چند کتاب درباره مهدویت، خداشناسی، خودشناسی، دین شناسی معرفی کنید. مهدویت 1- ظهور نور، علی سعادتپرور، نشر تشیع 2- علائم ظهور امام زمان(عج)، محمد حسین همدانی، انتشارات صحفی 3- نشانههای ظهور، سادات مدنی، نشر منیر 4- از ولادت تا ظهور، کاظم قزوینی، ترجمه: فریدونی، نشر آفاق 5- از ولادت تا ظهور، کربی، انتشارات الهادی 6- کتابنامه امام زمان محمدپور 7- یکصد پرسش و پاسخ پیرامون امام زمان رجالی تهرانی 8- ترجمه منتخب الاثر آیت اللّه صافی 9- مهدی موعود ترجمه علی دوانی 10- وابستگی جهان به امام زمان لطف اللّه صافی 11- امام زمان در گفتار دیگران علی دوانی 12- علائم ظهور محمد علی علمی 13 مجموعهای از گفتار درباره امام زمان (عج) شهید صدر 14 عصر ظهور علی کورانی 15 دانشمندان عامه و مهدی موعود (عج) علی دوانی 16 رسالت اسلامی در عصر غیبت محمد صدر 17 مهدی موعود(عج) شهید دستغیب 18 سیمای امام زمان(عج) تاج لنگرودی 19 خورشید مغرب محمد رضا حکیمی 20 دادگستر جهان ابراهیم امینی خداشناسی : 1- معارف قرآن (3 - 1، خداشناسی، کیهان شناسی، انسان شناسی)، مصباح یزدی، محمدتقی، مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (بخش نخست این کتاب درباره خداشناسی است). 2- خدا از دیدگاه قرآن، بهشتی، محمد، بعثت تهران 3- خدا در نهج البلاغه، گرامی، محمد علی، الفتح تهران 4 - خدا و صفات جمال و جلال ، سبحانی، جعفر، دفتر تبلیغات اسلامی قم 5- آفریدگار جهان، آیت الله مکارم شیرازی 6- راه خداشناسی، استاد جعفر سبحانی 7- راه شناخت خدا، محمدی ری شهری 8- خدا را چگونه بشناسیم، آیتالله مکارم شیرازی 9- اصول عقاید، استاد محسن قرائتی 10- خدا در قرآن، شهید بهشتی 11- دوره پنج جلدی مقدمه ای بر جهان بینی توحیدی، استاد شهید مرتضی مطهری(ره) 12- توحید، شهید دستغیب شیرازی 13- تبیین براهین اثبات خدا، آیت الله جوادی آملی، مرکز نشر اسراء قم. 14- توحید ، استاد شهید مرتضی مطهری(ره) 15- براهین اثبات وجود خدا در نقدی بر شبهات جان هاسپرز , حمیدرضا شاکرین خودشناسی : 1- انسان و ایمان، شهید مطهری. 2- انسان در قرآن، شهید مطهری. 3- خودشناسی برای خودسازی، محمد تقی مصباح یزدی. 4- جامع السعادات، مولی مهدی نراقی. 5- محاسبة النفس، سید بن طاووس. شناخت معایب و محاسبه نفس خویش 1- چهل حدیث، امام خمینی(ره). 2- المراقبات، میرزا جواد ملکی تبریزی. 3 پرواز در ملکوت، امام خمینی(ره). -دین شناسی: 1-سری جهان بینی توحیدی شهیدمطهری 2- علل گرایش به مادیگری شهید مطهری 3-فطرت شهید مطهری 4-دین شناسی حمیدرضا شاکرین 5-یادداشتها ج 4 شهید مطهری 6-دین شناسی عبدالحسین خسروپناه
برای آشنایی با مهدویت و خداشناسی و خود شناسی و دین شناسی مطالعه چه کتاب هایی پیشنهاد می شود؟
چند کتاب درباره مهدویت، خداشناسی، خودشناسی، دین شناسی معرفی کنید.
مهدویت
1- ظهور نور، علی سعادتپرور، نشر تشیع
2- علائم ظهور امام زمان(عج)، محمد حسین همدانی، انتشارات صحفی
3- نشانههای ظهور، سادات مدنی، نشر منیر
4- از ولادت تا ظهور، کاظم قزوینی، ترجمه: فریدونی، نشر آفاق
5- از ولادت تا ظهور، کربی، انتشارات الهادی
6- کتابنامه امام زمان محمدپور
7- یکصد پرسش و پاسخ پیرامون امام زمان رجالی تهرانی
8- ترجمه منتخب الاثر آیت اللّه صافی
9- مهدی موعود ترجمه علی دوانی
10- وابستگی جهان به امام زمان لطف اللّه صافی
11- امام زمان در گفتار دیگران علی دوانی
12- علائم ظهور محمد علی علمی
13 مجموعهای از گفتار درباره امام زمان (عج) شهید صدر
14 عصر ظهور علی کورانی
15 دانشمندان عامه و مهدی موعود (عج) علی دوانی
16 رسالت اسلامی در عصر غیبت محمد صدر
17 مهدی موعود(عج) شهید دستغیب
18 سیمای امام زمان(عج) تاج لنگرودی
19 خورشید مغرب محمد رضا حکیمی
20 دادگستر جهان ابراهیم امینی
خداشناسی :
1- معارف قرآن (3 - 1، خداشناسی، کیهان شناسی، انسان شناسی)، مصباح یزدی، محمدتقی، مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (بخش نخست این کتاب درباره خداشناسی است). 2- خدا از دیدگاه قرآن، بهشتی، محمد، بعثت تهران 3- خدا در نهج البلاغه، گرامی، محمد علی، الفتح تهران 4 - خدا و صفات جمال و جلال ، سبحانی، جعفر، دفتر تبلیغات اسلامی قم 5- آفریدگار جهان، آیت الله مکارم شیرازی 6- راه خداشناسی، استاد جعفر سبحانی 7- راه شناخت خدا، محمدی ری شهری 8- خدا را چگونه بشناسیم، آیتالله مکارم شیرازی 9- اصول عقاید، استاد محسن قرائتی 10- خدا در قرآن، شهید بهشتی 11- دوره پنج جلدی مقدمه ای بر جهان بینی توحیدی، استاد شهید مرتضی مطهری(ره) 12- توحید، شهید دستغیب شیرازی 13- تبیین براهین اثبات خدا، آیت الله جوادی آملی، مرکز نشر اسراء قم. 14- توحید ، استاد شهید مرتضی مطهری(ره) 15- براهین اثبات وجود خدا در نقدی بر شبهات جان هاسپرز , حمیدرضا شاکرین
خودشناسی :
1- انسان و ایمان، شهید مطهری. 2- انسان در قرآن، شهید مطهری. 3- خودشناسی برای خودسازی، محمد تقی مصباح یزدی. 4- جامع السعادات، مولی مهدی نراقی. 5- محاسبة النفس، سید بن طاووس. شناخت معایب و محاسبه نفس خویش
1- چهل حدیث، امام خمینی(ره).
2- المراقبات، میرزا جواد ملکی تبریزی.
3
پرواز در ملکوت، امام خمینی(ره).
-دین شناسی:
1-سری جهان بینی توحیدی شهیدمطهری
2- علل گرایش به مادیگری شهید مطهری
3-فطرت شهید مطهری
4-دین شناسی حمیدرضا شاکرین
5-یادداشتها ج 4 شهید مطهری
6-دین شناسی عبدالحسین خسروپناه
- [سایر] برای آشنایی با دین و سکولاریزم مطالعه چه کتاب هایی پیشنهاد می شود؟
- [سایر] برای آشنایی با عدل الهی مطالعه چه کتاب هایی پیشنهاد شود؟
- [سایر] برای آشنایی با آفرینش پیامبر اسلام ص مطالعه چه کتاب هایی پیشنهاد می شود؟
- [سایر] برای آشنایی با مباحث اعتقادی- فلسفی مطالعه چه کتاب هایی پیشنهاد می شود؟
- [سایر] برای آشنایی با وهابیت مطالعه چه کتاب هایی پیشنهاد می شود؟
- [سایر] برای آشنایی با دیدگاه متفکران اسلامی در مورد معجزه مطالعه چه کتاب هایی پیشنهاد می شود؟
- [سایر] برای آشنایی تفصیلی با فرقه زنادقه مطالعه چه کتاب هایی پیشنهاد می شود؟
- [سایر] در مورد کتاب های آموزنده مطالعه چه کتاب هایی پیشنهاد می شود؟
- [سایر] برای آشنایی با شیعه و سنی چه کتاب هایی پیشنهاد می شود؟
- [سایر] در آشنایی با مبحث توحیدمطالعه چه کتاب هایی پیشنهاد می شود؟
- [آیت الله اردبیلی] دادن قرآن به دست کفار و اهل کتاب به امید هدایت آنان و به منظور مطالعه و بررسی و درک آیات آن، در صورتی که در معرض نجس شدن و هتک و اهانت نباشد و واقعا بخواهند از آن استفاده کنند، مانعی ندارد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] باید از دادن قرآن به کافر خودداری کنند، و اگر قرآن در دست اوست در صورت امکان از او بگیرند ولی چنانچه مقصود از دادن قرآن و یا داشتن قرآن تحقیق و مطالعه در دین باشد و نیز انسان بداند که کافری که محکوم به نجاست است با دست تر قرآن را لمس نمی کند اشکالی ندارد.
- [آیت الله نوری همدانی] کافر ، یعنی کسی که منکر خدا است یا برای خدا شریک قرار می دهد یا رسالت حضرت خاتم الانبیاء ، محمّد بن عبدالله (صلی الله علیه و آله ) را قبول ندارد مگر اهل کتاب که درآخر مساله ذکر میشود و هخمچنین است اگر در یکی از اینها شک داشته باشد و نیز کسی که ضروری دین ، یعنی چیزی را که مسلمانان جزء دین اسلام می دانند منکر شود ، چنانچه بداند آن چیز ضروری دین است و انکار آن چیزبرگردد به انکار خدا ، یا توحید ، یا نبوت ، نجس می باشد و اگر ضروری دین بودن آن را نداند ، به طوری که انکار آن به انکار خدا یا توحید یا نبوت برنگردد ، بهتر آن است که از او اجتناب کنند . کفاری که مانند یهود و نصاری اهل کتاب می باشند و تا هنگامی که علم به ملاقات بدن آنها با یکی از نجاسات که ذکر شد و می شود حاصل نشده است ، اجتناب لازم نیست .
- [آیت الله اردبیلی] کافر (یعنی کسی که منکر خدا است و یا برای خدا شریک قرار میدهد یا پیامبری حضرت خاتم الانبیاء محمد بن عبداللّه صلیاللهعلیهوآلهوسلم را قبول ندارد و همچنین کسی که در یکی از اینها شک داشته باشد) نجس است ولی بنابر اقوی اهل کتاب (یهودیان، مسیحیان و زرتشتیان) پاک هستند؛ و کسی که ضروری دین (یعنی چیزی مثل نماز و روزه که مسلمانان جزء دین اسلام میدانند) را منکر شود، چنانچه بداند آن چیز ضروری دین است و انکار آن چیز به انکار خدا، توحید یا نبوت بازگشت داشته باشد، کافر ونجس میباشد و در غیر این صورت نجس نیست.
- [آیت الله مظاهری] یکی از گناهان بزرگ در اسلام، تعرّب پس از هجرت است، و معنای آن این است که انسان جایی رود که نتواند دین خود را حفظ کند؛ نظیر اینکه جایی رود که از معنویات و مسائل اسلامی دور بماند و نتواند او و وابستگان به او برخوردار از آشنائی با اسلام و مسائل دینی و معنویات انسانی شوند، و نظیر اینکه جایی رود که میداند خود او یا وابستگان به او فاسد میشوند، و اگر در چنین جاهایی باشد، خروج از آنجا را قرآن شریف واجب مؤکّد میداند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] مشرک یعنی افرادی که خدایی غیر از خدای یگانه را بپرستند (بت پرست) یا برای خدا شریک قائل باشند و دو یا چند خدا را بپرستند، نجس می باشند ولی کسانی که وحدت خدای سبحان را قبول دارند و یکی از پیامبران الهی را قبول داشته باشند (یهودیان، مسیحیان، زرتشتیان و صابئیان) پاک می باشند. و اهل کتاب اگر به واسطه تحریف در دین خود مشرک شده باشند حکم سایر مشرکین را دارند و نجس می باشند و همچنین کسانی که بی دین بوده و هیچ خدایی را قبول ندارند نجس می باشند. ناصبی ها نیز که دشمن ائمه اطهار(علیهم السلام) هستند نجس می باشند. خوارج و نیز مسلمانانی که مشرک شده باشند و حضرت علی(علیه السلام) را خدا بدانند یا یکی از ضروریات دین را انکار کنند به نحوی که به انکار خدا و رسول خدا برگردد نجس می باشند.
- [آیت الله خوئی] کافر یعنی کسی که منکر خدا یا معاد است، یا برای خدا شریک قرار میدهد، و همچنین غلاة (یعنی آنهایی که یکی از ائمه علیهم السلام را خدا خوانده یا بگویند خدا در او حلول کرده است) و خوارج و نواصب (یعنی آنهائی که با ائمه علیم السلام اظهار دشمنی مینمایند) نجساند، و همچنین است کسی که به نبوت یا یکی از ضروری دین یعنی چیزی را که مثل نماز و روزه مسلمانان جزو دین اسلام میدانند چنانچه بداند آن چیز ضروری دین است منکر شود. و أما اهل کتاب (یعنی یهود و نصاری) که پیغمبری حضرت خاتم الانبیاء محمد بن عبدالله (صلی الله علیه و آله و سلم) را قبول ندارند نیز بنابر مشهور نجس میباشند. و این قول موافق احتیاط است، پس اجتناب از آنها نیز لازم است.
- [آیت الله وحید خراسانی] کافر یعنی کسی که منکر خدا یا رسالت حضرت خاتم الانبیاء صلی الله علیه واله وسلم یا معاد است یا شاک در خدا و رسول است یا برای خدا شریک قرار می دهد یا در و حدانیت خدا شک دارد نجس است و همچنین است خوارج یعنی کسانی که بر امام معصوم علیه السلام خروج کنند و غلات یعنی انهایی که قایل به خدایی یکی از ایمه علیهم السلام می باشند یا بگویند خدا در او حلول کرده است و نواصب یعنی کسانی که دشمن یکی از ایمه علیهم السلام یا حضرت فاطمه زهراء علیها السلام باشند و کسی که یکی از ضروریات دین را مثل نماز و روزه با علم به این که ضروری دین است منکر شود و اما اهل کتاب یعنی یهود و نصاری اقوی طهارت انها است هر چند احوط اجتناب است
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] کافر یعنی کسی که منکر خدا یا نبوت است و یا معترف به آن نیست و یا برای خدا شریک قرار می دهد و همچنین غلاه (یعنی آنهائی که یکی از ائمه (ع) را خدا خوانده یا بگویند خدا در او حلول کرده است) و خوارج و نواصب (یعنی آنهائی که با ائمه اطهار (ع) دشمنی می نمایند) نجسند و اما اهل کتاب (یعنی یهود و نصاری و مجوس) که پیغمبری حضرت خاتم الانبیاء محمد بن عبداللّه (ص) را قبول ندارند؛ نیز بنا بر مشهور نجس می باشند و این قول موافق احتیاط است و لکن بنا بر اظهر این طوایف پاکند و نیز کسی که ضروری دین یعنی چیزی را که مثل نماز و روزه مسلمانان جزء دین اسلام می دانند منکر شود؛ چنانچه بداند آن چیز ضروری دین است نجس می باشد.
- [آیت الله سیستانی] کسی که معترف به خدا یا به یگانگی او نباشد و همچنین غُلاة یعنی آنهایی که یکی از ائمه علیهمالسلام را خدا خوانده ، یا بگویند خدا در او حلول کرده است و خوارج و نواصب یعین آنهایی که به ائمه علیهمالسلام اظهار دشمنی مینمایند نجسند ، و همچنین است کسی که نبوّت یا یکی از ضروریات دین ، مانند نماز و روزه را منکر شود ، اگر به نحوی باشد که مستلزم تکذیب پیامبر صلیاللهعلیهوآلهوسلم بشود هر چند فی الجمله . و امّا اهل کتاب یعنی یهود و نصاری و مجوس محکوم به طهارتاند .