راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
رساله عملیه آیت الله میرزا جواد تبریزی
آدرس:
http://www.tabrizi.org
کشتن حیوانی که اذیت می رساند و مال کسی نیست اشکال ندارد.
عنوان مسئله:
کشتن حیوانی که
اذیت
می رساند و
مال
کسی نیست اشکال ندارد.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
سوال مرتبط یافت نشد
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله شبیری زنجانی] کشتن حشرات و حیواناتی مانند سگ، موش، مارمولک و ... که ممکن است موجب اذیت باشند، بدون ضرورت چه حکمی دارد؟
[آیت الله مکارم شیرازی] اگر حیوانی غیر از گاو و گوسفند و شتر (اعم از پرندگان و پستانداران) موطوئه شوند کشتن و سوزاندن آنها واجب است ؟
[آیت الله خامنه ای] فردی هنگام کشتن حیوانی حلال گوشت خون روی لباسش میچکد، بعد با همان لباس نماز میخواند، آیا نماز او صحیح است یا خیر؟
[آیت الله خامنه ای] فردی هنگام کشتن حیوانی حلال گوشت خون روی لباسش میچکد، بعد با همان لباس نماز میخواند، آیا نماز او صحیح است یا خیر؟
[آیت الله علوی گرگانی] آیا کشتن حیوان مثل ملخ و مورچه در هنگام راه رفتن در خیابان و در راه با قصد کشتن آنها اشکال شرعی دارد؟
[آیت الله وحید خراسانی] ایا کشتن مارمولک واز این قبیل جانوران درحال احرام اشکال دارد
[آیت الله سبحانی] آیا در سجده باید نوک انگشتان دست رو به قبله باشد و یا بسته و یا باز بودن انگشتان از هم به نماز اشکال می رساند؟
[آیت الله فاضل لنکرانی] شخصی قصد کشتن مهدورالدمی را دارد و یا قصد شکار حیوانی را دارد، ولی به علت خطای در هدف گیری یا خطای در تیراندازی، شخص محقون الدمی را می کشد. قتل واقع شده از چه نوعی خواهد بود؟
[آیت الله سیستانی] در بعضی از مجالس عزاداری امام حسین (علیه السلام) بعضی از افراد پیراهن های خود را درمی آورند آیا اشکال دارد و به طوری که افراد نزدیک آنها از بوی عرق در اذیت هستند آیا این پیراهن درآوردن اشکال ندارد؟
[سایر] اگر زن به خاطر اذیت و آزار و ظلم شوهر، مالی به او بدهد تا او را طلاق خلع بدهد؛ آیا گرفتن این مال حلال است؟
مسائل مرتبط از این مرجع
اگر با سگ غصبی یا اسلحه غصبی؛ حیوانی را شکار کند؛ شکار حلال است و مال خود او می شود؛ ولی گذشته از اینکه گناه کرده؛ باید اجرت اسلحه یا سگ را به صاحبش بدهد.
چند چیز در سر بریدن حیوانات مستحب است: اول موقع سر بریدن گوسفند؛ دو دست و یک پای آن را ببندند و پای دیگرش را باز بگذارند. و موقع سر بریدن گاو؛ چهار دست و پایش را ببندند و دم آن را باز بگذارند. و موقع کشتن شتر در حال نشسته دو دست آن را از پائین تا زانو یا زیر بغل به یکدیگر ببندند و پاهایش را باز بگذارند. و مستحب است مرغ را بعد از سر بریدن رها کنند تا پر و بال بزند. دوم پیش از کشتن حیوان؛ آب جلوی آن بگذارند. سوم کاری کنند که حیوان کمتر اذیت شود؛ مثلا کارد را خوب تیز کنند و با عجله سر حیوان را ببرند. چیزهائی که در کشتن حیوانات مکروه است
خون انسان و هر حیوانی که خون جهنده دارد یعنی حیوانی که اگر رگ آن را ببرند خون از آن جستن می کند نجس است؛ پس خون حیوانی که مانند ماهی و پشه خون جهنده ندارد پاک می باشد.
اگر حیوانی سرکش شود و نتوانند آن را به دستوری که در شرع معین شده بکشند؛ یا مثلا در چاه بیفتد و احتمال بدهند که در آنجا بمیرد و کشتن آن به دستور شرع ممکن نباشد؛ هر جای بدنش را زخم بزنند و در اثر زخم جان بدهد؛ حلال می شود و رو به قبله بودن آن لازم نیست؛ ولی باید شرطهای دیگری را که برای سر بریدن حیوانات گفته شد دارا باشد. چیزهائی که موقع سر بریدن حیوانات مستحب است
روزه مستحبی اولاد؛ اگر اسباب اذیت پدر و مادر یا جد شود حرام است.
صیغه طلاق خلع و مبارات باید به عربی صحیح خوانده شود؛ ولی اگر زن برای آنکه مال خود را به شوهر ببخشد مثلا به فارسی بگوید برای طلاق؛ فلان مال را به تو بخشیدم اشکال ندارد.
اگر انسان در بین سالی که اعلان می کند؛ از پیدا شدن صاحب مال نا امید شود و بخواهد آن را صدقه بدهد اشکال ندارد.
اگر دیوانه و بچه و مفلس و سفیه مال خود را عاریه بدهند؛ صحیح نیست؛ اما اگر ولی در صورتی که مصلحت بداند مال کسی را که بر او ولایت دارد عاریه دهد؛ اشکال ندارد و همچنین است اگر خود بچه با اجازه ولی مال خود را عاریه دهد.
اگر کسی بخواهد با زنی زنا کند؛ یا با پسری لواط نماید و بدون آنکه او را بکشند جلوگیری از او ممکن نباشد؛ کشتن او جایز است.
روغنی که از حیوان بعد از جان دادنش گرفته شده یا چرمی که از دست مسلمان گرفته شود و انسان بداند که آن مسلمان آن را از دست کافر گرفته و تحقیق نکرده که از حیوانی است که به دستور شرع کشته شده یا نه خرید و فروشش؛ اشکال دارد و نماز در آن چرم و خوردن آن روغن جایز نیست.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله خوئی] کشتن حیوانی که اذیت میرساند و مال کسی نیست، اشکال ندارد.
[آیت الله علوی گرگانی] کشتن حیوانی که اذیّت میرساند و مال کسی نیست اشکال ندارد.
[آیت الله بروجردی] کشتن حیوانی که اذیت میرساند و مال کسی نیست، اشکال ندارد.
[آیت الله وحید خراسانی] مردار انسان و هر حیوانی که خون جهنده دارد نجس است چه خودش مرده باشد یا کشتن ان به دستوری که در شرع معین شده نباشد و ماهی چون خون جهنده ندارد اگر چه در اب بمیرد پاک است
[آیت الله جوادی آملی] .هرگاه بین کسانی که مال برای آنان وقف شده , اختلافی پیدا شود که اگر مال وقفی فر وخته نشود , سبب از بین رفتن جان یا مال خواهد شد , میتوان آن را فروخت و به مصرفی رساند که مقصود واقف را تأمین میکند.
[آیت الله مظاهری] اگر در شکم حیوانی مالی پیدا کند، گنج نیست و لازم نیست خمس آن را بدهد. 4 - مال حلال مخلوط به حرام:
[آیت الله وحید خراسانی] معامله با بچه نابالغ که مستقل در معامله باشد در مال خودش باطل است و اگر معامله با ولی باشد و بچه نابالغ ممیز فقط صیغه معامله را جاری سازد معامله صحیح است و اگر جنس یا پول مال دیگری باشد و ان بچه وکاله از صاحبش ان مال را بفروشد یا به ان پول چیزی بخرد معامله صحیح است هر چند بچه ممیز مستقل در تصرف باشد و اگر طفل فقط وسیله باشد که جنس و عوض ان را به دو طرف معامله برساند اگر چه ممیز نباشد اشکال ندارد ولی باید فروشنده و خریدار یقین یا اطمینان داشته باشند که طفل جنس یا عوض را به صاحب ان می رساند
[آیت الله علوی گرگانی] کسی که یقین به قبله ندارد، اگر بخواهد غیر ازنماز کاری کند که باید رو به قبله انجام داد، مثلاً بخواهد حیوانی را سر ببرد، باید به گمان عمل نماید و اگر گمان ممکن نیست و اضطرار به کشتن حیوان داشته باشد اگر چه خوف مردن او باشد به هر طرف که انجام دهد، صحیح است.
[آیت الله علوی گرگانی] اگر حیوانی را شکار کنند یا سر ببرند وبچه مردهای از شکمش بیرون آورند، چنانچه خلقت آن بچه کامل باشد ومو یا پشم در بدنش روییده باشد پاک وحلال است در صورتی که به واسطه کشتن مادرش مرده باشد ولی اگر پیش از آن مرده باشد، نجس وحرام است.
[آیت الله شبیری زنجانی] اگر حیوانی را شکار کنند یا سر ببرند و بچه مردهای از شکمش بیرون آورند چنانچه خلقت آن بچه کامل باشد و مو یا پشم در بدنش روییده باشد پاک و حلال است، مگر بدانند که پیش از کشتن مادرش مرده بوده که نجس و حرام است.
اذیت
از عنوان آزار در منابع فقهی به معنای اذیت استفاده شده است و از آن در بابهای صلات، صوم، حج و صید و ذباحه به مناسبت سخن رفته است.
مال
مال همان سرمایه و ثروت انسان است که در آموزههای دینی از احکام ویژهای برخوردار است.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*