راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
رساله عملیه آیت الله بروجردی
آدرس:
http://www.broujerdi.ir
کشتن حیوانی که اذیت میرساند و مال کسی نیست، اشکال ندارد.
عنوان مسئله:
کشتن حیوانی که
اذیت
میرساند و
مال
کسی نیست، اشکال ندارد.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
حیوانی که شخص اَخرس و لال ذبح مینماید به اشاره مفهمه به تسمیه، آیا حلال است یا خیر؟ و همچنین در عقود و ایقاعات و معاملات؟
شخصی در صحرا حیوانی یافت که محتاج به ذبح است و کارد و غیره ممکن نیست با حَجَر و خَزَف ذبح نمودن کافی است؟
کسی که حمل بر صحّت دربارهی او جاریست فعلاً مشکوک الحرمه ظاهر میشود و اگر کسی نسبت به آن فعل حرفی به او بزند اذیّت میشود جایزست گفتن به او یا خیر؟
به شرف عرض مقدّس عالی میرساند این دعا گو اصلاً اهل کاشان و سکونت فعلی داعی در رشت است، در شش فرسخی رشت علاقه ملکی دارم و امارت مسکونی در آن جا برای خود بنا نمودهام که سالی هشت، نه دفعه برای رسیدگی کارهای رعیّتی و امورات ملکی به آن جا مسافرت کرده چند روزی در امارت خود در آن محل سکونت مینمایم، تکلیف داعی در باب نماز و روزه در آن چند روزی که در آن محل توقّف دارم چیست؟
شخصی املاکی را وقف بر مصارف معیّنی مینماید و تولیت آن را مادام الحیات برای خود قرار میدهد و بعد از خود برای غیر و چند سال منافع آن املاک را به مصارف معیّنه میرساند، بعداً بعضی از آن املاک را میفروشد وبعضی را بیع شرط میگذارد، آیا به مصرف رسانیدن منافع آن املاک را، دلیل است بر قبض دادن موقوفه، یا این که نقل و انتقال دلیل است بر عدم قبض و این که به تصرّف وقف داده نشده؟
یک نفر ملکی را که دارای نخیلات است به صیغه مصالحه اجاره مینماید در ظرف چهار سال مثلاً به مال المصالحه به قرار سالی پول یا جنس معیّنی، آیا مال المصالحه در باب زکات از مؤونه زراعت است که اگر بعد از وضع مال المصالحه و سایر مخارجات دیگر، اجناس زکوی به حد نصاب برسد زکات بدهد و الّا ندهد؟
زیدی از عمروی طلبی دارد و عمرو مسافرت کرده دسترسی به او ندارد، زید از مال عمرو به عنوان تقاص به قدر طلب خود یا کمتر بر میدارد و آن مال نمایی داشته، بعد از مسافرت عمرو در خواست مال خود را از زید مینماید، تکلیف زید با عمرو چیست؟
شخصی مستطیع بوده و به ادای وظیفه حج موفّق نگشته و وصیّت به حج بلدی نموده و مال مخصوصی هم برای نیابت تعیین کرده و کسی که آن مال در دست اوست - از ورثه - در دادن آن مال و استنابه خود داری کند، آیا پیش ازاستنابه ورثه میتوانند ترکه او را تقسیم نمایند؟
مسجدیست که خودش موقوفه برای تعمیرات دارد، لکن کسی که موقوفه در دست اوست مال موقوفه را به مصرف مسجد نمیرساند، آیا میشود از مال زکات به مصرف تعمیر آن مسجد رسانید یا خیر؟
چند چیز از مال میت است که تَعَلُّق به پسر بزرگ دارد؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله شبیری زنجانی] کشتن حشرات و حیواناتی مانند سگ، موش، مارمولک و ... که ممکن است موجب اذیت باشند، بدون ضرورت چه حکمی دارد؟
[آیت الله مکارم شیرازی] اگر حیوانی غیر از گاو و گوسفند و شتر (اعم از پرندگان و پستانداران) موطوئه شوند کشتن و سوزاندن آنها واجب است ؟
[آیت الله خامنه ای] فردی هنگام کشتن حیوانی حلال گوشت خون روی لباسش میچکد، بعد با همان لباس نماز میخواند، آیا نماز او صحیح است یا خیر؟
[آیت الله خامنه ای] فردی هنگام کشتن حیوانی حلال گوشت خون روی لباسش میچکد، بعد با همان لباس نماز میخواند، آیا نماز او صحیح است یا خیر؟
[آیت الله علوی گرگانی] آیا کشتن حیوان مثل ملخ و مورچه در هنگام راه رفتن در خیابان و در راه با قصد کشتن آنها اشکال شرعی دارد؟
[آیت الله وحید خراسانی] ایا کشتن مارمولک واز این قبیل جانوران درحال احرام اشکال دارد
[آیت الله فاضل لنکرانی] شخصی قصد کشتن مهدورالدمی را دارد و یا قصد شکار حیوانی را دارد، ولی به علت خطای در هدف گیری یا خطای در تیراندازی، شخص محقون الدمی را می کشد. قتل واقع شده از چه نوعی خواهد بود؟
[آیت الله سیستانی] در بعضی از مجالس عزاداری امام حسین (علیه السلام) بعضی از افراد پیراهن های خود را درمی آورند آیا اشکال دارد و به طوری که افراد نزدیک آنها از بوی عرق در اذیت هستند آیا این پیراهن درآوردن اشکال ندارد؟
[سایر] اگر زن به خاطر اذیت و آزار و ظلم شوهر، مالی به او بدهد تا او را طلاق خلع بدهد؛ آیا گرفتن این مال حلال است؟
[سایر] اگر زن به خاطر اذیت و آزار و ظلم شوهر، مالی به او بدهد تا او را طلاق خلع بدهد؛ آیا گرفتن این مال حلال است؟
مسائل مرتبط از این مرجع
اگر با سگ غصبی یا اسلحهی غصبی حیوانی را شکار کند، شکار حلال است و مال خود او میشود، ولی گذشته از این که گناه کرده، باید اجرت اسلحه یا سگ را به صاحبش بدهد.
اگر دیوانه و بچه مال خود را عاریه بدهند صحیح نیست، امّا اگر ولی بچه مصلحت بداند مال او را عاریه دهد و بچه آن مال را به دستور ولی به عاریه کننده برساند، اشکال ندارد.
خون انسان و هر حیوانی که خون جهنده دارد (یعنی حیوانی که اگر رگ آن را ببرند خون از آن جستن میکند) نجس است، پس خون حیوانی که مانند ماهی و پشه خون جهنده ندارد، پاک میباشد.
اگر حیوانی سرکش شود و نتوانند آن را به دستوری که در شرع معین شده بکشند، یا مثلاً در چاه بیفتد و احتمال بدهند که در آن جا بمیرد و کشتن آن به دستور شرع ممکن نباشد، هر جای بدنش را که زخم بزنند و در اثر زخم جان بدهد، حلال میشود و رو به قبله بودن آن لازم نیست، ولی باید شرطهای دیگری را که برای سر بریدن حیوانات گفته شد دارا باشد.
روزهی مستحبی اولاد اگر اسباب اذّیت پدر و مادر یا جد شود، حرام است.
اگر کسی حیوانی را بخرد و در شکم آن مالی پیدا کند، چنانچه احتمال دهد که مالِ فروشنده است، باید به او خبر دهد و اگر معلوم شود مال او نیست بنا بر احتیاط واجب باید به ترتیب صاحبان قبلی آن را خبر کند و چنانچه معلوم شود که مال هیچ یک آنان نیست، اگر چه قیمت آن 105 مثقال نقره یا 15 مثقال طلا نباشد، بنا بر احتیاط واجب باید خمس آن را بدهد.
صیغهی طلاق خُلع و مُبارات باید به عربی صحیح خوانده شود، ولی اگر زن برای آن که مال خود را به شوهر ببخشد، مثلاً به فارسی بگوید:برای طلاق فلان مال را به تو بخشیدم، اشکال ندارد.
منی حیوانی که خون جهنده دارد، نجس است.
اگر انسان در بین سالی که اعلان میکند از پیدا شدن صاحب مال ناامید شود و بخواهد آن را صدقه بدهد، اشکال دارد.
اگر انسان مالی داشته باشد که قیمتش از فطره بیشتر است، چنانچه فطره را ندهد و نیت کند که مقداری از آن مال برای فطره باشد، اشکال دارد.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله علوی گرگانی] کشتن حیوانی که اذیّت میرساند و مال کسی نیست اشکال ندارد.
[آیت الله صافی گلپایگانی] . کشتن حیوانی که اذیت می رساند و مال کسی نیست، اشکال ندارد.
[آیت الله میرزا جواد تبریزی] کشتن حیوانی که اذیت می رساند و مال کسی نیست اشکال ندارد.
[آیت الله وحید خراسانی] مردار انسان و هر حیوانی که خون جهنده دارد نجس است چه خودش مرده باشد یا کشتن ان به دستوری که در شرع معین شده نباشد و ماهی چون خون جهنده ندارد اگر چه در اب بمیرد پاک است
[آیت الله مظاهری] اگر در شکم حیوانی مالی پیدا کند، گنج نیست و لازم نیست خمس آن را بدهد. 4 - مال حلال مخلوط به حرام:
[آیت الله علوی گرگانی] کسی که یقین به قبله ندارد، اگر بخواهد غیر ازنماز کاری کند که باید رو به قبله انجام داد، مثلاً بخواهد حیوانی را سر ببرد، باید به گمان عمل نماید و اگر گمان ممکن نیست و اضطرار به کشتن حیوان داشته باشد اگر چه خوف مردن او باشد به هر طرف که انجام دهد، صحیح است.
[آیت الله علوی گرگانی] اگر حیوانی را شکار کنند یا سر ببرند وبچه مردهای از شکمش بیرون آورند، چنانچه خلقت آن بچه کامل باشد ومو یا پشم در بدنش روییده باشد پاک وحلال است در صورتی که به واسطه کشتن مادرش مرده باشد ولی اگر پیش از آن مرده باشد، نجس وحرام است.
[آیت الله شبیری زنجانی] اگر حیوانی را شکار کنند یا سر ببرند و بچه مردهای از شکمش بیرون آورند چنانچه خلقت آن بچه کامل باشد و مو یا پشم در بدنش روییده باشد پاک و حلال است، مگر بدانند که پیش از کشتن مادرش مرده بوده که نجس و حرام است.
[آیت الله سبحانی] اگر حیوانی را شکار کنند یا سر ببرند و بچه مرده ای از شکمش بیرون آورند، و مرگ او به خاطر کشتن مادر باشد چنانچه خلقت آن بچه کامل باشد و مو یا پشم در بدنش روئیده باشد پاک و حلال است. شکار کردن با سگ شکاری
[آیت الله مظاهری] کشتن بر سه قسم است: اوّل: کشتن عمدی، یعنی به قصد کشتن کسی، کاری را نسبت به او انجام دهد که منجر به مردنش شود. دوّم: کشتن شبه عمد، یعنی قصد کشتن نداشته باشد ولی با توجّه، کاری را که معمولاً کشنده نیست نسبت به او انجام دهد، و بر حسب تصادف منجر به مرگ او شود، مثل اینکه برای ادب کردن چند تازیانه به او بزند و بر حسب تصادف به سبب آن بمیرد. سوّم: کشتن خطایی، یعنی نسبت به شخص نه قصد کشتن داشته و نه میخواسته کاری را نسبت به او انجام دهد. مثل اینکه به قصد کشتن کبوتر، تیری رها کند و بر حسب تصادف به انسانی بخورد و او را بکشد.
اذیت
از عنوان آزار در منابع فقهی به معنای اذیت استفاده شده است و از آن در بابهای صلات، صوم، حج و صید و ذباحه به مناسبت سخن رفته است.
مال
مال همان سرمایه و ثروت انسان است که در آموزههای دینی از احکام ویژهای برخوردار است.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*