راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
رساله عملیه آیت الله اردبیلی
آدرس:
http://www.ardebili.com
اگر شک کند که به مقدار ختنهگاه داخل شده یا نه، غسل بر او واجب نیست.
عنوان مسئله:
اگر شک کند که به مقدار ختنهگاه داخل شده یا نه،
غسل
بر او واجب نیست.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
اگربعد ازغسل انسان احتمال دهد که به جایی ازبدن آب نرسانده آیا غسل صحیح است؟ وآیا شک درغسل مستحبی همان حکم شک در غسل واجب را دارد؟
کسی که بعد از نماز شک میکند که نماز را در داخل وقت خوانده یا قبل از داخل شدن وقت، آیا نمازش صحیح است یا خیر؟
اگر در بین غسل جنابت یا غسلهای واجب دیگر یا غسلهای مستحبّی حدث اصغر پیش بیاید، چه اثری بر این غسلها دارد و آیا مقدار انجام شده از غسل را باطل میکند؟
با واجب شدن غسل مسّ میّت، چه چیزی بر انسان حرام میشود؟ آیا داخل شدن و توقّف در مسجد و امثال آن که بر جنب و حائض حرام بود، جایز است یا نه؟
اگر کسی در مسجد بخوابد و محتلم شود، آیا برای غسل کردن باید از مسجد خارج شود یا در داخل مسجد هم میتواند غسل کند؟
چنانچه دست پزشک با جنین مرده در داخل شکم مادر تماس پیدا کند، آیا غسل مسّ میّت بر او واجب میشود؟ و آیا زیر چهار ماه یا بالای چهار ماهه بودن جنین مرده، تأثیری در حکم دارد یا خیر؟
بیماری ادرارش در داخل کیسه ادراری که متصل به خودش است، جمع میشود. اگر داخل کیسه ادرار، مایعی مشاهده کند و شک کند که منی است یا نه، تکلیفش چیست؟
ظرف آبی داریم. از آن ظرف آب بر میداریم و غسل میکنیم و در هنگام این کار مقداری از آب غسل به داخل ظرف میریزد. آیا غسل، اشکالی پیدا میکند یا خیر؟
کسی به گمان این که وقت نماز داخل شده، به نیّت نماز غسل کرده و بعد از غسل متوجه شده که هنوز وقت نماز نشده است. آیا میتواند با این غسل نماز بخواند؟
رطوبتهای گوناگونی که از مخرج بول و غائط خارج میشود و غیر از بول و غائط و منی است، چه حکمی دارد؟ آیا وضو و غسل را باطل میکند یا نه؟ این رطوبتها هنگامی که شک داریم در داخل بدن با بول و غائط و منی برخورد کرده یا این که میدانیم برخورد نموده، چه حکمی دارد؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله خامنه ای] چه مقدار از نماز اگر در وقت ادا واقع شود، نیت ادا صحیح است؟ در صورت شک در این که این مقدار، داخل وقت واقع شده یا خیر، وظیفه چیست؟
[آیت الله بروجردی] هر گاه به یقین یا گمان دخول وقت، به نیّت واجب غسل کرد بعد معلوم شد وقت داخل شده، اعاده غسل لازم است یا خیر؟
[آیت الله سبحانی] شک داشتم که میت را غسل داده اند یا نه ولی او را مس کردم. آیا غسل مس میّت بر من واجب است؟ 2. اگر در صحت غسل میت شک کردم وظیفه ام چیست؟
[سایر] وظیفه کسی که شک می کند وضو یا غسل واجب را انجام داده یا نه چیست؟
[آیت الله بهجت] اگر کسی به قصد غسل واجب وارد حمّام شود و سپس شک کند که آیا غسل کرده یا خیر، حکمش چیست؟
[آیت الله سبحانی] خانم مستحاضه کثیره پس از خواندن نماز ظهر شک دارد غسل انجام داده یا نه،آیا واجب است برای نماز عصر غسل کند؟
[آیت الله مکارم شیرازی] چنانچه دست پزشک با جنین مرده داخل شکم مادر تماس پیدا کند، آیا غسل مسّ میّت بر او واجب می شود؟
[آیت الله بهجت] اگر بر کسی غسل مسّ میّت واجب شود و پس از مدتی در انجام آن شک داشته باشد، تکلیف چیست؟
[آیت الله بهجت] برای جلوگیری از حاملگی از کاندوم استفاده می کنیم، بر شوهرم به جهت انزال غسل واجب می شود با توجه به این که منی داخل رحم ریخته نمی شود، آیا من هم باید غسل کنم؟
[سایر] اگر محتلم شویم، غسل را در داخل مسجد انجام دهیم؟
مسائل مرتبط از این مرجع
اگر کمتر از مقدار ختنهگاه داخل شود و منی نیز بیرون نیاید، روزه باطل نمیشود، ولی کسی که آلتش را بریدهاند، اگر کمتر از ختنهگاه را نیز داخل کند، بنابر احتیاط روزهاش باطل میشود.
جماع روزه را باطل میکند، اگرچه فقط به مقدار ختنهگاه داخل شود و منی نیز بیرون نیاید.
اگر شک کند که به اندازه ختنهگاه داخل شده یا نه و یا کسی که آلتش را بریدهاند، شک کند که دخول صورت گرفته یا نه، چنانچه قصد دخول نداشته، روزه او صحیح است.
چند چیز بر حائض حرام است: اوّل: عبادتهایی که مانند نماز، باید با وضو، غسل یا تیمّم بجا آورده شوند؛ ولی بجا آوردن عبادتهایی که وضو، غسل و تیمّم برای آنها لازم نیست مانند نماز میّت مانعی ندارد.دوم: تمام چیزهایی که بر جنب حرام است و در احکام جنابت گفته شد. سوم: وطی در قُبُل (جلو) که هم برای مرد و هم برای زن حرام است، اگرچه به مقدار ختنهگاه داخل شود و منی هم بیرون نیاید، بلکه احتیاط واجب آن است که مقدار کمتر از ختنهگاه را نیز داخل نکند و همچنین احتیاط، ترک وطی در دُبُر (عقب) زن در حال حیض است؛ بلکه اگر زن راضی نباشد، در غیر حال حیض نیز وطی در دُبُر زن جایز نیست.
اگر در دُبُر (عقب) زن یا نعوذ باللّه مرد جماع کند و به اندازه ختنهگاه یا بیشتر داخل شود و منی خارج نشود، هر کدام از آنها که پیش از جماع وضو داشته، تنها باید غسل نماید و اگر وضو نداشته، احتیاط واجب آن است که علاوه بر غسل وضو نیز بگیرد و اگر از هر کدام آنها منی خارج شود، تنها غسل برای او کفایت میکند.
کسی که فقط به مقدار وضو یا به مقدار غسل آب دارد، در صورتی که بداند که اگر آن را بریزد آب پیدا نمیکند، چنانچه وقت نماز داخل شده باشد، ریختن آن حرام است، و احتیاط واجب آن است که پیش از وقت نماز نیز آن را نریزد.
غسل و یا وضوی استحاضه باید در داخل وقت نماز انجام شود؛ بنابر این اگر خون استحاضه پیش از وقت نماز نیز بیاید، اگرچه زن برای آن خون وضو و غسل را انجام داده باشد، بنابر احتیاط واجب باید در هنگام نماز نیز وضو و غسل را بجا آورد، بلکه اگر نزدیک اذان صبح برای نماز شب غسل کند و نماز شب را بخواند، احتیاط واجب آن است که بعد از داخل شدن صبح، دوباره غسل و وضو را بجا آورد.
اگر انسان در قُبُل (جلو) زن جماع کند و به اندازه ختنهگاه یا بیشتر داخل شود، بالغ باشند یا نابالغ، اگرچه منی نیز بیرون نیاید، هر دو جنب میشوند.
اگر در غسل اندکی از بدن نَشُسته باقی بماند، غسل صحیح نیست ولی شستن جاهایی از بدن، مانند داخل گوش و بینی که دیده نمیشوند یا دیده میشوند ولی جزء باطن محسوب میشوند، واجب نیست.
اگر پیش از تمام شدن غسل، در شستن مقداری از طرف چپ شک کند، شستن همان مقدار کافی است و اگر بعد از آغاز به شستن طرف چپ، در شستن طرف راست یا مقداری از آن شک کند یا بعد از اشتغال به شستن طرف راست، در شستن سر و گردن یا مقداری از آن شک نماید، به شک خود اعتنا نکند.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله شبیری زنجانی] اگر شک کند که به مقدار ختنهگاه داخل شده یا نه، غسل واجب نیست.
[آیت الله بروجردی] اگر شک کند که به مقدار ختنهگاه داخل شده یا نه، غسل بر او واجب نیست.
[آیت الله بهجت] اگر شک کند به مقدار ختنهگاه داخل شده یا نه، غسل بر او واجب نیست.
[آیت الله مظاهری] اگر کمتر از مقدار ختنهگاه داخل شود و منی هم بیرون نیاید و یا شک کند که به اندازه ختنهگاه داخل شده یا نه، روزه او صحیح است.
[آیت الله سیستانی] اگر کمتر از مقدار ختنهگاه داخل شود و منی هم بیرون نیاید، روزه باطل نمیشود. ولی در شخصی که ختنهگاه ندارد، اگر کمتر از مقدار ختنهگاه داخل شود نیز روزهاش باطل میشود.
[آیت الله نوری همدانی] اگر شک کند که به مقدار ختنه گاه داخل شده یا نه ، بطوری که شک در صدق داخل شدن دارد ، غسل بر او واجب نیست
[آیت الله وحید خراسانی] اگر شک کند که به مقدار ختنه گاه داخل شده یا نه غسل بر او واجب نیست
[آیت الله وحید خراسانی] اگر شک کند که به مقدار ختنه گاه داخل شده یا نه غسل بر او واجب نیست
[آیت الله سبحانی] اگر شک کند که به مقدار ختنه گاه داخل شده یا نه، غسل بر او واجب نیست.
[امام خمینی] اگر شک کند که به مقدار ختنه گاه داخل شده یا نه، غسل بر او واجب نیست.
غسل
غُسل عملی عبادی در فقه اسلامی است به معنای شستن تمامی بدن از سر تا پا با کیفیتی خاص.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*