سلام/ بله درست می فرمایید که از نظر اسلام، حقوق بشر برای تمام افراد بشر یکسان است و صرف رنگ و قومیت موجب برتری افراد نیست و اسلام با این فرهنگ نادرست همیشه مبارزه کرده ولی در مورد ازدواج کفویت و تناسب‌ها مهم هستند. اینکه در غرب حتی با دین های مختلف زیر یک سقف زندگی می کنند این ملاک علمی برای درستی آن ازدواج نیست. چون بحث بر سر عدم امکان ازدواج با فردی با فرهنگ یا ملیت یا مذهب دیگر نیست بلکه موضوع مهم موفقیت و پایداری ازدواج است. و موفقیت ازدواج در تحقق هدف آن است. از نگاه قرآن هدف اصلی ازدواج آرامش است؛ آرامشی واقعی و پایدار، که در بسیاری از انتخاب ها این آرامش خدشه دار می شود و یا اصلا ایجاد نمی شود مثلا در ازدواج شیعه و سنی که از لحاظ فقه شیعه و فقه سنی اشکالی ندارد و از لحاظ همبستگی ملی در کشور می تواند مفید تلقی شود و برخی توصیه می کنند اما وقتی مراجعات متعدد و پیامهای زیادی را می بینم که ازدواجشان ناموفق بوده و منجر به گسستگی یا آشفتگی شده و آرامش که هدف اصلی ازدواج است محقق نشده به خاطر اهمیت حقوق انسانی فرد در اسلام توصیه می کنیم بهتر است با اختلاف مذهب و یا با هدف تغییر مذهب همسر آینده‌تان با او ازدواج نکنید. و این توهین به شیعه یا توهین به سنی نیست. توجه به تفاوت های مزاحم آرامش مهم است تفاوت خوب است چنانچه حتی اختلاف در حدی خوب است ولی تا فقط تا میزانی از این تفاوت ها در ازدواج مشکل ساز نیست از حدی که بگذرد اصل ازدواج و زندگی مشترک را آسیب می زند. در مورد ازدواج های مکرر و مجدد و تعدد زوجات و یا ازدواج با اختلاف سن منفی (دختر بزرگتر) و یا ازدواج با تبعه کشور های دیگر که هیچ کدام شرعا اشکال ندارند (و از امتیازات اسلام همین امکان و جواز است که در موارد خاص راهگشاست) هم به همین دلیل مخالفت می شود و هشدار می دهیم. در مورد اتباع بیگانه با توجه به قوانین کشورها و موضوع هویت ملی خانواده ها و فرزندان و نسل و مباحثی مثل تابعیت و حتی مسائل سیاسی و امنیتی و مشکلات عاطفی و تفاوت های فرهنگی (که در مورد مرزنشینان بسیار وضع متفاوت و مسئله آسان‌تر است) و آداب رسوم و باورها که اغلب زمینه بروز افسردگی را هم موجب می شود توصیه می کنم لااقل قبل از ازدواج حتما از قوانین کشور خودتان و کشور او یا کشور ثالث که می خواهید در آنجا زندگی کنید اطلاع کسب کنید. آیا این توصیه نادرستی است؟ این نادیده گرفتن ارزش انسان است؟ آیا این نژاد پرستی است؟ پیام مورد اشاره yas »»» لینک
سلام آقای مرادی. خسته نباشید سپاس از زحمات بی دریغ شما. من چندین بر برای شما سوالاتی ارسال کردم اما به گمانم وقت نداشتید ایرادی نیست اکنون سوالی ایجاد شده که امید وارم پاسخگو باشید. مگر نه اینکه در اسلام آماده که عرب و عجم سفید و سیاه با هم برابر هستند. مگر نه اینکه دین زبان فرهنگ مردم ایران و افغانستان یکی است. پس چرا شما میگوید که یک ایرانی نباید با یک افغانستانی ازدواج کند اگر از 2 نفر باهم مشکلی نداشته باشند چه ایرادی میتواند داشته باشد من در خارج از کشور زندگی میکنم مردم با فرهنگها و دینهای مختلف زیر یک سقف با هم زندگی میکنند پس چرا وقتی 2 نفر که دین و مذهب یکسان دارند باید مانع آنها شد مایلم پاسخ این سوالام را بشنوم اگر وقت نداشتید به دیگر سوالاتم پاسخ گو باشید امید وارم به این جواب دهید و سوال من بر خلاف ضوابط شما هم نیست به امید اینکه همه مسلمان واقعی باشیم و اسلام را درست پیاده کنیم التماس دعا از همگی
سلام/ بله درست می فرمایید که از نظر اسلام، حقوق بشر برای تمام افراد بشر یکسان است و صرف رنگ و قومیت موجب برتری افراد نیست و اسلام با این فرهنگ نادرست همیشه مبارزه کرده ولی در مورد ازدواج کفویت و تناسبها مهم هستند.
اینکه در غرب حتی با دین های مختلف زیر یک سقف زندگی می کنند این ملاک علمی برای درستی آن ازدواج نیست. چون بحث بر سر عدم امکان ازدواج با فردی با فرهنگ یا ملیت یا مذهب دیگر نیست بلکه موضوع مهم موفقیت و پایداری ازدواج است. و موفقیت ازدواج در تحقق هدف آن است.
از نگاه قرآن هدف اصلی ازدواج آرامش است؛ آرامشی واقعی و پایدار، که در بسیاری از انتخاب ها این آرامش خدشه دار می شود و یا اصلا ایجاد نمی شود مثلا در ازدواج شیعه و سنی که از لحاظ فقه شیعه و فقه سنی اشکالی ندارد و از لحاظ همبستگی ملی در کشور می تواند مفید تلقی شود و برخی توصیه می کنند اما وقتی مراجعات متعدد و پیامهای زیادی را می بینم که ازدواجشان ناموفق بوده و منجر به گسستگی یا آشفتگی شده و آرامش که هدف اصلی ازدواج است محقق نشده به خاطر اهمیت حقوق انسانی فرد در اسلام توصیه می کنیم بهتر است با اختلاف مذهب و یا با هدف تغییر مذهب همسر آیندهتان با او ازدواج نکنید. و این توهین به شیعه یا توهین به سنی نیست. توجه به تفاوت های مزاحم آرامش مهم است
تفاوت خوب است چنانچه حتی اختلاف در حدی خوب است ولی تا فقط تا میزانی از این تفاوت ها در ازدواج مشکل ساز نیست از حدی که بگذرد اصل ازدواج و زندگی مشترک را آسیب می زند.
در مورد ازدواج های مکرر و مجدد و تعدد زوجات و یا ازدواج با اختلاف سن منفی (دختر بزرگتر) و یا ازدواج با تبعه کشور های دیگر که هیچ کدام شرعا اشکال ندارند (و از امتیازات اسلام همین امکان و جواز است که در موارد خاص راهگشاست) هم به همین دلیل مخالفت می شود و هشدار می دهیم.
در مورد اتباع بیگانه با توجه به قوانین کشورها و موضوع هویت ملی خانواده ها و فرزندان و نسل و مباحثی مثل تابعیت و حتی مسائل سیاسی و امنیتی و مشکلات عاطفی و تفاوت های فرهنگی (که در مورد مرزنشینان بسیار وضع متفاوت و مسئله آسانتر است) و آداب رسوم و باورها که اغلب زمینه بروز افسردگی را هم موجب می شود توصیه می کنم لااقل قبل از ازدواج حتما از قوانین کشور خودتان و کشور او یا کشور ثالث که می خواهید در آنجا زندگی کنید اطلاع کسب کنید. آیا این توصیه نادرستی است؟
این نادیده گرفتن ارزش انسان است؟ آیا این نژاد پرستی است؟
پیام مورد اشاره yas »»» لینک