نمازخواندن در اتومبیل و کشتی و ترن و مانند اینها، وقتی ایستاده اند، مانعی ندارد.
عنوان مسئله:
نمازخواندن در اتومبیل و کشتی و ترن و مانند اینها، وقتی ایستاده اند، مانعی ندارد.
پرسشهای مرتبط از این مرجع
- مقداری پول که به عنوان پیش خرید اتومبیل در یکی از مؤسسات صنعتی سپرده می شود آیا متعلق خمس است؟
- اگر معامله در کشتی و در دریا صورت گیرد، در صورت اختلاف بین متبایعین، مبیع و ثمن را کجا و بر اساس عرف چه مکانی تسلیم کنند؟
- چند نفر بچه که هنوز به سن بلوغ نرسیده اند در صف اول ایستاده اند، آیا نماز افراد دیگر که در ادامه صف ایستاده اند صحیح است؟
- محرم جهت اجتناب از گناه و فرار از کفّاره سر خود را از شیشه اتومبیل بیرون کرده است که استظلال صدق نکند آیا عمل او صحیح است؟
- برای خرید اتومبیل با کمبود پول مواجه شدم و با بانک قراردادی به نحو اجاره به شرط تملیک بین اینجانب و بانک تنظیم شد و بانک مقداری از مبلغ خرید اتومبیل را پرداخت نموده و سند به نام بانک تنظیم شده است و نحوه اجاره به شرط تملیک به این شکل است که پس از پرداخت اقساط آن مالک اتومبیل شوم و قبل از پرداخت تمامی مبلغ، بانک از من مال الاجاره ای دریافت می نماید، آیا این معامله صحیح است و واقع آن چیست؟
- خوادن دعای فرج پس از نماز در حال ایستاده بهتر است یا نشسته؟
- اگر در منزل سازمانی سکونت داشته باشم و خانه ای را خریده و آن را رهن بدهم و از پول رهن اتومبیلی بخرم آیا به منزل و اتومبیل خمس تعلق می گیرد؟
- اگر در منزل سازمانی سکونت داشته باشم و خانه ای را خریده و آن را رهن بدهم و از پول رهن اتومبیلی بخرم آیا به منزل و اتومبیل خمس تعلق می گیرد؟
- شخصی متعهد می شود در مدت معیّن چند دستگاه اتومبیل به فردی تحویل دهد ولی به علت پیش آمدهای غیر منتظره فقط به نیمی از تعهدات خود عمل کرده است وظیفه در این مورد چیست؟
- آیا قبل از دخول وقت یا بعد از دخول آن می توان مانعی در اعضای وضو یا غسل ایجاد کرد؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله سیستانی] اگر محل سکونت زوجین ، کشتی یا اتومبیل مخصوص باشد آیا زوجه مطلقه باید در همان جا عده نگه دارد ؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] آیا نمازخواندن با چادرهای بدن نما صحیح است؟
- [آیت الله علوی گرگانی] افرادی به عنوان ملوان در یک کشتی در دریا مشغول کار هستند شب عید فطر میرسد آیا فطریه ملوانان به عهده مالک کشتی است یا ناخدا و یا خودشان و اگر مالک کشتی همراه آنها نباشد حکم فطریه ملوانان چیست؟
- [آیت الله خامنه ای] مشاهده کشتی مردان توسط زنان
- [آیت الله نوری همدانی] شخصی کارش ملوانی است ولی مدّتی با کشتی باربری و مدتی در سال با کشتی ماهیگیری مسافرت میکند آیا نماز و روزه او تمام است یا قصر؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] نظر شما در مورد ورزش کشتی کج چیست ؟
- [آیت الله بهجت] اینجانب دارای اتومبیل سواری هستم که با آن مسافرکشی می کنم و از این طریق مخارج زندگی خود را تأمین می کنم. آیا مخارجی که اتومبیل مذکور دارد، مانند اصل اتومبیل جزو مؤونه است و خمس ندارد؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اینجانب مقداری پول جهت خرید اتومبیل سواری مورد نیازم به حساب شرکت اتومبیل سازی واریز کردم و پس از دو سال به من اتومبیل دادند. آیا به این پول خمس تعلّق می گیرد؟
- [آیت الله اردبیلی] این جانب مقداری پول جهت خرید اتومبیل سواری مورد نیازم به حساب شرکت اتومبیل سازی واریز کردم و پس از دو سال به من اتومبیل دادند. آیا به این پول خمس تعلّق میگیرد؟
- [سایر] مشخصات کشتی حضرت نوح(ع) را بیان فرمایید.
مسائل مرتبط از این مرجع
- کسی که در ملک غصبی نماز می خواند اگرچه روی فرش و تخت و مانند اینها باشد، نمازش باطل است ولی نمازخواندن در زیر سقف غصبی و خیمه غصبی مانعی ندارد.
- مکان نمازگزار باید بی حرکت باشد و اگر موقع خواندن نماز تکان نداشته باشد و نماز را با آرامش و با رعایت دیگر شرایط بخواند صحیح است و اگر به واسطه تنگی وقت یا جهت دیگر ناچار باشد در جایی که حرکت دارد، مانند اتومبیل و کشتی و ترن نماز بخواند، به قدری که ممکن است باید در حال حرکت چیزی نخواند و اگر آنها از قبله به طرف دیگر حرکت کنند; به طرف قبله برگردد. و در حال چرخیدن به سمت قبله چیزی نگوید.
- بودن مرد و زن نامحرم در جای خلوت حرام است و نمازخواندن در آنجا اشکال دارد.
- نمازخواندن در جایی که موسیقی می نوازند، باطل نیست ولی گوش دادن به آنها حرام است.
- اگر جایی از بدن یا لباس که با زخم فاصله دارد به رطوبت زخم نجس شود، جایز نیست با آن نماز بخواند. ولی اگر مقداری از بدن یا لباس که معمولا به رطوبت زخم آلوده می شود، به رطوبت آن نجس شود; نمازخواندن با آن مانعی ندارد.
- نمازخواندن در مسافرخانه و حمام و مانند اینها که برای واردین آماده است، اشکال ندارد. ولی در غیر این جاها; در صورتی می شود نماز خواند که مالک آن اجازه بدهد، یا حرفی بزند که معلوم شود، برای نمازخواندن اذن داده است، مثل اینکه به کسی اجازه دهد در ملک او بنشیند و بخوابد، که از اینها فهمیده می شود برای نمازخواندن هم اذن داده است.
- چند مرتبه نمازخواندن بر میّت، مکروه است ولی اگر میّت، اهل علم و تقوی باشد، مکروه نیست.
- اگر صاحب ملک به زبان، اجازه نمازخواندن بدهد و انسان بداند که قلباً راضی نیست، نمازخواندن در ملک او باطل است. ولی اگر به زبان از او اجازه نگرفته باشند ولی انسان یقین کند که قلباً راضی است، نماز صحیح است.
- کسی که بدنش زخم است، اگر در بدن یا لباس خود خونی ببیند و نداند از زخم است یا خون دیگر، نمازخواندن با آن اشکال دارد.
- خواندن نماز مستحب در خانه کعبه مستحب است و در داخل خانه مقابل هر رکنی دو رکعت نماز بخوانند. جاهایی که نمازخواندن در آنها مستحب است
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله نوری همدانی] نماز خواندن در اتومبیل و کشتی و ترن و مانند اینها ، وقتی ایستاده اند مانعی ندارد .
- [امام خمینی] نماز خواندن در اتومبیل و کشتی و ترن و مانند اینها، وقتی ایستاده اند،مانعی ندارد.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] نماز خواندن در اتومبیل و کشتی و ترن و مانند اینها وقتی ایستاده اند مانعی ندارد.
- [آیت الله وحید خراسانی] نماز خواندن در اتومبیل و کشتی و ترن و مانند اینها هنگامی که ایستاده اند مانعی ندارد
- [آیت الله بروجردی] نماز خواندن در اتومبیل و کشتی و ترن و مانند اینها، وقتی ایستادهاند مانعی ندارد.
- [آیت الله اردبیلی] نماز خواندن در اتومبیل، کشتی، قطار و مانند آنها در حال توقف مانعی ندارد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] نماز خواندن در اتومبیل و کشتی و قطار و مانند اینها، وقتی که تکان ندارند با رعایت سایر شرایط نماز مانعی ندارد.
- [آیت الله جوادی آملی] .مکان نماز باید موجب حرکت محسوس نمازگزار نباشد , بنابراین اقامه نماز در هواپیمای سریع که حرکت آن محسوس نیست, با رعایت قبله, صحیح است . اقامه نماز در مکان متحرّک یا لرزان , مانند خرمن گندم و تلّ شن که اضطراب آن محسوس است، نیز در اتومبیل، کشتی، ترن و مانن د آن که مانع آرامش بدن نمازگزارند, باطل است.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . مکان نمازگزار باید بی حرکت باشد و اگر به واسطه تنگی وقت یا جهت دیگر ناچار باشد در جایی که حرکت دارد، مانند اتومبیل و کشتی و ترن نماز بخواند، به قدری که ممکن است باید استقرار و قبله را رعایت نماید و اگر آنها از قبله بطرف دیگر حرکت کنند، بطرف قبله برگردد.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] شرط دوم مکان نمازگزار باید بی حرکت باشد و اگر به واسطه تنگی وقت یا جهت دیگر ناچار باشد در جائی که حرکت دارد مانند اتومبیل و کشتی و ترن نماز بخواند؛ به قدری که ممکن است باید در حال حرکت چیزی نخواند و اگر آنها از قبله به طرف دیگر حرکت کنند؛ به طرف قبله برگردد.