راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
رساله عملیه آیت الله مکارم شیرازی
آدرس:
http://www.makarem.ir
احتیاط واجب آن است که هریک از سه پارچه کفن بقدری ضخیم باشد که زیر آن پیدانباشد.
عنوان مسئله:
احتیاط واجب آن است که هریک از سه
پارچه
کفن
بقدری ضخیم باشد که زیر آن پیدانباشد.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
اگر میّت را با پارچه ی غصبی یا نجس و مانند آن کفن کنند چه حکمی دارد؟
کفن کردن میّت با پوست حیوان حلال گوشت یا پارچه ای که از پشم حیوان حلال گوشت تهیه شده است چه حکمی دارد؟
اگر شخصی به زیارت کربلا برود و پارچه ای را که از بالای ضریح افتاده، با خود بیاورد تا آن را کفن قرار دهد این کار چه حکمی دارد؟
چنانچه جسد هنوز سالم باشد و در هنگام شکافتن قبر، سعی در عدم کشف بدن متوفّی شود و لذا روی کفن، پارچه یا حائل دیگری که باعث عدم کشف بدن شود قرار دهند؛ نبش قبر میّت و انتقال جسد او چه حکمی دارد؟
آیا کسانی که در خارج از میدان جنگ به شهادن می رسند مانند شهید در معرکه از وجوب غسل و کفن مستثناء می باشند؟
آیا در تعداد قطعههای واجب و مستحب کفن و نیز در کیفیّت و چگونگی آن، تفاوتی بین میّت مرد و زن وجود دارد؟
سلام علیکم محضر شریف حضرت آیت الله دامت برکاتهم. 1-غسل دهنده جنازه فرد دو جنسی(خنثی)چه کسی باید باشد,مرد یا زن؟ نحوه وکیفیت کفن نمودن آن چگونه و توسط چه کسی باید باشد؟ و بطور کلی شرایط استثنائی در تغسیل و تکفین کودک دو جنسی از چه سنی واجب است مراعات شود.
اگرسهواً به میّت یکی از سه غسل که دادن آن واجب است داده نشود حکمش چیست؟
میّتی را غسل داده و سپس بر او نماز خوانده اند، ولی در موقع دفن متوجّه شدند که از جنازه خون آمده است. آیا بعد از پاک کردن کفن و جنازه، تکرار نماز میّت واجب است؟
در صورت عدم توانایی مالی میّت برای تأمین مخارج واجب مانند کفن و دفن، چنانچه یکی از ورثه هزینه تجهیز میّت را بپردازد آیا می تواند بعد از تجهیز میّت، جهت وصول هزینه ها به سایر ورثه رجوع کند؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله بهجت] فروختن کفن چه حکمی دارد؟ آیا این حکم شامل حال پارچه فروش هایی که ضمن کار خود پارچه ی کفن می فروشند می شود؟
[آیت الله وحید خراسانی] ایا سه روز روزه در مدینه که به احتیاط واجب در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه و جمعه باید گرفت می توان رجاء در غیر این سه روز گرفت
[سایر] اگر کفن کردن و غسل دادن بدن میت مسلمان واجب است، پس چرا امام حسین(علیه السلام) بدون غسل و کفن دفن شد؟
[آیت الله خامنه ای] اگر سه ماه از دفن آن میّت با کفن آغشته به خون بگذرد، آیا نبش قبر در این حالت جایز است؟
[آیت الله بهجت] قبرهایی که سه طبقه است، اگر جنازه پایینی با کفن مغصوب دفن شده باشد یا به جهتی ضرورت نبش قبر جنازه پایینی پدید آید، شرعا چه باید کرد؟
[آیت الله بهجت] بنابر علتی (مثلاً شک در نماز چهار رکعتی در رکعت سه و چهار) نماز احتیاط بر نمازگزار واجب شده است، پس از خواندن نماز احتیاط فهمید که نمازش صحیح بوده؛ آیا نماز احتیاط اضافی باعث باطل شدن نماز می شود؟
[آیت الله جوادی آملی] آیا کفن و دفن غیر مسلمان واجب است یا نه؟ در صورت وجوب باید طبق آیین آنها باشد یا طبق دستور اسلام؟
[آیت الله فاضل لنکرانی] استخوانهای میّتی، پس از چند سال به دست آمده است، آیا غسل و کفن و نماز واجب است؟
[آیت الله بهجت] کسی که غسل جنابت یا حیض یا... به او واجب شده است، آیا می تواند میّت را کفن کند؟
[آیت الله خامنه ای] شخصی بر اثر تصادف ماشین فوت کرده است، پس از غسل و کفن او را به قبرستان آوردند، ولی هنگام دفن متوجه شدند که تابوت و کفن آغشته به خونی است که از او جریان دارد، آیا عوض کردن کفن او در این حالت واجب است؟
مسائل مرتبط از این مرجع
واجب است میت مسلمان را با سه پارچه که یکی را لنگ و دیگری را پیراهن و دیگری را سرتاسری می نامند کفن کنند.
کفن کردن با پارچه غصبی جایز نیست، هرچند چیز دیگری پیدا نشود و چنانچه با پارچه غصبی کفن کرده باشند و صاحب آن راضی نشود، باید از تنش بیرون آورند، اگرچه او را دفن کرده باشند و این بر عهده کسی است که این کار را کرده و نیز کفن کردن با پوست مردار و چیز نجس، جایز نیست، و احتیاط واجب آن است که با پارچه ابریشمی خالص، یا پارچه طلا بافت و پارچه ای که از پشم و موی حیوان حرام گوشت گرفته شده باشد کفن نکنند، مگر این که ناچار باشند.
کفن کردن در پوست حیوانات هرچند حلال گوشت باشد در غیر حال ضرورت اشکال دارد، ولی کفن کردن با پارچه ای که از پشم یا موی حیوان حلال گوشت تهیه شده اشکال ندارد، اگرچه احتیاط مستحب ترک آن است.
هرگاه میت مالی نداشته باشد، بر خویشاوندان او واجب نیست کفن او را بپردازند، هرچند واجب النفقه آنها باشد، ولی اگر راه دیگری نباشد احتیاط واجب آن است که شخصی که میت، واجب النفقه اوست کفن او را بدهد.
هرگاه زخم یا دمل و شکستگی در محل مسح باشد چنانچه نتواند آن را مسح کند باید پارچه پاکی روی آن بگذارد و روی پارچه را با رطوبت آب وضو مسح کند و بنابر احتیاط واجب، تیمم هم بنماید و اگر گذاشتن پارچه ممکن نباشد باید وضوی بدون مسح بگیرد و بنابر احتیاط واجب تیمم هم بکند.
هرگاه لباس دارای آستر است اگر خون به آستر نیز سرایت کند هر کدام خون جداگانه ای حساب می شود، ولی در پارچه اگر زیاد ضخیم نباشد و از یک طرف به طرف دیگر سرایت کند، پشت و روی آن یکی محسوب می شود.
هرگاه با سه طرف یک قطعه سنگ محل را پاک کند کافی است، همچنین با سه گوشه یک قطعه کاغذ و پارچه.
بچه سقط شده ای را که چهار ماه یا بیشتر دارد باید غسل دهند و اگر کمتر از آن باشد بنابر احتیاط واجب در پارچه ای بپیچند و بدون غسل دفن کنند.
در رکوع واجب است ذکر بگوید، ذکر رکوع بنابر احتیاط واجب سه مرتبه (سبْحان الله) یا یک مرتبه (سبْحان ربی الْعظیم و بحمْده) است. ذکر سجده نیز واجب است و احتیاط آن است که حداقل سه مرتبه (سبْحان الله) یا یک مرتبه (سبْحان ربی الْأعْلی و بحمْده) بگوید و هرچه بیشتر بگوید بهتر است.
(لنگ) باید از ناف تا زانو تمام اطراف بدن را بپوشاند و بهتر آن است که از سینه تا روی پا برسد و بنابر احتیاط واجب (پیراهن) باید از سر شانه تا نصف ساق، تمام اطراف بدن را بپوشاند و بلندی (سرتاسری) بنابر احتیاط واجب باید بقدری باشد که بستن دو سر آن ممکن شود و پهنای آن به اندازه ای باشد که یک طرف آن روی طرف دیگر قرار گیرد.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله نوری همدانی] احتیاط واجب آن است که هر یک از سه پارچة کفن بقدری نازک نباشد ، که بدن میت اززیر آن پیدا باشد .
[آیت الله سیستانی] احتیاط واجب آن است که هر یک از سه پارچه کفن بقدری نازک نباشد که بدن میّت از زیر آن پیدا باشد ، ولی اگر بطوری باشند که هر سه با هم مانع از پیدا شدن بدن میّت باشند کفایت میکند .
[آیت الله وحید خراسانی] واجب است که مجموع سه پارچه کفن طوری باشد که بدن میت از زیر انها پیدا نباشد بلکه بنابر احتیاط واجب هر یک از سه پارچه کفن به قدری نازک نباشد که بدن میت از زیر ان پیدا باشد
[آیت الله علوی گرگانی] احتیاط واجب آن است که هر یک از سه پارچه کفن به قدری نازک نباشد، که بدن میّت از زیر آن پیدا باشد.
[آیت الله شبیری زنجانی] احتیاط واجب آن است که هر یک از سه پارچه کفن به قدری نازک نباشد که بدن میت از زیر آن پیدا باشد.
[آیت الله خوئی] احتیاط واجب آن است که هر یک از سه پارچة کفن به قدری نازک نباشد که بدن میت از زیر آن پیدا باشد.
[آیت الله صافی گلپایگانی] . احتیاط واجب آن است که هر یک از سه پارچه کفن به قدری نازک نباشد، که بدن میت از زیر آن پیدا باشد.
[آیت الله میرزا جواد تبریزی] احتیاط واجب آن است که هر یک از سه پارچه کفن به قدری نازک نباشد که بدن میت از زیر آن پیدا باشد.
[امام خمینی] احتیاط واجب آن است که هر یک از سه پارچه کفن به قدری نازک نباشد که بدن میت از زیر آن پیدا باشد.
[آیت الله سبحانی] کفن کردن میّت با چیز نجس و با پارچه ابریشمی خالص، جایز نیست. ولی در حال ناچاری اشکال ندارد و احتیاط واجب آن است که با پارچه طلاباف هم میّت را کفن نکنند مگر در حال ناچاری.
پارچه
پارچه به تاروپودهای درهم تنیده از الیاف پنبه، پشم و مانند آن گفته می شود. از آن به مناسبت در بابهای طهارت، صلاة، تجارت، شفعه و قضاء سخن رفته است.
کفن
کَفَن پوشش واجبی است که بدن میت مسلمان را پیش از دفن با آن میپوشانند. این پوشش حداقل از سه قطعه پارچه تشکیل شده است: لُنگ، پیراهنی و سرتاسری.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*