راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
رساله عملیه آیت الله مظاهری
آدرس:
http://www.almazaheri.org
بعد از شستن صورت باید دست راست و بعد از آن دست چپ را از آرنج تا سر انگشتها بشوید.
عنوان مسئله:
بعد از
شستن
صورت باید دست
راست
و بعد از آن دست
چپ
را از آرنج تا سر انگشتها بشوید.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
در انتهای دعای ماه رجب شاهد هستیم که مؤمنین با دست چپ ریش خود را گرفته و انگشت اشاره دست راست را رو به قبله تکان میدهند، سوال بنده این است که:
اگرکسی پس از اتمام غسل بفهمد که قسمتی از طرف چپ بدن نشسته مانده ولی حدث اکبر یا اصغر هم از او سر زده، آیا شستن همان قسمت کافی است یا باید دوباره غسل کند یا اصولاً حکمی دیگر دارد؟
من در غسل زیاد شک می کنم مثلاً وقتی طرف چپ را می شویم شک می کنم که طرف راست بدنم شسته ام یا نه،تکلیف من چیست؟
اگر در غسل حین شستن یک طرف بدن دست ما به طرف دیگر هم کشیده شود اشکال دارد؟
آیا در مسح سر کافی است که موی سر مرطوب گردد یا لازم است رطوبت با دست به پوست سر برسد؟ اگر شخصی از موی مصنوعی استفاده کند چگونه مسح کند؟
چند وقتی است در گلزار شهدای محل شب های جمعه اقدام به برگزاری دعای روحبخش کمیل به همراه نماز جماعت مغرب و عشاء نموده ایم . در این گلزار شهدا یک دیوار سنگی به ارتفاع تقریبی 40 سانتی متر و عرض تقریبی 25 سانتی متر باعث جدایی 2 قسمت این گلزار از یکدیگر شده است و به جهت اقامه نماز جماعت برادران در سمت راست دیواره پشت سر امام جماعت و خواهران سمت چپ دیواره (با اتصال از صف دوم و یا سوم) قرار میگیرند . اما این مسئله مطرح گشته که این دیواره را نمی توان به عنوان حائل محسوب کرد و باید خواهران پشت سر برادران قرار گیرند و یا اینکه دیواره برداشته شود و از حائل پارچه ای استفاده گردد . بنابراین آیا مورد بالا صحیح است و نمی توان دیواره را حائل محسوب کرد و در فرض صحت نمازهای خوانده شده چه حکمی دارد؟
چندین سال است من و خانوادم مرتب به امراض مختلف دچار می شویم. چانچه هزینه درمانی ما بیشتر از خورد و خوراک ما می شود و دست به هر کاری میزنم تا آخرین مرحله درست می شود اما هیچ موقع به نتیجه نمی رسد. همه میگویند شما را سر یا جادو کرده اند. لطفا بفرمایید برای رهایی از این سحر احتمالی چه کنیم؟
از دست خودم خسته شدهام؛ نماز صبحم غالباً قضا میشود، در زمینه تحصیلی پیشرفت ندارم، زود عصبانی و دلگیر میشوم، احساس بیمصرفی میکنم، از آنچه برای آیندهام فکر میکردم خیلی عقب ماندهام، در عقایدم کمی ضعیف شدهام خیلی فکر میکنم که ایراد کارم کجاست؟ شاید از درآمدم باشد که سعی میکنم حلال باشه ،رفتارهایی از من سر میزند بهخصوص با همسر بسیار مهربان و عزیزم که اصلا فکر نمیکردم روزی این رفتارها از من سر بزند. چند ماهی است به ضعف اراده شدیدی (درامور تحصیلی ، مالی و عبادی و ...) دچار شدهام و هر چه میکنم بر طرف نمی شود و گاهی این ضعف اراده و سپری شدن ایام خاطرم را سخت میآزارد و اشکم را روان میسازد، چه کنم؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله بهجت] در موقع غسل پس از شستن سر و گردن یا طرف راست، آیا لازم است از زیر دوش کنار برود و بعد طرف راست یا چپ را بشوید؟
[آیت الله علوی گرگانی] شخصی زیر باران با شیر آب وضو میگیرد در حال شستن دست راست و چپش قطرات باران هم بر دستهایش میریزد آیا اگر آن قطرات را هم با نیّت شستن دست چپ و راست بشوید وضوی او اشکال دارد؟
[آیت الله علوی گرگانی] کسی که بعد از اتمام شستن دست چپ در وضو و قبل از اینکه مسح کند دست چپ او به دست راست تماس حاصل کند یا دست راست به دست چپ، آیا میتواند با آن دست مسح کند؟
[آیت الله نوری همدانی] آیا فرقی که در وضو بین زن و مرد در مورد شستن دست از آرنج است - که اگر مرد است پشت آرنج آب بریزد و بشوید و اگر زن است از جلوی دست - در ابطال وضو دخالتی دارد؟
[آیت الله اردبیلی] آیا در غسل، پس از شستن سر و گردن، رعایت ترتیب شستن چپ و راست بدن واجب است؟
[آیت الله اردبیلی] آیا در غسل، پس از شستن سر و گردن، رعایت ترتیب شستن چپ و راست بدن واجب است؟
[آیت الله علوی گرگانی] اگر حین شستن دست چپ برای وضو، دست چپ یا راست را بدون اختیار به هم بزنند آیا وضو اشکال دارد؟
[آیت الله بهجت] دست راست شخصی از مچ قطع شده، آیا مسح سر و پای راست را با دست چپ بکشد؟
[آیت الله فاضل لنکرانی] دست راست شخصی از مچ قطع شده، آیا مسح سر و پای راست را با دست چپ بکشد؟
[آیت الله اردبیلی] چرا در شستن دست راست و صورت در نوبت سوم، وضو باطل نمی شود، ولی نسبت به دست چپ در نوبت سوم مسح سر و پا باطل و در نتیجه وضو باطل می گردد؟
مسائل مرتبط از این مرجع
اگر بعد از غسل بفهمد مقداری از بدن را نشسته، چنانچه از طرف چپ باشد شستن همان مقدار کافی است و اگر از طرف راست باشد باید بعد از شستن آن مقدار دوباره طرف چپ را بشوید و اگر از سر و گردن باشد باید بعد از شستن آن مقدار، دوباره طرف راست و بعد طرف چپ را بشوید.
اگر پیش از تمام شدن غسل، در شستن مقداری از طرف چپ شک کند شستن همان مقدار کافی است ولی اگر بعد از تمام شدن غسل در شستن مقداری از طرف چپ شک کند یا اگر بعد از اشتغال به شستن طرف چپ در شستن طرف راست یا مقداری از آن شک کند یا بعد از اشتغال به شستن طرف راست در شستن سر و گردن یا مقداری از آن شک کند لازم نیست اعتنا کند. مسئله 300 - اگر بعد از غسل ارتماسی بفهمد به مقداری از بدن آب نرسیده، چه جای آن را بداند یا نداند، باید دوباره غسل کند.
بعد از شستن هر دو دست باید جلوی سر را با تری آب وضو که در دست راست مانده از بالا به پایین مسح نماید.
در تیمّم چهار چیز واجب است: اوّل: نیّت. دوّم: زدن کف دو دست بر چیزی که تیمّم به آن صحیح است. سوّم: کشیدن کف هر دو دست به تمام پیشانی از جایی که موی سر میروید تا ابروها. چهارم: کشیدن کف دست چپ به تمام پشت دست راست و بعد از آن کشیدن کف دست راست به تمام پشت دست چپ.
برای آنکه یقین کند آرنج را کاملاً شسته باید مقداری بالاتر از آرنج را هم بشوید.
برای آنکه یقین کند هر سه قسمت یعنی سر و گردن و طرف راست و طرف چپ را کاملاً غسل داده باید هر قسمتی را که میشوید مقداری از قسمتهای دیگر را هم با آن قسمت بشوید.
لازم نیست نیّت وضو را به زبان بگوید یا از قلب خود بگذراند ولی باید در تمام وضو متوجّه باشد که وضو میگیرد، به طوری که اگر از او بپرسند چه میکنی بگوید وضو میگیرم. شرط نهم: وضو را به ترتیبی که گفته شد به جا آورد یعنی اوّل صورت و بعد دست راست و بعد دست چپ را بشوید و بعد از آن سر و بعد پاها را مسح نماید، و باید پای راست را پیش از پای چپ مسح کند، و اگر به این ترتیب وضو نگیرد باطل است. شرط دهم: کارهای وضو را پشت سر هم انجام دهد.
بعد از مسح سر باید با تری آب وضو که در دست مانده روی پاها را از سر یکی از انگشتها تا برآمدگی روی پا مسح کند و بهتر آن است که تا آخر پا را مسح نماید.
کسی که پیش از شستن صورت دستهای خود را تا مچ شسته، در موقع وضوباید تا سر انگشتان رابشوید و اگرفقط تا مچ را بشوید وضوی او باطلاست.
در غسل ترتیبی نصف عورتین را باید با طرف راست بدن و نصف دیگر را باید با طرف چپ بشوید بلکه بهتر است تمام عورتین با هر دو طرف شسته شود.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله خوئی] بعد از شستن صورت باید دست راست و بعد از آن دست چپ را از آرنج تا سر انگشتها بشوید.
[آیت الله شبیری زنجانی] بعد از شستن صورت باید دست راست و بعد از آن دست چپ را از آرنج تا سر انگشتها بشوید.
[آیت الله وحید خراسانی] بعد از شستن صورت باید دست راست و بعد از ان دست چپ را از ارنج تا سر انگشتها بشوید
[آیت الله وحید خراسانی] بعد از شستن صورت باید دست راست و بعد از ان دست چپ را از ارنج تا سر انگشتها بشوید
[آیت الله فاضل لنکرانی] بعد از شستن صورت باید دست راست و بعد از آن دست چپ را از آرنج تا سر انگشتها بشوید.
[آیت الله اردبیلی] بعد از شستن صورت باید دست راست و بعد از آن دست چپ را از آرنج تا سر انگشتان بشوید.
[آیت الله علوی گرگانی] بعد از شستن صورت باید دست راست و بعد از آن دست چپ را از آرنج تا سر انگشتها بشوید.
[آیت الله میرزا جواد تبریزی] بعد از شستن صورت باید دست راست و بعد از آن دست چپ را از آرنج تا سر انگشتها بشوید.
[آیت الله سیستانی] بعد از شستن صورت باید دست راست ، و بعد از آن دست چپ را از آرنج تا سر انگشتها بشوید .
[امام خمینی] بعد از شستن صورت باید دست راست و بعد از آن دست چپ را از آرنج تا سر انگشتها بشوید.
راست
واژه راست در معانی مختلفی بکار رفته از جمله دروغ و... که بنابه معنای مستعمل در آن احکام خاص خود را دارد .
شستن
شستن به معنی پاک کردن چیزى از آلودگى با آب گفته می شود.
ارنج
آرنج: به محل اتّصال بازو و ساعد آرنج می گویند.
چپ
چپ به مقابل راست می گویند .
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*