راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
رساله عملیه آیت الله مظاهری
آدرس:
http://www.almazaheri.org
اگر کلمهای را نداند باید یاد بگیرد و چنانچه دو جور یا بیشتر بخواند نمازش باطل است.
عنوان مسئله:
اگر کلمهای را نداند باید یاد بگیرد و چنانچه دو
جور
یا بیشتر بخواند نمازش باطل است.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
اگر زنی نداند که حائض است و وارد مسجد شود، آیا به محض به یاد آمدن باید از مسجد خارج شود؟
اگر در حال نماز، از دهان نمازگزار خون بیاید، آیا نمازش باطل است؟
اگر نمازگزار در آخر وقت نماز ظهر و عصر بخواهد نماز بخواند و نداند آیا برای هر دو نماز وقت دارد یا فقط میتواند نماز عصر را بخواند، چه باید بکند؟
اگر کسی نداند هنوز وقت برای نماز دارد یا خیر و آیا نماز قضا شده یا نه و امکان تحقیق نیز نداشته باشد و بخواهد نماز بخواند، باید به چه نیّتی نماز بخواند؟
اگر کثیرالشّک، بعد از بیاعتنایی به شکّ خود و تمام کردن نماز، شکّش برطرف شد و علم پیدا کرد که نمازش را ناقص خوانده است، آیا باید به همان نماز خوانده شده اکتفا کند یا نمازش را دوباره بخواند؟
شخص جنب که نمی تواند غسل کند، آیا می تواند با تیمم وارد مسجد شود و نمازش را به جماعت بخواند؟
اگر نمازگزار ، زودتر از امام جماعت و عمداً سلام نماز را بگوید و نماز را تمام کند، نمازش باطل می شود؟
دانشجویی که در طول تحصیل نمازش تمام است و روزهاش را میگیرد، پس از اتمام درسش یک ترم یا دو ترم باید برای تکمیل پروژه و یا تکمیل پرونده فارغ التحصیلی هر چند وقت یک بار، سری به محل تحصیل بزند. آیا در آن مدت هم میتواند نمازش را تمام بخواند و روزه ماه رمضان را بگیرد؟
کسی که به شهر دیگری منتقل میشود و میداند که باید مثلاً چند سال در آن شهر بماند، آیا از همان روز اول ورود میتواند نمازش را تمام بخواند و روزه بگیرد یا باید مدتی بماند؟
مسافری در سفر فکر میکرده باید نماز را تمام بخواند و روزهها را بگیرد؛ لذا همه روزههای در سفر را گرفته است. وقتی به وطن بازگشته، فهمیده است که نمازش شکسته بوده و روزه را باید افطار میکرده است. در این صورت:
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله خامنه ای] اگر کسی به جای تسبیحات اربعه حمد و سوره را بخواند آیا نمازش باطل می شود؟
[آیت الله نوری همدانی] اگر نمازگزار سهواً ذکر رکوع را در سجده بخواند آیا نمازش باطل میشود؟
[آیت الله بهجت] اگر نمازگزار یک عبارت از آیات قرآن را به نیّت غیر قرآن بخواند، نمازش باطل می شود؟
[آیت الله بهجت] اگر شخصی برای علامت دادن هنگام نماز، قرآن را با صدای آشکار بخواند، آیا نمازش باطل می شود؟
[آیت الله مکارم شیرازی] آیا نماز در پشت مقام ابراهیم حکم تکلیفی است، یا وضعی؟ به عبارت دیگر، اگر کسی (مثلا) نمازش را نزدیک دیوار زمزم بخواند، آیا نمازش باطل است، یا فقط معصیت کرده، ولی نماز صحیح است؟
[سایر] آیا زن حائض میتواند به انگیزه یاد دادن نماز به فرزند خود، نماز صوری بخواند؟
[آیت الله جوادی آملی] اگر کسی نداند که ارتباطش با امام جماعت قطع شده است، بعد بفهمد، آیا آن قسمت از نمازش صحیح است؟
[آیت الله جوادی آملی] شخصی ناخواسته و به خاطر پرش حنجره کلمهای از قرائتش را جهراً (با صدای بلند) میخواند در حالی که میبایست بدون جهر بخواند، حال باید آن را تکرار کند یا نه؟
[آیت الله اردبیلی] کسی که در حال ایستاده به یاد آورد که تشهد نمازش را نگفته و برای گفتن تشهد ننشیند ونمازش را تمام کند، حکمش چیست؟
[سایر] به چه دلیل تناسخ باطل است - اظهارات برخی که مدعی به یاد آوردن زندگی قبل خود هستند، چگونه توجیه میشود؟
مسائل مرتبط از این مرجع
اگر انسان کلمهای را صحیح بداند و در نماز همانطور بخواند و بعد بفهمد غلط خوانده، لازم نیست نماز را دوباره بخواند.
اگر انسان عمداً جایی را که در نماز باید بپوشاند، نپوشاند نمازش باطل است ولی اگر از روی ندانستن مسئله باشد لازم نیست نمازش را دوباره بخواند.
اگر در نماز یکی از چهار سورهای را که سجده واجب دارد عمداً بخواند نمازش باطل است.
انسان باید از اوّل تا آخر نماز به نیّت خود باقی باشد، پس اگر در بین نماز به طوری غافل شود که اگر بپرسند چه میکنی، نداند چه بگوید نمازش باطل است.
اگر کسی در خواندن نماز بیشتر از معمول صدایش را بلند کند، مثل اینکه آن را با فریاد بخواند نمازش باطل است.
اگر در جایی که باید نماز را بلند بخواند عمداً آهسته بخواند یا در جایی که باید آهسته بخواند عمداً بلند بخواند نمازش باطل است ولی اگر از روی فراموشی یا ندانستن مسئله باشد صحیح است و اگر در بین خواندن حمد و سوره هم بفهمد اشتباه کرده لازم نیست مقداری را که خوانده دوباره بخواند.
انسان باید نماز را یاد بگیرد که غلط نخواند و کسی که به هیچ قسم نمیتواند صحیح آن را یاد بگیرد، باید هر طور که میتواند بخواند و بهتر است که نماز را به جماعت به جا آورد.
اگر زن در بین نماز حائض شود، نمازش باطل است.
مستحب است کسی که نمازش را فرادی خوانده دوباره به جماعت بخواند، خواه امام شود یا مأموم، و اگر بعد بفهمد که نماز اوّلش باطل بوده نماز دوّم او کافی است.
اگر عمداً سوره را پیش از حمد بخواند نمازش باطل است و اگر اشتباهاً سوره را پیش از حمد بخواند و در بین آن یادش بیاید، باید سوره را رها کند و بعد از خواندن حمد سوره را از اوّل بخواند.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله علوی گرگانی] اگر زیر وزبر کلمهای را نداند یا نداند مثلاً کلمهای به )س( است یا به )ص( باید یاد بگیرد و چنانچه دو جور یا بیشتر بخواند، مثل آن که در اهدنا الصراط المستقیم، المستقیم را یک مرتبه باسین ویک مرتبه با صاد بخواند، نمازش باطل است.
[آیت الله بروجردی] اگر زیر و زِبَر کلمهای را نداند، یا نداند مثلاً کلمهای به (س) است یا به (ص) باید یاد بگیرد و چنانچه دو جور یا بیشتر بخواند، مثل آن که در (إهدِنَا الصِّراطَ المُستَقیمَ)، مستقیم را یک مرتبه با (سین) و یک مرتبه با (صاد) بخواند، نمازش باطل است.
[آیت الله بهجت] اگر زیر و زبر کلمهای را نداند، باید یاد بگیرد، ولی اگر کلمهای را که وقف کردن آخر آن جایز است همیشه وقف کند یاد گرفتن زیر و زبر آن لازم نیست. ولی اگر نداند مثلاً کلمهای با (س) است یا با (ص) باید یاد بگیرد و چنانچه دو جور یا بیشتر بخواند، مثل آنکه در (اهدنا الصراط المستقیم)، مستقیم را یک مرتبه با سین و یک مرتبه با صاد بخواند، نمازش باطل است، مگر آنکه هر دو جور قرائت شده باشد و به امید رسیدن به واقع بخواند.
[امام خمینی] اگر زیر و زبر کلمهای را نداند باید یاد بگیرد ولی اگر کلمهای را که وقف کردن آخر آن جایز است همیشه وقف کند یاد گرفتن زیر و زبر آن لازم نیست و نیز اگر نداند مثلاً کلمهای به (س) است یا به (ص) باید یاد بگیرد و چنانچه دو جور یا بیشتر بخواند، مثل آن که در اهدنا الصراط المستقیم، مستقیم را یک مرتبه با سین و یک مرتبه با صاد بخواند نمازش باطل است مگر آنکه هر دو جور قرائت شده باشد و به امید رسیدن به واقع بخواند.
[آیت الله شبیری زنجانی] اگر زیر و زبر کلمهای را نداند یا مثلاً نداند کلمهای به (س) است یا به (ص)، باید یاد بگیرد و چنانچه دو جور یا بیشتر بخواند؛ مثل آن که در (اهْدنا الصِّراطَ المُسْتَقیم) کلمه مستقیم را یک بار با سین و یک بار با صاد بخواند، نمازش باطل است، مگر کلمه به هر دو نحو عربی صحیح باشد و یکی از آنها را به قصد ذکر بگوید.
[آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر زیر و زبر کلمه ای را نداند؛ یا نداند مثلا کلمه ای به س است یا به ص؛ باید یاد بگیرد و چنانچه دو جور یا بیشتر بخواند مثل آنکه در اهدنا الصراط المستقیم مستقیم را یک مرتبه با سین و یک مرتبه با صاد بخواند؛ نمازش باطل است؛ ولی اگر آن کلمه ای را که دو جور خوانده از اذکار باشد و غلط خواندنش از ذکر بودن خارجش نکند؛ نمازش صحیح است.
[آیت الله اردبیلی] اگر کسره و فتحه کلمهای را نداند، باید یاد بگیرد؛ ولی اگر کلمهای را که وقف کردن آخر آن جایز است همیشه وقف کند، یاد گرفتن کسره و فتحه آن لازم نیست و نیز اگر نداند مثلاً کلمهای با (س) است یا با (ص)، باید یاد بگیرد و چنانچه دو نوع یا بیشتر بخواند مثل آن که در (اِهْدِنا الصِّراطَ المُسْتَقیم)، مستقیم را یک مرتبه با سین و یک مرتبه با صاد بخواند نماز او باطل است، مگر آن که در کلمهای هر دو نوع قرائت شده باشد مانند کلمه (صراط) که (سراط) نیز قرائت شده که در این صورت اگر هر دو را بگوید، اشکال ندارد.
[آیت الله سیستانی] اگر زیر و زبر کلمهای را نداند ، یا نداند مثلاً کلمهای به (ه) است یا به (ح) ، باید وظیفه خود را به نحوی انجام دهد ، مثلاً یاد بگیرد یا به جماعت بخواند ، یا آن را دو جور یا بیشتر بخواند که یقین کند صحیح آن را خوانده است ، ولی در این صورت نماز او بر فرضی صحیح است که آن جمله غلط باز هم قرآن یا ذکر به حساب بیاید .
[آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر زیر و زبر کلمه ای را نداند یا نداند مثلاً کلمه ای به " س " است یا به " ص "، باید یاد بگیرد و چنان چه دو جور یا بیشتر بخواند، مثل آن که در "اِهْدِنَا الصِّراطَ الْمُسْتَقِیمَ"، مستقیم را یک مرتبه با " سین " و یک مرتبه با " صاد " بخواند، نمازش باطل است.
[آیت الله سبحانی] اگر زیر و زبر کلمه ای را نداند باید یاد بگیرد ولی اگر کلمه ای که وقف کردن آخر آن جایز است می تواند همیشه وقف کند و یاد گرفتن زیر و زبر آن لازم نیست و نیز اگر نداند مثلا کلمه ای با (س) است یا با (ص) باید یاد بگیرد و چنانچه دو جور یا بیشتر بخواند، مثل آن که در اهدنا الصراط المستقیم، (مستقیم) را یک مرتبه با (س) و یک مرتبه با (ص) بخواند نمازش باطل است مگر آن که هر دو جور قرائت شده باشد و به امید رسیدن به واقع بخواند.
جور
ظلم یکی از رذایل اخلاقی و مذموم است.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*