش او را برده، در صورتی که قیمت آن از 6 / 12 نخود سکهدار کمتر باشد، میتواند برای خود بردارد و اگر بیشتر باشد باید تا یک سال اعلان کند و بعد از یک سال احتیاطاً از طرف صاحبش صدقه بدهد.