رساله عملیه آیت الله مظاهری
آدرس: http://www.almazaheri.org

تهمت اقسام و مراتبی دارد: الف) افترا بر خدا و پیامبران و اوصیای گرامی صلوات اللَّه علیهم اجمعین و قرآن شریف این قسم افترا و تهمت را بالاترین ظلم‌ها می‌داند: (وَ مَنْ اظْلَمُ مِمَّنِ افْتَری‌ عَلَی اللَّهِ الْکَذِب)[2] (و چه کسی ستمگرتر از آن کس که به خدا دروغ می‌بندد؟) ب) افترای زنا به زن‌ها و مردان پاکدامن که این افترا و تهمت علاوه بر گناه بزرگی که دارد، اگر منجر به دادگاه شود، حاکم اسلامی باید او را حدّ قذف که هشتاد تازیانه است بزند. ج) افترا و تهمت به افرادی که تهمت به آنان موجب تضعیف دین می‌شود، نظیر تهمت به علما و افرادی که وابسته به دین می‌باشند که گناه این قسم تهمت، مضاعف و نظیر افترا بر خدا و پیامبر و ائمّه طاهرین است. د) افترا و تهمت به افراد معمولی، که این قسم تهمت گرچه گناه مضاعف ندارد، ولی در روایات آمده است که در روز قیامت آن تهمت‌زننده را بر روی چرک‌ها و خون‌ها نگاه می‌دارند تا مردم از حساب فارغ شوند سپس او را به جهنّم می‌برند.
عنوان مسئله:

تهمت اقسام و مراتبی دارد:
الف) افترا بر خدا و پیامبران و اوصیای گرامی صلوات اللَّه علیهم اجمعین و قرآن شریف این قسم افترا و تهمت را بالاترین ظلم‌ها می‌داند:
(وَ مَنْ اظْلَمُ مِمَّنِ افْتَری‌ عَلَی اللَّهِ الْکَذِب)[2]
(و چه کسی ستمگرتر از آن کس که به خدا دروغ می‌بندد؟)
ب) افترای زنا به زن‌ها و مردان پاکدامن که این افترا و تهمت علاوه بر گناه بزرگی که دارد، اگر منجر به دادگاه شود، حاکم اسلامی باید او را حدّ قذف که هشتاد تازیانه است بزند.
ج) افترا و تهمت به افرادی که تهمت به آنان موجب تضعیف دین می‌شود، نظیر تهمت به علما و افرادی که وابسته به دین می‌باشند که گناه این قسم تهمت، مضاعف و نظیر افترا بر خدا و پیامبر و ائمّه طاهرین است.
د) افترا و تهمت به افراد معمولی، که این قسم تهمت گرچه گناه مضاعف ندارد، ولی در روایات آمده است که در روز قیامت آن تهمت‌زننده را بر روی چرک‌ها و خون‌ها نگاه می‌دارند تا مردم از حساب فارغ شوند سپس او را به جهنّم می‌برند.



پرسش‌های مرتبط از این مرجع
سوال مرتبط یافت نشد
پرسش‌های مرتبط از دیگر مراجع
سوال مرتبط یافت نشد
مسائل مرتبط از این مرجع
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
مسئله مرتبط یافت نشد
1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین